2017-01-17 289 瀏覽
味道都唔錯!D野好食!不過就經常上少野!。服務態度都ok ! 第一輪上野就好快。之後就開始慢又出現冇落單同上少野。但都算係咁啦。大家都食得好飽!個貓山王糯米糍好好味!
味道都唔錯!
D野好食!不過就經常上少野!
2017-01-17 322 瀏覽
放題小組又出動,今次黎到大滿喜:P上到黎先記得八月先黎過,另外都朋友都有推介佢地!事不宜遲,填左張魚生form交比職員先!十十十十十,都真係每樣十件喎!朋友係出面夾左D前菜返黎,我覺得中華沙律唔好食,其他都OK!避風塘雞軟骨,上檯時已微暖,冇晒獲氣。炸芝士、炸蕃薯、炸蠔,全部都幾好食!燒雞亦~我鍾意食~不過我更鍾意食燒菠蘿!熱辣速又甜又多汁!燒牛脷、燒鯖魚、仲有燒帶子!再encore魚生~仲有燒蕃薯仔~一口牛~
放題小組又出動,今次黎到大滿喜:P

上到黎先記得八月先黎過,另外都朋友都有推介佢地!

事不宜遲,填左張魚生form交比職員先!
十十十十十,都真係每樣十件喎!
避風塘雞軟骨,上檯時已微暖,冇晒獲氣。
炸芝士、炸蕃薯、炸蠔,全部都幾好食!
燒雞亦~我鍾意食~

不過我更鍾意食燒菠蘿!熱辣速又甜又多汁!
燒牛脷、燒鯖魚、仲有燒帶子!
再encore魚生~

仲有燒蕃薯仔~
一口牛~
2017-01-12 1312 瀏覽
去完旅行返嚟,我個好朋友就生日啦,咁佢好鍾意食放題,記得佢之前講過想試呢間,咁我就提早訂位😁咁大家都好期待呢餐生日飯約了9點半,呢度都有幾個唔同嘅優惠,我哋就享用咗九點半後入座有八五折✌🏼去到門口已經有很多人在排隊,因為係平日所以walk in 都仲有少少位,值得一讚的是有幾位侍應非常有笑容😆坐低梗係即刻點咗刺身拼盤,有甜蝦,三文魚,希靈魚,吞拿魚,油甘魚,選擇豐富。而本人最喜愛的就是甜蝦,每一隻都好肥美,食落口好滿足👅三文魚厚薄啱啱好,好有口感💕雞軟骨都係我既最愛,入口彈牙香脆,而且又不會太油,不錯👍🏻外面嘅沙律吧都好多選擇,飲品甜品、前菜沙律度任君選擇🤤有個燒玉子放上一層芝士一起,食落口感軟滑,芝士加玉子實在太好食,如果鍾意食玉子就一定要試吓🙂😎燒雞中翼就不得不叫,雞皮烤至香脆,雞肉容易入口,我一個人就食咗四隻燒菠蘿,真的很好吃,好甜及多汁,而且不會燒過火😬飲品方面,汽水基本都有,還有等,不是我最愛就是烏龍茶,清熱解渴,食放題最佳組合😍甜品方面有雀巢雪糕、乳酪雪糕、蛋糕同泡芙😈燒羊架是有羊味但唔會臊, 肉質保持鬆軟無筋👍🏻炸物炸得啱啱好, 唔燶亦唔會乾👏🏻👏🏻環境空間比較窄,同其他
雞軟骨都係我既最愛,入口彈牙香脆,而且又不會太油,不錯👍🏻
燒菠蘿,真的很好吃,好甜及多汁,而且不會燒過火😬
甜品方面有雀巢雪糕、乳酪雪糕、蛋糕同泡芙😈
燒羊架是有羊味但唔會臊, 肉質保持鬆軟無筋👍🏻
炸物炸得啱啱好, 唔燶亦唔會乾👏🏻👏🏻

