2021-11-01
今日好傖促咁去元朗做Gym,運動前食返個飯,見佢樓下開左間新店,價錢又唔太貴就即刻試下先。開頭見到佢用外賣碗比客堂食,個感覺好糟糕,不過大隻靚仔店員定老闆好有禮貌咁主動解釋試業未ready好餐具所以先用膠兜,咁就算啦😮💨我叫左咖喱牛筋腩$5x 凍檸茶好似加$3開頭見到兜野都幾失望,好似好細兜咁,但撈起d料原來好多牛腩同牛筋,都算唔錯牛筋好驚喜,超腍,腍到好似食緊肥膏咁😹😹😹 如果彈牙返少少會好d牛腩部份都唔錯,好腍,無渣,唔會咬到成口痴哂牙,半肥瘦嘅腩肉,好食!咖哩汁食得出落左好多香料,仲有落足蕃茄+月桂葉+香草,總之就好香!不過佢唔算係我食過最好食嘅咖哩,但我覺得都有70分。朋友叫左咖哩肉餅,我覺得肉餅好鬼肥。好多肥豬肉,但份量都多,有3大塊厚肉餅,還不錯!(圖中朋友已經食左一塊)今次太隨便影得好馬虎,但都想讚下佢地嘅服務態度,唔錯,保持落去繼續努力呀!
我叫左咖喱牛筋腩$5x 凍檸茶好似加$3
不過佢唔算係我食過最好食嘅咖哩,但我覺得都有70分。