2018-07-13 4151 瀏覽
這天晚上約了朋友到油麻地吃晚餐,我們決定吃放題。等的時候已經很多人,十幾分鐘後終於有位。裡面很多人,全場爆滿:餐單印刷精美,上面有各種食物的圖片:很典型的放題點餐紙...談到日式放題,我們第一時間當然是想起刺身呢!這兒刺身選擇甚多,有三文魚、玉子、帶子、 甜蝦 ……。不管了,我們大口鯨吞一件又一件色澤紅潤的刺身。厚切刺身果然件件鮮甜肥美,且相當爽口彈牙。難怪我們忍不住叫了一盆又一盆刺身。壽司、排骨、雞肉串:牛肉粒、燒物:這兒的燒物也做得相當出色。無論是雞翼,抑或串燒,均燒得金黃香脆,火喉十足。大嚼一口,鮮嫩多汁的燒物隨之游走我的口腔,展現何謂色香味俱 --值得一試!雞翼、金菇肥牛:牛仔骨:追加三文魚:切得很精緻,肉質鮮嫩,吃後齒頰留香。飲品任拎:這晚我們的最愛是冰紅茶:很止渴,而且甜度適中。埋單$501.6,平均每人$251,有加一服務費,以晚餐的價錢來說,算是可接受。餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
這天晚上約了朋友到油麻地吃晚餐,我們決定吃放題

等的時候已經很多人,十幾分鐘後終於有位。

裡面很多人,全場爆滿:

餐單印刷精美,上面有各種食物的圖片:

很典型的放題點餐紙...

談到日式放題,我們第一時間當然是想起刺身呢!

壽司、排骨、雞肉串:

牛肉粒、燒物:

雞翼、金菇肥牛:

牛仔骨:

追加三文魚:

切得很精緻,肉質鮮嫩,吃後齒頰留香。

飲品任拎:

這晚我們的最愛是冰紅茶:

很止渴,而且甜度適中。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2018-07-12
18 分鐘 (堂食)
2018-07-11 378 瀏覽
太耐冇食過放題,所以就心意意同男朋友去旺角兆萬中心食放題, 兆萬中心好多人叫佢做放題大廈,因為有好多放題餐廳, 今次我就選擇左一間有日本,泰國嘢食嘅大本瀛! 一入到去侍應就安排左坐卡位,一般嘅放題張枱都好細好窄放唔到幾多嘢食,但呢間好闊落! 唔洗同隔離逼住逼住咁。放題紙有11張, 同日本放題店一樣都係有刺身,壽司,手卷,小吃,爐端燒,天婦羅。 但佢呢呀都泰國嘢食!嘢飲就全部自助有啤酒,有忌廉溝鮮奶,楊協成......選擇多! 每次食放題都一定會叫一大盤刺身先, 今次我叫咗三文魚,赤貝,馬刀貝,希靈魚,八爪魚,赤蝦同埋帆立貝, 三文魚切得好厚身,肥瘦適中,無雪味。 帆立貝就令我最有驚喜,唔係要坊間嗰啲小貝柱。 其他刺身就不過不失啦但係性價比算高! 之後就叫左幾件壽司試吓,花之戀一口細細啖, 個沙律醬配得幾好味,連比較貴價小小嘅劍魚腩都有, 蝦同象拔蚌都新鮮,呢度啲壽司最好就係啲飯超細舊,可以試多d! 手卷叫咗一口海膽手卷,大家睇下,好精緻呀, 得半罐野飲咁高,重點海膽唔臭,有甜味! 係燒物方面我叫咗件牛肋骨,本身好驚會好乾, 結果竟然好juicy,大推牛肋骨呀! 認為一個
太耐冇食過放題,所以就心意意同男朋友去旺角兆萬中心食放題
兆萬中心好多人叫佢做放題大廈,因為有好多放題餐廳,
今次我就選擇左一間有日本,泰國嘢食嘅大本瀛!

唔洗同隔離逼住逼住咁。放題紙有11張,
同日本放題店一樣都係有刺身壽司,手卷,小吃,爐端燒,天婦羅。

每次食放題都一定會叫一大盤刺身先,
三文魚切得好厚身,肥瘦適中,無雪味。
帆立貝就令我最有驚喜,唔係要坊間嗰啲小貝柱。
其他刺身就不過不失啦但係性價比算高!

