2023-06-07 35 瀏覽
🔎天龍咖喱 (元朗) @curryten_天龍咖哩係用巴基斯坦咖哩 原設係小辣 可以另外加辣 除咗咖哩都仲有其他飯類同小食🔹咖哩羊架飯 $92 熱飲+$3/凍飲+$6咖哩係分開上 有一大碗絕對夠餸飯食呢款咖喱係加入大量洋蔥同蔬菜熬煮 同其他地方食嘅有好大分別 啖啖都有蔬菜溶 羊架有4件 加咗孜然粉燒得好香 推薦!🔹生煎厚切牛脷飯 $58 送熱飲/凍飲+$3唔食咖哩嘅都有其他選擇 試咗個厚切牛脷 煎到好香又勁厚 夠爽口 飯有豉油底 跟兩條油菜🔸天龍雞皮卷 $42🔸香煎牛仔骨 $42/2件小食方面揀咗兩款 雞皮卷好似少有啲 兩條已經剪好細細舊方便食用 外皮好脆好邪惡🤤入面嘅雞肉都仲好滑牛仔骨就因為飯果到揀唔到又想試就叫個小食試吓先 好大件 唔係平時一條骨咁📍元朗合益路合益中心地下23號舖🍴搵返相關地區👉🏻#90sfoodieshare_元朗#食在元朗#良心餐廳#黃色經濟圈#黃色小店#黃店地圖#香港好去處#黃店推介#香港美食指南#黄店#懲罰黃店#是日黃店
🔎天龍咖喱 (元朗) @curryten_

🔹咖哩羊架飯 $92 熱飲+$3/凍飲+$6
咖哩係分開上 有一大碗絕對夠餸飯食
羊架有4件 加咗孜然粉燒得好香 推薦!

🔹生煎厚切牛脷飯 $58 送熱飲/凍飲+$3

🔸天龍雞皮卷 $42
🔸香煎牛仔骨 $42/2件

📍元朗合益路合益中心地下23號舖
我一直都好鐘意食咖喱 但係普通餐廳食咖哩都係差不多味道呢日去到元朗 知道元朗有間餐廳食咖喱飯 係選用巴基斯坦咖喱 味道特別香濃 一定要黎試吓先/🍛 咖喱牛腩牛筋飯 ($62)咖喱份量十足 咖喱餸汁係分開上👍🏻咖喱汁有大量洋葱 十分香濃又惹味配料有牛腩及牛筋 牛筋牛腩都炆得好稔 /🍛 咖喱厚切牛脷飯 ($59)牛脷係厚切的 有幾塊大大塊的牛脷煎香後 炆得入味又夠稔 /🍛 牛肉薯餅 ($38)日式牛肉薯餅 炸得香脆可口咬落有點牛肉碎 大部分係creamy忌廉狀 /🍹 凍檸茶 (加$6)凍檸茶有茶餐廳味道 茶味夠濃 唔會太甜
我一直都好鐘意食咖喱 但係普通餐廳食咖哩都係差不多味道
呢日去到元朗 知道元朗有間餐廳食咖喱飯
係選用巴基斯坦咖喱 味道特別香濃 一定要黎試吓先
🍛 咖喱牛腩牛筋飯 ($62)
咖喱份量十足 咖喱餸汁係分開上👍🏻
咖喱汁有大量洋葱 十分香濃又惹味
配料有牛腩及牛筋 牛筋牛腩都炆得好稔
🍛 咖喱厚切牛脷飯 ($59)
牛脷係厚切的 有幾塊大大塊的
牛脷煎香後 炆得入味又夠稔
🍛 牛肉薯餅 ($38)
日式牛肉薯餅 炸得香脆可口
咬落有點牛肉碎 大部分係creamy忌廉狀
🍹 凍檸茶 (加$6)
凍檸茶有茶餐廳味道 茶味夠濃 唔會太甜

