2021-09-27 96 瀏覽
星期六嘅3點幾 嚟到美食雲集嘅希雲街 今次揀左呢間 連續五年獲得東京拉麵秀冠軍🏆嘅人氣拉麵店食番個late lunch🤤🍜冠軍黑醬油拉麵($85)湯底加入高濃度嘅醬油 再加入獨家研製嘅魚醬湯頭 睇落黑蚊蚊 食落唔算太鹹 胡椒味亦相對突出😋半肥瘦叉燒 做到入口即溶嘅口感😍 糖心蛋熟度剛好 蛋味濃郁👍🏻🦀黃金蟹膏牛奶沾麵 ($95) 湯底牛奶及忌廉味香濃🥛一上枱熱辣辣嘅湯底 可惜太快就凍左🙊拉麵爽口彈牙 不過掛汁力唔算好高 配料則十分豐富 有蟹膏蟹柳🦀粟米🌽糖心蛋同叉燒😆🥟富山手工餃子 ($38)自家製餃子以豬肉做餡🐷 外皮亦好薄 表面煎至金黃✨ 唔會好油膩亦冇味精 十分健康☺

🍜冠軍黑醬油拉麵($85)
冠軍黑醬油拉麵

🦀黃金蟹膏牛奶沾麵 ($95)
黃金蟹膏牛奶沾麵

🥟富山手工餃子 ($38)
  • 富山餃子
2021-09-14 355 瀏覽
🥚🥚🐷濃又不咸好拉麵✨性價比:8.5/10🍳食物:8/10🌏環境:7/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:人均 $ 123#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在銅鑼灣🍰食物分類: #蛋蛋豬吃日本菜 #蛋蛋豬吃拉麵————————希雲街集合了一大堆名氣食店,每間都有所聽聞,當中有間拉麵店開業多年,旁邊的店舖不斷轉變,但他們依然不受影響,今日就來到富山麵家食個午餐。黃金蟹糕牛奶沾麵 ($90) Crabmeal Milk Tsukemen注目度No.1 ! 黃金蟹糕又牛奶真的少見,本身怕這樣的組合很奇怪,但意外地幾好味。沾麵汁混牛奶,奶味香,帶甜味,比平時的汁稀滑溜,還加了點黑椒在湯中。黃金蟹糕單吃香味濃郁,不過混入麵條後味道不明顯。冠軍黑醬油拉麵 ($85) toyama black soy sauce ramen – 推薦*濃味拉麵多數太咸太重口味,要飲很多水沖淡,感覺不健康傷腎。這個黑醬油帶點咸味但絕對不會過咸,是好吃的重口味,我吃完都好像沒有飲完一杯水。兩碗拉麵的麵條都幾彈牙,咬落飽滿,份量中量,較硬身,合我口味。叉燒半肥瘦,肥膏部分可謂真正入口即溶,燒過的邊緣焦味幾香口,不過兩塊薄
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在銅鑼灣
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃日本菜 #蛋蛋豬吃拉麵
————————