之後就叫左幾件壽司試吓,花之戀一口細細啖,
個沙律醬配得幾好味,連比較貴價小小嘅劍魚腩都有,

手卷叫咗一口海膽手卷,大家睇下,好精緻呀,
得半罐野飲咁高,重點海膽唔臭,有甜味!

係燒物方面我叫咗件牛肋骨,本身好驚會好乾,
結果竟然好juicy,大推牛肋骨呀!

認為一個令我好有驚喜嘅就係鐵板牛舌,
用上厚切刀工再同洋蔥炒,如果你鐘意牛舌,一定要試!

因為依間放題有得食泰式嘢,所以我就叫咗個生菜包試下,
啲肉碎用咗啲香料去炒同有少少辣椒,好香,加上生菜新鮮,唔錯唔錯!

臨食完嘅時候店員會比一張甜品紙我哋,有7種選擇,

我就叫咗白皮明月冰卷同朱古力泡芙,幾好食

冰卷的紅豆奶皇餡再用一個冰皮月餅皮包住佢,唔會得個死甜。
朱古力泡芙就係一般坊間嘅迷你小泡芙喺上面淋左少少朱古力,
佢嗰個泡芙皮仲可以有少少鬆脆唔會淋晒,
其實喺餐廳門口仲有一個雪糕櫃擺咗三款唔同口味嘅雀巢雪糕同埋兩種口味既雪米糍,
但食到好飽喇,所以下次再去試埋其他野!

2018-07-09 227 瀏覽
旺角兆萬中心一向係飲食天堂裡面有好多餐廳前幾日行過,見到有依度張宣傳單張於是上去放題我每次都會先叫刺身,依度有十幾款甜蝦,鮑片,三文魚,帶子,赤貝,八爪魚,北寄貝等等好多都很新鮮,特別係三文魚厚切,肥美,入口即融另外,泰式生蝦又係好正非常爽甜,加埋個酸辣醬汁更加滋味壽司卷物亦有唔少款式不過我地驚食唔晒,只係叫左少少特別推介芝味鰻魚卷鰻魚好肥美,鰻魚汁再加芝士勁正放題除左刺身壽司,熟食都好重要板燒牛仔骨燒得好香一上熱辣辣,牛入面有D醬汁正到無得頂!焗蠔同焗帆立貝好野味蠔上面鋪滿沙律醬同芝士,味道一流。另外燒菠蘿又係值得一試波蘿味道鮮甜,燒完會有種果香出晒黎非常好食炸物款式唔算好多,但基本都有同依度全部即叫即炸,質素唔差總括黎講,依個價錢有咁o既質素係幾抵食最抵讚係依間放題係少有無漏過單,掂!

旺角兆萬中心一向係飲食天堂
裡面有好多餐廳
前幾日行過,見到有依度張宣傳單張
於是上去

放題我每次都會先叫刺身,依度有十幾款
甜蝦,鮑片,三文魚,帶子,赤貝,八爪魚,北寄貝等等
好多都很新鮮,特別係三文魚
厚切,肥美,入口即融
另外,泰式生蝦又係好正
非常爽甜,加埋個酸辣醬汁更加滋味

