2023-11-05 39 瀏覽
➲ 銅鑼灣 IKEA➳ 開心果新地 ⁽¹⁰/¹⁰⁾開心果味好濃,開心果醬係熱嘅,遇到凍雪糕就變咗脆皮,變咗脆皮開心果新地。開心果粒粒好多,唔會太甜,有燕麥奶嘅after taste。如果開心果醬多返啲會更加好,唔係好夠。呢個價錢食到呢個質素,超好。⤵ 銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫

➲ 銅鑼灣 IKEA

➳ 開心果新地 ⁽¹⁰/¹⁰⁾

銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
2023-10-23 31 瀏覽
星期日去了銅鑼灣宜家家居美食站試了這個特濃黑芝麻新地🍦。有好濃郁的芝麻味道😋,唔算太甜、質感好滑,好軟綿綿。而且性價比高,只售$6!😬😎🤗🙈值得試試!宜家家居美食站:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店
宜家家居美食站:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店
特濃黑芝麻新地
特濃黑芝麻新地
2023-10-13 56 瀏覽
Ikea今個月又有全新嘅精選小食,有小肚腩好鍾意嘅芝麻口味😍本身想試吓個名好搞笑嘅「太空芝麻新地杯配果仁隕石粒及外星人焦糖拖肥馬卡龍」但我哋放工已經賣晒,所以食住另一款新地筒先~🍽️黑白扭紋身地筒 $6黑色係芝麻味,白色係豆腐味。先試咗黑色嗰邊,有好濃郁嘅芝麻味道☺️但濃郁得來又唔會冚咗另一面嘅清新豆香👍🏻兩種味道相輔相成,都幾好食😋味道😋 7/10性價比💰 8.5/10環境🔎 - /10服務🫶🏻 - /10打卡指數📸 6.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10

🍽️黑白扭紋身地筒 $6

味道😋 7/10
性價比💰 8.5/10
環境🔎 - /10
服務🫶🏻 - /10
打卡指數📸 6.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10

2023-10-04 53 瀏覽
熊仔包唔係間間都有㗎 見到有急凍包裝賣 越南製造唔會太甜 不過如果個餡多啲就好啦終於等到我最愛嘅豆腐花味雪糕回歸佢真係好似嗰隻味 本身想試吓新嘅豆腐花加芝麻雪糕批但係唔知點解等到嗰個時間佢都係話冇環境好污糟 冇咩人得閒執同埋啲Staff服務真係唔得
熊仔包唔係間間都有㗎

但係唔知點解等到嗰個時間佢都係話冇

環境好污糟 冇咩人得閒執
同埋啲Staff服務真係唔得
2023-09-19 67 瀏覽
去到 Ikea 美食站, 發現出咗兩款九月限定甜品, 泰式奶茶新地筒 同 泰式奶茶新地配迷你班蘭雞蛋仔, 泰吸引啦🤩, 即刻試下先🤗🥔泰式奶茶新地筒 $6奶茶味好突出, 雪糕筒亦好脆口, 價錢超值😙, 冇得挑剔😁🥔乳酪配迷你布甸粒及焦糖漿 $12甜甜嘅焦糖配上酸酸嘅乳酪, 兩種味道非常融合, 配埋迷你布甸, 仲多咗一重口感😋

🥔泰式奶茶新地筒 $6
奶茶味好突出, 雪糕筒亦好脆口, 價錢超值😙, 冇得挑剔😁

🥔乳酪配迷你布甸粒及焦糖漿 $12

颱風過後繼續炎熱既天氣今日放工特意去IKEA美食站試試新雪糕🍦好多人都冇留意cwb其實都有IKEA,位置就係皇室堡對面柏寧酒店地庫,落一層就係美食站了❤️每晚7-8點都聚集好多慳錢人士食熱狗當晚餐,呢間店企位都算多,買完可以企定定食埋先走,比k11迫又細既立食位舒服得多。講番杯雪糕先:⭐️泰式奶茶雪糕拼斑蘭味雞蛋仔⭐️💖斑蘭味雞蛋仔雖然係保溫箱拎出嚟,但外面仍然少少脆,味道偏甜,唔太食到斑蘭味但可接受🍦唔知係咪分店問題,雪糕比較多碎冰,口感係唔夠滑,食到尾仲有水係底🥲對上一次係同一ikea分店食芒果植物奶雪糕都有呢個問題,冰多自然會令雪糕味道淡左,撈埋雞蛋仔食直頭整濕左雞蛋仔🫠雪糕🍧入口非常凍,敏感牙齒🦷既朋友要細啖食先攪得掂🙈🙈結論係可以等下個主題食物再幫襯🌚
颱風過後繼續炎熱既天氣
今日放工特意去IKEA美食站試試新雪糕🍦

