最近與朋友聚頭的時間多了,大多都是選了放題,方便不用煩惱大家口味。這次朋友建議下,來了吃日式燒肉放題,來一個日式的晚上。店內的裝潢都十分精緻,而檯與檯之間的距離十足,不會有太大壓迫感,與朋友聊天,私隱度大增呢!! 朋友事前已經吃過一次,而當晚雖然是平日,但食客極多,建議先訂位,可減省等位的時間!當晚餐廳正在做優惠,二人同行,可以贈送鮮味之選。當晚是送了: 仙境純情豚看見這個名,與朋友都不禁笑起來!! 由名稱已知道,是豚肉。而放下去燒時,豚肉肉身的脂肪已流出,令十分香口。而豚肉味道十分濃厚,咬口都十分好~ 由送出來的鮮味之選,而令期望值大增呢!!看見新登場的8色燒肉甚為吸引,8種不同款式的燒肉,與8隻不同顏色,所以便點下。而8色燒肉中,分別為豚肉及雞肉。個人特別喜歡"赤色辛茄"及"墨色黑蒜",兩者均為雞肉。赤色辛茄利用了鮮茄的酸甜,帶出微辣,咬下去的時候,同時可以感受到酸辣味,味覺可同時感受不同味覺,感覺不錯!! 至於墨色黑蒜是利用了黑蒜做俺制,黑蒜較普通蒜頭更酸,做起來比其他肉類更入味,從而帶出肉身的味道。不同肉類都有不同特色,比起平日吃的肉類甚有分別,亦十分有誠意,作為放題來說,十分
不同肉類都有不同特色,比起平日吃的肉類甚有分別,亦十分有誠意,作為放題來說,十分不錯!!
至於其他肉類方面,店中亦有提供不同的和牛。這次點的是: 特級燒汁牛胸腹
由於店中點了和牛的關係,所以肉類油脂分佈十分細膩,帶有一點點脂肪外,但又不會太肥,相當易入口。至於和牛中,都充滿燒汁味道,肉身都十分厚,充滿口感。
餐廳會提供生菜,利用生菜包上肉類,可以減少熱氣,生菜將油粉吸收,亦可以更健康! 這一點十分細心,令人大讚!!
食客都可以加錢飲Asaki~ 與燒肉一起吃,一口熱熱的燒肉,另一口冰凍的Asaki,乃人生的好選擇!!
除了肉類之外,餐廳都有很多刺身及小食沙律等,而都很有水準!! 特別一讚刺身,款式極多,除了三文魚等普通刺身外,連北奇貝及八爪魚都能提供。整體都十分厚切,亦十分新鮮! 另都有提供炸物,天婦羅等是必點推介。

不太昂貴的價錢下,可同時享受刺身及炸物等食物及,亦可以有燒肉等食物。加上食物水準甚高,大部份的食材都十分新鮮,而且各有特色。 200元左右來說,十分不錯的選擇呢!!
在晚上19:00前入座,只需$218~ (餐廳亦設有宵夜時段呢!!)
2015-05-21 819 瀏覽
見好耐無同屋企人食飯又見有張半價券所以就去試一試宮崎這裡的日式這裡的日式燒肉款式唔算多還有味道真係一般如果正價食就真係唔抵!不過宮崎既刺身都算係新鮮特別北寄貝係大fit!!十分鮮甜的甜蝦不算太大隻但都總算是鮮甜的
2015-03-25
用餐優惠
優惠券
2015-04-26 2321 瀏覽
旺角雅蘭中心的宮崎日式燒肉並非新店,已在同一舖位開了幾年,就像一個走了樣的姐姐級女人般,早已失去了Sex Appeal,我經過時都過門不入。但是,人走了樣都可以整容,何妨是食店呢。幾年沒見,最近又忽然對她感到興趣,趁週末跟朋友來吃一頓燒肉放題。店內裝修後,感覺較為時尚和年輕。吸引我前來的是門面的廣告牌。每枱送一客「8色燒肉」,8色就是八款用不同醬料醃製的豬肉,變成八種不同味道的燒肉。8色包括: 黃色 – 芭蕉,用香蕉醃製;茶色 – 用和風胡麻;鳶色 – 紅酒醃成;綠色 – 香蔥味;橘色 – 千島醬味;墨色 – 黑蒜味;青色 – 山葵味;紅色 – 辛茄。多款之中,以紅色和墨色較為入味,紅色的辛辣突出但只屬中辣,其他的醃料實則並不濃郁,我就覺得該些味道並不太出到,而且顏色又不顯著,在外觀上做到不夠細心。另外,二人同行還送三揀一的特色肉類,有冰鎮大頭蝦、憤怒火牛仔和山境純情豚。我們選了憤怒火牛仔,只見乾冰不斷湧出,確實充滿視覺效果。而牛肉則混入泡菜,帶微酸辣,好刺激,油花亦算均勻。也吃了其他多款海產和肉類,有香烤海蝦、牛油半殼帆立貝、清酒白蜆、蒜香雞翼等,以及多款牛肉和豚肉,當中以牛油帆立貝
店內裝修後,感覺較為時尚和年輕。
吸引我前來的是門面的廣告牌。
8色燒肉

