2022-03-03 126 瀏覽
/ ʜᴇᴀʟᴛʜʏ ʀᴇꜰʀᴇsʜᴍᴇɴᴛ ᴛᴏ ʙʀɪɢʜᴛᴇɴ ᴜʀ ᴅᴀʏ /꧁𝗟𝗮𝘄 𝗼𝗳 𝘆𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 小滿定律꧂位於西貢的ꜰʀᴏʏᴏ熱店裝修有種歐陸小鎮的感覺 主打ꜰʀᴏᴢᴇɴ ɢʀᴇᴇᴋ ʏᴏɢᴜʀᴛ 質地夠較滑 ꜰʀᴏʏᴏ來說的話味道不太酸所以吃起來不像ɢʀᴇᴇᴋ ʏᴏɢᴜʀᴛ呢杯裝$𝟱𝟴 可選配3 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs+ 1 sᴀᴜᴄᴇ我選了ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ sᴀᴜᴄᴇ朱古力味比榛子味重得多配料方面選了蝴蝶酥、咖啡蒟蒻和士多啤梨蝴蝶酥夠香脆 好吃!不過咖啡蒟蒻的口感比較似涼粉 有點失望建議選擇其他帶點口感的配料整體而言未有太大驚喜༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄話說ꜰʀᴏʏᴏ曾經在我中學時期爆紅記得那時候放學會特意走去食 然後總是謹慎地選ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs 生怕磅重付錢時才發現超出預算可是不知為何近年大多都好像結業了現在算是在吃個回憶吧ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦8/10 👱🏻‍♀️7.5/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍 小滿定律 (西貢)西貢福民路58號高富樓地下3號舖...#cty_sweet #cty_西貢 ...

꧁𝗟𝗮𝘄 𝗼𝗳 𝘆𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 小滿定律꧂

所以吃起來不像ɢʀᴇᴇᴋ ʏᴏɢᴜʀᴛ呢

杯裝$𝟱𝟴 可選配3 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs+ 1 sᴀᴜᴄᴇ
我選了ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ sᴀᴜᴄᴇ
朱古力味比榛子味重得多
配料方面選了蝴蝶酥、咖啡蒟蒻和士多啤梨
蝴蝶酥夠香脆 好吃!
不過咖啡蒟蒻的口感比較似涼粉 有點失望

可是不知為何近年大多都好像結業了
現在算是在吃個回憶吧

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦8/10 👱🏻‍♀️7.5/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 小滿定律 (西貢)
西貢福民路58號高富樓地下3號舖
#cty_sweet
#cty_西貢
2022-02-28 120 瀏覽
#pb食在西貢西貢乳酪專門店🥛呢幾日咁凍等我又出番個凍d嘅post啦🥶 呢間乳酪雪糕專門店係西貢人氣店之一🔥 佢位於西貢巴士總站附近 位置超方便 所以好多人臨走都專登買番杯食😋 店內外都有唔少打卡位🥰 客人可以自選配料 配料選擇多達20幾款 另外仲會有期間限定配料👍🏻 有選擇困難症嘅朋友可參考牆上配料排行榜🤪.筒裝乳酪雪糕 $38 配1款配料 較多人選擇嘅杯裝乳酪雪糕 $58 配3款配料 + 1款醬汁😋 另外額外配料每款 $6起👍🏻 價錢好合理🥰🔹希臘乳酪雪糕(杯裝)🍧推介❤️ 其實我本身唔食乳酪 因為唔中意個陣酸味🤪 不過呢個乳酪雪糕我又接受到 佢唔算太酸 食落幾甜😋 而且口感幾滑😍 我加左熱情果汁 食落更加開胃👍🏻 雪糕份量比我想像中多 兩個人share食都ok🥰🔹配料 - 美國開心果💚推介❤️ 呢款係新年期間限定😍 開心果控一定要加😋 加左開心果超香 而且份量都好多👍🏻🔹配料 - 綠茶糯米糍🍵推介❤️ 呢款配料長期都係排行榜之內😋 糯米糍口感好軟淋淋 而且好濃綠茶味😍 🔹配料 - 榛子威化卷🍫純粹自己中意所以叫🤪 正常發揮 冇咩特別🤣🔹配料 - 香蕉🍌基本上成個底層都係香蕉 + 乳酪雪
#pb食在西貢

