2007-03-10 13 瀏覽
學生餐鮮茄忌廉湯, 咖哩燴羊肉飯, 野飲(凍熱同價)野食唔錯, 但唔好坐!!好迫, 間野細服務方面, 我覺得個waitress 麻麻地我試埋我同學o既芝士拿破倫焗意粉超正
學生餐

鮮茄忌廉湯, 咖哩燴羊肉飯, 野飲(凍熱同價)

野食唔錯, 但唔好坐!!

好迫, 間野細

服務方面, 我覺得個waitress 麻麻地

我試埋我同學o既芝士拿破倫焗意粉

超正
2007-02-06 16 瀏覽
二月三日,十三個人去食晚飯,每人分四分一件鵝肝,一小撮天使面,三塊肉仔,半碗多小小牛肉湯,四分一件moose......每人要$180.....之後要去峰壽司食左八碟先飽......你地自己判斷好定唔好啦!我真係唔識講!
2006-12-26 10 瀏覽
yesterday went there with a gal friend, we ordered goose liver, platter - mozzarella, mushroom & forgotten and rib + napoleon & hot chcolate pudding. the goose liver was SUPER, the best i ever had & only cost only 79!!!!!!!! the hot chocolate was WONDERFUL even tho. i'm not very into that!!!next time i will only order goose liver + chocolate pudding!!!!but very smokey inside, i couldnt really breathe at the beginning

2006-10-18 0 瀏覽
下午茶餐, 白汁煙三文魚(碎)意粉,跟飲品一杯,相對價錢都唔錯wor, 白汁好味,煙三文魚就碎左d,意粉硬度適中, 飲品就普通啦, 三十幾元, 下午茶都幾好不過點解個意粉係對面?拿過來的,雖然有蓋蓋著,但有d怪怪感覺, 下次要試下甜品

2006-10-15 0 瀏覽
晚上十一點零.Tiramisu: 不是難吃, 但不對口味...沒有酒味. 吃到底才有很些微的酒味. 食落像普通蛋糕. 幸而不甜.朱古力布甸: 一切下去, 朱古力漿未有很澎拜地湧出的效果. 但食落, 蛋糕層脆又不過份薄, 朱古力漿燙口又不死甜, 實在精采. 環境是百份百小店風情, 有些小陳舊但簡單樸實. 服務有禮. 若不是坐在冷氣位, 留至凌晨也絕不出奇.
晚上十一點零.
1K
2006-10-12 8 瀏覽
某日食完飯專登入"小店"試佢個招牌"心太軟",這裡的心太軟只賣$35蚊,價錢比一般平宜。懐着期待的心情等了十五分鐘,心太軟出爐時香氣四溢,令人口水直流,急及待將它分開,讓內裡的朱古力漿盡情傾流出來。朱古力漿稀杰剛好,朱古力蛋糕亦夠挺身,美中不足的是廚師採用了可可豆成份較低的朱古力,導致蛋糕過甜,多食會膩。其實$35蚊算交足功課,只可惜滿足不了我的味蕾。

其實$35蚊算交足功課,只可惜滿足不了我的味蕾。
2006-10-03 1 瀏覽
食完小曼谷,再進攻甜品,喺唔想食中式糖水的情況下,我地選擇了小店。好好味原因有三:1. 甜度洽到好處;2. 價錢合理;3. 款式齊備(以一間西餐廳而言)4個人食咗:1. 口硬心軟香蕉船2. 蘋果撻加雪糕3. 士多啤梨疏乎厘香蕉加上焦糖,好好味..而d雪糕好似自製咁...唔係太甜,...蘋果撻個酥皮好脆,但係唔多見個蘋果疏乎厘外有士多啤梨醬,特別!!ps:老闆推介心太軟..但我地無食到。
好好味原因有三:
1. 甜度洽到好處;
2. 價錢合理;
3. 款式齊備(以一間西餐廳而言)

4個人食咗:
1. 口硬心軟香蕉船
2. 蘋果撻加雪糕
3. 士多啤梨疏乎厘

蘋果撻個酥皮好脆,但係唔多見個蘋果
疏乎厘外有士多啤梨醬,特別!!

ps:老闆推介心太軟..但我地無食到。
2006-09-07 6 瀏覽
同老公噚晚行經這小店,由於我地未試過呢間,又見店內都滿座,所以就試一試...我地2個人食左..1./ 2隻生蠔...< 好鮮味>2./ 芝士雞絲焗大菌...< 都幾特別,好味>3./ 唔記得咩野火腿意粉...< 一般>4./ 安格斯牛扒6成熟...< 好正>我地仲叫左2柸紅酒,環境一般,食物一流,但唔知點解要等咁耐,食個幾個菜,等左個幾鐘,原本心情都好好,點知等到發呆,都有機會有下次.
我地2個人食左..
1./ 2隻生蠔...< 好鮮味>
2./ 芝士雞絲焗大菌...< 都幾特別,好味>
3./ 唔記得咩野火腿意粉...< 一般>
4./ 安格斯牛扒6成熟...< 好正>