憤怒火牛仔

也吃了其他多款海產和肉類,有香烤海蝦、牛油半殼帆立貝、清酒白蜆、蒜香雞翼等,以及多款牛肉和豚肉,當中以牛油帆立貝比較出色,亦令食客感到網燒的樂趣。
海產類,有香烤海蝦、牛油半殼帆立貝、清酒白蜆等
牛油半殼帆立貝
一口牛, 牛舌, 牛柳
刺身壽司則選擇較少,款式欠創意,新鮮度亦一般而已。
刺身
壽司
每枱(兩人)有一Jar汽水,亦可加錢飲清酒、雞尾酒或柚子特飲,有酒飲也算是這裡一個優點。
清酒
星期六晚上9:30,每位$198價錢合理。而食物之中,8色燒肉和三揀一肉類都有Gimmick,其他食物的質素好普通,要長期吸引客人,可能就要想想更多新點子了。
2015-03-21
10 分鐘 (堂食)
2015-03-04 4536 瀏覽
係旺角夾完band, 都已經成12點, 同班band友想搵個地方食下野吹下水, 就去左宮崎呢後時間人都唔算多, 得左陣執好位就入去了因為我地有成5個人, 所以就送左隻8色燒肉俾我地, 份量唔算多, 每隻味都係得兩舊。我就試左wasabi, banana, pepper同埋紅酒, 佢地係得兩隻肉, 一隻係雞肉另一隻就係豬肉肉質就普普通通啦, 豬肉比較散, 雞肉會燒得好食d係d味道比較特別, 我就最喜歡banana味, 好香的banana味, 再燒過, 更加甜wasabi味就比較1般, 覺得個辣味太辣黑椒味會出D, 同平時去BBQ燒野食差唔多紅酒味都係唔出, 似係用黎玩顏色多dD似身就最好食, 兩舊水左右1個人, 抵啦!
呢後時間人都唔算多, 得左陣執好位就入去了
肉質就普普通通啦, 豬肉比較散, 雞肉會燒得好食d
wasabi味就比較1般, 覺得個辣味太辣
黑椒味會出D, 同平時去BBQ燒野食差唔多
紅酒味都係唔出, 似係用黎玩顏色多d
D似身就最好食, 兩舊水左右1個人, 抵啦!
2015-02-01
10 分鐘 (堂食)
$200 (宵夜)
  • banana豬肉
  • 羅片
2015-03-03 3850 瀏覽
黎到旺角,永遠唔會知食乜好,突然想食燒肉放題,於是就上openrice search下有邊間好啦,眼見間間都差不多,冇間特別突出,咁就求其去左厘間!都聽聞近排有推出左8味燒肉,有香蕉醃肉,山葵味等等,分別有豬同雞,每味兩舊,但我真係食唔出好強烈既味道,只食到油味!完全唔特別!其他食物方面,都係普通。。。1) 牛胸腹: 算係最好既, 有黑油同燒汁,黑油會好點,燒汁偏咸2) 薄片牛肉:好油。。。 但都唔錯3) 牛舌: 值得一試4) 羊架: 勁靭,唔食好過食!5) 豬頸肉: 冇特別6) 菠蘿: 正,厚d會更好7) 大蝦 (送既): 肉夠實,有膏,十分好8) 壽司: 唔錯喎! 食左咁多油,食件壽司好舒服9) 刺身: 都ok10) 蟹子沙律: 好難食,成碟野可以係冇味的!11)湯烏冬: 偏咸最不滿係飲品冇得任飲,二人一jar汽水,扣好多分!!環境都算寬敞,唔會迫!員工服務態度一般。價錢 偏貴,$248加一,質素同價錢不成正比!總括而言,唔會再黎食!