壽司卷物亦有唔少款式
不過我地驚食唔晒,只係叫左少少
特別推介芝味鰻魚卷
鰻魚好肥美,鰻魚汁再加芝士勁正

放題除左刺身壽司,熟食都好重要
板燒牛仔骨燒得好香
一上熱辣辣,牛入面有D醬汁
正到無得頂!
焗蠔同焗帆立貝好野味
蠔上面鋪滿沙律醬同芝士,味道一流。

另外燒菠蘿又係值得一試
波蘿味道鮮甜,燒完會有種果香出晒黎
非常好食

炸物款式唔算好多,但基本都有
同依度全部即叫即炸,質素唔差

總括黎講,依個價錢有咁o既質素係幾抵食
最抵讚係依間放題係少有無漏過單,掂!
2018-07-08 270 瀏覽
旺角大本瀛放題從此無限際旺角兆萬中心又係放題界嘅中原,佢哋群雄相爭,又有邊間可以突圍而出?朋友聚會又食,慶功又食,某君生日又食。就係我就由八樓食到上十幾樓。每一間放題餐廳各有特色。而今有所介紹大本瀛亦唔例外,經過重新擺設過後,明顯見到梳化新淨左,亦都坐得舒服左。座位亦都可以坐多啲人。好多人想象中既放題停留係壽司、刺身魚生任食嘅概念。但係大本瀛就唔,同,除左例牌放題所提供嘅野食之外,我見到佢地都keep住更新佢地分餐牌,每次過去都有新驚喜。今次試左佢地個火鍋佢地有三款湯底而今次我試左豚肉,佢哋真係會攞個迷你邊爐出嚟架,雖然個爐唔算大不過建議食完魚生壽司先上邊爐。除左邊爐之外,佢哋亦都有泰菜放題任食,由細細碟嘅飛天通菜到足料大大碢嘅冬陰公湯。泰菜唔啱你?鐵板、串燒又點吖?依間餐廳真係好多菜式可以揀,適合港女去食。
旺角大本瀛

放題從此無限際

好多人想象中既放題停留係壽司刺身魚生任食嘅概念。但係大本瀛就唔,同,除左例牌放題所提供嘅野食之外,我見到佢地都keep住更新佢地分餐牌,每次過去都有新驚喜。今次試左佢地個火鍋佢地有三款湯底而今次我試左豚肉,佢哋真係會攞個迷你邊爐出嚟架,雖然個爐唔算大不過建議食完魚生壽司先上邊爐。除左邊爐之外,佢哋亦都有泰菜放題任食,由細細碟嘅飛天通菜到足料大大碢嘅冬陰公湯。泰菜唔啱你?鐵板、串燒又點吖?
依間餐廳真係好多菜式可以揀,適合港女去食。
2018-07-06 227 瀏覽
地方雖然唔太大,但座位尚算舒適。飲品自取,選擇有10幾種。可以睇到師傅LIVE做壽司,另類享受。有開胃前菜點,酸鳳爪,墨魚仔同螺肉,食完胃口大開。壽司正正常常,起碼唔會飯同餡痴唔實。選擇都好多,滿足到大眾口味。刺身都新鮮,口感唔錯。牛舌夠哂爽口,薄薄地易咀嚼,配埋獨有醬料,必點。燒大蝦真係幾大隻,唔似出面D只係普通海蝦,而且都好入味。辣炒蜆夠哂惹味,小小辣刺激味蕾,食唔停。燒花枝肉彈牙,而且調味獨特,值得一試。炸芋肉炸到卜卜脆,食時要小心
地方雖然唔太大,但座位尚算舒適。

飲品自取,選擇有10幾種。

可以睇到師傅LIVE做壽司,另類享受。

有開胃前菜點,酸鳳爪,墨魚仔同螺肉,食完胃口大開。

刺身都新鮮,口感唔錯。

2018-07-06 174 瀏覽
今日早佐放工,又係食好西嘅日子,同朋友一樣咩都中意食,日式放題就最啱我地😋😋,放工就去佐依間評價甚為高分嘅—大本瀛日式放題🇯🇵餐廳就位置就係兆萬中心10樓,好容易搵😄😄油麻地地鐵站出口行五分鐘便到餐廳,剛到門口侍應已用日文同我地打招呼,態度拎滿分啊🤣🤣店舖面積很大,座位寬敞舒適,裝修走簡約日式風格,最搶眼一定係門口嘅龍貓擺設!哈哈😄食物款式較坊間嘅放題店多,最特別係日式放題竟然有泰式生菜包、飛天通菜、尖椒皮蛋😆款式咁多啱晒我依種咩都鍾意食小小嘅人✌🏻先嚟放題嘅主角—刺身,三文魚刺身表面有光澤,厚切而肥美,味道十分鮮甜,厚度同脂肪比例適中,絕佳之作🤤🤤赤貝!真係唔係間間放題都有,大大片赤貝食落口感豐富,爽口又鮮甜😙😙花之戀從來都係我不二之選,細細件份量啱啱好,完美地表現出蟹子與三文魚的絕妙配搭👍🏻👍🏻芝士蟹籽一口手卷,芝士味濃亦都唔會遮到蟹籽既鮮,一啖放入口,回味無窮啊!😋😋另一樣重點推介火炙三文魚,絕對唔可以錯過,入口軟稔,慢慢咀嚼仲有陣陣炭火味😍😍火炙左口魚邊壽司一樣燒得外脆內軟,魚肉鮮味加上入口即融,火炙將左口魚邊嘅魚油進一步提升!😆和風芝士焗廣島蠔一定要試,蠔夠新鮮又厚肉,配上濃

