2013-01-14
之前同几個朋友搵野食,去到cwb,見到有天空好多泡泡,望一望原來係間樓上cafe,友人話原來以前係女僕cafe,我頓時有啲抗拒但聽講好似已經轉左手, 既然係咁就即管上去試下la一上到去,兩個店員係到,套制服其實几靚無記錯一個叫靜音一個叫菱儿 ( 因為叫小桃咖啡室,所以班店員叫小桃hahahahahhaha我地對靜音呢個店員好有印象!因為佢竟然可以講得一口流利英文加少少西班牙文同我地個外藉朋友溝通我初初以為係到做得既都係妹妹仔, 頓時成間cafe的格調高級哂佢推介我地飲小桃特飲,可以因應番我地囗味而沖制最後我地要左三杯小桃特飲, 兩個鋪天薯條同香蕉船 個環境几靚几舒服 , 傾計吹水好地方!之後係菱儿招待我地,好熱情好有禮,但佢好似女僕cafe d 女僕feel把聲好尖好高 有小小作狀..搞到我地有少少唔自在...可能因為前身係maid cafe關係啦後來上菜啦!鋪天薯絛好好味!值得一試同時都上埋特飲,三杯都好靚!!!!!!!!!!可惜無影到相三杯有3層唔同色既layers!好有心機靜音話三杯的味都有唔同我個杯有蘋果,藍莓同乳酪,好好飲!朋友個杯係百香果,士多啤梨同水蜜桃最後一杯係青檸mi
但聽講好似已經轉左手, 既然係咁就即管上去試下la
一上到去,兩個店員係到,套制服其實几靚
佢推介我地飲小桃特飲,可以因應番我地囗味而沖制
最後我地要左三杯小桃特飲, 兩個鋪天薯條同香蕉船
個環境几靚几舒服 , 傾計吹水好地方!
後來上菜啦!鋪天薯絛好好味!值得一試
同時都上埋特飲,三杯都好靚!!!!!!!!!!可惜無影到相
三杯有3層唔同色既layers!好有心機
靜音話三杯的味都有唔同
我個杯有蘋果,藍莓同乳酪,好好飲!
朋友個杯係百香果,士多啤梨同水蜜桃
最後一杯係青檸mite 西柚,好清新
值得推介
香蕉船普普通通啦,無咩特別
整體感覺舒適,店員靜音講左好多關於間cafe的轉變為
俗氣的女僕感覺沒有了,換來高尚的洒館風
食物質素不錯,店員有禮
絕適合聊天相聚