其他食物方面,都係普通。。。
2) 薄片牛肉:好油。。。 但都唔錯
3) 牛舌: 值得一試
4) 羊架: 勁靭,唔食好過食!
5) 豬頸肉: 冇特別
6) 菠蘿: 正,厚d會更好
7) 大蝦 (送既): 肉夠實,有膏,十分好
8) 壽司: 唔錯喎! 食左咁多油,食件壽司好舒服
9) 刺身: 都ok
10) 蟹子沙律: 好難食,成碟野可以係冇味的!
11)湯烏冬: 偏咸

最不滿係飲品冇得任飲,二人一jar汽水,扣好多分!!

環境都算寬敞,唔會迫!

員工服務態度一般。

價錢 偏貴,$248加一,質素同價錢不成正比!

總括而言,唔會再黎食!
2015-03-02
  • 菠蘿
2015-02-22 3861 瀏覽
宮崎日式燒肉店晚市放題($208+10%)呢晚同屋企人黎左宮崎食燒肉,其實我係大約3-4年前食過一次,果時印象唔差,所以今次就想試多次...點知就中大伏!首先食物質素一般,全晚較為好食既係憤怒牛,調味幾好,脂肪溶化,肉質唔錯,但一枱只可叫一次,跟住就要食返啲普通野。食物方面,較好食既係牛腹腔肉,薄薄一片肉質幾好,仲幾juicy,而豬肉腸亦好香,細細條一啖食哂,好濃豬肉味!但我想講,食完呢以上既食物後,所有既order之後都冇黎過....食物都係其次,我最想講既係服務問題!我地第從未試過食放題會擔心食唔飽,驚要返馬鞍山買M記,因為漏單問題整之嚴重!我地叫左第一round之後,之後既order完全冇黎過,四條友停哂手等野食,呢段「真空時間」有足足七個字,過多陣就話last order要埋單,我地緊係即刻催爆佢叫佢睇下係咪漏單,個女侍應就叫我地落多次,話漏左單都冇辦法,之後催多幾次先肯黎返幾碟肉...隔離枱情況同我地一樣,大家食到燥底!唉!食到勁無癮!你間餐廳賣幾多廣告都冇用啦,叫左野食又唔黎,要狂催先黎得少少,絕對冇下次!

宮崎日式燒肉店
晚市放題($208+10%)

首先食物質素一般,全晚較為好食既係憤怒牛,
食物都係其次,我最想講既係服務問題!
2015-02-17
2015-02-08 4226 瀏覽
呢間應該好多人認識亦都應該好多人去過,之前銅鑼灣都有而家好似執左,我個人覺得質素算中上級數。基本上去親都唔使等位,間野唔差真係唔知點解打開餐牌,見到的都有得食,睇中邊款就叫,無限制唔怕中伏。每人送一隻虎蝦同一杯飲面,成對筷子甘長!如要再飲要加錢 一黎就啪隻溫泉蛋,正!燒牛柳牛味重又林,炸物普通,但比舊吉列蠔陰左,咬落去時蠔汁熱到嘴起pop。埋單平均每人都要接近$300

基本上去親都唔使等位,間野唔差真係唔知點解
打開餐牌,見到的都有得食,睇中邊款就叫,無限制唔怕中伏。
虎蝦
每人送一隻虎蝦同一杯飲面,成對筷子甘長!如要再飲要加錢
糖心蛋
一黎就啪隻溫泉蛋,正!
炸物