🔹配料 - 榛子威化卷🍫
純粹自己中意所以叫🤪 正常發揮 冇咩特別🤣
🔹配料 - 香蕉🍌
基本上成個底層都係香蕉 + 乳酪雪糕🤪 份量都係好多😍

整體✨ 係西貢記得食埋呢杯乳酪雪糕先走❤️ 佢真係好足料 而且配料款式好多 價錢又唔貴🥰

小滿定律
西貢福民路58號高富樓地下3號舖
🍧希臘乳酪雪糕Frozen Greek Yogurt📝食完午飯去搭車嘅路上無計劃下經過啱啱又無咩人排隊真係註定我要試下獨食都要揀杯裝三料一醬牆上個配料列表好長唔想諗點配搭揀咗期間限定嘅朱古力榛子醬同開心果有啲眼瞓直覺揀咗咖啡蒟蒻見示範圖配迷你蝴蝶酥幾靚照跟應該穩陣乳酪凍冰冰又酸酸哋入口醒神朱古力榛子醬正常發揮開心果碎大大粒好香口驚艷嘅係咖啡蒟蒻咖啡味濃郁同希臘乳酪好夾最後食埋清甜鬆脆嘅蝴蝶酥十分滿足雖然當日已安排嘅活動因為天氣取消但係食咗呢個意外嘅乳酪都叫不枉此行已經諗定下次試咩配搭After lunchPassed this by randomlyOn my way leaving Sai KungThere were only very few customersMight be a sign that I should give it a tryHaving froyo alone didn’t stop me from ordering one cupWith 3 toppings and 1 sauceA long list of options up on the wall
🍧
After lunch
Passed this by randomly
On my way leaving Sai Kung
With 3 toppings and 1 sauce
Not really felt like thinking much
Picked Nutella and pistachio which were the seasonal items as listed right there
And then coffee konjac as I was a bit sleepy
Saw a lovely mini palmier on the demo picture
Chose that as well
Froyo refreshed me with its chilliness and sourness
Nutella was alright
Shredded pistachio was crispy
Big surprise was the coffee konjac
So flavourful
And went really well with froyo
Ended it with the delightful mini palmier
Happy as a clam
Although the planned activities of that day were cancelled due to the weather
This unplanned froyo made the trip well worthwhile
Have since then been thinking about other combos for future visits
💰

下午茶
希臘乳酪雪糕 配料 咖啡蒟蒻
希臘乳酪雪糕 配料 迷你蝴蝶酥
2022-02-20 47 瀏覽
💛終於終於去左食仲有新年限定🧧但係其實店員話俾我知所有配料都可以自選🤣其實可以要返一樣配料 或者轉都得所以我唔要紅豆要咗綠茶mochi 😙預設可以方便選擇困難嘅朋友呢杯仲有蝴蝶酥 榛子朱古力醬 同埋開心果唔好以為好似睇唔到啲開心果其實佢係底層份量都幾多(見圖二🤭雖然out左fo)而且脆卜卜 無淋到🤗$58真係好大杯我肚餓個時去食 食完係飽嘅😬fro yo係滑嘅 都唔算太酸蝴蝶酥好好食mochi反而就有少少失色------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘📷環境/Ambience: 外賣/take away🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘------🐶寵物友善/Pet-friendly:🏖室外用餐/Outdoor seating:------
💛終於終於去左食

呢杯仲有
蝴蝶酥 榛子朱古力醬 同埋開心果
唔好以為好似睇唔到啲開心果
其實佢係底層份量都幾多
(見圖二🤭雖然out左fo)

