2008-07-18 17 瀏覽
寫這篇食評既時候,真係有d感動!當全世界講緊通脤,講緊加價既時候,居然可以五蚊買到隻八吋長熱狗,點會唔感動?加杯可樂,都只係九蚊,味道其實ok,條腸雖然實一d同咸一d,但係熱熱地幾可口,加埋包裝芥辣同茄汁,已經食得好開心!可能係因為想用平cafe吸引更多人行宜家,但係點都好,都係一個好值得去既地方!

2008-06-04 12 瀏覽
某夜經過銅鑼灣宜家,見到雀 x 雪榚杯只係賣緊 $3,更有多款口味選擇: 芝麻、朱古力、云呢拿、士多啤梨等...大熱天時,如果經過宜家,口痕痕可以去整番杯涼下...

大熱天時,如果經過宜家,口痕痕可以去整番杯涼下...
雪榚杯
2008-05-09 13 瀏覽
才吃過一頓,原本沒打算光顧,不過實在便宜,僅五元一客熱夠,伴以足夠份量的 mustard 及 ketchup,瞬間便在手中消失。味道尚可,但站在一羣人中,各人均拿着同一樣的食物,看看他們別出心裁的淋上醬汁,時而小口地吃,時而像我般飛擒大咬,也蠻有趣。先前找續回七元硬幣,現還剩下兩元,最佳辦法莫如將之換成一支軟雪糕 ! 這次選擇坐在長椅,悠閒地享受雲厘拿的香滑口感。完成了吃的任務,才「充實」地步進店內。

完成了吃的任務,才「充實」地步進店內。
2008-05-08 19 瀏覽
聽人講呢度d熱9好平($5), 又好好食, 於是前幾日去左試, 條腸係脆皮嫁, 好長ar, 正ar, 不過a茄汁好酸ar, 下次落少d先!!不過個度好多人, 又焗, 留得耐都幾辛苦, 鬼叫我為食, 下次都會再食ar^^
  • 熱9
2008-04-06 11 瀏覽
尋晚終於順路去宜家食超抵食熱狗套餐$9 熱狗加汽水熱狗質素以價錢計係相當好,麵包軟熟,脆皮腸亦夠晒長度,醬料任加,不錯不錯!去附近睇戲的話,記得買個餐入場,好過幫襯戲院啦!
尋晚終於順路去宜家食超抵食熱狗套餐

$9 熱狗加汽水

去附近睇戲的話,記得買個餐入場,好過幫襯戲院啦!

2008-03-17 6 瀏覽
** 此食肆的第二十九個笑** 前日15-3-2008(Sat)約晏晝6:00pm同女友人CK行完花展,佢肚餓,但我o地約o左7:00pm會食dinner buffet,要留肚,我o地行向港鐵站時,我諗起不如去宜家傢俬食熱狗吖,佢答唔好引佢,不過,不如食雪糕啦.又好. 到o黎時,有人龍,且見好多人買雪糕筒食,我就擔心雪糕會唔會變o左唔夠凍?好快到我o地,我o地急不及待咁食,嘩!!!!好滑呀,而且仍夠凍,唔會好快熔,咁當然有雲呢拿味,甜度亦適中.真係真係好滑;而雪糕筒又薄又脆,食完唔覺漏,o岩o岩好.
** 此食肆的第二十九個笑**

2008-02-19 6 瀏覽
哈哈,經過銅鑼灣,有d口渴。就諗起ikea既熱狗餐,九蚊,包一杯汽水。同食左個爆谷,三蚊。好好味。熱狗條腸,好脆,好好味。爆谷,雖然唔夠戲院好味,但,只需戲院既三分一價錢,確係好抵。個包裝紙又好可愛。但家下可能多人食左,污漕左d,d醬周圍都係,要小心d。

熱狗條腸,好脆,好好味。

但家下可能多人食左,污漕左d,d醬周圍都係,要小心d。
熱狗
2008-02-03 6 瀏覽
2/2/2008食完和民、行完年宵過黎一路都知$5個熱狗好扺今次餓就過黎試拎上手熱既,寒冷天氣的救星條腸長過飽,仲要係脆皮,自己落醬呢個價錢仲想點? 怪不知平時排哂隊
2/2/2008
食完和民、行完年宵過黎
一路都知$5個熱狗好扺
今次餓就過黎試
拎上手熱既,寒冷天氣的救星
條腸長過飽,仲要係脆皮,自己落醬
呢個價錢仲想點? 怪不知平時排哂隊
2008-01-27 12 瀏覽
5蚊一個hotdog, 仲平過麵包店d吞拿魚包, 有冇攪錯?!麵包軟,氣腸又夠size,還用那個帶有simplicity設計的hotdog紙袋剩著.簡直就是Art of life. "宜家"仲唔去吃番個!!!!
2008-01-26 17 瀏覽
雖然$3好似真係好平但係唔明點解D爆谷係個玻璃箱入面都可以唔熱凍既爆谷一D都唔好食,,,,就當係跌左$3啦
雖然$3好似真係好平
但係唔明點解D爆谷係個玻璃箱入面都可以唔熱
凍既爆谷一D都唔好食,,,,

就當係跌左$3啦
2008-01-13 8 瀏覽
- 麵包暖而微脆- 想不到腸是那麼長,最欣賞的是它的脆皮!- sauce 自己加比中環永樂x的『招牌熱狗』好!店員有禮其他食物也很抵食,難怪anytime也那麼多人
- 麵包暖而微脆
- 想不到腸是那麼長,最欣賞的是它的脆皮!
- sauce 自己加

比中環永樂x的『招牌熱狗』好!

店員有禮

其他食物也很抵食,難怪anytime也那麼多人
2008-01-06 10 瀏覽
路經此地,見人頭湧湧,原來賣平一點,絕對有叫座力。3蚊一筒甜爆谷,還要份量不細的,而味道也不差,當然做不到如大戲院般的粒粒脆口又甜美,但也算是交足功課的。況且今時今日的3蚊,真係搭巴士都唔夠,是便宜得不可致信。熱狗5蚊,雪糕兩蚊,三款食齊都只係10蚊,去邊度搵?
路經此地,見人頭湧湧,原來賣平一點,絕對有叫座力。

熱狗5蚊,雪糕兩蚊,三款食齊都只係10蚊,去邊度搵?
2007-12-10 15 瀏覽
今晚收工去咗宜家傢俬行街街,行完後,見有啲肚餓, 係宜家美食站買咗個熱狗,啲茄汁同芥辣放係度任加, 都只需$5, 超級超級抵!!雖然唔係話好好食, 但係又唔算難食喎! 唯一係厭啲芥辣唔多夠辣囉! 不過肚仔餓既時候醫下肚確係唔錯!! 仲幾多外個人幫襯架!
2007-11-29 21 瀏覽
$5 抵!條腸好長係脆的! i luv it個包真係比較乾但係食到最尾o個啖條腸無茄汁有種奇怪感覺覺得條腸入面好油
$5 抵!
條腸好長係脆的! i luv it
個包真係比較乾

但係食到最尾o個啖條腸無茄汁
有種奇怪感覺
覺得條腸入面好油
1K
2007-11-22 44 瀏覽
前住IKEA為店子看裝修,行到又累又餓,於是便於人頭湧湧的小食亭小休片刻,食隻熱狗义义電。大大隻熱狗只賣$5元,麵包軟熟企身,與上乘的熱狗腸非常夾。臨走時多買了$2元的軟雪糕過口癮,軟雪糕很creamy,帶有很重的奶香,比麥記的雞油軟雪糕好吃,不過個waffle筒就弱了點,一點也不脆。