和風芝士焗廣島蠔一定要試,蠔夠新鮮又厚肉,配上濃濃的芝士和酸酸的沙律醬,十分滋味,叫完一碟又一碟啊!🤤🤤香蒜煙肉焗帆立貝同樣出色,師傳加佐好多蒜去焗,煙肉同蒜混埋本來已經十分惹味,再加埋大大隻帆立貝,可謂天衣無縫👍🏻👍🏻
想食高質放題,又多一間比你揀!
2018-07-05 242 瀏覽
父親節前的星期六又是拍拖的晚上,一時興起想食放題。晚上10點左右在旺角大街即時上OPENRICE找餐廳,結果給我找到了這一家CP高的放題場。平時星期六大約$188,職員說父親節前夕加$10,無問題~雖然餐廳佔整層兆萬大廈,但地方不算很大。刺身款式超過10款,味道不錯!韓國生啤好飲!蟹籽沙律極粗條的蟹子沙律,上枱時我同男朋友忌唔住對望,笑左一下。咁粗條是因為想工序簡單一點還是想大家食飽D呢?哈哈~這個粗度只會影響口感,所以點了一次便沒再點了。黑椒洋蔥熱炒牛舌牛味濃郁,肉質軟淋但不會過淋,最重要是店內所以熱食基本上都夠熱,對於經常因為忙碌及人手不足的放題場來說,能夠做到熱食夠熱,不容易!加分!雀巢雪糕可以任食之餘可加點一份甜品,雖然款式不算好吸引,但已經很足夠!最後,很想特別稱讚員工的服務態度! 每一位職員都很有禮貌,完全不會因為忙碌而忽略了客人的感受。特別是場內經理,會主動關心客人的需要。一星期的忙碌工作後,能夠享用這頓CP值高的晚餐,謝謝你們。
父親節前的星期六又是拍拖的晚上,一時興起想食放題

平時星期六大約$188,職員說父親節前夕加$10,無問題~
雖然餐廳佔整層兆萬大廈,但地方不算很大。

刺身款式超過10款,味道不錯!
韓國生啤好飲!

蟹籽沙律
極粗條的蟹子沙律,上枱時我同男朋友忌唔住對望,笑左一下。
咁粗條是因為想工序簡單一點還是想大家食飽D呢?哈哈~
這個粗度只會影響口感,所以點了一次便沒再點了。

黑椒洋蔥熱炒牛舌

特別是場內經理,會主動關心客人的需要。
一星期的忙碌工作後,能夠享用這頓CP值高的晚餐,謝謝你們。
2018-06-16
5 分鐘 (堂食)
$200 (宵夜)
2018-07-02 286 瀏覽
上次係一星期多前平日黎依度食,覺得當時啲質素唔錯,所以今個星期日 再帶媽媽來食...點知就有少少失望了...令我哋感覺到公眾假期啲質素係會差咗!而且剛過60分鐘多小小他們的職員就已經拎張單過嚟要求埋單,明明上次都唔係咁嘅...難道依間放題係可一不可再?首先係佢嗰碗蟹粥,上星期係有¼隻蟹係入邊,係貨真價實嘅蟹!點知今次係變咗一碗彷蟹柳嘅粥!一粒蟹肉都搵唔到!其二係佢今次嗰啲刺身,佢嗰啲帶子刺身好明顯係一開二,冇上次咁厚!但係其他嗰啲熱食,好彩今次都仍然尚算唔錯!特別係呢T骨牛!!
上次係一星期多前平日黎依度食,覺得當時啲質素唔錯
,所以今個星期日 再帶媽媽來食...

難道依間放題係可一不可再?