黃金蟹糕單吃香味濃郁,不過混入麵條後味道不明顯。
黃金蟹糕牛奶沾麵

濃味拉麵多數太咸太重口味,要飲很多水沖淡,感覺不健康傷腎。
冠軍黑醬油拉麵

叉燒半肥瘦,肥膏部分可謂真正入口即溶,燒過的邊緣焦味幾香口,不過兩塊薄片感覺有點不夠喉。
糖心蛋半隻,有荀有蔥花,十分配合整碗麵。

富山手工餃子 ($38) Iroha Gyoza – 推薦*
餃子新鮮煎起,外皮香脆不油膩,咬落口肉汁多到噴出來⋯⋯ 做得幾好味。

波子汽水 ($18) Lamune Soda
日本巨峰炭酸飲料 ($15) Japanese Grape Soda – 罐裝飲品,正常偏甜。
波子汽水

老闆親自招呼,客氣友善。用餐方面,基本上對幾樣美食的質素都滿意,可以再來。

富山麵家Ramen Iroha
🚦銅鑼灣希雲街7號地下
(銅鑼灣站 F1 出口, 步行約6分鐘)
🕰營業時間:11:00 – 22:00
2021-09-11
  • 冠軍黑醬油拉麵
  • 富山手工餃子
2021-09-13 53 瀏覽
【銅鑼灣】富山麵家.黑醬油半熟蛋拉麵食剩指數:0/100黑醬油湯底唔會好咸飲到少少蔬菜既甜味叉燒好軟腍又唔算太肥半熟蛋合格唔會過熟.黃金蟹膏牛奶沾麵食剩指數:3/100沾麵湯比一般稀身牛奶味濃郁加少少蟹膏就岩岩好除左叉燒半熟蛋配料仲有蟹柳蟹膏整體唔錯.富山手工餃子食剩指數:0/100餃子係好有驚喜好耐無食到爆汁既餃子餃子皮雖然唔係好香脆果款但係食落唔會太厚又爆哂汁真係幾唔錯.富山雞翼食剩指數:10/100雞翼就似一般既蜜糖雞翼外皮脆脆地有少少蜜糖味雞翼肉質都ok
【銅鑼灣】富山麵家
雞翼就似一般既蜜糖雞翼
外皮脆脆地
有少少蜜糖味
雞翼肉質都ok
星期日去咗銅鑼灣行街,我同朋友都想食麵,就醒起希雲街有間「富山麵家」。當年佢同❤️蠟筆小新Crossover嘅時候我幫襯過,但味道就冇乜特別。不過見事隔多年,就俾多次機會佢啦。由於我哋成三點先食晏🙈,餐廳都近乎落場,但好彩師傅肯煮埋俾我哋食先休息,而其後亦有多一台客,壓力即刻冇咁大。餐廳環境正正常常,座位唔多,對比有卡通主題嗰陣有好大分別。餐廳提供多款湯麵及沾麵,大部份定價為$85至$95,要多麵增量版嘅就多$10。我哋嗌咗一碗拉麵同一碗沾麵,另外再加咗份小食。肉汁滿滿餃子($38),🥟餃子一客有五隻,佢唔算煎得超脆身,但勝在夠多肉汁,簡單蘸醋食已經幾好味。激辛味噌拉麵($95/標準130g),癮起想食辣就揀咗呢款激辛味噌,辣度可揀微辣、中辣或者重辣🌶。我揀咗微辣,依個辣度令我非常滿意,佢能刺激味蕾嘅同時,但又唔會攻陷你。我估計湯底嘅辣味沿自辣肉碎,佢同其他配料(如粟米粒同蔥粒)好搭調,令到每啖口感食落都好豐富。🍜拉麵麵條偏粗身,軟硬度適中。叉燒有兩塊,肉質唔嚡,邊邊位仲燒得幾香添。🥚溏心蛋都唔錯,入味同夠流心。題外話,你見我飲晒成碗湯就知個湯底真係有幾惹味啦🤤,有圖為證。黃金蟹膏牛奶沾
激辛味噌拉麵
黃金蟹膏牛奶沾麵
黃金蟹膏牛奶沾麵($95/標準130g),見個組合好似幾新穎,就叫嚟試吓。麵同餸用碟裝住,令我聯想起中華冷麵🤣,哈哈。沾麵汁係呢道菜嘅精華所在,牛奶味好重🥛,鹹甜味得宜,但個汁偏流質,變相掛汁效果弱少少。麵上面泥黃色嗰擗係蟹膏醬🦀,加埋落個汁度會多一份鮮香。不過個汁如果可以用嚿熱石全程㷫住就更佳!
飲品方面,我哋要咗日本蜜瓜碳酸飲品🍈($18)以及大分綠茶🍵($28)。呢兩款都幾好飲,證明餐廳入貨幾有眼光。
總括嚟講,呢日再次到訪富山麵家簡直有令我眼前一亮嘅感覺,味道可以講係煥然一新😋。呢度嘅辛辣湯拉麵真心正,比所謂日式麻辣拉麵專門店嘅出品好食得多。經過今次之後,我會搵機會再嚟幫襯呢👍。
2021-09-05
激辛味噌拉麵
2021-09-11 38 瀏覽
今日在eatigo book左半價優惠的富山拉麵店!雖然店舖不大但我和老公食兩碗冠軍黑醬油拉麵已經好飽飽!我十分欣賞糖心蛋~~煮得剛剛好流心!老公吾食仲盒左我添!職員也好有禮貌!下次要再book試下其他口味!
2021-09-11
用餐優惠
優惠券
2021-09-11 33 瀏覽
上網搵食竟然見到有普通拉麵店有素食提供,平時多數都係專食素食嘅拉麵店先食到素拉麵,黎支持下先素食沾麵(標準)$65餐廳好貼心竟然有素食拉麵,平時大部份拉麵店都無素食選擇,可惜暫時只有素食沾麵無素食湯拉麵上菜形式較似撈麵,唔同平時食開嘅沾麵有一碗汁,呢個只有細細杯汁,醬汁係蜂蜜麻醬,味道唔錯適合蛋奶素食者冠軍黑醬油拉麵 (標準)$85湯底香,有淡淡魚湯味,唔會太咸,麵質爽口彈牙,叉燒燒得岩岩好唔過火,溏心蛋好有水準👍素餃子 $35其實見到有素食麵已經好驚喜,估唔到有埋素食餃子餃子皮薄,餡多,有微微辣味更惹味日本蜜瓜碳酸飲料$15平時行街見到呢罐飲品但無買過黎試,今次終於試左,有啲失望因為有少少藥水味,不過呢個唔關餐廳事🤣🤣BTW支飲筒我好鐘意環境幾好夠闊落坐得幾舒服😌
素食沾麵(標準)
素食沾麵(標準)$65
適合蛋奶素食者
冠軍黑醬油拉麵 (標準)

