2025-07-23
又去食大餐,去左創興廣場~安平燒肉~全新餐牌,日本A4+和牛饗宴餐,性價比高地享受頂級靚牛靚海鮮。🍻 鐘意飲啤酒既我,極係係包兩款啤酒無限續杯🍻既日本A4+和牛饕宴同澳洲M8和牛宴套餐2揀1啦~~其實SRF極黑牛餐,每位 +$68 都可以任飲兩款啤酒既🤣開始之前飲返☕️杯安平慢熬清雞湯,鮮美清淡推介靚牛🐮🥩🌟兩款日本A4+和牛,清晰既大理石花紋、細膩既口感,好有牛油香🌟澳洲M8和牛肩胛,肉香濃厚,脂肪分布,令肉質煮既時候變得更加多汁🌟日本A4+和牛壽喜燒,肉質柔嫩既牛肩胛肉眼,油花豐富,配合特製壽喜燒醬汁煮,甜鹹口味平衡。🌟 日本A4+醬燒一口和牛丁,肉質細膩,燒過後滿滿特製醬汁既香味。🌟壺漬特調牛肋肉,用特製醬汁醃漬,肉質多汁,入口有嚼勁又不失嫩度。🌟極.厚切檸檬牛舌,新鮮牛舌配上檸檬的清香,烤過後帶來清爽的口感,會原條牛舌上再配有沙漏,儀式感滿滿🦑海鮮🦪🌟灸烤生蠔(鹽蔥 & 鹽蒜),肥美飽滿既生蠔,醬料鋪滿生蠔面,燒完蠔既鮮味走哂出黎🌟安平赤魚一夜干,肉質細嫩,肥美多汁又彈牙🌟威士忌釀鮑魚,配上安平特製的威士忌醬,有微微既甜味同煙燻感🌟黃油蒜烤帆立貝,好香牛油同蒜味,帆立貝好鮮甜🌟
開始之前飲返☕️杯安平慢熬清雞湯,鮮美清淡
推介
靚牛🐮🥩
🦑海鮮🦪
🌟安平赤魚一夜干,肉質細嫩,肥美多汁又彈牙
🌟黃油蒜烤帆立貝,好香牛油同蒜味,帆立貝好鮮甜
🌟 炭烤白鱔,燒到外焦內嫩,肉質滑順,入口即化,好鐘意白鱔既油脂感。
🌟灸烤霸王蝦,有鹽蔥& 黑蒜油味,蝦鮮甜彈牙,自己鐘意特製既黑蒜油,味道濃郁,海蝦既鮮甜同黑蒜既甜味相互融合,正。
🌸 安平櫻花蝦飯,櫻花蝦、香蔥、海苔,再加上秘製滷水汁,分量可自由調控,配埋燒肉食無得頂。
🥣 有超多款醬汁供配搭,可以細味到台燒醬汁既情懷,蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、柚子醬、鹽蒜醬、椒麻口水醬。另外,特別鐘意👇
1️⃣招牌黃金醬,新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,徤康清新。
2️⃣薑味可樂醬,甜中帶辣,搭配燒肉食真係好match。
3️⃣五味醬,經典台式醬汁,酸甜可口層次分明。
好鐘意香辣烤肉辣椒粉,為燒肉添上唔少色睇。
今餐真係好滿足