2022-01-04
位於沙田新城市的過江龍餐廳-天天海南雞飯真係超人氣,亦都獲米芝蓮推介,所以今次特登去試吓佢係咪真係咁正🥶餐廳有勁多菜式選擇天天海南雞(中份)$ 158黎得呢度點可以唔叫佢地既招牌嘅菜-海南雞食呢😍雞肉件件都好嫩滑〜雞皮好薄,食落勁有雞味,好正!配上三色醬料:薑蓉、黑醬油同秘製辣椒醬,食落更惹味😍而且啲雞差唔多全部都去哂骨,食落啖啖肉超方便,啱哂我呢啲懶人呀🤤招牌菜果然真係好有水準呀!雞油飯 $38一打開個蓋就聞到濃濃嘅油香味,仲有熱煙飄出,飯粒粒分明,份量都好大!涼拌秋茄 $38呢個涼拌小菜好出色、茄子配上特製香辣醬汁,非常惹味,而且每條都好入味!無骨鳳爪 $48估計佢係用左竹絲雞黎做的涼拌鳳爪,鳳爪食落口感夾彈,而且麻麻辣辣,好過癮☺️椰子八寶湯 $88好香椰子味,湯料超豐富,有:豬肉、栗子、龍眼肉等等,湯水燉左4個鐘,好入味,飲落好甜,一點味精都冇,勁推薦!原味小龍包/2件 $28賣相十分精緻,附上小滴管,將醋直接加入小籠包,令肉餡更原汁原味!
天天海南雞(中份)$ 158
雞油飯 $38