2024-03-20 57 瀏覽
小漁港海鮮舫🦐🦀海鮮蒸鍋套餐 ($318)刺身拼盤八款時令海鮮四款時蔬一款主食想講吓海鮮方面,食落都係感覺到係幾新鮮,唔似雪藏左好耐!雖然數量唔係話好多,但係種類都係非常之多!!特別要推介嘅係馬友同埋扇貝,馬友食落真係好滑而且係冇骨,真係好少食到咁高質嘅魚🤩🤩如果份量可以再有多啲就好啦😂而蒜蓉粉絲蒸扇貝就係一定有好食嘅保證,有大大粒嘅扇貝加上爽滑口感真係冇得輸🤪跟住落嚟就係想介紹下青口同埋肉蟹,青口真係好大隻,好少可食到呢一種Size之餘仲要係冇腥味嘅,真係做得好好😍😍而肉蟹都係其中一樣好值得去食嘅,肉質細嫩,味道鮮甜🥳當然肉蟹嘅膏唔會好多唔會好甜,但係肉地方面真係啖啖肉!絕對係食過返尋味☺️☺️評分:9/10太子荔枝角道127-133號地舖
小漁港海鮮舫🦐🦀

海鮮蒸鍋套餐 ($318)
八款時令海鮮
四款時蔬
一款主食

評分:9/10

太子荔枝角道127-133號地舖
2024-03-17 1484 瀏覽
爸爸知道我鐘意食海鮮🦀🦐🐟,特登訂左枱去“小漁港”,媽媽超級期待😍。店舖裝修同個名一樣,牆身及擺設都放有帆船⚓既佈置,坐位夠闊落。我哋揀左“是日廚師智選套餐“$318/位,套餐有一款主食,四款時蔬🌽,八款時令海鮮及刺身拼盤,最重要星期一至四套餐埋單❎免加一,❎免茶芥,❎免小食,真係好抵食👍。天婦羅蕃薯仔:熱辣辣即炸,外脆內軟仲要勁甜😋。刺身拼盤:全部都好新鮮肥美,食完爸爸話己經好飽,同我講要我加油海鮮,結果仲食得多過我。八款時令海鮮:套餐有貝殼三寶(花甲,黃蜆,東風螺),肉蟹,鮑魚,海蝦,馬友,扇貝,但姐姐話因為我哋隻肉蟹細隻,所以今次仲有瀨尿蝦。我哋食完刺身,姐姐就會幫我地放上去較時間蒸,夠鐘又會過黎幫我地開蓋,又會攪下個粥底,服務一流😘。每樣海鮮蒸既時間都吾一樣,貝殼三寶好乾淨👌無沙,扇貝鋪上滿滿嘅粉絲夠大隻又彈牙,肉蟹🦀都吾細隻啖啖肉,魚肉🐟蒸到岩岩好夠滑,瀨尿蝦做完運動好容易脫殼,真係食得好滿足。四款時蔬:最尾蒸既有勝瓜,粟米🌽,芋頭,南瓜,蕃薯仔🍠,蟲草雞🐓及烏冬。烏冬吸曬蟲草雞既精華,雞肉嫩滑岩岩好。一開始就放左蟹蓋同排骨一齊煲,粥底吸晒海鮮既精華,原來仲加埋瑤柱粒一齊煲,

天婦羅蕃薯仔:熱辣辣即炸,外脆內軟仲要勁甜😋。

天婦羅蕃薯仔

馬友扇貝鮑魚海蝦

肉蟹

貝殼三寶

瀨尿蝦

蟲草雞蔬菜烏冬

一開始就放左蟹蓋同排骨一齊煲,粥底吸晒海鮮既精華,原來仲加埋瑤柱粒一齊煲,連平時吾食粥既我都食左兩大碗,大人小朋友都食得好開心。

粥底海鮮

最尾既甜品入面係豆沙餡料,吾會好甜。

紅豆餡甜品

📍小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋
📌太子荔枝角道127-133號地舖

#小漁港 #海鮮餐 #甜番薯 #刺身拼盤 #火鍋 #粥底 #ilovefood #hkfoods #hkfoodblogger #yummy #foodie #香港美食 #美食推介 #美食日記 #太子美食 #太子好去處