冠軍黑醬油拉麵 (標準)$85
素餃子

素餃子 $35
其實見到有素食麵已經好驚喜,估唔到有埋素食餃子
餃子皮薄,餡多,有微微辣味更惹味
日本蜜瓜碳酸飲料

日本蜜瓜碳酸飲料$15

環境幾好夠闊落坐得幾舒服😌
2021-08-28
素食沾麵(標準)
冠軍黑醬油拉麵 (標準)
素餃子
2021-09-10 18 瀏覽
希雲街鄰近銅鑼灣又與大坑相距不遠,這條小街卻有不少具特色的咖啡店、食肆、還有本土設計服裝店和型格barbershop進駐,靜中帶旺,熱鬧非常。今次嚟呢間充滿日和色彩的拉麵店食個豐富下午茶黃金蟹膏牛奶沾麵 HK$95天時暑熱都係食沾麵無咁㷫烚烚。先飲頭啖湯,微溫好香奶油味,麵質粗身幾有咬口、掛湯一般,我將蟹膏放上麵一啖一沾湯食幾鮮味但稍鹹,湯裡面仲有啲蟹肉添。叉燒唔會太薄好入味,溏心蛋真係幾好食!蟹柳是凍有啲硬肉汁滿滿餃子 HK$38店自家製的一碟5隻,餃餃個子小巧填滿餡料,底部煎得微焦脆口,沾傍邊的醋食唔錯抹茶布甸 HK$18食完味濃的沾麵餃子,甜品係我必食順便清清味蕾。呢個布甸口感較流質似中式甜品燉鮮奶,抹茶味道正常偏淡,上面有啲Oreo碎,小小一瓶好快KO咗波子汽水 HK$20*價格貼地、店員親切友善Crabmeal Milk Tsukemen Served with a separated bowl of thick & creamy milk broth, I could found some crabmeal bedding at bottom, this dipping s

黃金蟹膏牛奶沾麵 HK$95

肉汁滿滿餃子 HK$38

抹茶布甸 HK$18

波子汽水 HK$20

*價格貼地、店員親切友善

Crabmeal Milk Tsukemen

Served with a separated bowl of thick & creamy milk broth, I could found some crabmeal bedding at bottom, this dipping soup was rich & flavourful. Tsukemen cold noods were thick, firm & quite chewy. On top of tsukemen there was brown crab meat which made the noods tasted ultra rich with an oceanic saltiness. Soft-boiled egg was yummy so as char siew, crab sticks were bit cold & solid

Iroha Gyoza

These housemade potstickers were pan-fried which achieved a nice crispness and the ground meat filling was juicy and flavorsome

Oreo Green Tea Pudding

Mild in matcha fragrance & sweetness, the texture of this dessert was runny & smooth as steamed milk pudding

