2023-06-12 36 瀏覽
今日去到元朗食一個幾抵食又多樣嘢食嘅地方食咖哩!呢個咖哩有咩咁特別?我見好多朋友推介所以我都走去試下!店舖裝修以綠色為主色,座位夠寬闊!見到個menu都有好多唔同嘅小食!今次我試咗一個牛魔王四大牛咖哩飯,估唔到佢仲配多兩塊油酥餅!真係好抵食分量可以係兩三人一齊食都得!講下佢嘅咖哩先!香滑唔會話好辣,味道帶甜咖哩味濃香,配上油酥餅夾住食仲更加夾!之後再叫咗個小食雞皮餃子!呢個真係要推介好好食!雞皮脆口入面嘅餃子肉充滿醬汁食落去一啲都唔會好乾!有肉汁味之餘能夠包覆係雞皮入面內脆外軟嘅感覺!而家天氣咁熱我決定整一杯傷檸樂畀自己解下暑!傷檸樂用咗兩種檸檬咸青檸配上檸檬片!唔知大家飲過鹹味嘅可樂味呢!今次我飲呢一個箱檸樂非常之有驚喜原來帶少少鹹係會更加好飲!餐廳嘅地址喺元朗合益中心地舖23號,鍾意食咖哩嘅你一定要試下呢一間!天龍咖哩

天龍咖哩