#hkkol #blogger #hkfoodie #親子 #全職媽媽 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶
2024-03-13
瀨尿蝦
蟲草雞蔬菜烏冬
粥底海鮮
紅豆餡甜品
前菜有刺身拼盤同小食✨刺身拼盤三文魚新鮮肥美,帶子肉質嫩滑,仲有希靈魚、北寄貝,十分開胃✨雞泡魚乾 甜甜地,燒到脆口仲保留到水份🐡因為蒸唔同嘅海鮮所需嘅時間都唔同⏰所以分咗3 round☝🏻第1 round✨✨有馬友🐟海蝦🦐鮑魚同扇貝✨馬友肉質鮮甜嫩滑,平時麻麻地食魚嘅我都覺得好好味;海蝦肉質結實,鮮味十足;鮑魚彈牙爽口,大大隻好有份量;而扇貝肉質細嫩,粉絲更加吸晒扇貝嘅精華✌🏻第2 round✨✨有蠔同花甲✨ 蠔肉質飽滿有彈性,好豐滿🦪🥰花甲唔算厚肉,但十分鮮甜👌🏻第3 round✨✨係肉蟹🦀大大隻,啖啖肉,蟹肉同蟹膏同樣味道鮮濃食完海鮮,第4 round有蟲草花蒸雞烏冬🐥非常非常驚喜✨雞肉鮮嫩,雞汁同精華全部比烏冬吸晒,配上粟米、芋頭、南瓜等配料,太好味喇!🥹海鮮粥✨✨粥加入蟹蓋、蟹膏、豬骨,由一入座就開始煮,時間啱啱好,海鮮粥煮到綿綿密密,各種海鮮嘅鮮味滲透晒落個粥到🤤好味到飽到食唔晒都要打包返屋企🥹
前菜有刺身拼盤同小食
刺身拼盤
三文魚新鮮肥美,帶子肉質嫩滑,仲有希靈魚、北寄貝,十分開胃

✨雞泡魚乾
甜甜地,燒到脆口仲保留到水份🐡

因為蒸唔同嘅海鮮所需嘅時間都唔同⏰所以分咗3 round

2024-03-12 2405 瀏覽
今次黎到太子食飯,揀左呢間小漁港海鮮舫鮮蒸‧鮮味火鍋,呢間店係蒸氣鍋出名既,我地又幾鐘意食海鮮,所以就黎試下啦🤓避風塘鮮魷($68)鑊氣小炒,鮮魷包得好實d炸漿 好香口,等海鮮蒸熟之前不失為一個好嘅小食🦑是日廚師智選套餐($318/1位)星期一至四黎食套餐埋單價免加一 •免茶芥 • 免小食首先黎個刺身拼盤,雖然佢地主打食蒸氣火鍋,但刺身一啲都唔馬虎,三文魚,北寄貝,希靈魚 帶子,油甘魚,樣樣都好好食 好新鮮,有驚喜🐠🐟之後就食蒸氣鍋第一份蒸係海鮮,鮑魚、粉絲扇貝、馬友同埋大蝦,鮑魚好彈牙,扇貝大大粒、大蝦好新鮮,點少少辣椒豉油就最啱,我覺得最驚喜仲有馬友,連平時唔多鍾意食魚既我,都覺得好滑好好味👍🏻第二份海鮮有花甲,蜆同螺,蜆超級清甜,唔洗點任何野都非常好食,花甲無沙,螺都係大大粒😋第三份海鮮係蟹,一開始店員就已經將蟹殼放咗喺鍋底度同啲生米一齊煮個粥,依兩隻蟹好多膏,肉質鮮甜、蟹鉗啖啖肉,好得🦀主食方面,有蟲草花蒸雞配烏冬底,加上時令蔬菜,蔬菜包括有南瓜、芋頭、粟米、紫薯同勝瓜 佢哋吸晒蒸雞嘅汁,尤其係芋頭同南瓜,加埋個烏冬簡直一絕🍜最後成餐飯嘅精華所在,集合鮮味於一身嘅蟹膏豬骨粥,佢

避風塘鮮魷($68)