埋單平均每人都要接近$300

2015-01-18
5 分鐘 (堂食)
虎蝦
糖心蛋
朋友話想食烤肉,就book左宮崎,6點準時入場,一落樓梯見到d裝飾同氛圍都不錯,入坐率未算高(可能太早),廢話唔講入坐。一坐底,店員就拿左8款肉俾我地,4豬4雞不同口味,有芝麻醬有蒜容,精緻又貼心。囉張野食紙畫,有刺身有壽司,雞翼都有3款選,幾多樣化,等緊野食來個陣就燒住個8款肉先,一分一秒都唔放過,d雞肉好嫩口,d調味料滲哂入去,好食。相反d豬就普通左d,食落差唔多,而且佢卷埋一起為了令d,燒個陣就困難左。 不消10分鐘野食到哂,燒一燒d刺身、牛肉粒先,我就唔食三文魚既, 但見到友人食得都幾滋味,不過不失,而d牛肉粒就一般,可能燒得唔好,有點乾乾地。 再燒下d帆立貝、雞翼,帆立貝就細粒左d,燒完個size細過5毫子,但d雞翼就 誇啦啦,好入味而且掩得好足料,美中不足是店員睇錯數,點4隻雞翼變14隻,食唔哂。 之後佢送上憤怒牛同純情豬,上卓個陣用乾冰,有視覺的沖激,又令肉質新鮮,一石二鳥。可惜當日冇大蝦供應,友人特別推介要嘗嘗,可惜冇緣,有機會會再試。
朋友話想食烤肉,就book左宮崎,6點準時入場,一落樓梯見到d裝飾同氛圍都不錯,入坐率未算高(可能太早),廢話唔講入坐。一坐底,店員就拿左8款肉俾我地,4豬4雞不同口味,有芝麻醬有蒜容,精緻又貼心。囉張野食紙畫,有刺身壽司,雞翼都有3款選,幾多樣化,等緊野食來個陣就燒住個8款肉先,一分一秒都唔放過,d雞肉好嫩口,d調味料滲哂入去,好食。相反d豬就普通左d,食落差唔多,而且佢卷埋一起為了令d,燒個陣就困難左。 不消10分鐘野食到哂,燒一燒d刺身、牛肉粒先,我就唔食三文魚既, 但見到友人食得都幾滋味,不過不失,而d牛肉粒就一般,可能燒得唔好,有點乾乾地。 再燒下d帆立貝、雞翼,帆立貝就細粒左d,燒完個size細過5毫子,但d雞翼就 誇啦啦,好入味而且掩得好足料,美中不足是店員睇錯數,點4隻雞翼變14隻,食唔哂。 之後佢送上憤怒牛同純情豬,上卓個陣用乾冰,有視覺的沖激,又令肉質新鮮,一石二鳥。
視覺的沖激
2015-01-28 3333 瀏覽
成日食鐵板燒, 一係就食韓國燒烤, 一係就食日式鐵板燒貴到比, 行開旺角見間宮崎新開張, 就入去了。我同女朋友2個人入去食, 話會送豬牛蝦是但一客, 因為我女朋友鍾意食蝦, 所以選擇左燒大蝦。隻蝦都算大隻, 同係一田買的差唔多大, 睇落都幾新鮮。燒的時候兩邊都要壓住黎燒, 之後要等隻蝦身燒到「圈圈地」先食得。咬落好爽口, 燒野食一定要食。間店重有新野叫8色燒肉,。因為我唔食得spicy, 所以我地選左紅酒,胡麻,香蕉同埋黑算味。呢幾隻味道都唔錯, 由其係香蕉味真係好香, 平時食開香蕉做的菜, 唔係pancake, 就係香蕉朱古力, 好少可會用來「葉」肉, 真係幾特別, 而且新得黎好食飲品我地就叫d特飲, 飲落媽媽地, 都係普通汽水岩我多d。埋單兩個人5百左右啦, 所有食材都叫新鮮, service又快, 都算幾抵食的。
題外話/補充資料: 牆身D Painting幾靚, 得閒會post上黎
2015-01-27
  • 8色燒肉
「流行首爾」去吃韓燒,咁我的「流行旺角」都有好吃的日燒,重要是任點任吃及食物沒有揸流攤,跟我來 !在「雅蘭中心」山東街的入口,地庫有間舖頭自稱「日式燒肉天王」,叫「宮崎」,這樣自信,當然要試一下它的實力。一入到店內就見到有很多明星合照貼在牆上,原來之前「喜愛夜蒲」的慶功宴就在這裏舉行。看見餐牌,選擇是相當之多,有烤肉亦有日本料理熟食,而且牛肉及雞肉也有細分不同的部分,亦有教人客燒烤的步驟,相當仔細。食物方面,首先有每人一隻送的大蝦,大得比我的手掌還要長!將蝦每邊燒三分鐘就食得,蝦肉爽實,完全沒有霉的感覺,吃的時候可以點檸檬汁及加一些海鹽,相當好吃。眾多款牛肉之中,我最喜歡是「黑椒一口牛肉」,除了惹味之外,肉的中間有點入口溶化的感覺。我作為「海鮮控」,各樣海鮮我也沒有錯過,扇貝是相當新鮮,亦是海鮮中最正斗的其中一項。另外看見這裏四人同行,就可以享用一份由日本岩手縣直送,以食純情蘋果大的豚肉,下次要集齊四個人一齊來再吃。收費方面,晚上不同的時段會有不同的收費,預算平均大約每人 $250 左右,若果是六時之前入座,人均還 $200 不到,大家來時記得校準時間喇。好,下一站繼續同大家食盡「雅蘭
食物方面,首先有每人一隻送的大蝦,大得比我的手掌還要長!
好,下一站繼續同大家食盡「雅蘭」
2015-01-10
  • 一口牛
  • 羊架
  • 扇貝
宮崎日式燒肉店,在旺角,地點方便,坐的位置都舒適,是侍應的服務串咀了點,大約HKD250一個人。其實都是朋友介紹,食過一次,覺得食物質素好,所以就算他們的服務差差地都再去一次。這個大虎蝦是限定一人一隻,食完這隻,仲想食蝦的話,就得普通蝦是任叫的。他們期期會有不同的食品贈送,好似要到指定人頭數目先有,這個殼超鮮甜,我覺得比我上次食的鯛魚刺生好味。至於肉類方面,我自己覺得好夠鮮味,可是比我第一次去時已有退步。退步的不是量質,而且SIZE,他們把肉的SIZE切薄了,切細了,結果會令個口感變差了…或者是我的不專業,燒得不好吧…由於好似得1.5小時食,所以我都專心食,沒有拍很多相,只能說這間店,沒去過的話,可試一次。