Reasonable price, friendly and helpful staffs
2021-09-08 31 瀏覽
之前都聽過呢間餐廳我好多獎, 今日終於就到時間可以試下佢 , 位置唔係好難搵 , 喺銅鑼灣聖保祿學校附近 , 由於我之前一早訂咗位 , 加上去到已經八點半 , 所以唔使點等已經即刻有位 , 我哋叫咗兩碗拉麵 , 如果要大啲嘅只需要加十蚊 , 由於嗰日未食lunch關係 , 我就叫左大碗, 我就叫左碗黑醬油拉面…朋友仔就叫左碗牛奶湯底既牛奶湯底嘅拉麵好清 , 啱女士們食 , 味道都唔會太濃, 至於我果碗黑醬油拉面就有少少咸…豚肉份量都吾少, 夠一個成年男人食的, 餐廳環境方便細細間都幾有日本 feel, 另外我哋嗌咗個煙三文魚沙律同埋雞翼, 由於太肚餓關係唔記得影相, 味道都係中規中矩冇乜特別, 由於我地係經網上訂座…可以享受到 7 折優惠…賣單 200 吾洗…算係可以了…喜歡日本野朋友可一試。

2021-09-07
1 分鐘 (堂食)
  • 冠軍黑醬油拉麵
  • 富山雞翼
2021-09-07 46 瀏覽
朋友話上網見到銅鑼灣有間拉麵舖 啲碗有好多唔同嘅卡通 茄菲貓 叮噹 Transformers etc.覺得好得意就拉埋我一齊去咗試吓🤩🍜❇️冠軍黑醬油拉麵送餐上枱之後望到既第一感覺以為會好重口味幾驚自己食唔慣 飲咗一啖湯之後發現原來只係比顏色欺騙左姐👀😂偏粗身既拉麵幾有口感🍜加上半隻糖心蛋仲有嫩滑嘅叉燒 整體都唔錯❇️北海道牛奶拉麵估唔到有牛奶味嘅拉麵湯底奶味都幾濃郁 都幾夾飲得多亦都唔會有太膩嘅感覺唔知飲咗呢個牛奶湯會唔會皮膚都好啲呢😂❇️富山手羽呢款雞翼應該先經過煎炸嘅過程 再掃上醬汁同芝麻醬汁下嘅雞翼外皮都仲有少少脆口 🤤個人來講偏鹹啲啲❇️熟芥末章魚章魚比較細粒 唔算特別爽口 味道上亦都偏鹹不過朋友好鍾意食😂.P.S OpenRice book位仲有七五折同八折優惠大家都可以去try try

朋友話上網見到銅鑼灣有間拉麵舖

章魚比較細粒 唔算特別爽口 味道上亦都偏鹹
不過朋友好鍾意食😂
P.S OpenRice book位仲有七五折同八折優惠
大家都可以去try try
🏆銅鑼灣食奪冠拉麵 — 富山麵家🍜為食兔呢排食拉麵食上癮,咁啱同朋友去銅鑼灣,知道希雲街呢條街一向都多美食,所以就今次嚟到富山麵家一嚐佢地喺東京拉麵秀連續五年奪冠嘅拉麵同沾麵~🦑熟芥末章魚($38)章魚爽口彈牙,加咗酸菜估唔到又唔錯,口感豐富,配左Wasabi好惹味🍜冠軍黑醬油拉麵($85)黑醬油湯底係落咗黑椒,湯底飲落好重胡椒味,味道比較濃,重口味嘅朋友會比較鍾意,湯底幾啱我口味😚而且每一條麵條都會吸收晒湯汁,而且拉麵係粗面底,好有咬口!🐮黃金蟹膏牛奶沾麵($90)一上枱見到拉麵沾面嘅份量都好大😂!絕對係會好飽肚~拉麵同沾面嘅麵底係一樣嘅。牛奶湯底好香,感覺好似好重忌廉味,好似飲緊忌廉湯飲咁🤣點啲蟹膏加埋個牛奶湯一齊食,味道不錯~本身叫咗標準份量,但係份量都好多,所以正常胃口嘅朋友都可以唔使叫大滿足~🥟餃子($38)餃子係店家自家製嘅,估唔到有驚喜,竟然係爆汁,一食嘅時候,即刻飛咗啲汁出嚟😂搞到有啲尷尬😳而且餃子皮厚薄適中,餡料都幾多。值得一讚嘅係呢一度嘅店員好好人,服務態度好好👍🏻而且餐廳好貼心,提供橡筋比女仔紮頭髮,唔使驚整污糟啲頭髮💕地址:富山麵家 (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街7號地
🏆銅鑼灣食奪冠拉麵 — 富山麵家🍜

🦑熟芥末章魚($38)

🍜冠軍黑醬油拉麵($85)

🐮黃金蟹膏牛奶沾麵($90)

🥟餃子($38)