2023-05-31
午餐
2023-06-06 26 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨超正咖喱-天龍咖喱🇭🇰 元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖 🇭🇰-🍛叫得天龍咖喱就係主要食咖喱, 有一欄「我朋友唔食辣」就有肉餅/生煎等等, 但其實咖喱都唔會太辣, 仲超惹味🤤🍛天氣咁熱都冇理由日日食凍野🤣 搵間開行冷氣又坐得舒服既餐廳就岩晒了, weekend兩點幾都好多人但未爆晒唔使等就入到座🤞🏻-🐮 👅 🫓咖喱厚切牛脷飯 $59飯轉配薄餅 +$23💯厚切牛脷三大塊, 有舌尖有舌芯, 舌芯超腍💯咖喱汁比較稀, 用蔬菜做底超足料, 餸份量都唔少, 仲要有好多薯仔-🐮 💪🏻 🫓咖喱牛筋飯 $59飯轉配薄餅 +$23✨牛筋大舊細舊都有, 炆得好腍好腍, 仲有少少位痴住牛腩肉✨薄餅熱辣辣, 質地酥脆但食落唔油非常好- 🐓 天龍雞皮卷 $42💯元朗名物🤣 之前試過特登入黎食都冇, 咁岩返左貨👍🏻 💯雞皮卷每條一開四, 但咬開都仲係有肉汁, 仲有少少雞軟骨既肉, 超juicy-🦐 蔬菜蝦卷 $38✨佢個口感比較結實好似有熱狗棒既質地, 但入面因有彈牙蝦肉同菜粒都唔錯✨點埋個甜酸醬更突出蔬菜鮮味- 🥤話梅可樂 套餐價 $10💯可樂好夠氣chur晒話梅D酸味出黎勁正🤣 比檸樂再
👧🏻😋👅🍽✨
超正咖喱
天龍咖喱
🇭🇰 元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖 🇭🇰

🐮 👅 🫓
咖喱厚切牛脷飯 $59
飯轉配薄餅 +$23
💯厚切牛脷三大塊, 有舌尖有舌芯, 舌芯超腍

🐮 💪🏻 🫓
咖喱牛筋飯 $59
飯轉配薄餅 +$23
✨牛筋大舊細舊都有, 炆得好腍好腍, 仲有少少位痴住牛腩肉
✨薄餅熱辣辣, 質地酥脆但食落唔油非常好

🐓
天龍雞皮卷 $42
💯元朗名物🤣 之前試過特登入黎食都冇, 咁岩返左貨👍🏻

🦐
蔬菜蝦卷 $38
✨點埋個甜酸醬更突出蔬菜鮮味

🥤
話梅可樂 套餐價 $10
💯可樂好夠氣chur晒話梅D酸味出黎勁正🤣 比檸樂再酸D, 配濃味咖喱正

🥥
椰子冰 套餐價 $10
✨用椰漿打既特飲好濃郁, 質地比較杰身, 唔會太甜
2023-06-04 31 瀏覽
炎夏嘅天氣,高溫之下,胃口已經被悶熱蒙蔽😖唯一令我胃口大開,係重口味咖喱🥸元朗被推介人氣咖喱店,首推天龍!🔸最多人推介咖喱系列,用上大量香料及洋蔥調味,味道偏酸開胃。牛魔王四喜飯配兩塊薄餅,男人的浪漫,份量多之餘,一次過食到四種牛不同部位。🔸咖喱生煎肉餅飯,被「生煎」兩個字吸引,三塊厚厚肉餅煎得香脆,配埋充滿洋蔥蓉嘅咖哩汁,好好餸飯😋配上冰凍椰汁紅豆冰,紅豆自家煮,粒粒粉嫩。另一杯話梅可樂,冰爽涼快,簡直係食咖哩必備😜除左咖哩出色,小食一樣出色!👍👍🔸天龍雞皮卷,用雞皮包裹多汁嫩雞肉脆炸,唔覺油膩。🔸香芋魚肉餅,口感有層次,先食到粒粒芋頭,再食到魚肉鮮味。
炎夏嘅天氣,高溫之下,胃口已經被悶熱蒙蔽😖

