2004-06-22 19 瀏覽
無論午飯定係晚飯黎食, 呢間酒樓都算經濟抵食, 服務員態度良好, 黎開尖沙嘴食飯既首選
2004-05-25 8 瀏覽
一行差不多二十個人去食飯, 分了兩台食, 叫了兩個十二人的餐, 一台得十個人多到飛起, 食物都算幾好, 有少少客家風味, 但係d冷氣就有d凍, 而且個餐係包汽水的, 個服務員問都唔問就走去開晒百事可樂, 揀都唔俾人揀, 好慘。
2004-04-26 2 瀏覽
和同事黎食晏, 一貫稻香集團style, 呢度室內座位都幾嘈(我坐室內), 但室外就好似幾有feel, 座位與座位之間有d植物隔開, 我諗如果秋天有d風坐室外應該好舒服. 我地3個人叫個$78的套餐, 可選4個點心(我地揀蜆介鯪魚球, 千層糕, 粟米燒賣同一個唔記得係咪叫薺菜鮫), 1個小食(我地要蒜香灼娃娃菜)同一個粉/麵/飯(我地要迷你福建炒飯). D蒸既點心就幾好, 但蜆介鯪魚球同個炒飯因為唔熱所以就差d. 除套餐外亦有一些特價點心同炒粉麵, 所以價錢也算便宜, service都ok.
2004-04-05 0 瀏覽
食落味道普通了一點,沒有什麼特別,今日點了客家菜的主要幾味,梅菜扣肉、鹽焗雞。梅菜扣肉唔夠濃味,可能本人慣食大味,但梅菜扣肉不是香濃才可口嘛?鹽雞就麻麻了,吃不出它是鹽焗,沙茶醬味道仲好吃。其他食物都是一般。
昨晚我們3個人去食公司飯, 叫了一湯五菜, 但除了個湯, 其他都很差, 特別係那條龍鬚魚<-- 桂花魚, 非常差, 腥兼唔多熱, 剛上台都唔熱, 其他送菜都係微warm , 非常過份, 我約9:00入座, 但它的店是last order 係23:30 ... 21:00 都唔算太夜, 都無理由樣樣送菜都係暖, 我地食到差不多23:00 , 員工就問我多次重要唔要,,, 駛唔駛幫我包起佢,,, 我們只不過停一停筷傾2句計, 難道甘早就趕住收工???????? 呢d case 我就未試過係將軍澳分店發生....
呢d case 我就未試過係將軍澳分店發生....
2004-01-21 0 瀏覽
上水客家好棧D晚飯幾好
上水客家好棧D晚飯幾好
2004-01-17 6 瀏覽
一行十人係lee 間幾stylish 既中菜館團年. 要坐室外, 不過係下晝唔算凍, 頂係有篷既, 但蓬與篷之間有罅隙, 落雨天會好論盡. 大檯與大檯之間有花槽, 身在其中感覺都ok, 起瑪空氣好d, 反而室內冷氣都幾凍, d 風仲大! 叫左個套餐,包點心. 點心其實有好多係普通既酒樓都有, 不過蝦餃幾大隻, 辣魷魚幾惹味, 蘿匐絲酥餅熱辣又夠鬆化, 梅菜扣肉包好夠份量; 其他如炸兩,煎蘿蔔榚,春卷,蜆芥鯪魚球就一般啦. 水晶球唔夠剔透, 味道都好一般. 茶果包得好精緻, 味道同煙韌度就唔及自家手製既(都預左). 薄撐不過不失, 鄉下佬炒飯d蝦好大隻, 同埋好大碟, 但係淡茂茂, 食落好似有沙(!!)咁. 金莎(蛋黃碎)雜箘翠肉瓜唔夠熱, 瓜因為蛋黃關係炒得吾得爽脆, 但味道係全餐最好既, 碟頭都既大. Verdict: 服務稍慢, 但係食得過.
Verdict: 服務稍慢, 但係食得過.
2004-01-14 8 瀏覽
下晝黎客家好棧食,好多人,好在早到,唔係遲左又要等位.我食呢間係0係上水0既新分店,唔該openrice加番呢個分店地址啦~新界上水龍琛路39號上水廣場4樓405-407號舖電話:2639 5088 傳真: 2639 5099今日下午試0左個香蒜脆瓜,鳳爪排骨飯,日式煎餃,同埋賽旁蟹煎麵.個日式煎餃上得好慢,慢到食飽都未黎,想除消埋單時,佢又上台....上到台時,碟餃又唔夠熱,仲好油tim..又冇一張吸油紙去吸油....個鳳爪排骨飯都ok 0既,都係0個d味囉,但係好細兜,佢係用兜裝,唔係碗裝...激細兜...個香蒜脆瓜反而几特出,好大碟,面仲有d雞脾菇,不過係多油少少.至於個煎麵就ok啦,佢配個芝士汁就最香,最好味.總括黎講,呢間質素麻麻地,仲係屬於稻香集團....唉..