2014-05-14
2014-09-11 9560 瀏覽
KAKA一向大愛食日本野~ 而日式燒肉也是其中之一. 不過通常KAKA去的都是續碟續碟叫的, 並沒有試過像放題形式的人頭計~ 今次來到宮崎日本燒肉, 員工帶我們坐下, 我們才知道呢~ 我和男友10點才開始, 都沒有問價錢, 收費就坐下了~ 食物種類都算幾多, 有炸物, 牛, 豬, 雞, 烏冬/飯, sashimi, sushi, 野菜...等等~ 這裡是用日式的那種網燒, 比起韓燒那種, 燒出來更野味~ 這裡的通風也可以, 沒有太多酒煙味~ 一落到樓下, 就見到這個寫著"可能係全世界最甜晚純情豚", 好可愛~ 一坐下, 店員就問我地是否第一次來, 說了是後, 就一輪咀講解了怎樣點菜等等, 還送上了人頭計的大蝦, 大蝦有一隻手掌大小~ 看到都已經即刻想燒黎食~ 不過還是忍了忍, 先點了其他食物先~ 當然唔少得叫返2杯Asahi同男友啤啤佢, 燒肉與啤酒, 絕配是也~ 好幸福的說~Sashimi我就只點了三文魚, 我點了2件, 但佢切條狀, 好細條~ 之後我們又再叫了多份~枝豆, 牛油粟米味道一般和牛炒飯, 飯粒較硬, 冇乜味~牛肉整體尚算可以, 牛仔骨賣相不太吸引~ 一口牛肉, 牛舌都O

