2009-12-26 21 瀏覽
宜家傢俬原來唔直賣傢俬有一手,賣野食都唔差!!今日試左:熱狗$6 爆米花$4$6熱狗,條腸好長@V@~正呀!! 好低的價錢。套餐$10~可以任飲氣水$4一大杯爆米花,可以一路行街一路慢慢食
宜家傢俬原來唔直賣傢俬有一手,賣野食都唔差!!

今日試左:熱狗$6
爆米花$4

$6熱狗,條腸好長@V@~正呀!! 好低的價錢。

套餐$10~可以任飲氣水

$4一大杯爆米花,可以一路行街一路慢慢食

正!!好低//
2009-12-25
正!!好低//
2009-12-13 9 瀏覽
有一排冇黎呢間ikea食熱狗原來而家除左熱狗,仲有肉丸食~ $9 有5粒肉丸汁+ jam ge配搭真係好match黎ikea食野, 又多個好選擇喇!!熱狗就唔使講la, $6 有咁ge質素, 醬又任加, 可以去邊度搵wor?不過, 自己斟汽水果度就真係比較混亂d 杯蓋冇晒都唔refill.....
有一排冇黎呢間ikea食熱狗
原來而家除左熱狗,
仲有肉丸食~
$9 有5粒
肉丸汁+ jam ge配搭真係好match
黎ikea食野, 又多個好選擇喇!!

不過, 自己斟汽水果度就真係比較混亂
d 杯蓋冇晒都唔refill.....
2009-12-12
2009-11-30 16 瀏覽
見行開cwb,就去車ikea試下近排出名兼上埋”飲食男女”瑞典肉丸”ikea來自瑞典,肉丸亦係瑞典特產,made in Sweden,餐廳形式係self-service自助服務(來自yahoo知識)所以飲品&配熱狗ge茄汁都係自己加,略嫌麻煩,但都算幾有新意,自己鍾意食幾多茄汁就加幾多,唔會有人話貪心店員話肉丸由豬&牛肉mixed(同hot dog一樣)牛肉味雖不太突出,但味道十分唔錯,好多肉汁,”表面脆脆地,確實有驚喜”!!肉丸配黃黃地色ge忌廉汁加lingonberry jam,呢款jam我一向係下層賣餅乾果度買開,貪其甜甜地,果肉豐富$9/5粒,cwb黎講,算係咁啦另外熱狗餐$10,汽水任fill,抵抵抵!!服務方面自助服務,雖然無人serve自己,但禮貌笑容都有ge,叫佢俾多d汁都無話唔得誠意推介

店員話肉丸由豬&牛肉mixed(同hot dog一樣)
$9/5粒,cwb黎講,算係咁啦
另外熱狗餐$10,汽水任fill,抵抵抵!!
服務方面

誠意推介
2009-11-29
慶祝紀念
紀念日
  • 瑞典肉丸
2009-11-27 30 瀏覽
今天的早點選了要吃得快,就在宜家攪掂吧,又平又快,此處的食物真的很便宜,熱狗一條也只是六元,還要條腸仔很長的,十元有個套餐,包杯汽水,另外瑞典肉丸九元五粒,爆谷雪糕也有得吃,就吃些主系一點的,來條熱狗,加個肉丸,再加杯咖啡就成了。此處有的服務是最基本的,拿了沒有醬的熱狗要自己加茄醬及芥末,咖啡有自動的咖啡機,而肉丸就加了醬的。先談那瑞典肉丸,看樣子很是對版,除了插咗枝國旗之外,就是其肉丸粒粒少少的,在上加了啡色的茨醬及紫紅的果醬,看樣子是正宗了吧,吃下一口,果醬果然是越橘果醬,但啡色茨醬不是期望中帶點肉味的,正宗應該是一些肉湯加澱粉開的汁,可惜竟然吃到的是芝麻味,莫非店定用了顏色近似的麻醬頂檔?再者,肉丸吃起來竟然像豬肉丸,完全不是那回事,應該至少有點洋蔥粒加牛肉搓成的球才是瑞典式肉丸嘛,但論味道,豬肉丸的味道又不差,咬起來是鬆但未至於是散,有點咬口,加上肉香及果醬的甜香,又是在本地沒有的新感受。熱狗大大隻的,熱狗腸用上熱水浸熱,在夾在麵包之中,六元一條的熱狗,也不能要求腸粗香有肉味,包身鬆軟有微熱,散了點麵包香,加上大量的茄汁及芥末,夾了點肉來吃已經很是不錯,但此處的芥末不夠辣,不夠