配上冰凍椰汁紅豆冰,紅豆自家煮,粒粒粉嫩。

另一杯話梅可樂,冰爽涼快,簡直係食咖哩必備😜

除左咖哩出色,小食一樣出色!👍👍
🔸天龍雞皮卷,用雞皮包裹多汁嫩雞肉脆炸,唔覺油膩。

🔸香芋魚肉餅,口感有層次,先食到粒粒芋頭,再食到魚肉鮮味。
2023-06-03 54 瀏覽
食過幾次咖哩水準都保持到特別係咖喱牛筋牛腩夠哂淋夠入味咖哩味道指得住廟街果間咩龍咖喱價錢又可以而且可以追加食物夠彈性要評既就係評員工態度次次買飯啲態度唔要得其實買個飯唔應該受你地氣初初個後生仔收銀落單都好有禮貌慢慢地鋪頭多了女同事啲女同事態度好似欠佢債咁我明既香港地最近有句說話「我唔係賣笑架喎」但講真對人有禮係基本做人態度仲有小店係香港難生存唔好因為依啲基本野令到好既野愈來愈小申利:唔係狗公攪到個女士黑面果啲純粹買野食
食過幾次

鋪頭多了女同事
啲女同事態度好似欠佢債咁

我明既
香港地最近有句說話
「我唔係賣笑架喎」
但講真

純粹買野食
外賣自取
  • 咖喱牛筋牛腩飯
2023-06-01 20 瀏覽
( ´•౪•`)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈初嚐巴基斯坦咖哩🍛最近很多人介紹的咖哩店 一於襯著假日時嚐嚐┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈位於元朗內街的小店 需要點路程店面顏色好特別 用上湖水綠配上紅色字體 有點復古玩味的感覺🤣┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈餐牌食物選擇很多 有辣有不辣也有小食咖哩飯的辣度固定但可以加辣 不吃辣的話也可以選擇非咖哩類別喔✨2:30-5:30還有下午茶供應 性價比很高!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜咖哩三黃雞飯 $68 (3/5)咖哩跟飯會分開附上 伴隨着辣辣的香氣但加入大量洋蔥的關係 入口微甜減低辣度洋蔥口感軟腍🧅雞肉份量多 配上咖哩好下飯😋┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜咖哩吉列豬扒飯 $58 (3.5/5)吉列豬跟咖哩是好朋友🧑‍🤝‍🧑豬扒炸好一大塊分開附上 不怕炸皮會變軟咖哩醬汁同樣很濃郁 配上炸豬扒十分惹味🤩炸豬扒肉質不柴口 我和友人都很愛這款┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜天龍雞皮卷 $42 (4/5)推薦 雞皮脆脆的好美味🤤雞肉口感結實 配上雞皮享用帶有雞油的香氣泰式辣醬也是不可缺少的靈魂必須襯熱享用啊!!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜油
( ´•౪•`)
初嚐巴基斯坦咖哩🍛
最近很多人介紹的咖哩店 一於襯著假日時嚐嚐
位於元朗內街的小店 需要點路程
店面顏色好特別 用上湖水綠配上紅色字體
有點復古玩味的感覺🤣
餐牌食物選擇很多 有辣有不辣也有小食
咖哩飯的辣度固定但可以加辣
不吃辣的話也可以選擇非咖哩類別喔✨
2:30-5:30還有下午茶供應 性價比很高!