環境空間比較窄,同其他同價位放題差不多,雖然種類少,但都算物有所值🤘🏻
2017-01-11 7410 瀏覽
為迎接新的2017年,舊同學約埋一齊聚一聚,大家夾錢食飯,最好食放題,一個價錢任食,而且又不用好似自助餐甘要走來走去拎野食,方便傾計。於是就選了大滿喜,因為其中一個同學食過話吾錯。點菜當然叫刺身先!刺身新鮮,尤其象拔蚌,厚身大件,非常爽口👍黃金帶子燒:用沙律醬放在帶子面燒,燒至金黃色,酸酸甜甜,帶子剛熟不會靱,必食之選👍香草燒紐西蘭羊鞍:肉質嫩滑,香草味十足,而且又不羶,很好味😋還有很多冷盤、熟食、甜品和冷熱飲品,這些都是自助的,非常豐富!特別推薦這3.6 牛乳布丁甜品,牛奶味十足,甜度適中,又香又滑,甜品首選,不要錯過🤗!
2017-01-05
  • 黃金帶子燒
  • 香草燒紐西蘭羊鞍
  • 3.6牛乳布丁
2017-01-08 342 瀏覽
今次第一次黎食,同埋幾個老友食下呢間傳聞中咁好評價既放題先!由刺身開始已經覺得值回票價,新鮮,服務員態度100分,上菜快,晤使追單。飲品超多選擇,一定要食埋個乳酪。一定會再黎。
  • 刺身
  • 串燒
  • 芝麻雞翼
2017-01-08 277 瀏覽
兩個星期前先食完,又想食日本野就諗起呢間😋刺身夠凍夠新鮮,三文魚肥美,甜蝦鮮甜,加上冰雕同乾冰既裝飾,呃like一流!重點推介:燒鰻魚👍🏼只得少數放題有得嗌,仲唔嗌返夠本!迷你海膽手卷,海膽甘甜夠新鮮,紫菜仲脆口,而且細細舊唔怕食滯赤貝夠爽口,黑松露赤蝦,鐘意黑松露既必點!最愛既甜品:燒菠蘿,菠蘿勁甜又多汁,必點!另外,自助區有小食,沙律,甜品,同大量飲品提供,飲品種類比其他放題多,連椰青水,解茶,mj都有!
兩個星期前先食完,又想食日本野就諗起呢間😋

重點推介:
燒鰻魚👍🏼只得少數放題有得嗌,仲唔嗌返夠本!
赤貝夠爽口,黑松露赤蝦,鐘意黑松露既必點!
最愛既甜品:燒菠蘿,菠蘿勁甜又多汁,必點!

旺角區咁多放題,真係好難選擇大滿喜地點又方便,食評又好不過平價放題,始終期望唔大,但原來平價放題一樣有質素見其他食家話服務好真係無講錯但經理真係超好人又細心又有禮貌成件事加晒分除左任叫任食,仲有自助沙律吧甜品都係自助,款式都唔少賣相雖然一般,但你估唔到原來味道超ok天婦羅炸得超靚,外層好薄,又唔油,岩岩炸起唔似其他放題好似番炸再番炸,芝士年糕,雖然SIZE比較少,所以可以試多d款,出面放題大大件食2件就飽芝士半溶狀態最好味
旺角區咁多放題,真係好難選擇
大滿喜地點又方便,食評又好
不過平價放題,始終期望唔大,
但原來平價放題一樣有質素
見其他食家話服務好真係無講錯
但經理真係超好人又細心又有禮貌
成件事加晒分
除左任叫任食,仲有自助沙律吧
甜品都係自助,款式都唔少
賣相雖然一般,但你估唔到原來味道超ok
天婦羅炸得超靚,外層好薄,又唔油,
岩岩炸起
唔似其他放題好似番炸再番炸,
芝士年糕,雖然SIZE比較少,
所以可以試多d款,出面放題大大件
食2件就飽
芝士半溶狀態最好味
2016-12-29 642 瀏覽
女友勁鍾意食日本野次次出去食親都幾百蚊埋單見大家第二日都放假就帶佢黎食放題因為可以想食乜就食,唔洗就住就住!先食刺身!賣相好靚女友勁鍾意佢煙霧彌漫,零舍浪漫三文魚厚切,鮮甜!食落口覺得好肥美帶子都大大隻啊又肥又新鮮,完全無雪味!蝦都唔錯頭無黑,姐係新鮮啦仲好甜,多肉食咗魚生,都要食d飯ge叫咗海膽手卷海膽無腥味!雖然流質咗少少,但都好鮮甜飯細細舊唔會太頂住個肚食唔落其他野紫菜唔林!夠脆!抵讚呢間甜品好正有得自己禁軟雪糕仲可以加唔同toppings一個字!正!
女友勁鍾意食日本野
次次出去食親都幾百蚊埋單
見大家第二日都放假
就帶佢黎食放題

因為可以想食乜就食,唔洗就住就住!