地址:富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下
2021-08-28 142 瀏覽
🗻富山麵家🍜 #yms_銅鑼灣👛銅鑼灣平價拉麵店🍜🧭路痴地圖 比一啲好似我咁嘅唔識嘅人🧭.首先係銅鑼灣站F1出口落車🚅沿住電車路直行🚉行到富豪酒店附近過天橋🐾到聖保祿學校直行🏫見到媽咪雞蛋仔轉入轉左↩️行多幾步就會見到啦🚶🏻‍♀️.🍼北海道牛奶湯麵🍜拎到碗麵係暖暖地嘅🔥佢嘅牛奶都算濃 唔會只係得鹹味🙈佢嘅麵口感煙韌 唔會煮到太淋或者太硬😆我食到尾都仲食到麵嘅口感🤪叉燒唔會切到太薄 有肥有瘦 😚溏心蛋煮到啱啱好 仲有成隻蛋 🥚粟米都有唔少 食到粟米嘅清甜味🌽💰$85(標準).🦀黃金蟹膏牛奶沾麵🍜同拉麵係同一個湯底嘅🫕牛奶湯底幾濃郁🥛蟹膏就放左係面🦀鹹鹹地咁 都幾有蟹嘅「鮮」味🐬連埋麵食就啱啱好👍🏻佢嘅都有唔少配料🥸同之前果碗嘅配料差唔多😙比上一條多左兩大條蟹柳😝💰$90(標準).🗻富山手工餃子🥟呢款餃子唔會太油膩🤤佢地嘅餃子係自家製🍥所以冇落味精 食落唔會太鹹🍃比較健康啲 個皮厚薄適中🙌餡料都幾多 係一款唔錯嘅小食😼💰$38回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌘.#yms_銅鑼灣#yms_日式.
🗻富山麵家🍜 #yms_銅鑼灣

我食到尾都仲食到麵嘅口感🤪
叉燒唔會切到太薄 有肥有瘦 😚
溏心蛋煮到啱啱好 仲有成隻蛋 🥚
粟米都有唔少 食到粟米嘅清甜味🌽
💰$85(標準)

🦀黃金蟹膏牛奶沾麵🍜
連埋麵食就啱啱好👍🏻
佢嘅都有唔少配料🥸
同之前果碗嘅配料差唔多😙
比上一條多左兩大條蟹柳😝
💰$90(標準)

🗻富山手工餃子🥟
💰$38

回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌘
#yms_銅鑼灣#yms_日式
2021-08-24 55 瀏覽
兩款麵冇我想像中咁鹹, 而且麵質Q彈爽口!激辛嗰款唔會話辣到標晒眼淚,反而一口接一口普通味噌拉麵叉燒分量十足我哋仲額外加多咗個豬軟骨十分之入味! 比到驚喜我哋價錢又合理!
兩款麵冇我想像中咁鹹, 而且麵質Q彈爽口!
激辛嗰款唔會話辣到標晒眼淚,反而一口接一口
札幌味噌拉麵
札幌味噌拉麵
2021-08-21 312 瀏覽
/富山麵家🇭🇰/#sa銅鑼灣篇 ➖➖➖<開業多年嘅拉麵店🍜> ➖➖➖去銅鑼灣食野有時都會去希雲街呢邊都有好多選擇😆大部分嘅店都已經食過想食麵但見番茄仔都幾多人 就去隔離呢間麵店食啦!有拉麵同沾麵食 價錢都好合理仲掛左富士山畫像🗻 幻想去左日本都好➖➖➖1️⃣冠軍黑醬油拉麵 $85 (130g) || $95 (195g) 🌟店舖嘅推薦款式 可以要標準/增量 而湯底都可以揀清淡/原味揀左原味 都唔會話好咸 麵嘅硬度適中 幾滑而且都幾入味🤤🤤 幾鍾意食隻溏心蛋同個湯底好夾!叉燒都幾厚薄均勻 唔會好乾~ ➖➖➖2️⃣黃金蟹膏牛奶沾麵 $90(普通) / $100 (增量) 平時都幾鍾意食沾麵 成日覺得會煙韌啲啲見佢係牛奶湯底所以俾佢吸引左! 呢款會多左蟹膏蟹柳 蟹膏本身會咸少少所以同麵一齊食會較好😛幾鍾意佢嘅牛奶湯底 初初飲會較重奶香後來主要都係咸味~ 麵條硬度都可以嘅同拉麵好似差唔多 都幾掛湯 上嘅時候係凍嘅不過叉燒同配料就會較涼 點湯反而無咁入味可能始終有湯會熱啲~ ➖➖➖3️⃣富山雞翼 $48 唔係香脆嗰種不過都幾juicy 仲食到甜豉油嘅味 所以外皮甜甜地但入面嘅雞肉就較淡 稍作
/富山麵家🇭🇰/
#sa銅鑼灣篇
<開業多年嘅拉麵店🍜>
去銅鑼灣食野有時都會去希雲街
呢邊都有好多選擇😆
大部分嘅店都已經食過
想食麵但見番茄仔都幾多人
就去隔離呢間麵店食啦!
有拉麵同沾麵食 價錢都好合理
仲掛左富士山畫像🗻 幻想去左日本都好