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜咖哩三黃雞飯 $68 (3/5)
咖哩跟飯會分開附上 伴隨着辣辣的香氣
但加入大量洋蔥的關係 入口微甜減低辣度
洋蔥口感軟腍🧅雞肉份量多 配上咖哩好下飯😋

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜咖哩吉列豬扒飯 $58 (3.5/5)
吉列豬跟咖哩是好朋友🧑‍🤝‍🧑
豬扒炸好一大塊分開附上 不怕炸皮會變軟
咖哩醬汁同樣很濃郁 配上炸豬扒十分惹味🤩
炸豬扒肉質不柴口 我和友人都很愛這款

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜天龍雞皮卷 $42 (4/5)
推薦 雞皮脆脆的好美味🤤
雞肉口感結實 配上雞皮享用帶有雞油的香氣
泰式辣醬也是不可缺少的靈魂
必須襯熱享用啊!!

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜油菜 $22 (3.5/5)
吃太多肉需要點菜平衡一下
色澤鮮明 菜梗也很爽脆

𐂐 ⠜柚子梳打 +$13
𐂐 ⠜奶茶 +$6

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
最近心思思想食咖喱🍛最近元朗有間咖喱餐廳好多人慕名而來,我都去試下先~店內唔算好大,大概有20個座位,環境乾淨企理👍🏻餐牌選擇種類好多,全部都係以咖喱為主配唔同種類嘅肉、蔬菜或素食而且價錢大眾化,中午時份都好多人啊!🍛咖哩羊架飯 咖哩同飯分開上碟,一大碗咖喱撈飯一撈咖喱加入大量洋蔥碎、紅蘿蔔粒等口感豐富之餘,比起一般咖喱更加香口🤤咖哩微辣帶有少少甜味!羊架大大份,而且冇乜脂肪啖啖肉加入孜然粉,燒得好香啊🐑🤤配咖喱食更加juicy惹味!🍛咖喱滑牛肉飯牛肉放入咖哩入面另上,同樣有大量洋蔥碎等牛肉肉質嫩滑,咬落都冇筋估唔到咖喱滑牛肉撈飯又幾開胃惹味!小食都有好多選賣香酥雞即叫即炸,外皮香脆,沾甜酸醬幾好味😋香煎牛仔骨上枱好香,陣陣黑椒味口感軟腍,可以當加餸🤣👍🏻天龍咖喱 元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖
最近心思思想食咖喱🍛
最近元朗有間咖喱餐廳好多人慕名而來,我都去試下先~

店內唔算好大,大概有20個座位,環境乾淨企理👍🏻
餐牌選擇種類好多,全部都係以咖喱為主
配唔同種類嘅肉、蔬菜或素食
而且價錢大眾化,中午時份都好多人啊!

🍛咖哩羊架飯
咖哩同飯分開上碟,一大碗咖喱撈飯一撈
咖喱加入大量洋蔥碎、紅蘿蔔粒等
口感豐富之餘,比起一般咖喱更加香口🤤
咖哩微辣帶有少少甜味!
羊架大大份,而且冇乜脂肪啖啖肉
加入孜然粉,燒得好香啊🐑🤤
配咖喱食更加juicy惹味!

🍛咖喱滑牛肉飯
牛肉放入咖哩入面另上,同樣有大量洋蔥碎等
牛肉肉質嫩滑,咬落都冇筋
估唔到咖喱滑牛肉撈飯又幾開胃惹味!

小食都有好多選賣
香酥雞即叫即炸,外皮香脆,沾甜酸醬幾好味😋

香煎牛仔骨上枱好香,陣陣黑椒味

口感軟腍,可以當加餸🤣👍🏻

天龍咖喱
2023-05-22 38 瀏覽
今日去咗元朗踩單車,還完單車之後就去附近睇吓有咩食,喺元朗雞地附近見到呢間天龍咖哩😍個招牌好特別喎😊裝修又好新,入邊啲位好似坐得舒舒服服, 咁我地就入去睇吓嘩,真係一間專食咖喱嘅舖頭,仲有得揀辣定唔辣嘅咖喱添!價錢唔貴,平均$5-60有個飯,仲有好多款小食。我同朋友兩個人叫咗兩個飯、兩個小食及兩個飲品。咖哩吉列豬咖哩牛筋腩蔬菜蝦卷香煎牛仔骨紅豆冰凍檸樂食物真係唔錯啊!服務亦都好好,上菜速度快超級有效率!見到隔籬枱食酥餅,我哋今次眼大睇唔到有依樣嘢, 下次要再嚟試😍😍天龍咖喱 (元朗)元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖

嘩,真係一間專食咖喱嘅舖頭,仲有得揀辣定唔辣嘅咖喱添!