⭐️泰式奶茶雪糕拼斑蘭味雞蛋仔⭐️

結論係可以等下個主題食物再幫襯🌚
2023-09-04
2023-09-04 59 瀏覽
I wasn’t expecting Sth of a very high quality as the price is low over here. The Thai cha ice cream isn’t that Thai and I think it is made to suit most Hong Kong people the egg waffle is also soso, nothing very surprising. If u have tried its movenpick ice cream with expresso from ikea before, this is not comparable to that to be honest.
2023-09-04 41 瀏覽
Ikea雪糕大部分都幾唔錯,總係會用燕麥奶嚟整雪糕。好似第一次聽出泰茶口味就黎左食下個雪糕先❤️食落都係好有冰粒口感,唔creamy,都幾快溶化。但佢真係幾有泰茶味,同港式台式奶茶味唔相同嘅,亦都覺得算係幾清嘅味,一直對泰茶唔喜愛嘅我 表示呢款口味嘅雪糕。
2023-09-03
5 分鐘 (堂食)
2023-08-09 126 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣度shopping,行行下就行到去皇室堡對面嘅宜家傢俬,咁啱之前有好出名,又有好受歡迎嘅榴槤雪糕,原來而家落到去已經轉咗唔同嘅款,變咗芒果雪糕,朋友就話想試吓,芒果雪糕都係非常抵食,比喺出邊啲芒果雪糕質素其實仲要非常高,芒果雪糕亦都唔會太甜,味道唔會太假,朋友都話非常抵食,CP值非常高,我哋仲做咗宜家傢俬最出名嘅肉丸,一如以往都係非常好食,加埋佢本身嘅醬汁,作為下午茶嚟講簡直係一流,價錢亦都非常抵食,每人大概$20
2023-08-09 67 瀏覽
熊仔雪糕冇錯係幾Q嘅,配上嘅椰子奶雪糕同蘋果粒粒。椰子雪糕真係好唔香,有種假嘅香精味,又冇普通雪糕咁滑,唔好食。 而且個雪糕好易溶,影響咗熊仔脆餅嘅口感。蘋果粒就有焦糖味,但係好唔新鮮嘅感覺。$21嚟講算係比較貴,寧願食肉丸都唔會食呢個。
2023-07-31 88 瀏覽
心心念念想食榴槤雪糕好耐,終於係7月尾趕到最後一期雪糕。🍨特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地食完發覺一球係唔夠喉,係唔可以慳錢,點都要兩球以上先夠滿足。雪糕唔係好食得出係燕麥奶,可能俾榴槤個味搶咗。榴槤肉係真材實料,無溝其他嘢,唔似其他市面上嘅榴槤製品,味道會變到怪怪地。食埋今次就下年再見啦!
心心念念想食榴槤雪糕好耐,終於係7月尾趕到最後一期雪糕。

🍨特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地
2023-07-29 61 瀏覽
好驚喜嘅榴蓮雪糕🍦初初以為只有榴蓮蓉先有味道,原來個雪糕都有榴蓮味榴蓮蓉嘅榴蓮味都好重~因為我同朋友都好鍾意榴蓮❤️所以我地都一人一杯聽講7月底就完promotion,好想再encore多次!
聽講7月底就完promotion,好想再encore多次!
榴蓮雪糕
榴蓮雪糕
2023-07-23 85 瀏覽
有一日突然想食IKEA榴槤雪糕,點知當日賣晒好唔開心😞過幾日後特登出去銅鑼灣就係為左食榴槤雪糕啦🤤好多日人特登入去就係為左買榴槤雪糕😏係等緊雪糕個時突然賣晒。但其實仲見到有榴槤肉。係雪糕機要加奶。加完奶之後又得賣。即刻係度諗上次係咪其實係冇奶而唔係冇晒榴槤呢唔理啦。而家有得食就得一球完全唔夠喉。真心建議一定要買兩球或以上既榴槤。d 榴槤肉拉絲好正😋真係好好食呀🥳去到7月尾就完啦。要沖去食呀💪🏻💪🏻特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地 $33#加一球16蚊#最多加3球
有一日突然想食IKEA榴槤雪糕,
點知當日賣晒好唔開心😞
過幾日後特登出去銅鑼灣就係為左食榴槤雪糕啦🤤
好多日人特登入去就係為左買榴槤雪糕😏
即刻係度諗上次係咪其實係冇奶而唔係冇晒榴槤呢