是日廚師智選套餐($318/1位)
星期一至四黎食套餐埋單價免加一 •免茶芥 • 免小食

之後就食蒸氣鍋

佢哋吸晒蒸雞嘅汁,尤其係芋頭同南瓜,加埋個烏冬簡直一絕🍜

最後成餐飯嘅精華所在,集合鮮味於一身嘅蟹膏豬骨粥,佢加埋元貝仔一齊煲,食到依度已經好飽,但都要食埋碗粥🤣

值得一題佢哋服務態度都非常之好,最後仲有一個紅豆甜品😮

今次既鮮味之旅,非常滿足
我黎食既時候,其實都好滿場,如果要黎食既話,早好就打黎提前訂位☎️
2024-03-05
2024-03-07 1523 瀏覽
話說我男友好中意食海鮮,咁就佢黎呢間小漁港海鮮舫試下,用親民價錢就可以食到時令海鮮大餐,梗係要試下啦😆🌟是日廚師智選套餐($318/位)🍣刺身拼盤拼盤有五款刺身,包括三文魚、北寄貝、希靈魚、油甘魚、馬刀貝,款款都好新鮮🤩最中意食既係油甘魚,好香油甘味,真係好想再ENCORE;北寄貝粒粒都好厚切,食落啖啖肉😍🥠炸豆腐小食炸豆腐外脆內軟,再加埋啲炸蒜,超惹味😋💥時令海鮮:🔹扇貝、海蝦、鮑魚仔海蝦隻隻都好大隻,肉質好鮮甜🥰鮑魚仔夠晒新鮮彈牙;扇貝都好大粒,配埋蒜蓉粉絲一齊食超惹味😚🔹牛肉粒牛肉粒蒸得岩岩好,食落唔煙韌之餘仲好多汁💦而且仲好重牛味,唔錯👍🏻 🔹沙白、花螺、生蠔沙白同花螺粒粒鮮甜又Juicy💦正👍🏻生蠔都好鮮又肥美🔹肉蟹蟹蓋一早放入粥底熬煮,蟹大隻得黎食落啖啖都係肉又鮮甜,真係食到停唔到口🤤💥四款時疏及主食:必食蟲草花蒸雞烏,烏冬充滿蟲草花同雞既精華🤩而且烏冬好軟糯超中意食,另外仲有粟米、甜薯、南瓜及絲瓜,每款都好清甜🩷 💥海鮮粥食哂所有海鮮後,粥底充滿蟹香同海鮮精華🤩金黃色好吸引,食落鮮甜之餘仲有淡淡海鮮味,真係要留肚食,就算食唔哂都可以打包返屋企食🥰

🌟是日廚師智選套餐($318/位)

🍣刺身拼盤

🥠炸豆腐小食
炸豆腐外脆內軟,再加埋啲炸蒜,超惹味😋

💥時令海鮮:
🔹扇貝、海蝦、鮑魚仔

🔹牛肉粒

🔹沙白、花螺、生蠔
沙白同花螺粒粒鮮甜又Juicy💦正👍🏻生蠔都好鮮又肥美

🔹肉蟹

💥四款時疏及主食:

💥海鮮粥

2024-03-04
2024-03-03 61 瀏覽
今日就同朋友去咗小漁港海鮮食海鮮蒸鍋我哋就叫左廚師智選套餐包括刺身拼盤, 分別有三文魚, 帶子, 希靈魚, 呑拿魚, 帆立貝仲有8款時令海鮮, 4款蔬菜, 蟲草花蒸雞同豬骨粥底避風塘鮮魷, 好夠鑊氣, 炸得好香口, 蒜香味十足海鮮蒸鍋分咗兩層,底嗰層主要放米, 上層分別蒸左唔同嘅海鮮同配料,貝殼類都好鮮甜, 鮑魚爽口彈牙; 扇貝超多粉絲係面頭; 仲有魚, 海蝦等蟲草花蒸雞蒸得啱啱好, 雞肉嫩滑, 加埋烏冬索滿晒啲雞汁最後海鮮嘅精華滴晒落豬骨粥底度, 好綿密鮮甜
今日就同朋友去咗小漁港海鮮食海鮮蒸鍋

