2022-02-28 120 瀏覽
#pb食在西貢西貢乳酪專門店🥛呢幾日咁凍等我又出番個凍d嘅post啦🥶 呢間乳酪雪糕專門店係西貢人氣店之一🔥 佢位於西貢巴士總站附近 位置超方便 所以好多人臨走都專登買番杯食😋 店內外都有唔少打卡位🥰 客人可以自選配料 配料選擇多達20幾款 另外仲會有期間限定配料👍🏻 有選擇困難症嘅朋友可參考牆上配料排行榜🤪.筒裝乳酪雪糕 $38 配1款配料 較多人選擇嘅杯裝乳酪雪糕 $58 配3款配料 + 1款醬汁😋 另外額外配料每款 $6起👍🏻 價錢好合理🥰🔹希臘乳酪雪糕(杯裝)🍧推介❤️ 其實我本身唔食乳酪 因為唔中意個陣酸味🤪 不過呢個乳酪雪糕我又接受到 佢唔算太酸 食落幾甜😋 而且口感幾滑😍 我加左熱情果汁 食落更加開胃👍🏻 雪糕份量比我想像中多 兩個人share食都ok🥰🔹配料 - 美國開心果💚推介❤️ 呢款係新年期間限定😍 開心果控一定要加😋 加左開心果超香 而且份量都好多👍🏻🔹配料 - 綠茶糯米糍🍵推介❤️ 呢款配料長期都係排行榜之內😋 糯米糍口感好軟淋淋 而且好濃綠茶味😍 🔹配料 - 榛子威化卷🍫純粹自己中意所以叫🤪 正常發揮 冇咩特別🤣🔹配料 - 香蕉🍌基本上成個底層都係香蕉 + 乳酪雪
#pb食在西貢

🔹配料 - 榛子威化卷🍫
純粹自己中意所以叫🤪 正常發揮 冇咩特別🤣
🔹配料 - 香蕉🍌
基本上成個底層都係香蕉 + 乳酪雪糕🤪 份量都係好多😍

整體✨ 係西貢記得食埋呢杯乳酪雪糕先走❤️ 佢真係好足料 而且配料款式好多 價錢又唔貴🥰

小滿定律
西貢福民路58號高富樓地下3號舖