枝豆, 牛油粟米味道一般
和牛炒飯, 飯粒較硬, 冇乜味~
牛肉整體尚算可以, 牛仔骨賣相不太吸引~ 一口牛肉, 牛舌都OK~ 牛舌雖不是厚切, 但也算厚度適中~ 總括牛肉鮮嫩多汁~
豬肉又較牛肉再好一點, 豬頸肉, 五花肉, 香腸. 豬頸肉燒上黎非常野味香口, 淹制入味~ 五花肉也厚度適中, 不會太油膩.
最驚喜的反而是雞肉, 用上雞腿肉, 肉質非常嫩滑, 而且淹得非常入味~ 雞肉我們再叫了多一份呢~
人頭費包了一杯可樂, 他們上菜速度都可以~ 以所謂的"擘埸"來說, 服務態度算是非常好~ 以這個價錢, 食物質素算是很好了~ 如果問我會否再來, 應該是會的~
2014-09-09
$250 (宵夜)
2014-09-09 8149 瀏覽
以前食過日式燒烤,一向覺得相比韓燒,食物選擇冇咁多,但尼間睇食評都知道有幾多種類,去到都冇失望 。首先,我地係有book位既,但後尾轉過時間,但佢冇mark低定唔知點,總之訊息有少少混亂,但佢打黎confirm既員工都好有禮貌,感謝舒服。但七點半walkin仲有大把位,可能係因為平日,又或者尼個時段貴啲($248再加一), 好似話九半後平$50左右。 一去到枱面已經擺左人頭計既大蝦同可樂,啲蝦成隻手掌咁長,見到都好開心,Menu仲有教點燒。 Order紙都有幾多選擇,有海鮮(蝦,龍脷魚,青口,墨魚咀...etc) 唔同味的雞翼,同埋有好多款牛肉,好多名都唔係常見, 所以都唔知係咩部位,但因為唔係我落單,所以都唔多記得啲名,我淨係知道燒落有塊好薄身,疑似肥牛的物體,超好味呀!! 仲有啲豬頸肉,雞翼尖,肉腸果啲,全部都幾好味。除左燒烤,佢仲有刺身、壽司、烏冬、沙律、炸物等等,雖然我地BBQ已經飽晒,冇咩點叫,但覺得好正,如果同啲大食既fd黎,唔夠都可以嗌尼啲填飽個肚。總括黎講,個環境唔錯,啲位幾寬敞,人手充足好快有人收單。最滿意係食物種類夠多,又以件計,最岩我依啲想每樣試少少既

仲有啲豬頸肉,雞翼尖,肉腸果啲,全部都幾好味。
除左燒烤,佢仲有刺身壽司、烏冬、沙律、炸物等等,雖然我地BBQ已經飽晒,冇咩點叫,但覺得好正,如果同啲大食既fd黎,唔夠都可以嗌尼啲填飽個肚。
總括黎講,個環境唔錯,啲位幾寬敞,人手充足好快有人收單。最滿意係食物種類夠多,又以件計,最岩我依啲想每樣試少少既人。而比較不足的,係每人得一杯野飲,BBQ肯定要焗住再嗌,$18一罐可樂
貴左啲喎

PS. 其實佢真係好似一個近版的BBQ爐,有時啲燒焦的煙都有少少臭,但燒烤都預左成身味,所以Ok!
聽聞有房Book, 應該會再黎,試清楚啲唔同既牛肉
2014-08-14
2014-06-30 13108 瀏覽
認真mode,呢間唔會再去,原因:1. 門口姐姐態度唔好,話執枱要等,等咗十幾分鐘都人理,其間keep住有人行落去…2. 人手不足,入到去waiter 小貓三四隻,拎住攞位飛企喺門口冇人理3. 性價比,$300個dinner, 你會發現佢個menu 其實種類唔多,但唔同汁醃就當多一種,好似,黑椒汁雞翼,韓式雞翼, 七味雞翼, 一種肉就用三隻汁當三款菜式,睇完發覺食嘅肉類唔多4. 刺身=雞肋,種類唔多,師傅小器,建議用刺身cost買肉5. 海鮮唔鮮,黃肉扇貝,梅淋蝦肉… 有彈有讚:地方大,通風好,一開始送嗰隻大蝦好食
認真mode,呢間唔會再去,原因:
5. 海鮮唔鮮,黃肉扇貝,梅淋蝦肉…