而且脆卜卜 無淋到🤗
$58真係好大杯
我肚餓個時去食 食完係飽嘅😬
fro yo係滑嘅 都唔算太酸
蝴蝶酥好好食
mochi反而就有少少失色
------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘
📷環境/Ambience: 外賣/take away
🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘
💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘
🐶寵物友善/Pet-friendly:
🏖室外用餐/Outdoor seating:
2022-02-19 32 瀏覽
📍小滿定律 #wgz_saikung #wgz_dessert 其實西貢除咗Cafe仲有其他好嘢食🥳呢間乳酪雪糕可以自己揀配料,任你配搭!🍦杯裝希臘乳酪雪糕 $58 (8.3/10)🍦可以揀三個配料同一個醬汁,我就揀咗海鹽焦糖脆脆+蝴蝶酥+咖啡蒟蒻+raspberry sauce。特別推介咖啡蒟蒻!咖啡味好香濃,唔會落得太多粉搞到太硬身。海鹽焦糖脆脆又唔會死甜。覺得佢呢度嘅乳酪雪糕比出面嘅牛奶味再重少少💖不過自己配搭嘅配料就有機會唔係好夾,要花啲心思揀🤣🤣去開西貢一定會再食! (西貢)📌西貢福民路58號高富樓地下3號舖#hkfoodie #hongkongfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hongkongfood #saikung #西貢 #西貢美食 #甜品 #globaleats
🍦杯裝希臘乳酪雪糕 $58 (8.3/10)🍦
📌西貢福民路58號高富樓地下3號舖
2022-02-07 44 瀏覽
小滿定律 Law of Yogurt (Sai Kung)好日都唔入下西貢,誤打誤撞試左小滿定律既frozen yogurt 🍦 店子小小但一到開門時間眨眼已經塞滿人😆Frozen yogurt 十分足料既,比連鎖Frozen yogurt多左份奶香味同好滑!配料一d都唔吝嗇,抹茶糯米糍好濃抹茶味,十分推薦!海鹽焦糖脆脆稍嫌甜同硬左小小。醬料揀咗蜂蜜,清香又甜甜地配上frozen yogurt 💛Perfect match! 經過西貢絕對可以試下☺️-留意返店面好細,有兩三個企位同兩個坐位,預左都要出店外面食🍽
小滿定律 Law of Yogurt
(Sai Kung)
好日都唔入下西貢,誤打誤撞試左小滿定律既
frozen yogurt 🍦
店子小小但一到開門時間眨眼已經塞滿人😆

海鹽焦糖脆脆稍嫌甜同硬左小小。
2022-01-26 41 瀏覽
🍽小滿定律 𝗟𝗮𝘄 𝗼𝗳 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁▫️今日喺東壩回程返西貢市中心嘅時候,無意中發現到呢一間專食𝚏𝚛𝚘𝚣𝚎𝚗 𝚢𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝嘅小店😍如果之後新年大家嚟開西貢出島/行山行大運的話,都可以過嚟一試啊😆▪️𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 - 𝗖𝘂𝗽🍨 ($𝟻𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)-𝘄𝗶𝘁𝗵 𝟯 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝟭 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲好大杯好高,乳酪雪糕好棉滑,酸酸甜甜食落超級透心涼😆配料方面,我揀咗芒果、𝙱𝚛𝚘𝚠𝚗𝚒𝚎、海鹽焦糖脆脆,個醬就揀咗蜜糖,希望簡單啲嘅配搭可以盡量食到多啲乳酪雪糕嘅原味🤤見到佢個樣已經不負我所望,芒果嘅份量都幾多,放咗喺兩層雪糕之間,不過個海鹽焦糖脆脆就較為甜咗少少同埋有啲痴牙,如果你係鐘意食杏仁糖,咁呢個脆脆應該會啱你口味~不過偶爾食到一杯咁多配料嘅𝚏𝚛𝚘𝚣𝚎𝚗 𝚢𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝,真係好開心同埋好多中學嘅回憶🤤(暴露年齡🤣)依家真係好少見到賣𝚏𝚛𝚘𝚢𝚘嘅舖頭了(;´༎ຶД༎ຶ`)▪️𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 - 𝗖𝗼𝗻𝗲🍦 ($𝟹𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)-𝘄𝗶𝘁𝗵 𝟭 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴輕盈一點可以揀𝚌𝚘𝚗𝚎~下次再經過好大機會會再一次嚟食( ´▽` )ノ
🍽小滿定律 𝗟𝗮𝘄 𝗼𝗳 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁
▫️