2006-08-07 1 瀏覽
味道非常好, 如果是第一次去, 往往會令人驚喜. 我試過帶不同朋友去, 他/她們都有同樣的感覺. 尤其是甜品方面甚為出色, 一定要試. 如果要我推介一種菜式. 我會話所有.至於服務方面, 他們的態度殷勤, 絕不會有黑口黑面, 問非所答等情况出現. 甚至可以為你介紹每一款食物.環境方面, 雖然陳設甚為簡單. 但所有柬西都非常整齊和乾淨.價錢方面, 可能比較貴了一點, 但整體而言都非常滿意.

價錢方面, 可能比較貴了一點, 但整體而言都非常滿意.
2006-05-05 5 瀏覽
這已經是去年暑假的事了正值迎新營期間的宵夜大班大學freshmen迫爆了九龍城的食店惟有與大同到此小店食宵去到已經last order要了一個三文魚意粉口感不錯座位雖是窄了點但個feel好遊閑比對面大舖還要好
這已經是去年暑假的事了
要了一個三文魚意粉口感不錯
座位雖是窄了點但個feel好遊閑
比對面大舖還要好
2005-10-17 2 瀏覽
第一次食心太軟這個甜品就係這樣了,自始便愛上這個甜品,試過去其他餐廳食過,都沒有一間像小店的做得這麼好,外脆內軟,一切開D軟心就好似洪水咁擁出來--!其他店所作的,一係就太過甜,一係太小軟心,成個係蛋糕咁。
2005-07-11 5 瀏覽
7月6日晚,朋友一行6人訂了8PM替我慶祝生日,可能是Weekday關係,入去時只見幾客。我們order了南瓜湯和羅宋湯,每人跟一個迷你餐包。唔夠喉再叫多一個麵包籃(4個)。肉醬意粉,煙肉炒意粉,春卷炸軟殼蟹併盤,大蝦意大利飯各1客,goose liver salad2客,7成熟牛扒2客,甜品方面,朱力古軟心布甸2客,fruit waffle with vanilla icecream,和crepe with chocolate icecream.整体來說,食物水準好,老闆招呼週到。加上S嫂宣佈有喜,簡直係雙喜臨門!最後多謝S嫂老公埋單,祝你地生個靚BB!
整体來說,食物水準好,老闆招呼週到。
加上S嫂宣佈有喜,簡直係雙喜臨門!
最後多謝S嫂老公埋單,祝你地生個靚BB!
2005-04-28 0 瀏覽
同女友駕車到九龍城,想起此處,果然平日晚都幾旺場。羊扒,五成熟,肉質幾好,不過面唔夠火,肉汁唔夠。大蝦拼龍蝦汁飯,飯好香。甜品拿破倫餅、戈夫朱古力雪糕。加支藍妹小店地方果然小,令人想起希臘"仙島"的小店。整體ok,盛惠470
同女友駕車到九龍城,想起此處,果然平日晚都幾旺場。
羊扒,五成熟,肉質幾好,不過面唔夠火,肉汁唔夠。
大蝦拼龍蝦汁飯,飯好香。
甜品拿破倫餅、戈夫朱古力雪糕。
加支藍妹
小店地方果然小,令人想起希臘"仙島"的小店。
整體ok,盛惠470
2005-03-03 4 瀏覽
今晚去完果間把鬼既日本餐廳"京木",個肚只係5 成飽,於是去小店食dessert,order左個香橙班戟(35蚊),overall係ok既,香橙汁有浸濃濃既酒味,另外有blueberry,orange,strawberry舖上面,2個人share
2005-02-27 0 瀏覽
小弟今日下畫同朋友慕名去位於九龍城既'小店'試試佢地既朱古力軟心布甸(如圖).點知個度既朱古力軟心布甸同梳乎厘係要下午六點後先有供應既..... 故此我倆便叫了另外兩個甜品套餐, 分別為雪糕窩夫+熱檸茶($38)及雜果撻+熱咖啡($28).窩夫係五塊心形既圖案, 熱度剛好, 配上朱古力醬及雪糕甜度適中.雜果撻size 約一個手掌心大, 主要既'雜果'係香蕉同草莓, 生果同撻夾著黃色的醬味道不俗, 但撻就略厭硬, 無美心西餅既果撻咁香脆. 杯咖啡送到黎已經唔算熱, 同埋飲唔出佢係即磨既, 扣分!埋單$66, 唔收加一!鋪內裝修仿歐陸設計, 簡單但已有少少歐陸feel, 去黎hea吓絕對合格!

埋單$66, 唔收加一!