2015-04-18
朋友仔話觀塘開左間好有特式既工廈cafe, 即刻約人星期六去試一試。 十一點九上到去已經有人排隊啦,估唔到試業都有咁多人識。 呢間cafe係以舊課室做主題,叫做有d童年回憶,好有feel,不過當然呢d舊檯凳既舒適度普通啦。十二點開門時服務員帶我地入座,仲話可能要搭檯,而最後真係有人搭檯,有d逼,不過好彩無限時。 而呢個無乜笑容既服務員俾錯餐牌我地,無午餐既? 見到後面檯個餐牌有成三張紙而我地得兩張,心知不妙,即刻問佢攞番份啱既。餐牌用單行紙設計,貫徹班房主題。 仔細研究完餐牌後,食物有台式,星馬菜,價錢合理,飲品都好吸引。 我地哎左魯肉飯同酥炸雞扒飯,飲品哎左紫薯拿鐵同玫瑰拿鐵,甜品有長頸鹿(朱古力蛋卷)呢度係自助式,同韓國d cafe一樣,有個提示器叫你出去拎野食。 我地買玩三個字度佢終於震啦! 食物賣相好靚,不過味道一般啦,近似茶軒。 食到一半覺得好口乾,先發現未有飲品,出去問佢係咪漏單。 可能真係太多單,真係漏左……結果食完野先有野飲。 飲品質素好過食物,而個玫瑰拿鐵個杯好正,飲完有隻長頸鹿係杯底架!蛋卷睇唔出係長頸鹿紋,味道十分之普通,又細份,就算加埋d香蕉同馬利餅,都唔會值
呢度係自助式,同韓國d cafe一樣,有個提示器叫你出去拎野食。 我地買玩三個字度佢終於震啦! 食物賣相好靚,不過味道一般啦,近似茶軒。 食到一半覺得好口乾,先發現未有飲品,出去問佢係咪漏單。 可能真係太多單,真係漏左……結果食完野先有野飲。 飲品質素好過食物,而個玫瑰拿鐵個杯好正,飲完有隻長頸鹿係杯底架!蛋卷睇唔出係長頸鹿紋,味道十分之普通,又細份,就算加埋d香蕉同馬利餅,都唔會值38蚊囉。
呢度都係食個環境,唔好對食物要求太高,都係個幾好hea既地方,因為食物飲品都等左好耐,真係要hea住得架。 不過我自己試一次就夠,唔會特登再去啦。