先食刺身
刺身拼盤
賣相好靚

女友勁鍾意佢煙霧彌漫,零舍浪漫
三文魚厚切,鮮甜!
食落口覺得好肥美

帶子都大大隻啊

又肥又新鮮,完全無雪味!

蝦都唔錯
頭無黑,姐係新鮮啦

仲好甜,多肉

食咗魚生,都要食d飯ge
叫咗海膽手卷

海膽無腥味!
雖然流質咗少少,但都好鮮甜
飯細細舊唔會太頂住個肚食唔落其他野
紫菜唔林!夠脆!抵讚
呢間甜品好正
有得自己禁軟雪糕
仲可以加唔同toppings

一個字!正!
刺身拼盤
2016-12-25 497 瀏覽
聖誔節放題刺身: 新鮮, 肥美,厚度適中。最喜歡油甘魚, 劍魚, 象拔蚌, 三文魚。炸物: 炸榴槤無得頂! 中間係流心, 榴槤味濃, 真係正! 其他炸蠔, 雞翼, 炸芝士都屬中上水平。羊架: 香料襯埋好夾, 剪得好岩火喉, 又林又香又好食, 仲好大份添。炙燒鵝肝和牛: ok ge. 但好似雪得凍左小小。海膽手卷: 舊海膽實在太細舊太小, 同幅圖差好遠。 雖則, 一般都係話只供參考用途, 但都唔係差咁多丫。 個味係唔錯既, 加多一兩塊海膽會開心啲。章魚湯: 好有住家feel, 好足味好飲!任飲飲料: 飲品種類絕對唔hea, 最好飲係枝椰青水, 100% 椰青水。 仲有其他知名既茶類, 果汁等等整體食物屬中上!服務:雖然聖誕節大家都做唔停, chi chur 咁轉, 但態度仍然良好。 上菜快, 收碟快, 侍應都好勤力。 除此, 小朋友不適吐了, 侍應也沒有黑面, 怪責, 還拿了紙巾比小朋友抹手, 抹枱, 真的好窩心, 很感激他的幫忙。 老闆聖誕賺大錢, 也希望會好好獎賞一班這麼盡心為你打工的員工。 另外不相關的:在counter 等位的客人很枯燥,有點莫名奇妙。
聖誔節放題

炙燒鵝肝和牛: ok ge. 但好似雪得凍左小小。

章魚湯: 好有住家feel, 好足味好飲!

整體食物屬中上!

服務:

另外不相關的:
在counter 等位的客人很枯燥,有點莫名奇妙。
2016-12-23 994 瀏覽
做完三份project 梗係要慶祝下同女朋友食餐好,貪方便揀左呢間以為麻麻地啦,但又唔錯wo有d。識食沙拉一定要自己整,因為其他通常整定。距岀面有個沙拉吧都幾多選擇,我就食左d大路d。海草,蟹柳粟米加上沙拉醬,我覺得最好係有好多沙拉醬的係最好,因為距有日式麻醬,千島醬等9款,咩都拎翻碗翻去點其他食物都好。😍岩曬我呢d肥仔烏冬都好彈牙,同有芝麻醬,係勁濃嫁,有肚的人絕對可以試下,好夾好濃味勁正。三文魚都唔錯好新鮮,入口順滑,油脂都唔少不過就唔會腥,所以我呢d唔係好食海鮮的人都食到。食左個牛肉鍋,豆腐幾滑,呢個正常。最好係個牛肉勁肥😎,你一上枱刷兩刷就要食,如果唔係老左。入口都唔洗點咬唔會硬,好好味,所以叫左三鍋。個湯係吉記個日式濃湯的再加濃板,所以食得多有少少咸。不過飲一兩口都好正。食左個芝麻雞翼就有d失望啦今次,面頭炸粉係唔多的但同唔知點解唔係好脆,可能係油的問題同有可能翻炸,不過調味都唔差的,少許辣辣的。流心一口芝士起拉司,面頭炸粉同糯米唔厚,入面的芝士好熱同好流得岀,要小心喔,真係拉得好長,芝士味都ok香,唔錯可以試下。甜品方面可以忘記岀面個甜品櫃,個q板心太軟絕對令你一試難忘。因