有彈有讚:
地方大,通風好,一開始送嗰隻大蝦好食
2014-06-28
2014-06-25 12706 瀏覽
今晚想食日式燒肉, 本來去和光, 但冇位FULL晒, 所以來試下依間.價錢:星期一至四, 7:00pm前入座 $208 加一 , 包一隻大蝦及一杯可樂汽水。如果要任飲要加 $68/位。醬料RDER紙:食物:每位送一隻大隻~蝦 ~ 好大隻, 幾新鮮肉質爽唔霉~正刺身:三文魚- 味唔濃普普通通~~甜蝦 - 冇乜味, 麻麻~~鮑魚片 - OK! 市面買到既質數~~醋鯖魚 - 質數普通~~希靈魚 - 咸左D~~蟹籽沙律 - 麻麻地, 唔夠沙律醬~~燒肉:有十一款牛 - 大部份都唔錯....辣味/燒汁薄牛 - 特別濃牛味~~蔥醬油/黑椒牛胸腹 -  牛味唔及薄牛濃, 但肉淋香滑~~辣味/黑椒一口牛肉 - 肉質算淋, 燒到外脆內淋, 肉汁仍KEEP到~~牛舌根肉 - 好香但又油, 同"UN"左D~~極上沙朗心 - 唔太UN, 但有條根係中間食落唔多舒服~~ 黑椒羊架 - 太薄身, 冇乜羊味, 以為食緊豬扒添~~七味雞亦 / 黑椒雞亦 - 冇雪味, 幾入味唔差~~海鮮:半殼帆立貝 - 一般.燒完得番1/3~~牛油藍青口 - 燒完好細粒~~墨魚咀 - 冇乜特別! ~~魷魚鬚 - 普通, 尚算爽~~白蝦

價錢:
如果要任飲要加 $68/位。

醬料:
ORDER紙:
2047 瀏覽
1996 瀏覽
食物:
每位送一隻大隻~

蝦 ~ 好大隻, 幾新鮮肉質爽唔霉~正
刺身:
三文魚- 味唔濃普普通通~~
甜蝦 - 冇乜味, 麻麻~~
鮑魚片 - OK! 市面買到既質數~~
醋鯖魚 - 質數普通~~
希靈魚 - 咸左D~~
蟹籽沙律 - 麻麻地, 唔夠沙律醬~~
燒肉:
有十一款牛 - 大部份都唔錯....
辣味/燒汁薄牛 - 特別濃牛味~~

蔥醬油/黑椒牛胸腹 -  牛味唔及薄牛濃, 但肉淋香滑~~
牛舌根肉 - 好香但又油, 同"UN"左D~~
極上沙朗心 - 唔太UN, 但有條根係中間食落唔多舒服~~
黑椒羊架 - 太薄身, 冇乜羊味, 以為食緊豬扒添~~
七味雞亦 / 黑椒雞亦 - 冇雪味, 幾入味唔差~~
海鮮:
半殼帆立貝 - 一般.燒完得番1/3~~
牛油藍青口 - 燒完好細粒~~
墨魚咀 - 冇乜特別! ~~
魷魚鬚 - 普通, 尚算爽~~
白蝦 - 唔新鮮, 肉都幾霉 ~~
龍利魚 - 得3粒 (圖右上鋁dou) , 原本唔知係乜 ~~
菠蘿 - 清甜 ~~
壽司:
玉子壽司 / 北寄貝壽司 / 八爪魚壽司 / 醋鯖魚壽司 - 水準一般, 但舊飯細細舊唔會太飽~~讚!
加洲卷 / 三文魚芝士卷 -
海蝦天婦羅卷
炸物:
脆蝦多士 - 唔覺有蝦肉, 冇蝦味, 但多士幾脆唔太油~~
海蝦天婦羅 - 唔油幾脆, 蝦肉爽 ~~
炸魷魚圈 - 來到唔係圈, 係魷魚鬚, 唔多得 ~~
吉列蠔 - 幾好食, 蠔唔會細隻~~
日式炸餃子 - 普普通通, ok ~~

結論:
燒肉唔差, 雖然牛肉質數不及和光, 但比板燒郎及韓舍好食好多! 以依個價錢有依個質數已經幾抵食!
另外如果想平平地食, 可以考慮下假日中午放題~~

2014-06-24