價錢唔貴,平均$5-60有個飯,仲有好多款小食。

我同朋友兩個人叫咗兩個飯、兩個小食及兩個飲品。

咖哩吉列豬

咖哩牛筋腩

蔬菜蝦卷

香煎牛仔骨

紅豆冰

凍檸樂

天龍咖喱 (元朗)
2023-05-21
午餐
2023-05-19 38 瀏覽
天龍咖喱好多元朗人都話正,呢度係用巴基斯坦式咖哩烹調,唔放椰漿,將咖喱粉加入量洋蔥加上蕃茄,煮出甜味。🔸金牌牛魔王咖喱牛大四囍飯(附油酥餅兩塊)($112)因為貪心 想一次過食晒四款牛,裡面係厚牛舌牛腩牛筋滑牛肉。個份量其實是個二人餐,對得住佢個價錢。牛筋腍滑,筋腩牛味濃郁入味唔痴牙,牛舌冧得來又有咬口。一次過滿足晒我為食的靈魂。油酥餅好好味,好香黃油味,就咁食已經好好食。點咖哩食又別有一番風味~🔸惹爆蔥油豬扒茄子煎太陽蛋飯 ($53)蔥油好好食,有紅蔥頭 青蔥 炸蒜混合的蔥油,送飯一流,煎豬扒是厚切而且好大塊呀,彈牙醃得好味~🔸天龍雞皮卷($42)煎到香脆既雞皮,配合埋咬落去已調味的雞肉,多汁嫩滑~ 🔸孜然羊架($68)醃得好好,食落無羊羶,火喉岩岩好🔸特飲椰子冰,紅豆冰紅豆冰D紅豆甜同埋有沙,配埋咖哩食,好爽餐廳門口可以停車,都見到唔少人,係門口泊停架車黎買外賣。

🔸金牌牛魔王咖喱牛大四囍飯(附油酥餅兩塊)($112)

🔸惹爆蔥油豬扒茄子煎太陽蛋飯 ($53)

🔸天龍雞皮卷($42)
煎到香脆既雞皮,配合埋咬落去已調味的雞肉,多汁嫩滑~

🔸孜然羊架($68)
醃得好好,食落無羊羶,火喉岩岩好

🔸特飲椰子冰,紅豆冰
紅豆冰D紅豆甜同埋有沙,配埋咖哩食,好爽

餐廳門口可以停車,都見到唔少人,係門口泊停架車黎買外賣。
  • 天龍雞皮卷
2023-05-16 58 瀏覽
(每項5💛為滿分)食物份量💛💛💛💛🤍食物種類💛💛💛🤍🤍性價比💛💛💛🤍🤍餐廳環境💛💛💛🤍🤍 📍天龍咖喱 (元朗)元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖第一次食巴基斯坦咖喱,同日式咖喱、印度咖喱同泰國咖喱真係好唔同。巴基斯坦咖喱閒落好香,睇落好似好辣,但實際上係甜嘅。因為入面有好多洋蔥同雜菜,所以食落除咗有咖喱味之外,仲會食到蔬菜嘅甜味,唔會太辣。(有啲似BB咖喱,媽媽打溶晒蔬菜加入去)$68咖喱三黃雞飯:三黃雞肉充滿濃郁的雞肉香氣,肉質嫩滑。$59咖喱牛筋飯:牛筋煮得十分入味、軟爛。$42天龍雞皮卷:雞皮非常脆口,包裹著鮮嫩雞肉,口感結實,令人愛不釋口。