甜品方面可以忘記岀面個甜品櫃,個q板心太軟絕對令你一試難忘。因為整體上勁香朱古力,一食你口同鼻都充滿朱古力味。入面勁熱同真係流,食一個一定唔夠。距係即叫即製,所以可能等得有點耐。

最後都坐得舒服同無漏單岀現,唔錯。😎

2016-12-09
  • Q版心太軟
2016-12-20 531 瀏覽
今日同朋友黎到食放題,好彩係平日黎食,如果唔係一定要有排等,但平日黎講,都叫做好多人,好full。咁一坐低就梗係不停叫野食啦,之後等一陣就已經有野食,上菜速度都好快。首先黎到嘅係火熖壽司,蟹棒好好食,燒三文魚亦都好正,重點想講壽司舊飯唔太大舊,對於放題黎講係非常好嘅,因為唔使食咁多飯,可以食多啲其他野!接落黎,梗係每次放題都唔少得嘅刺身啦。大大片嘅三文魚,非常新鮮,其他仲有飽片同蝦等等,不過略嚴個珍寶蝦唔夠珍寶,但都好新鮮嘅!仲有,咁鐘意食三文魚嘅我梗係會叫花之戀啦!花之戀真係唔係間間放題嘅舖頭都有,超級超級好食!隔離仲有個特別嘅蝦花之戀,食落都幾特別!之後仲有黎左一口牛,雞軟骨同埋雞翼等等,選擇好多。同埋佢仲有一人火鍋俾我地簡,之不過實在太飽了,冇辦法食埋個火鍋😂😂除此之外,係落單嘅食物外,出面仲可以自己拎野食,有小丸子呀,甜品呀,好豐富!

2016-12-20 552 瀏覽
日式放題乃港人大愛,但並非間間好食;最近就吃到一間質數不差的,叫做大滿喜。刺身和壽司都很鮮香,精彩的刺身盤有三文魚腩、魷魚、甜蝦及北寄貝等,據聞是日本直送的,難怪每啖都是滿喜!鹽燒牛舌和蒜蓉扇貝亦屬肥美一族;比較特別一提的是有泰式酸辣雞翼,醒神而不膩,可說是在肥滿肉食之中的一啖清新口感。蟹籽青瓜沙律卻是較削,蟹籽少而沙律汁勁水,未達預期中的冰爽。主食用點餐紙,最好的一點是沒有漏單。此外,前菜、甜品及飲料都是自助式的,各式其式,除卻沙律之外,可說是飽盡而回的。

刺身壽司都很鮮香,精彩的刺身盤有三文魚腩、魷魚、甜蝦及北寄貝等,據聞是日本直送的,難怪每啖都是滿喜!
魚生拼盤
壽司
蟹籽青瓜絲沙律、酸辣椰汁雞翼 & 鹽燒牛舌
蒜蓉扇貝
魚生拼盤
壽司
蟹籽青瓜絲沙律、酸辣椰汁雞翼 & 鹽燒牛舌
蒜蓉扇貝
  • 蟹籽青瓜絲沙律、酸辣椰汁雞翼&鹽燒牛舌
2016-12-19 368 瀏覽
琴晚行得攰,想食放題上到去見到9半後有85折明明8點55都要等到9半先入入去見到小食區有野飲,幾款壽司,小食,冷盤,中湯食哂有refill未點單都有野食,幾好第一樣一定係叫制食賣相好靚,仲有乾冰吹下吹下三文魚好新鮮,夠肥美,厚度又夠口感貝柱又大粒我自己鍾意甜蝦多啲值得一讚係佢地上菜速度非常快辣酒煮螺真係幾辣,蘿蔔入哂汁,翻叫兩次海膽手卷一口鮮,中意既朋友叫多幾回吧佢地既壽司做得幾好三文腩壽司比制身更正赤貝又大又爽黑松露又香自己覺得熟食一般,但天婦羅同燒物係唔錯上到枱非常熱但唔會乾身,都好夠汁呢個黃金蝦充滿蛋黃香,脆到可以連殼食燒牛脷真係肉眼睇都知佢juicy厚少少會更好勁甜呀,又少渣,必食迷你心大軟,細細粒,但咬落係有勁濃朱古力流出嚟最後都唔駛200蚊一個人,非常抵食
琴晚行得攰,想食放題
上到去見到9半後有85折
明明8點55都要等到9半先入

