2013-01-14 319 瀏覽
之前同几個朋友搵野食,去到cwb,見到有天空好多泡泡,望一望原來係間樓上cafe,友人話原來以前係女僕cafe,我頓時有啲抗拒但聽講好似已經轉左手, 既然係咁就即管上去試下la一上到去,兩個店員係到,套制服其實几靚無記錯一個叫靜音一個叫菱儿 ( 因為叫小桃咖啡室,所以班店員叫小桃hahahahahhaha我地對靜音呢個店員好有印象!因為佢竟然可以講得一口流利英文加少少西班牙文同我地個外藉朋友溝通我初初以為係到做得既都係妹妹仔, 頓時成間cafe的格調高級哂佢推介我地飲小桃特飲,可以因應番我地囗味而沖制最後我地要左三杯小桃特飲, 兩個鋪天薯條同香蕉船 個環境几靚几舒服 , 傾計吹水好地方!之後係菱儿招待我地,好熱情好有禮,但佢好似女僕cafe d 女僕feel把聲好尖好高 有小小作狀..搞到我地有少少唔自在...可能因為前身係maid cafe關係啦後來上菜啦!鋪天薯絛好好味!值得一試同時都上埋特飲,三杯都好靚!!!!!!!!!!可惜無影到相三杯有3層唔同色既layers!好有心機靜音話三杯的味都有唔同我個杯有蘋果,藍莓同乳酪,好好飲!朋友個杯係百香果,士多啤梨同水蜜桃最後一杯係青檸mi
但聽講好似已經轉左手, 既然係咁就即管上去試下la

一上到去,兩個店員係到,套制服其實几靚

佢推介我地飲小桃特飲,可以因應番我地囗味而沖制
最後我地要左三杯小桃特飲, 兩個鋪天薯條同香蕉船

個環境几靚几舒服 , 傾計吹水好地方!

後來上菜啦!鋪天薯絛好好味!值得一試

同時都上埋特飲,三杯都好靚!!!!!!!!!!可惜無影到相

三杯有3層唔同色既layers!好有心機
靜音話三杯的味都有唔同
我個杯有蘋果,藍莓同乳酪,好好飲!
朋友個杯係百香果,士多啤梨同水蜜桃
最後一杯係青檸mite 西柚,好清新
值得推介

香蕉船普普通通啦,無咩特別

整體感覺舒適,店員靜音講左好多關於間cafe的轉變為
俗氣的女僕感覺沒有了,換來高尚的洒館風
食物質素不錯,店員有禮
絕適合聊天相聚
  • 小桃是日特飲
  • 鋪天薯絛
(非會員)
2012-11-04 117 瀏覽
今日約咗我最好嘅朋友去銅鑼灣食tea, 因為大家都有一段時間冇見,實在有太多話題,所以都想搵個舒服d嘅地方傾訴下,咁啱就比我哋係時代廣場對面搵到一間樓上cafe,叫 Little Tomato! 間cafe佈置簡潔優雅,特別在於有個大露台,放咗隻好得意嘅小天使像對正時代廣場,在這個下午為繁忙的都市帶來了一點陽光與生氣,很舒適呢!因為我哋未食晏,好肚餓,甫坐下即刻叫咗兩份tea, $68一份,幾豐富㗎!我叫咗個三色鐵板丸子,有牛丸、墨魚丸同龍蝦丸,上面重鋪咗浸honey, 大大碟,頗美味!我個 friend 就叫咗碗雞串拉麵share,拉麵個豬骨湯底好香,好多料! 估唔到咁好味! 我哋再加多$20 叫咗個洋甘菊花茶連自製曲奇,成套連攴具茶壼擺係面前,花茶任加水!可惜曲奇得2件!我哋係間cafe磨咗兩小時,得4張枱,地方就好細,不過三五知己嚟傾下計,格局舒適,總好過係茶餐廳同人地迫嘅!

間cafe佈置簡潔優雅,特別在於有個大露台,放咗隻好得意嘅

因為我哋未食晏,好肚餓
,甫坐下即刻叫咗兩份tea, $68一份,幾豐富㗎!

大露台放咗隻小天使像對正時代廣場
三色鐵板丸子,加咗honey好知味!
洋甘菊花茶連自製曲奇,花茶任加水㗎!
雞串拉麵、豬骨湯底、正!
2012-11-02
大露台放咗隻小天使像對正時代廣場
三色鐵板丸子,加咗honey好知味!
洋甘菊花茶連自製曲奇,花茶任加水㗎!
雞串拉麵、豬骨湯底、正!
(非會員)
我平時鐘意四圍貢,試新嘢,尤其係樓上舖,簡直就係情有獨鐘!嚴格嚟講除了為咗食,係想看看它們各自的特色!琴晚行過時代廣場,比我係對面2樓發現咗有個好得意嘅露台, 有隻好可愛嘅小天使石像對準時代廣場吹泡泡, 立即吸引左我上去呢間叫 Little Tomato 嘅樓上Cafe!Cafe環境佈置都幾舒服,桃紅加上黑色,燈光不太猛,露台對著Times Square,秋高氣爽,重有兩個穿上制服嘅侍應友善地招待,話題多多!都OK feel啦~ 我哋2個人,每人叫咗份晚餐,有一般嘅蒜蓉包跟餐湯,我叫了個豬扒蛋包飯,賣相有D心思 ! 友人叫咗個芝士焗蟹燴飯,見到個芝士汁厚厚咁遮住成碟飯,食落OK但好大份~ 上樓Cafe,食物賣相同味道是OK水準,算合格! 重有甜品同特飲!,而特飲就真係幾特別,其中一杯係個侍應即興沖嘅 叫小桃特飲, 係青蘋果味梳打,飲落几醒神! 友人飲啤酒,買2送1,埋單百零蚊 ! 可以再來!Ps: 小天使石像對準時代廣場吹泡泡好有feel. 有計!
芝士焗蟹燴飯,D芝士汁遮住成碟飯呀

,話題多多!都OK feel啦~

上樓Cafe,食物賣相同味道是OK水準,算合格!

Ps: 小天使石像對準時代廣場吹泡泡好有feel. 有計!
2012-10-29
5 分鐘 (堂食)
芝士焗蟹燴飯,D芝士汁遮住成碟飯呀
  • 豬扒蛋包飯