2018-07-01
2018-06-30 288 瀏覽
出糧梗係要同屋企人食餐好,屋企人話想食日本野,就book咗呢間係兆萬嘅日式放題。估唔到連星期一晚都咁多人,好彩有book枱,唔係就要等位,店員亦都準時俾我哋入席。食物嘅款式有好多,有炸物、刺身、壽司、和風料理、一品料理、前菜同埋泰國美食。令人花多眼亂,都唔知揀邊樣好,所以每樣叫咗少少嚟試吓飲品係自助式嘅,自己行去雪櫃度攞,鍾意飲咩就攞咩落單冇耐,就先來左三文魚刺身,三文魚非常厚,而且食落好肥美,入口即溶,好新鮮。而旁邊就係帶子刺身,帶子非常鮮味,肉質好腍之後就嚟咗啲前菜,我哋叫咗涼拌雲耳、中華沙律、螺肉同埋涼拌皮蛋。中華沙律同埋螺肉都非常新鮮,口感好爽。而涼拌雲耳同皮蛋嘅味道非常濃郁,酸酸甜甜帶點辣,非常開胃,想一口接一口咁食燒海蝦,海蝦非常大隻,而且爽口彈牙,因為都幾新鮮,所以落少少鹽已經好夠味炸雞軟骨,雞軟骨上有少少椒鹽調味,鹹鹹香香,爽口好食清酒煮蜆,都幾多蜆肉,而且新鮮鮮甜,清酒味道幾突出,同蜆肉好夾燒物嘅話我哋就叫咗金菇肥牛、牛仔骨同埋鹽燒雞翼,燒得好夠火喉,雞翼皮脆肉嫩,牛仔骨就牛味好重,肥瘦適中。而金菇肥牛就好有肉汁,金菇爽口,肥牛脂肪比例均勻炸物方面,個人最欣賞榴槤炸彈

食物嘅款式有好多,有炸物、刺身壽司、和風料理、一品料理、前菜同埋泰國美食。令人花多眼亂,都唔知揀邊樣好,所以每樣叫咗少少嚟試吓
飲品係自助式嘅,自己行去雪櫃度攞,鍾意飲咩就攞咩
炸雞軟骨,雞軟骨上有少少椒鹽調味,鹹鹹香香,爽口好食

炸物方面,個人最欣賞榴槤炸彈同埋芝士年糕,芝士年糕嘅芝士味道濃郁,口感Q彈,而榴槤炸彈就非常之香,榴槤蓉飽滿,好足料。
甜品方面,另外會有一張甜品嘅點菜單,每位可以選擇兩款,我哋分別叫咗木糠布甸、心太軟同埋泰式糕點,味道都唔錯,細細會覺得好飽
另外仲有雀巢雪糕同埋糯米糍任食,非常豐富。
2018-06-28 223 瀏覽
有個錯覺 以為自己去左築地個海膽完全係超水準之作估唔到咁既價錢食到咁正既海膽建議大家三選一 全投海膽一票👍🏻👍🏻😍😍下次再黎 一定要再叫海膽!海膽一口手卷都要狂叫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
有個錯覺 以為自己去左築地
個海膽完全係超水準之作
估唔到咁既價錢食到咁正既海膽
建議大家三選一 全投海膽一票👍🏻👍🏻😍😍
下次再黎 一定要再叫海膽!
  • 海膽
2018-06-28 269 瀏覽
今天和朋友放工來旺角行街睇戲,天氣炎熱。記起上次朋友和老公試過大本瀛,覺得物超所值,所以今天晚上我們行完街,去大本瀛食任食放題。我們八點半入座∼120分鐘任食!店鋪裝潢是流行的風格,座位大多是卡位。排隊的人都多,証明食物受歡迎飲品櫃有很多飲品供客人選擇點菜紙有a-k這麼多。有分刺身,壽司,卷物,手卷,前菜小食,和風料理,燒物,炸物,正宗泰國料理和火鍋.......看得我花多眼亂了必點的一定是刺身拼盤!點了挪威三文魚,有頭甜蝦,珍貴赤蝦,泰式生蝦,珍寶帶子,希靈魚,北寄貝,日本角螺,劍魚,章紅魚,手切八爪魚........超多選擇∼覺得三文魚最鮮美,塊塊厚切珍寶赤蝦肉質爽滑鮮,帶子嫰滑但刺身當中評分最高是泰式生蝦因為這個泰式生蝦的醬汁真的很地道!酸酸辣辣,很醒胃!非常惹味!為這個刺身加分!我後來有多點一個醬汁,一份不夠我點,嘻嘻∼喜歡泰菜的客人一定不能錯過了!我們點了泰式豬頸肉,飛天通菜味道真的和平常在九龍城吃的一樣這次真的值得來了!豬頸肉醬汁也很地道!材料很足!飛天通菜很夠鑊氣!烤物方面點了鹽燒珍寶大蝦,京荵爆安格斯牛柳粒,香蒜煙肉焗北海道帆立貝和和風芝士焗廣島蠔!特別推介京蔥爆安格斯
我們八點半入座∼120分鐘任食!