唔理啦。而家有得食就得

一球完全唔夠喉。
真心建議一定要買兩球或以上既榴槤。
d 榴槤肉拉絲好正😋
真係好好食呀🥳
去到7月尾就完啦。要沖去食呀💪🏻💪🏻

特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地 $33

#加一球16蚊#最多加3球
特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地
特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地
2023-07-18 71 瀏覽
本身冇乜期望,仲覺得$33嘅榴槤雪糕有啲貴知唔知食完忍唔住同男朋友一人買咗一杯!榴槤雪糕好滑,個榴槤味唔會太假,都唔會太甜本來仲諗住食完會好留,點知又唔會個貓山王榴槤都好足料,居然比到一球分量!絕對有驚喜
本身冇乜期望,仲覺得$33嘅榴槤雪糕有啲貴
本來仲諗住食完會好留,點知又唔會
個貓山王榴槤都好足料,居然比到一球分量!絕對有驚喜
2023-07-15 85 瀏覽
好多人都話IKEA宜家洗俾傢具店耽誤嘅餐廳好搞笑 但都唔係冇道理😂我有段時間會特登過去ikea就係為左吃啖肉丸同蔬菜餅🥘蔬菜餅嘅芝士味好正!同埋薯仔蔬菜西蘭花嘅味道都好夾係我Ikea最鍾意嘅小食TOP3同埋唔知有幾多人食肉丸會落紅莓醬個人認為蘑菇醬同肉丸係絕配但加紅莓醬之後口味會變得清新好多同埋甜甜鹹鹹口味上都好特別·熱狗都好平🌭️!行到好攰黎食幾啖再加埋任飲汽水 簡直不要太完美有排我索性買左好多袋美食站隔離小超市嘅速凍肉丸同蔬菜餅翻去但係自己唔知點整蘑菇醬同紅莓醬總係覺得冇店入面咁好吃·有一款素食嘅蔬菜丸好難食……味道似係一堆三色豆版嘅鷹嘴豆泥講唔出 總之怪怪地Anyways 完全唔影響我繼續愛佢啲小食嘅同埋 最近仲係夏季限定榴蓮季好多榴蓮味的新小食 都好味~

好多人都話IKEA宜家洗俾傢具店耽誤嘅餐廳
好搞笑 但都唔係冇道理😂
我有段時間會特登過去ikea
就係為左吃啖肉丸同蔬菜餅🥘
蔬菜餅嘅芝士味好正!
同埋薯仔蔬菜西蘭花嘅味道都好夾
係我Ikea最鍾意嘅小食TOP3
同埋唔知有幾多人食肉丸會落紅莓醬
個人認為蘑菇醬同肉丸係絕配
但加紅莓醬之後
口味會變得清新好多
同埋甜甜鹹鹹口味上都好特別
熱狗都好平🌭️!
行到好攰黎食幾啖
再加埋任飲汽水 簡直不要太完美

有排我索性買左好多袋
美食站隔離小超市嘅速凍肉丸同蔬菜餅翻去
但係自己唔知點整蘑菇醬同紅莓醬
總係覺得冇店入面咁好吃
有一款素食嘅蔬菜丸好難食……
味道似係一堆三色豆版嘅鷹嘴豆泥
講唔出 總之怪怪地
Anyways 完全唔影響我繼續愛佢啲小食嘅

同埋 最近仲係夏季限定榴蓮季
好多榴蓮味的新小食 都好味~
  • 蔬菜薯餅
  • 熱狗