-𝘄𝗶𝘁𝗵 𝟯 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝟭 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲

-𝘄𝗶𝘁𝗵 𝟭 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴
輕盈一點可以揀𝚌𝚘𝚗𝚎~

下次再經過好大機會會再一次嚟食( ´▽` )ノ
  • 乳酪雪糕
香港FROZEN YOGURT已越來越少,只欠下一間還剩少量分店的,然後在youtube看到一間小店,已經好想去試食,但一直未有空。於是聖誕節終於和男友一起去。小店真的很小,但慶幸當天堂食的剛走,有位堂食,一試之下,不得了!我平時愛吃的已變成第二位,小滿榮升我心中第一位。質感非常好,toppings極度好味,短短半個月,前後去了三次,有一次是自己下班後直接專程入去吃,以舒緩我工作壓力情緒。唯一美中不足,是份量太少,我平時吃的較大杯,已跟小店主反映能否加錢可以加大份量,希望日後小店主可以加此選項,我不介意付多一些錢去吃,因為真的很好味!!!

自選 — 檸檬蛋糕+海鹽焦糖+咖啡苟蒻
2021-12-26
下午茶
自選 — 檸檬蛋糕+海鹽焦糖+咖啡苟蒻
2022-01-14 56 瀏覽
西貢人氣高質Frozen Yogurt店假日嘅人流係勁多! 大家要預返少少時間等買真係估唔到西貢會開左間咁高質嘅Fro Yo 店店入面仲有少少位比人打卡 有心思!🍦Frozen Greek Yogurt(3 toppings + 1 sauce)$58 海鹽焦糖脆脆| Brownies| Lemon Cheese Cake|熱情果汁奶酪雪糕質感超級順滑 完全係冇得輸同埋非常濃厚好似食緊正常嘅重奶味嘅雪糕咁但正正因為咁 配佢酸酸maymay 嘅熱情果sauce就perfectBrownie同lemon cheese cake 都正正常常幾好食而海鹽焦糖脆脆就一般 有d太甜 有d太咸😂但同個Fro Yo 又幾match都幾大杯 建議兩個人share 岩岩好
西貢人氣高質Frozen Yogurt店
假日嘅人流係勁多! 大家要預返少少時間等買
真係估唔到西貢會開左間咁高質嘅Fro Yo 店
店入面仲有少少位比人打卡 有心思!

奶酪雪糕質感超級順滑 完全係冇得輸
同埋非常濃厚好似食緊正常嘅重奶味嘅雪糕咁
而海鹽焦糖脆脆就一般 有d太甜 有d太咸😂
但同個Fro Yo 又幾match
都幾大杯 建議兩個人share 岩岩好
之前係網上面見到呢間雪糕店,咁岩同朋友去西貢就決定搵黎試下店內位置唔多,咁岩我去既時段冇乜人可以坐低食,環境唔錯佢有乳酪,乳酪雪糕同其他飲品選擇,咁我係為左乳酪雪糕而去,所以冇考慮其他款式。欣賞呢間有好多toppings可以揀,剩係揀toppings都用左好多時間最後登登登登$58乳酪雪糕,toppings係香蕉,芒果,海鹽焦糖餅加蜜糖醬非常好食,乳酪味岩岩好,唔會好酸唔會好甜,質地又滑,配埋蜜糖簡直係一流,$58好似好貴,但份量非常多,如果比較細食既人可以同朋友share一杯呀好食既程度係我已經同朋友講定下次會因為想再幫襯呢間店而去西貢
之前係網上面見到呢間雪糕店,咁岩同朋友去西貢就決定搵黎試下