下晝黎客家好棧食,好多人,好在早到,唔係遲左又要等位.
新界上水龍琛路39號上水廣場4樓405-407號舖
電話:2639 5088 傳真: 2639 5099
2004-01-01 0 瀏覽
除夕有同事last day,老闆請去客家好棧食lunch,午市好旺,我地四個人等左一陣都有位。叫左7款點心,1碟小食,3款甜點同2個糖水,炸兩--普通蔥花煎腸粉--份量好多,唔錯XO醬炒蘿蔔榚(推介)--dXO醬好正,份量亦算多,平時我食蘿蔔榚一定會點辣醬,但今次我齋食已經好入味梅菜扣肉包--唔錯,唔使食黎食去都係叉燒飽叉燒酥--ok,比出面大件d,所以都好飽肚小籠包--ok香煎地瓜餅--原來係甜既,ok雞軟骨--幾好味,好香口白煻榚--ok,份量好多水晶球--普通春卷(甜)--幾特別,包住d甜薯杏仁雪兒--ok木瓜雪甲--ok埋單$277,比我想像中平,我見佢有平日有下午茶都係$26一碟炒野,算平呀。整體來說很不俗,我會再去。
炸兩--普通
蔥花煎腸粉--份量好多,唔錯
梅菜扣肉包--唔錯,唔使食黎食去都係叉燒飽
叉燒酥--ok,比出面大件d,所以都好飽肚
小籠包--ok
香煎地瓜餅--原來係甜既,ok
雞軟骨--幾好味,好香口
白煻榚--ok,份量好多
水晶球--普通
春卷(甜)--幾特別,包住d甜薯
杏仁雪兒--ok
木瓜雪甲--ok
2003-12-16 4 瀏覽
服務幾好!價錢幾好!食物都幾好!一定有下次呀!
服務幾好!
價錢幾好!
食物都幾好!
一定有下次呀!
2003-09-29 2 瀏覽
知道了不過好似冇乜特別嘛thank you晒~
知道了
不過好似冇乜特別嘛
thank you晒~
2003-09-27 8 瀏覽
我同公司同事下午去食酥皮雞加瑤柱蛋白炒飯$168其實酥皮雞就係一個大碗裝住雞,外面包住酥皮同酥皮湯0既概念相似佢會先上酥皮,然後上雞但食0既時候都係雞還雞,酥皮還酥皮我試過搵酥皮包住雞一齊食唔係咁特別食落d雞同普通雞無大分別係有d藥材味純粹包裝特別反而有個鄉下佬炒飯幾得好香好足料有蝦、雞、菜粒、咸蛋幾好味
我同公司同事下午去食
酥皮雞加瑤柱蛋白炒飯$168
其實酥皮雞就係一個大碗裝住雞,外面包住酥皮
同酥皮湯0既概念相似
佢會先上酥皮,然後上雞
但食0既時候都係雞還雞,酥皮還酥皮
我試過搵酥皮包住雞一齊食
唔係咁特別
食落d雞同普通雞無大分別
係有d藥材味
純粹包裝特別
反而有個鄉下佬炒飯幾得
好香好足料
有蝦、雞、菜粒、咸蛋
幾好味
2003-09-19 2 瀏覽
請問有冇人試過"酥皮雞".如何呢?請覆~!!thanks
請問有冇人試過"酥皮雞".如何呢?請覆~!!
thanks
2003-09-19 1 瀏覽
昨天下午去飲茶, 一飯一湯都係$68, 好抵, 再加五女碟點心都係四個人唔晒$200, 幾化算.食物味道ok啦, 個鷓鴣湯幾香, 不過鹹左d.
食物味道ok啦, 個鷓鴣湯幾香, 不過鹹左d.
2003-09-14 1 瀏覽
茶都幾香.本人推薦煎藕餅同椰汁蘆薈榚.客家釀豆付過份地清淡.無味道.侍應招呼都幾好.算係咁.總括來說.未算最好.
茶都幾香.本人推薦煎藕餅同椰汁蘆薈榚.
客家釀豆付過份地清淡.無味道.
侍應招呼都幾好.算係咁.總括來說.未算最好.