入去見到小食區
有野飲,幾款壽司,小食,冷盤,中湯
食哂有refill
未點單都有野食,幾好
第一樣一定係叫制食
賣相好靚,仲有乾冰吹下吹下
三文魚好新鮮,夠肥美,厚度又夠口感
貝柱又大粒
我自己鍾意甜蝦多啲
值得一讚係佢地上菜速度
非常快
辣酒煮螺真係幾辣,蘿蔔入哂汁,翻叫兩次
海膽手卷一口鮮,中意既朋友叫多幾回吧
佢地既壽司做得幾好
三文腩壽司比制身更正
赤貝又大又爽
黑松露又香
自己覺得熟食一般,但天婦羅同燒物係唔錯
上到枱非常熱
但唔會乾身,都好夠汁
呢個黃金蝦充滿蛋黃香,脆到可以連殼食
燒牛脷真係肉眼睇都知佢juicy
厚少少會更好
勁甜呀,又少渣,必食
迷你心大軟,細細粒,但咬落係有勁濃朱古力流出嚟
最後都唔駛200蚊一個人,非常抵食

2016-12-15 805 瀏覽
黎親創興都係唱k食雞煲今次就選擇左黎大滿喜放題同朋友敘舊平日8點半入座 好彩唔洗等位未落order前 就出去睇下自助bar有d咩食 同埋拎飲品 選擇都不少 雖然無可樂 但都有好多平時少見的飲品例如韓國酒 烏龍茶 清熱酷(好貼心,知道食放題會好熱氣)而且 值得激讚既係 有暖既維他奶 麥精!!對於女士 或者怕凍人士 絕對係一個好好的選擇幾乎無漏過單!!而且d食物都黎得幾快下同埋服務態度都好 又會好快幫你收起d碟食左一個鐘都無 已經勁飽但都迫住自己食!keep住食下菜 食下粟米 今次無試到d鍋物因為剩係食燒物 炸物 刺身 壽司個肚已經飽到頂住頂住如有機會 一定會再黎狂食甜品 雪糕雪條!!食完1個鐘頭 個肚都仲係漲緊
黎親創興都係唱k食雞煲
今次就選擇左黎大滿喜放題同朋友敘舊
平日8點半入座 好彩唔洗等位

雖然無可樂 但都有好多平時少見的飲品
例如韓國酒 烏龍茶 清熱酷(好貼心,知道食放題會好熱氣)

而且 值得激讚既係 有暖既維他奶 麥精!!
對於女士 或者怕凍人士 絕對係一個好好的選擇

幾乎無漏過單!!
而且d食物都黎得幾快下
同埋服務態度都好 又會好快幫你收起d碟
食左一個鐘都無 已經勁飽
但都迫住自己食!
keep住食下菜 食下粟米
今次無試到d鍋物
因為剩係食燒物 炸物 刺身 壽司
個肚已經飽到頂住頂住
如有機會 一定會再黎
狂食甜品 雪糕雪條!!

食完1個鐘頭 個肚都仲係漲緊
燒翠玉瓜
牛油粟米
手卷
2016-12-12 486 瀏覽
好耐冇食放題,見呢間既食評幾好,又多選擇,就揀左呢間。一入黎就俾佢個自助corner吸引,成排雪櫃擺滿飲品、雪糕、雪條、甜品,好似入左便利店咁,連支裝飲品、大腳八雪條、百福豆腐花同乳酪都有店員效率好高,好快送上食物,唔覺有漏單情況,亦會提我地最後落單時間刺身選擇都好多,都幾新鮮,赤蝦好大隻,encore左3 round壽司賣相吸引、有質素,花之戀載滿魚子;黑松露蟹肉卷又幾特別。炸物炸得幾好,冇油淋淋,推介紫薯、榴連炸彈榴連炸彈一咬落去,好大陣榴連味湧出黎,夠流心😋自助corner最驚喜係有得玩吱雪糕,好似酒店自助餐咁有好多topping揀放題黎講,呢間有驚喜,種類多、質素高,而且份量唔算大,夠細心,岩哂樣樣都想試既人。

炸物炸得幾好,冇油淋淋,推介紫薯、榴連炸彈
榴連炸彈一咬落去,好大陣榴連味湧出黎,夠流心😋

• 刺身拼盤
  • 炸物