我哋就叫左廚師智選套餐

包括刺身拼盤,
分別有三文魚, 帶子, 希靈魚, 呑拿魚, 帆立貝

仲有8款時令海鮮, 4款蔬菜, 蟲草花蒸雞同豬骨粥底

避風塘鮮魷, 好夠鑊氣, 炸得好香口, 蒜香味十足

蟲草花蒸雞
蒸得啱啱好, 雞肉嫩滑, 加埋烏冬索滿晒啲雞汁

最後海鮮嘅精華滴晒落豬骨粥底度, 好綿密鮮甜
2024-03-03 60 瀏覽
Lomo飛UK之前近近地同佢去食海鮮,心諗星期一應該唔使訂枱,點知呢間野竟然full house, 好彩我早左少少拎到尾二既一張枱。套餐有3set, 318/398/498, 我點左398但食完建議一係就318, 一係就498, 398多左象拔蚌刺身同龍蝦,但同鯉魚門比我唔覺特別鮮(which鯉魚門人均1000, not apple to apple tho)瀨尿蝦好鮮,生勾勾係我面前蒸死左。馬友魚比想像中滑同甜,仲要無刺。鮑魚海蝦元貝蚌蜆正常發揮,ok 好食。主食無要到粥,雖然係粥既話有曬d精華應該會幾好食,但個蟲草花udon都幾有特色,而且已經飽到食唔落。另外一提,呢間蒸海鮮走清蒸路線,少落蒜,係食得出既鮮味,值得一讚。只係佢唔係幾層一齊蒸,蒸幾次落黎已經2個幾鐘,比較適合同 frd黎吹水食。唔知係咪星期一,無加一,性價比超高,如無意外會係我平平地想過下口癮食海鮮既地方。

2024-02-28 90 瀏覽
小漁港海鮮舫主打蒸氣火鍋,呢種食法嘅好處係將食材嘅精華點滴不浪費地完全食落肚,餐廳夜晚坐無虛席,一定要預先訂位😊😊🤩♥️是日廚師智選套餐🐟🦐🦑🦞 $318套餐價錢按人頭計,包括晒以下食物,非常豐富♥️🥰🥰😄刺身拼盤🐟帶子,三文魚,油甘魚,北寄貝,希靈魚,全部都好鮮美,魚油油脂甘香,比放題質素更好。店員姐姐話今晚隻肉蟹返貨細隻咗,所以加碼咗隻琵琶蝦,琵琶蝦肉質細嫩,質感介乎龍蝦同海蝦之間,相當有鮮味😛😚😛🥳8款時令海鮮🦐🦪🦑🦞包括肉蟹,鮮蠔,鮑魚,鮮蝦,馬刀貝,沙蜆,帶子,馬友, 由於每款海鮮烹煮時間唔同, 店員姐姐分咗唔同嘅盤裝海鮮同幫手按時間蒸煮,大家乖乖等食就得啦。各款海鮮都好新鮮,係食得出嘅鮮美,不愧係主打海鮮嘅蒸氣火鍋店,係預期中嘅高水準😚😚😋😋蟲草花蒸雞烏冬底+農家四寶🐥雞肉嫩滑,有經過醃製,蒸熟後,雞汁落入烏冬,令烏冬有香濃雞味,呢個烏冬嚟多2份都食到啊🤩♥️♥️😄瑤柱排骨粥底🍲 $78呢個粥底必須必須必須要叫,粥底有好多瑤柱粒同鹹豬骨,經過一晚嘅蒸煮後,會將所有海鮮同雞嘅精華盡數吸收,鮮甜到不得了!😊♥️🥰🥰😄避風塘鮮魷🦑 $68見隔離枱叫咗碟,聽到話好好食,梗係要整返碟嚟食,鮮魷