店內位置唔多,咁岩我去既時段冇乜人可以坐低食,環境唔錯

最後登登登登

2021-12-29 52 瀏覽
🎄小滿定律 (西貢)聖誕節時段🎄去左橋嘴島camping⛺️ 黎到西貢順便食d小食 今次黎到一間小鋪主打食希臘乳酪雪糕 🍦 估唔到大大杯又咁好食 可以再幫襯 鋪頭仲佈置得好有聖餐氣氛 $58 三個選擇+一個醬汁藍妹、蝴蝶酥、咖啡蒟蒻+紅桑子醬嘩!我無簡錯食材 成杯雪糕配搭得好靚 加埋餐廳佈置 打卡一流 藍莓🫐好大粒 食落去爽口 但有少少酸 另外蝴蝶酥好好食 脆卜卜 表面仲有焦糖味 最後蒟蒻浸濕左咖啡汁 好濃烈味道 正😄 紅桑子醬真好食 酸甜開胃 💵消費:58✨環境:8.5/10 🙋🏻‍♀️推介:9/10📍西貢福民路58號高富樓地下3號舖
🎄小滿定律 (西貢)

$58 三個選擇+一個醬汁
藍妹、蝴蝶酥、咖啡蒟蒻+紅桑子醬

💵消費:58
✨環境:8.5/10
🙋🏻‍♀️推介:9/10

📍西貢福民路58號高富樓地下3號舖
之前有位住西貢嘅朋友推介呢間食frozen yogurt 嘅《小滿定律》,今日既然嚟到西貢市中心,即使冒着寒冷天氣警告,都要試杯凍冰冰嘅希臘乳酪雪糕🍦一推門入去,就見到左面嘅牆上掛住個大大嘅餐牌,好清晰咁話咗俾顧客知,食Frozen Greek Yogurt 主要有 A, B, C, D 4個選擇,分別係杯裝,筒裝,配奇雅籽,配Bagel . 揀好A, B, C, D後,就到揀toppings,《小滿定律》嘅toppings主要有6個類別: 生果、餅類、脆脆、朱古力、翡翠檸檬同其他. 最後就揀sauce, 甜or酸, 各有2個選擇因為我想試多幾款toppings,所以揀咗A(杯裝),可以揀三款toppings 同一款 sauceToppings 揀咗生果類嘅藍莓,脆脆類嘅焦糖腰果同期間限定嘅焦糖爆谷. Sauce就揀咗熱情果汁~ 兩樣酸搭兩樣甜balance 一下~ 藍莓🫐夠大粒又夠新鮮,不嬲同yoghurt 都係絕配焦糖腰果微甜,焦糖味香,腰果亦夠脆~期間限定嘅焦糖爆谷都唔錯,(其實齋食粒爆谷都幾好味),加埋落frozen yogurt 食就為frozen yogurt 加多咗層

兩樣酸搭兩樣甜balance 一下~

藍莓🫐夠大粒又夠新鮮,不嬲同yoghurt 都係絕配

焦糖腰果微甜,焦糖味香,腰果亦夠脆~

期間限定嘅焦糖爆谷都唔錯,(其實齋食粒爆谷都幾好味),加埋落frozen yogurt 食就為frozen yogurt 加多咗層次感

而酸酸may may嘅熱情果汁同frozen yogurt當然好夾,新鮮嘅熱情果汁仲有熱情果籽,唔係artificial 嘅糖漿,最鍾意佢食落sok sok聲~ 😬
希臘乳酪雪糕(杯裝)

今日試咗《小滿定律》嘅Frozen Greek Yogurt ,好滿意😌 朋友真係冇介紹錯. 佢仲話Yogurt Shake 都好好飲㗎🤩我見餐牌上仲有Jade Lemon Drinks 揀添~~~