(每項5💛為滿分)
食物份量💛💛💛💛🤍
食物種類💛💛💛🤍🤍
性價比💛💛💛🤍🤍
餐廳環境💛💛💛🤍🤍
📍天龍咖喱 (元朗)
元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖
(有啲似BB咖喱,媽媽打溶晒蔬菜加入去)
$68咖喱三黃雞飯:三黃雞肉充滿濃郁的雞肉香氣,肉質嫩滑。
$59咖喱牛筋飯:牛筋煮得十分入味、軟爛。
2023-05-15 27 瀏覽
朋友推介元朗嘅港式咖喱店,店舖唔算好大,大約坐到20人,裝修普普通通,實而不華,如果繁忙時間仲要搭枱,不過經濟實惠,最緊要係好味😋😋咖喱吉列豬扒飯 $58咖喱滑牛肉飯 $58天龍咖喱嘅咖喱汁,特別之處係咖喱汁入面全部都係洋蔥粒,所以食落去除左咖喱味之外,仲會食到炒香左洋蔥嘅甜味,再加埋咖喱嘅香料味,唔會太辣👍🏻 豬扒仲大個手掌,炸出黎好脆,分量十足👍🏻滑牛嘅份量都唔少,咖喱汁夠多,用嚟撈飯啱啱好,值得推介。👍🏻香酥雞 $38小食叫左炸雞塊,配個甜酸醬好惹味🤤下次想食咖喱,一定會諗起「天龍咖喱」👍🏻

咖喱吉列豬扒飯 $58
咖喱滑牛肉飯 $58

豬扒仲大個手掌,炸出黎好脆,分量十足👍🏻

香酥雞 $38
小食叫左炸雞塊,配個甜酸醬好惹味🤤

下次想食咖喱,一定會諗起「天龍咖喱」👍🏻

2023-05-15 24 瀏覽
惹爆蒽油三黃雞飯 $61香蔥炸蔥都好多,跟埋蔥油撈飯非常惹味,而雞非常肥美,皮滑肉厚,肉質嫩滑。咖喱生煎肉餅飯 $57招牌咖哩非常好味,微微辣配上大量洋蔥,口感味道都非常豐富,辣中帶甜,碎洋蔥融入咖哩,非常滿足!!蓮藕肉餅有3大塊份量十足,肉餅入邊有小小脂肪食落爆汁,蓮藕粒鋪滿肉餅,口感豐富!食極都仲有!!凍檸碧特級花枝丸$33炸得酥脆皮薄,咬開亦有好多墨魚粒。可以配埋泰式辣醬食用!牛肉薯餅 $38咬開滿滿薯蓉,食落非常軟糯,外皮薄薄香脆。薯餅有陣陣牛肉味,幾有新鮮感!牛味同軟糯口感都好夾,相得益彰!!柚子梳打fresh 首選👍🏻
惹爆蒽油三黃雞飯 $61
咖喱生煎肉餅飯 $57

凍檸碧
特級花枝丸$33
炸得酥脆皮薄,咬開亦有好多墨魚粒。可以配埋泰式辣醬食用!

牛肉薯餅 $38

柚子梳打
fresh 首選👍🏻
2023-05-13 24 瀏覽
咖喱吉列豬扒飯 💰58 轉薄餅3塊+💰23 ❤️‍🔥9.5/10分咖哩唔太辣,好香薑黃粉🫶🏻吉列豬扒大大塊,外脆內嫩,皮薄,咬落juicy,完全唔膩🤩薄餅好香牛油味,外皮酥脆,內裡煙韌,超推✨️咖喱牛腩飯 💰58 ❤️‍🔥7.5/10分咖哩評價同上面一樣,牛腩冧,都幾有牛味,比正常好少少,不過份量唔多🫡凍鴛鴦 +💰6柚子梳打 +💰10⚜️埋單 兩人食 免加一 💰155⚜️整體性價比 8.5/10分
咖哩唔太辣,好香薑黃粉🫶🏻
吉列豬扒大大塊,外脆內嫩,皮薄,咬落juicy,完全唔膩🤩
薄餅好香牛油味,外皮酥脆,內裡煙韌,超推✨️