是日廚師智選套餐🐟🦐🦑🦞 $318
套餐價錢按人頭計,包括晒以下食物,非常豐富♥️🥰🥰😄

刺身拼盤🐟

8款時令海鮮🦐🦪🦑🦞

蟲草花蒸雞烏冬底+農家四寶🐥

瑤柱排骨粥底🍲 $78

避風塘鮮魷🦑 $68
見隔離枱叫咗碟,聽到話好好食,梗係要整返碟嚟食,鮮魷嫩滑,避風塘味道香辣,好有大排檔風味,十分惹味😛😛😚😚

店員姐姐一眼關七,要同時負責出餐及幾枱嘅蒸煮,高效率得嚟有條不紊,仲可以傾到兩句計,非常抵讚啊😊😙😋😋

小漁港海鮮舫
地址:大角咀荔枝角道127號金荔閣

#大角咀#大角咀美食#太子美食#太子餐廳#海鮮火鍋#蒸氣火鍋#原汁原味#海鮮蒸氣火鍋#小漁港#海鮮舫#廚師套餐#廚師發板#精選海鮮#海鮮套餐#刺身拼盤#琵琶蝦#時令海鮮#肉蟹#鮮帶子#蟲草花蒸雞#粥底火鍋#避風塘#避風塘鮮魷#鹹豬骨#鮮蠔#馬刀貝#油甘魚
2024-02-28 1324 瀏覽
今日老公專誠book左位置太子的小漁港海鮮舫。平日晚上8:30pm仍全場滿座確實好多人幫襯😊食物水準高,海鮮夠新鮮,我哋叫左廚師套餐,價錢亦吾貴,絕對是性價比高順帶一道,呢度職員服務態度非常好,主動介紹食物,仲幫埋我地蒸海鮮添,值得一讚廚師智選套餐 $318一位套餐包括:刺身拼盤、八款時令海鮮、四款蔬菜、蟲草花蒸雞,豬骨粥底刺身三文魚、帶子、希靈魚、吞拿魚、帆立貝五款刺身好新鮮。特別鐘意帶子同帆立貝爽口彈牙避風塘鮮魷 $68避風塘鮮魷炸得非常酥脆惹味,鮮味彈牙,好味道龍蝦厚肉淸甜 鮮味十足鮑魚、海蝦、扇貝、魚款款海鮮都好新鮮。鮑魚爽口彈牙,蒜香扇貝粉絲好入味, 海蝦同魚都夠鮮味蠔、蜆貝殼類同樣高質新鮮 好味道蟲草花蒸雞、栗米、芋頭、南瓜、蕃薯蟲草花蒸雞有驚喜,雞肉幼滑入味,烏冬充滿雞汁好精華 好味道瑤柱豬骨粥(粥底)一早準備好的瑤柱豬骨粥,放埋龍蝦頭,同經過多款蒸海鮮的精華,完全融入粥底,非常美味。最終食吾晒,要打包添

廚師智選套餐 $318一位

刺身
三文魚、帶子、希靈魚、吞拿魚、帆立貝
五款刺身好新鮮。特別鐘意帶子同帆立貝爽口彈牙

避風塘鮮魷 $68
避風塘鮮魷炸得非常酥脆惹味,鮮味彈牙,好味道

龍蝦
厚肉淸甜 鮮味十足

鮑魚、海蝦、扇貝、魚

蠔、蜆
貝殼類同樣高質新鮮 好味道

蟲草花蒸雞、栗米、芋頭、南瓜、蕃薯
蟲草花蒸雞有驚喜,雞肉幼滑入味,烏冬充滿雞汁好精華 好味道

瑤柱豬骨粥(粥底)

2024-02-20
  • 刺身拼盤
  • 避風塘鮮魷
  • 蟲草花蒸雞烏冬
2024-02-23 205 瀏覽
小漁港海鮮舫位於太子荔枝角道,距離港鐵太子站D出口步行數分鐘的距離。地點相對便利,對於想要品嚐性價比高海鮮的食客來說是一個不錯的選擇。進入小漁港海鮮舫,餐廳的氛圍營造得很好,使用木質地板和海港元素作為裝飾,營造出舒適的用餐環境。桌椅整潔舒適,提供足夠的空間讓客人舒適用餐。餐廳的招牌套餐 - 是日廚師智選套餐318/位,絕對是性價比之選。刺身拼盤、8款海鮮、4款時蔬、1款主食。他們提供了多種海鮮選擇,包括新鮮的魚、蝦、蟹和貝類。這些海鮮都經過精心的蒸煮,保留其原本的鮮甜風味。我最喜歡蒸蟹,多膏甘香。而蟲草花蒸烏冬的配搭也特別,烏冬吸收了所有精華,很好吃。除了海鮮,還有椒鹽豆腐,是我的最愛中菜之一。而甜品方面也有驚喜,是黑糖皮紅豆餡的糕點,味不錯。最後的精華粥吃了一碗其餘的要打包,因為套餐份量超滿足。