店鋪裝潢是流行的風格,座位大多是卡位。
排隊的人都多,証明食物受歡迎
飲品櫃有很多飲品供客人選擇
點菜紙有a-k這麼多。

有分刺身壽司,卷物,手卷,前菜小食,和風料理,燒物,炸物,正宗泰國料理和火鍋.......
看得我花多眼亂了

必點的一定是刺身拼盤!
超多選擇∼

覺得三文魚最鮮美,塊塊厚切
珍寶赤蝦肉質爽滑鮮,帶子嫰滑
刺身當中評分最高是泰式生蝦
因為這個泰式生蝦的醬汁真的很地道!
酸酸辣辣,很醒胃!非常惹味!
為這個刺身加分!我後來有多點一個醬汁,一份不夠我點,嘻嘻∼

喜歡泰菜的客人一定不能錯過了!
我們點了泰式豬頸肉,飛天通菜
味道真的和平常在九龍城吃的一樣
這次真的值得來了!
豬頸肉醬汁也很地道!
材料很足!飛天通菜很夠鑊氣!

烤物方面點了鹽燒珍寶大蝦,京荵爆安格斯牛柳粒,香蒜煙肉焗北海道帆立貝和和風芝士焗廣島蠔!特別推介京蔥爆安格斯牛柳粒,夠juicy ~ 生熟程度剛好!又夠鑊氣!
第二推介的是鹽燒珍寶大蝦
十分新鮮惹味,要趁熱食!
第三推介的是和風芝士焗廣島蠔
沙律醬和廣島蠔真是絶配!

鐵板燒方面點了鹽燒靖魚, 金菇肥牛串,烤雞翼和板燒牛仔骨
樣樣份量適中,好入味!烤雞翼有點像譚仔的土匪雞翼!譚仔粉絲可以大叫特叫吃到夠!哈哈!

炸物方面就點了玉子天婦羅,甜薯天婦羅,茄子天婦羅和海老天婦羅
當中推介的是甜薯和玉子天婦羅
炸粉不會厚,不會蓋過原本食物味道
玉子天婦羅我第一次試
內軟外脆,口感很有意思
甜薯也炸得份外酥脆可口!

鍋物也要點一點
暖暖胃∼嘻嘻嘻
點了個壽喜燒牛肉鍋
份量2人吃剛剛好,不會很大份
牛肉嫩滑,細細煲食得很滋味!

最後就是甜品
店員很細心告訴我們是快要結束用餐才會給客人點的,因為不想客人吃太多甜品而嘗不到其他料理
我們就點了個木糠布甸,細細杯,好味道,奶味濃!又到外面的甜同櫃拿了香芋味的雪米糍

大本瀛最後兩位埋單,留意有加一收費,就是$501.6 ∼隻可以說這個價值了,下次一定和家人來!

2018-06-24 281 瀏覽
有一陣子沒有在旺角區吃放題了!這次朋友推介在兆萬的大本𤅀,位置十分方便!就在油麻地和旺角的中心位置!這裡位置選擇很多,有大卡位,不用怕坐得不舒服!飲品是自助形式的,健康一點我選擇了蜜桃烏龍茶。先來刺身!帶子十分肥美厚切,很鮮甜!三文魚也是大大件很厚切的!赤蝦是沒有殻的啖啖肉,吃起來過癮!我們也試了一點壽司!款式很多,黑松露油甘魚大推!黑松露香味濃郁,跟油甘魚很夾。另外燒左口魚邊也是很不錯的!前菜的款式也不少!竟然有手拍青瓜!酸酸甜甜的很開胃,口感十分爽口。八爪魚也同樣爽口,好吃!我們還試了焗帶子和焗蠔!帶子很出色,很大粒。加上了很多蒜蓉,十分惹味。焗蠔則有大量芝士,拉絲juicy!炸物中我推薦香芋丸!煙煙韌韌的,芋頭味香濃!整體食物質素很好,值得一試!
有一陣子沒有在旺角區吃放題了!