不過《小滿定律》所有產品都係凍嘅,今日天氣太凍喇,食完杯Frozen Greek Yogurt已經凍到震🥶,唯有下次再試唔同toppings 同sauce 嘅配搭同埋佢嘅飲品啦~
2021-12-26
5 分鐘 (堂食)
希臘乳酪雪糕(杯裝)
  • 希臘乳酪雪糕
2021-12-26 27 瀏覽
小滿定律Frozen Greek Yogurt(3種配料+1種醬汁)價錢💲: $58好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.6/5 (no seat)性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-西貢越來越多小店,cafe多,估唔到今年仲開埋yogurt/ pancake店😌入到去真係可以瘋狂食阿!今次試左呢間白色木系的乳酪店,門口位靚加埋小滿定律呢個日系名😍 入面主要係froyo, yogurt shake, greek yogurt。鋪店只有小小bar枱位,同埋一兩個長凳位,如果唔係就可能要企係街食啦😦-✅✅Frozen greek yogurt(包3種料+1種醬料): 好好好好食😋好耐好耐無食fro-yo! 唧得好滿的一杯,佢地的yogurt比較軟身,相對上都會易溶啲。不過食落好滑,味道大約係甜60%/酸40%,好易入口,同埋食到陣陣奶香🥰-Toppings的綠茶糯米糍好軟糯,包住好多綠茶粉,好夠綠茶味🥳 南瓜蓉真材實料,冇額外添加糖😬 咖啡凍係濃苦的咖啡味,質地比較流質!醬就揀左🫐醬,好濃。整體好滿足,可以2人share一杯都一定夠。感覺到係用心做的小店,有d配料好特
小滿定律
Frozen Greek Yogurt
(3種配料+1種醬汁)
價錢💲: $58
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.6/5
環境🗾: 3.6/5 (no seat)
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5

Toppings的綠茶糯米糍好軟糯,包住好多綠茶粉,好夠綠茶味🥳 南瓜蓉真材實料,冇額外添加糖😬 咖啡凍係濃苦的咖啡味,質地比較流質!醬就揀左🫐醬,好濃。整體好滿足,可以2人share一杯都一定夠。感覺到係用心做的小店,有d配料好特別自家製,入來西貢玩一定會多多支持🤪 (i miss froyooooo)
📍「小滿定律」- 西貢今次食食食之旅黎到西貢😌食咗個light dinner 覺得唔夠飽,就試試呢間標榜住Greek Yogurt Cafe,岩哂想食得健康嘅👧🏻🤣🤩📷餐廳佈置得好靚好有聖誕氣氛,外面設有座位,裡面就得一個座位同企位🕺🏻牆身係個大圓玻璃,係出面影返入嚟超靚,好岩打卡🥰🤩💃 💯🍴Greek Yogurt配海鹽焦糖脆脆、芒果、抹茶糯米糍、Raspberry sauce 🍨💰HK$58✨推薦指數:8/10呢杯Yogurt 超靚,色彩繽紛,非常IGable🤤📸最上面有海鹽焦糖脆脆同抹茶糯米糍交替插係yogurt 上面,芒果就係中間至底層😍未食都覺得好吸引好好食咁🤤Greek Yogurt 好滑身,食落酸酸甜甜,配埋帶有酸味嘅Raspberry sauce 好好食😋😋😋就算食到最底都仲好creamy😍原來我哋揀嘅3個toppings 係店鋪嘅Top3️⃣😎海鹽焦糖脆脆帶有咸咸嘅海鹽味,配埋甜甜嘅焦糖,香脆好食😋芒果香甜,但芒果味唔算出,不過夾埋yogurt 好好食,呢個配搭無得輸😎🤩相對地抹茶糯米糍較為失色,口感偏硬,冇糯米糍煙煙韌韌嘅口感,不建議揀呢個topping 🙈整體來講呢個
📍「小滿定律」- 西貢

今次食食食之旅黎到西貢😌

💰HK$58
✨推薦指數:8/10
呢杯Yogurt 超靚,色彩繽紛,非常IGable🤤📸
未食都覺得好吸引好好食咁🤤
原來我哋揀嘅3個toppings 係店鋪嘅Top3️⃣😎
海鹽焦糖脆脆帶有咸咸嘅海鹽味,配埋甜甜嘅焦糖,香脆好食😋
整體來講呢個yogurt 係幾好食,值得一試😝

推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
小滿定律 (西貢)
地址:西貢福民路58號高富樓地下3號舖
  • 乳酪雪糕
2021-12-13 16 瀏覽
🐝🍋Honey lemonade $28依幾日天氣有啲乾燥,依杯有蜜糖成份諗住可以潤啲。飲落真係飲到蜜糖同檸檬既味道,唔會有一方蓋過另一方,兩者調配得岩岩好。飲落清清地,唔會太甜,感覺好fresh,唔錯。下次要試埋佢啲yogurt先😄
🐝🍋Honey lemonade $28