除了海鮮,還有椒鹽豆腐,是我的最愛中菜之一。

甜品方面也有驚喜,是黑糖皮紅豆餡的糕點,味不錯。

最後的精華粥吃了一碗其餘的要打包,因為套餐份量超滿足。

2024-02-21 68 瀏覽
家人踏入生日月, 又準備開始慶祝的時候了, 知道屋企人鍾意食海鮮, 邊個朋友介紹以及網上一致好評, 最後我哋揀選了小漁港, 是一間專門吃蒸氣鍋的火鍋店最抵嘅係佢嘅蒸氣海鮮套餐好豐富, 只係$318一位, 裏面包含嘅時令海鮮我哋好啱食, 唔使諗到頭都爆飲品方面我就會選清熱氣首選的甘蔗汁, 有潤燥生津之效好快就上咗一盤刺身, 色彩繽紛好吸睛呀, 擺盤好靚仲有希靈魚食, 魚身附有粒粒黃色的魚籽, 喜歡它的口感爽脆, 魚籽帶出的味道好鮮甜首輪蒸氣鍋也很豐富, 一共蒸四款海鮮, 其中的鮑魚是我最愛, 加熱後質地柔軟,鮮美又清甜蜆肉沙白有大有細, 難得嘅一粒沙都冇, 而且肉厚, 帶有海洋的自然鮮甜味重頭戲來了! 就是蟹! 蟹裡面肉質肥厚, 而且有絲滑的口感, 膏蟹的蟹黃非常多又緊密, 肉質十分鮮嫩蟲草花蒸雞原汁原味, 雞肉口感鮮嫩之餘, 還夾雜着蟲草花的香味最後就吃預先放入的蟹蓋, 排骨, 瑤柱粥底, 吃完非常飽肚, 鮮味滿滿呢

飲品方面我就會選清熱氣首選的甘蔗汁, 有潤燥生津之效

2024-02-19 64 瀏覽
想食海鮮食得鮮味,我就會揀食蒸氣鍋,食到鮮味又唔會熱氣,一舉兩得所以今次就同朋友去太子的小漁港海鮮舫鮮蒸‧鮮味火鍋, 就算大家住一頭一尾,餐廳都只係位於九龍區市中心,地理位置相當方便!聽聞經常爆滿滿座的火鍋店,一去到都是爆滿的,他們的是日廚師智選套餐也相當吸引,$318/位就有刺身,海鮮,時蔬,主食,滿足晒海鮮迷的慾望!主菜是椒鹽鮮魷,炒得好香口,口感爽脆鮮香嫩滑!刺身拼盤有五款咁多,三文魚刺身就有四片,魚的條紋平均,味道夠新鮮,仲有冰坐住!先蒸海蝦,鮑魚,魚及扇貝,扇貝連埋好入味嘅粉絲一齊蒸,而扇貝肉很鮮甜有彈性,另外海蝦肉質超級爽彈!然後就是青口,蜆肉的肉質比較柔嫩,雖然細細隻但係好鮮甜!牛魔王喜歡的牛柳粒,原來蒸完都好好食,肉汁鮮嫩兼備嘅牛柳粒,令我哋食完一粒又一粒!蟹好大隻,好難得係會咁大隻咁新鮮,驟眼睇已經見到滿滿的蟹膏,香濃又鮮美,蟹肉很有嚼勁!蟲草花蒸雞的金絲線蟲草花,口感脆嫩爽滑,具有獨特的香氣,清蒸令味道更為鮮美!最後將所有海鮮精華滴落去海鮮排骨粥,放埋大大的蟹蓋落去蒸,簡直就色香味俱全,粥就變成了金黃色,唔需要落鹽已經充滿鮮味,食唔晒仲可以打包走!一邊食一邊飲意大利

主菜是椒鹽鮮魷,炒得好香口,口感爽脆鮮香嫩滑!