咖喱牛腩飯 💰58 ❤️‍🔥7.5/10分

凍鴛鴦 +💰6
柚子梳打 +💰10
⚜️埋單 兩人食 免加一 💰155
⚜️整體性價比 8.5/10分
2023-05-09 39 瀏覽
咖喱吉列魚柳飯 $56 天龍咖喱不得不講就係咖喱汁,入邊全部係洋蔥粒,所以食落去除咗咖喱味之外,仲會食到洋蔥嘅甜味,而佢嘅咖喱介乎於印度咖喱與日式咖喱之間,有淡淡的香料味,但唔會好重,而洋蔥嘅甜味會令到咖喱辣中帶甜,又唔會好辣。而魚柳份量非常多,手板咁大仲要非常厚身。炸皮薄,食落肉感好重,份量十足。咖喱牛仔骨飯 $82 咖喱汁份量味道同樣非常好,唔需要再多講。牛仔骨基本鋪滿碟非常多,牛仔骨燒到好香,肉味非常重骨同肉可以輕易咁咬佢,配埋咖喱汁食,簡直一流。兩款咖喱飯都係分開咖喱汁同白飯另外上比客人👍,因為份量比較多,飯量多少都可以自行選擇。天龍雞皮卷$32淨係睇個名都知道係舖頭招牌,脆脆嘅雞皮包住口感結實鮮嫩嘅雞肉,加埋泰式辣醬非常惹味。紅豆冰$25
咖喱吉列魚柳飯 $56

咖喱牛仔骨飯 $82

天龍雞皮卷$32

紅豆冰$25
  • 天龍雞皮卷
  • 咖喱魚柳
咖哩專門店不只咖哩出色,連小食都超掂,當然要推推佢!✔️雞皮卷 新奇好玩又香脆!✔️雞皮卷 外脆內軟配上甜酸醬,味道層次極豐富,由咸香到甜酸嘅融和,非一般雞卷或炸雞可媲美,係雞皮卷不是雞卷,係雞皮卷!係好有新意嘅雞皮卷!✔️蔬菜蝦卷同樣超正,入口香氣撲鼻,彈牙有口感✔️小食真係好到令我驚喜,終於輪到講下咖哩,咖哩當然超正無得輸!咖哩嘅紅油及外表已經知係好多料惹味嘅咖哩,食落香濃又咸香,辣度啱啱好,配飯同酥餅都超得!✔️第一次見有牛仔骨配咖哩,好有新意✔️牛仔骨一望就知煎得非常靚,食落亦好易咬開但不失口感,配上咖哩係估唔到嘅又夾又滿足✔️金牌牛魔王咖哩牛大四囍飯 淨係個名已經好霸氣,就我所見,兜嘢入面有牛筋牛腩牛脷牛肉片,有齊飯 同埋 酥餅,又是每一口都大滿足嘅選擇✔️傷檸樂 及 話梅可樂絕對係配咖哩嘅最佳拍檔,最喜歡佢 個 傷 字,即係咸檸加鮮檸雙檸呀!✔️見到隔離檯成塊面咁大嘅魚柳,我下次要再嚟食埋佢!@curryten_
咖哩專門店不只咖哩出色,連小食都超掂,當然要推推佢!
✔️雞皮卷 新奇好玩又香脆!
✔️蔬菜蝦卷同樣超正,入口香氣撲鼻,彈牙有口感
✔️第一次見有牛仔骨配咖哩,好有新意
✔️見到隔離檯成塊面咁大嘅魚柳,我下次要再嚟食埋佢!
@curryten_