先來刺身!帶子十分肥美厚切,很鮮甜!

我們也試了一點壽司

前菜的款式也不少!竟然有手拍青瓜!
酸酸甜甜的很開胃,口感十分爽口。
八爪魚也同樣爽口,好吃!

我們還試了焗帶子和焗蠔!

炸物中我推薦香芋丸!
煙煙韌韌的,芋頭味香濃!

整體食物質素很好,值得一試!
2018-06-24 197 瀏覽
有京喜👏🏼👍🏾🤣 店里的店員好細心 我們拿自己的紙巾放桌上準備用,但店員竟主動說他們有紙巾的,不須用自己的紙巾 我們一家人也好讚賞他這態度。其他店員又好主動收走空碟,致我們桌上不會好凌乱,我們坐在囪邊座位,好開掦 又闊落。 這店值得推介一下 我下次一定會再到訪,希望他們能夠keep 著個水準 🙏🏾💪🏾💪🏾
2018-06-24
2018-06-23 5634 瀏覽
今晚媽媽接我放工,超難得,見她咁乖,帶她食佢喜歡的日本放題,選了樓上鋪,嘩,超多人排隊,應該好愛歡迎開始點餐啦,快快點先來一盆剌身:三文魚,甜蝦,珍寶赤蝦,泰式生蝦,帶子,希靈魚,鮑片,赤貝等等,超多選擇,新鮮好味,塞滿口腔,食不停原來壽司上面放少少黑松露,可以帶出不同感覺,我好喜歡食黑松露,好好食一口手卷超得意,好吃,蟹籽和海膽都超新鮮好香酒味,食落蜆肉爽口彈牙炸蝦,炸甜薯,炸蟹柳,炸茄子,全部都酥脆可口蠔和帶子炸得酥脆外皮內嫩食完炸就食下焗:超香,食慾大增燒蝦都勁讚,大大隻,肉質鮮美滋味食塊羊架先,鐵板燒得好香,羊肉好棒鯖魚啖啖肉,加少少檸檬汁,清香撲鼻,食得開胃,魚肉嫩滑燒得好,仍保持菠蘿內裹水份甜品好豐富,各有特式,非常滿足飲品多款選擇,任飲
餐牌

開始點餐啦,快快點

剌身

壽司及手卷

一口手卷超得意,好吃,蟹籽和海膽都超新鮮

清酒煮蜆

好香酒味,食落蜆肉爽口彈牙

炸物

炸蝦,炸甜薯,炸蟹柳,炸茄子,全部都酥脆可口

炸蠔和炸帶子

蠔和帶子炸得酥脆外皮內嫩

香蒜煙肉焗帆立貝,和風芝士焗麻島蠔

食完炸就食下焗:超香,食慾大增

鹽燒珍寶大蝦

燒蝦都勁讚,大大隻,肉質鮮美滋味

燒羊架

食塊羊架先,鐵板燒得好香,羊肉好棒

鹽燒鯖魚

鯖魚啖啖肉,加少少檸檬汁,清香撲鼻,食得開胃,魚肉嫩滑

燒有機菠蘿

燒得好,仍保持菠蘿內裹水份

牛乳奶凍,木糠布丁,紅豆和果子及迷你心太軟,朱古力泡芙

甜品好豐富,各有特式,非常滿足

飲品多款選擇,任飲

鹽燒鯖魚
燒有機菠蘿
牛乳奶凍,木糠布丁,紅豆和果子及迷你心太軟,朱古力泡芙
2018-06-19 239 瀏覽
掛住傾計,不經不覺過了兩小時,所以不是吃了太多,四人有海膽送,都可以,飲品多款可選擇,都算不錯的,食品方面都可以,價錢實惠,地點方便,服務員態度超好,早了去到也可以入座,齊人先開始計算