然後就是青口,蜆肉的肉質比較柔嫩,雖然細細隻但係好鮮甜!

一邊食一邊飲意大利有氣血橙,感覺大滿足!
2024-02-18 74 瀏覽
太子呢間蒸氣海鮮餐廳,上次試過一次,性價比幾高,今次就同屋企人再嚟食,貪佢清蒸比較健康!😋蒸氣海鮮最緊要係食材新鮮,呢間餐廳除咗性價比高,食材都係好新鮮,唔怪得知夜晚嚟食都台台爆滿!🤩餐廳嘅店員姐姐服務幾好,即使座無虛席,佢哋依然有禮貌地介紹食材,仲會不時檢查爐灶,主動招呼食客!😉推薦菜式包括避風塘鮮魷,炸得岩岩好,好新鮮;而刺身拼盤新鮮度亦令人驚喜,品質媲美日本刺身專門店!🥰另外仲有各款時令海鮮,包括鮑魚、蒜蓉扇貝、馬友和大蝦,蒸熟後鮮美出晒嚟!🤩🤩

超抵食蒸氣海鮮🦐🦀星期一至四只需$318長輩大多鍾意食海鮮趁開工大吉前帶爸爸黎食呢間蒸海鮮🦞價錢唔貴得黎食材又新鮮 👍🏻而且全程有職員幫你蒸,你只要坐係度乖乖等食就得喇!我地揀左廚師智選套餐 $318/位(套餐埋單價免加一,免茶芥·免小食)*公眾假期除外!總共有8樣食物咁多丫!1️⃣刺身有三文魚、帶子、帆立貝、希靈魚同吞拿魚非常新鮮又豐滿😋如果鍾意食刺身唔好錯過。2️⃣椒鹽辣椒炸豬手炸至外皮焦脆,肉筋則爽滑彈牙一食就食到豐富骨膠原,仲有辣辣地的味道刺激味雷~正丫!3️⃣龍蝦 鮑魚 扇貝 海蝦 龍蝦:超級好肉地又鮮甜,全晚最正!鮑魚:彈牙得黎又仙味。扇貝:肉質鮮甜又啖啖肉,粉絲非常入味可以再腍少少會更好。海蝦:食得出係新鮮的,絕非慳皮拎死蝦界客。4️⃣貝殼類蠔 + 蜆兩樣都非常新鮮又唔腥。5️⃣膏蟹🦀千萬唔好浪費蟹鉗位,超爆多肉味道鮮甜又嫩滑記得用附送的剪刀剪走殻。6️⃣蟲草花蒸雞烏冬底睇落相貌平平,估唔到係咁好食架!蟲草同雞汁出曬汁嚟撈咗落去烏冬烏冬吸曬材料的嘅精華入味又香甜。7️⃣蟹膏瑤柱豬骨粥吸收曬之前蒸海鮮的仙甜再有瑤柱同豬骨加持非常入味的粥就誕生喇!
超抵食蒸氣海鮮🦐🦀
星期一至四只需$318

長輩大多鍾意食海鮮
趁開工大吉前帶爸爸黎食呢間蒸海鮮🦞
價錢唔貴得黎食材又新鮮 👍🏻
而且全程有職員幫你蒸,
你只要坐係度乖乖等食就得喇!

我地揀左廚師智選套餐 $318/位
(套餐埋單價免加一,免茶芥·免小食)*
公眾假期除外!

總共有8樣食物咁多丫!

1️⃣刺身
有三文魚、帶子、帆立貝、希靈魚同吞拿魚
非常新鮮又豐滿😋
如果鍾意食刺身唔好錯過。

2️⃣椒鹽辣椒炸豬手
炸至外皮焦脆,肉筋則爽滑彈牙
一食就食到豐富骨膠原,
仲有辣辣地的味道刺激味雷~正丫!