熱狗大大隻的,熱狗腸用上熱水浸熱,在夾在麵包之中,六元一條的熱狗,也不能要求腸粗香有肉味,包身鬆軟有微熱,散了點麵包香,加上大量的茄汁及芥末,夾了點肉來吃已經很是不錯,但此處的芥末不夠辣,不夠過癮。

最後的咖啡是即沖的咖啡機出品,面頭竟然有一層不少的Crema,真的是教人喜出望外,所以咖啡味道甘濃,喝黑咖啡也有點滋潤感,而且酸度低,可是香味及回甘就真的近乎零了,但以一杯機的咖啡來說,真的算係咁。

喝了咖啡,真的人也自然醒神一點。
此處的食物真的很便宜,熱狗一條也只是六元
此處有的服務是最基本的,咖啡是自己去咖啡機按鍵的
糖及奶自己加吧
熱狗腸用上熱水浸熱;茄醬及芥末自己加吧
是港式還是瑞典式?
混醬前後
包身鬆軟有微熱,腸仔也不能要求是粗粗的吧
咖啡機出品面頭竟然有一層不少的Crema
2009-11-27
$22 (早餐)
此處的食物真的很便宜,熱狗一條也只是六元
此處有的服務是最基本的,咖啡是自己去咖啡機按鍵的
糖及奶自己加吧
2009-10-22 38 瀏覽
IKEA Bistro的小食除了熱狗之外,本人最愛的就是瑞典肉丸了~瑞典肉丸一份賣$9,有5粒,聽說是以牛肉跟豬肉混合來製成的,(但吃下去...抱歉!本人就不是很清楚,只知道肉丸本身的味道都幾濃郁};以白色的紙摺小盒盛著;店員會為你淋上兩款醬汁:先淋上的是忌廉汁-味道不會太濃,接著是帶有果肉的紅莓醬汁-酸酸甜甜的;跟肉丸配搭起來味道卻不錯,可能是肉丸本身味算濃郁,所以兩款醬汁配起就剛剛好~最後店員還會為此盒小食插上一支頂端是瑞典國旗仔的竹籤,雖為簡單小食但卻算是做得很有盛意的了.本人覺得值得各位一試

以白色的紙摺小盒盛著;
店員會為你淋上兩款醬汁:先淋上的是忌廉汁-味道不會太濃,

本人覺得值得各位一試
2009-10-14
$18 (其他)
  • 熱狗
  • 瑞典肉丸
2009-10-21 19 瀏覽
Meat balls served with Jam totally caught my interest so came here to try it, also tried their hotdog and popcorn.The meatballs were quite soft, and the texture is a bit like a burger in meat ball form.I was very surprised the Jam tasted really well with it, it balanced out the lard taste of the meat.As for the hotdog, it was just a plain simple hot dog, not grilled with oil, but slightly dry.

2009-10-12 5 瀏覽
店外總是人山人海。無他,因價錢平。$6一隻熱狗,雖未至於好好食,但真係抵。加上流量快,每隻都差不多是即叫即整,包軟內熱,good!加多$4,汽水無限添飲,絕對係抵食加油站!
2009-10-11
2009-10-05 21 瀏覽
又有2個鐘吉堂,同fd過左黎行街,行行下見餓!!!去ikea食野fd食左個熱狗餐,俾左杯汽水我我要左 $ 9/5粒肉丸 : e度既肉丸唔係配蕃茄醬嫁,係配jam同唔知咩醬,不過食落都ok既以後有吉堂既時間又可以過黎食野,平平地又食得飽而且仲可以試佢同人地唔同既肉丸,唔同既醬配搭出黎既效果都唔錯

fd食左個熱狗餐,俾左杯汽水我

以後有吉堂既時間又可以過黎食野,平平地又食得飽

2009-08-26 21 瀏覽
$6隻熱狗真係去邊到有長長嘅熱狗腸,個麵包又軟軟自己加幾多醬汁都得!真係非常之好,一隻唔夠,叫多隻,再唔夠,再叫多隻,飽飽!次次去都見到好多人買好幾隻熱狗先走!
$6隻熱狗真係去邊到有
長長嘅熱狗腸,個麵包又軟軟
自己加幾多醬汁都得!