店舖嘅推薦款式 可以要標準/增量
而湯底都可以揀清淡/原味
揀左原味 都唔會話好咸 麵嘅硬度適中 幾滑
而且都幾入味🤤🤤 幾鍾意食隻溏心蛋
同個湯底好夾!
叉燒都幾厚薄均勻 唔會好乾~

平時都幾鍾意食沾麵 成日覺得會煙韌啲啲
見佢係牛奶湯底所以俾佢吸引左!
呢款會多左蟹膏蟹柳 蟹膏本身會咸少少
所以同麵一齊食會較好😛
幾鍾意佢嘅牛奶湯底 初初飲會較重奶香
後來主要都係咸味~ 麵條硬度都可以嘅
同拉麵好似差唔多 都幾掛湯 上嘅時候係凍嘅
不過叉燒同配料就會較涼 點湯反而無咁入味
可能始終有湯會熱啲~

3️⃣富山雞翼 $48
唔係香脆嗰種不過都幾juicy
仲食到甜豉油嘅味 所以外皮甜甜地
但入面嘅雞肉就較淡 稍作調味更好!

4️⃣大分綠茶 $28 🌟
5️⃣巨峰碳酸飲料 $15
平時嘅樽裝罐裝飲品 綠茶嗰支幾香茶味
會飲到少少回甘😛好似唔係成日見到有

📍富山麵家
10 分鐘 (堂食)
  • 黑醬油半熟蛋拉麵
2021-08-21 60 瀏覽
In the quiet side of Causeway Bay🍜🍜🍜A quick dinner in this small Japanese eateryFood come fast, thick slice of Char-Siy, but not tender enough. The taste of both ramen is too milf for my liking 😅😅😅Eggs were over-cooked, the yolk was rather hardened than soft and goey. 😓😓The Gyoza was alright, would prefer a little more char on them.Overall, the experience was average.

Original  Toyama  Black  Soy  Sauce  Ramen
(Mild)  Spicy  Miso  Ramen
Iroha  Gyoza
呢間拉麵之前因為係hello kitty主題 所以食過一次 感覺幾好味今次再同朋友嚟食 今次暫時未有主題見店員開始佈置my melody 唔知之後係咪有melody拉麵呢餐廳拉麵選擇都幾多,有4款湯底可以選擇叧外仲有沾麵可以揀今次我叫咗 黃金蟹糕牛奶沾麵牛奶漫底第一次見 牛奶香味 甜度恰當 唔會好滯 又同拉麵幾夾喎沾麵上放上黃金蟹膏 感覺好似海膽 拌匀拉麵再沾牛奶湯 味道豐富 帶點鮮甜鹹香味溏心蛋軟熟 幾好味拉麵口彈牙滑溜 質素唔錯!另外朋友叫咗大胃王 配札幌味噌湯份量真係好多啊 有五塊叉燒 燒得好香啊朋友覺得拉麵有咬口 煙韌又有彈性 讚另外 小食叫咗煎餃子🥟餃子香脆可口 一邊係金黃色勝在皮薄 而且餡料都算多店員話係自家製㗎
今次再同朋友嚟食 今次暫時未有主題

牛奶香味 甜度恰當 唔會好滯 又同拉麵幾夾喎
沾麵上放上黃金蟹膏 感覺好似海膽
拌匀拉麵再沾牛奶湯 味道豐富 帶點鮮甜鹹香味
溏心蛋軟熟 幾好味
拉麵口彈牙滑溜 質素唔錯!

另外朋友叫咗大胃王 配札幌味噌湯
份量真係好多啊 有五塊叉燒 燒得好香啊