3️⃣龍蝦 鮑魚 扇貝 海蝦
龍蝦:超級好肉地又鮮甜,全晚最正!
鮑魚:彈牙得黎又仙味。
扇貝:肉質鮮甜又啖啖肉,粉絲非常入味
可以再腍少少會更好。
海蝦:食得出係新鮮的,絕非慳皮拎死蝦界客。

4️⃣貝殼類
蠔 + 蜆
兩樣都非常新鮮又唔腥。

5️⃣膏蟹🦀
千萬唔好浪費蟹鉗位,超爆多肉
味道鮮甜又嫩滑
記得用附送的剪刀剪走殻。

6️⃣蟲草花蒸雞烏冬底
睇落相貌平平,估唔到係咁好食架!
蟲草同雞汁出曬汁嚟撈咗落去烏冬
烏冬吸曬材料的嘅精華入味又香甜。

7️⃣蟹膏瑤柱豬骨粥
吸收曬之前蒸海鮮的仙甜
再有瑤柱同豬骨加持
非常入味的粥就誕生喇!

⭕近住新年,我有又繼續大如大肉啦😃一諗到新年之後應該肥好多就已經好驚🤣🤣🤣不過唔理咁多啦,食咗先講😛前排睇中咗太子有間食海鮮勁正嘅🔥重點係唔貴 性價比好高🌿食材有新鮮 仲可以食到勁飽✨整體評分:9/10✨味道:9/10✨服務:9/10✨環境:8/10✨人均消費:$318🔹是日廚師智選套餐 $318/位(套餐埋單價免加一,免茶芥·免小食)*公眾假期除外一共有8類食物👍🏻👍🏻1️⃣刺身有三文魚 帶子 帆立貝 希靈魚 吞拿魚份量就基本上每人一片 三文魚每人多一片全部食材都好新鮮😋好厚肉地✨2️⃣椒鹽炸魷魚鬚熱辣辣上菜已經聞到香噴噴嘅椒鹽味👍🏻食落口嘅魷魚脆卜卜🦑好彈牙而且好入味每啖都充滿住濃烈嘅椒鹽味道✨3️⃣鮑魚 扇貝 海蝦鮑魚:非常彈牙,火喉啱啱好🔥扇貝:舊肉好大,食落口都幾鮮甜😋不過就覺得粉絲唔係好夠腍有蒜蓉入味嘅海蝦:搣時候有少少黐殼🦐食落都算fresh ✨4️⃣貝殼類入面有東風螺 + 蜆東風螺食落去都唔算好鹹已經預先醃過,幾fresh 蜆 個人覺得鹹咗啲好似落得太多鹽去吐沙係呢個有少少失望🥲5️⃣膏蟹🦀隻蟹都好大隻蟹鉗位置爆多肉🦀啲肉好鮮甜又嫩滑6️⃣蟲草花蒸雞烏冬底聽樓面姐姐講話,好多人慕名而嚟就係鍾
⭕近住新年,我有又繼續大如大肉啦😃
一諗到新年之後應該肥好多
就已經好驚🤣🤣🤣
不過唔理咁多啦,食咗先講😛
前排睇中咗太子有間食海鮮勁正嘅🔥

好彈牙而且好入味
每啖都充滿住濃烈嘅椒鹽味道✨

3️⃣鮑魚 扇貝 海蝦
鮑魚:
非常彈牙,火喉啱啱好🔥
扇貝:
舊肉好大,食落口都幾鮮甜😋
不過就覺得粉絲唔係好夠腍
有蒜蓉入味嘅
海蝦:
搣時候有少少黐殼🦐
食落都算fresh ✨

4️⃣貝殼類
入面有東風螺 + 蜆
東風螺食落去都唔算好鹹
已經預先醃過,幾fresh

蜆 個人覺得鹹咗啲
好似落得太多鹽去吐沙
係呢個有少少失望🥲

5️⃣膏蟹🦀
隻蟹都好大隻
蟹鉗位置爆多肉🦀
啲肉好鮮甜又嫩滑

6️⃣蟲草花蒸雞烏冬底
樓面姐姐講話,好多人慕名而嚟就係鍾意食呢個烏冬🥲
當時聽到都半信半疑

最後仲有個甜品
食落口煙韌韌
整體配搭都唔算好甜
為今次哩餐話上完滿嘅句號

過程中,所有蒸食物嘅程序
全部都會由樓面姐姐去幫我哋✨😋
我哋只需要坐喺度乖乖哋就可以等食🩷