真係非常之好,一隻唔夠,叫多隻,
再唔夠,再叫多隻,飽飽!

次次去都見到好多人買好幾隻熱狗先走!
宜家熱狗
2009-08-26
宜家熱狗
2009-08-11 42 瀏覽
很少吃熱狗見openrice中有不少好評特意去試試熱狗的腸做得算是出色熱, 皮脆, 超長但包是普通貨色並不熱與熱狗腸做成強烈的對比醬是自助形式任加是不錯的做法但有少許芥末醬沾在加茄汁的出口有可能做成少許衛生問題服務方面, 收銀的那位哥哥似乎不想幹但只是$6不要要求太高
很少吃熱狗

2009-08-10
$6 (其他)
1K
2009-08-02 11 瀏覽
唔好以為係一條細腸仔, 其實都有 6, 7 吋長架.包夠熱夠脆, 加d 茄汁, 介醬不出兩分鐘已食完.6蚊, 仲想點,一串魚蛋都要喇!
唔好以為係一條細腸仔, 其實都有 6, 7 吋長架.
包夠熱夠脆, 加d 茄汁, 介醬
不出兩分鐘已食完.
6蚊, 仲想點,
一串魚蛋都要喇!
由於下午茶與晚餐將會好飽(今晚拉隊去食時新)...所以 lunch 食 light d...點知兩條友...食完一隻又一隻...根本停唔倒...共食了 4 隻...d 汽水 refill 又係默許既...一個熱狗餐,$10...三隻熱狗,$18....共 $28 隊飽兩個男人...如果我打 6000 蚊工,肯定日日落黎食呢隻熱狗 hit 左咁多年...佢地都無改用 d 短既腸(價就加過)...依舊頭尾突出好多...令第一啖同最尾果啖份外滿足
由於下午茶與晚餐將會好飽(今晚拉隊去食時新
)...所以 lunch 食 light d...

如果我打 6000 蚊工,肯定日日落黎食

2009-07-22
  • 熱狗餐 $10
2009-07-20 7 瀏覽
同朋友行行下街又唔知食乜好時, 佢提議食ikea 既凍餅, 其實佢想介紹我食,佢話好好味呀~我當然信佢啦~ 我吔二個人就係咁樣去咗呢度食嘢~一人一件熱狗 都係$6 喳, 套攴都係10元喳... 超抵~我們一人一隻熱狗再加 一件 焦糖杏仁餅$12焦糖杏仁餅不是蛋糕呀, 而是凍餅 (好似消化餅咁但又唔係消化餅, 好好味呀~ 大家一定要試下係樓下瑞典美食節有得賣一個$49元喳!
同朋友行行下街又唔知食乜好時,
我當然信佢啦~ 我吔二個人就係咁樣去咗呢度食嘢~
我們一人一隻熱狗再加 一件 焦糖杏仁餅$12

係樓下瑞典美食節有得賣一個$49元喳!
2009-06-20 12 瀏覽
今日冇聊經過銅鑼灣宜家家私美食站IKEA BISTRO,聽聞呢度嘅熱狗包and新地雪糕都唔錯,幾低吃..今日進過試試先.結果都幾滿意喇..個價錢唔算貴,條熱狗都幾大條,便宜夾好味,淋d番茄醬and芥末,哇 ...味道更好...而雪糕就好香嘅香草味,個人認為比麥當勞好吃d囖..唔錯架.
便宜夾好味,淋d番茄醬and芥末,哇 ...味道更好...
而雪糕就好香嘅香草味,個人認為比麥當勞好吃d囖..唔錯架.
2009-06-20 11 瀏覽
宜家傢俬美食站我次次去銅鑼灣有時間都會去買野食我最鍾意係{熱狗}6蚊大大條腸好脆好煙靭~~出面好難搵到條咁好食的腸而且隻熱狗只係$6~~加埋汽水都只不過係$10~~抵到爛~~
宜家傢俬美食站我次次去銅鑼灣有時間都會去買野食
我最鍾意係{熱狗}
6蚊大大條腸
好脆好煙靭~~
出面好難搵到條咁好食的腸

而且隻熱狗只係$6~~
加埋汽水都只不過係$10~~
抵到爛~~

熱狗條腸正到不得了~~
熱狗條腸正到不得了~~
  • 熱狗