我已經有好一段時間無食放題,一直都心癢想去,今次家庭聚會就提議去旺角食放題,岩哂中意食刺身既媽媽,順便幫佢慶生😚。旺角出名多放題,而且好多都係「大」字開頭,已經唔記得食過邊間,上網睇都眼花遼亂😂。最後揀左呢間位於兆萬既餐廳,全因為佢晚市最早可於4:30入座,岩哂我地既要求。而家做梗優惠,經openrice訂座即送生蠔/海膽/特色雪糕。適蓬新年長假,生蠔未有貨,所以我地揀左海膽。4:30入座$178、5:00入座$188,由於新年假,所以另加$10。我地一行6人,海膽有一板半,雖然其一半板賣相唔靚,不過甘甜無怪味,正!!😋刺身選擇雖然唔係我食過既放題中最多,但每款都岩我地食;而且退冰時間夠,食落唔會無味、凍冰冰;媽媽最中意食赤貝,非常脆爽。唔太食生既妹妹就中意食壽司,呢度既壽司比平常size細少少,味道亦正常不過,中規中矩。各款炸物天婦羅都係新鮮炸出黎,熱辣辣一定好味🤤;當中貓山王榴槤炸彈更係齒頰留香;海老天婦羅炸粉亦唔算好厚,可以試。燒物都點左唔少,但原來掛住食,唔記得左影相…😣最推介菠蘿,甜中帶點酸,開胃又解膩,一定要點;屋企人個個都讚既岩鹽燒牛舌,爽脆又彈牙;爆汁既燒翠肉瓜更係必點

第一盤刺身

第二盤刺身

和風龍蝦沙律吞拿卷

各款炸物天婦羅都係新鮮炸出黎,熱辣辣一定好味🤤;
炸物

燒物都點左唔少,但原來掛住食,唔記得左影相…😣
最推介菠蘿,甜中帶點酸,開胃又解膩,一定要點
;屋企人個個都讚既岩鹽燒牛舌,爽脆又彈牙
;爆汁既燒翠肉瓜更係必點,可以中和下肉類既油膩感

羊架

帶點騷既羊架調味剛剛好,但每支骨有一半係肥膏;(加個小插曲,由於媽媽失望地講左句羊架一半係肥膏,點知職員聽到就即刻叫師傅燒番件比我地,而且仲要多肉少肥,估唔到職員如此細心😀);鹽燒海蝦大隻有蝦味;
厚切既鐵板牛舌就同燒牛舌分別好大,係我唔太中意既軟淋肉質;

餐廳仲有泰式小食,我最中意就係食鳳尾蝦春卷,絕對唔係hea貨;飛天通菜有鑊氣,夠惹味;牛油雞翼都唔錯,蒜味唔會太搶;

一品料理中既牛油炒雜菌最搶手,炒得夠香,又唔會太鹹;牛柳粒都食得過;焗蠔用錫紙兜仔裝住,有別於普偏用蠔殼既做法,個人覺得比較乾淨;

香蒜焗帆立貝較乾身,唔推介;芝士烤雞球不過不失;

最後仲有雀巢雪糕、心太軟、牛奶布甸、木糠布甸等甜品作結。
餐廳提供既食物選擇唔少,一般放題店大路既食物都有,質素亦唔差;上菜快而準,每款食物都按我地order既數量,唔會因為一件雞翼或炸物就亂上、甚至唔上😃。
媽媽中意食沙律菜,但即使menu上無提供,職員都盡量滿足我地既要求,到廚房取沙律菜同沙律醬比我地,呢一份熱心對客、滿足客人要求既服務精神,絕對係餐廳既賣點!!😍🤤
2019-02-12
慶祝紀念
生日
第一盤刺身
第二盤刺身
羊架
2019-02-13 122 瀏覽
好耐無食放題了同朋友一齊揀左旺角兆萬中心既大本瀛日本放題一於大食一餐一上到去旺角兆萬10樓一出lift 門就見到雪糕櫃了一坐底緊係狂叫刺身先啦三文魚有頭甜蝦泰式生蝦赤背帆立背全部都好新鮮好鮮甜要再encore炒雜菇好香濃炒得都好有鑊氣好出色另外仲叫左一些冷盤凍豆腐好滑拍青瓜都好標準的味道蟹籽沙律無咩技術可言清酒煮蜆就無咩味道燒青魚無咩骨唔錯如果有多些汁更好燒大蝦都好大隻下蝦肉彈牙燒菇好多汁燒到剛好鎖住菇汁唔會乾哂汁Encore 刺身真心算好新鮮啊所以encore 左兩轉食番小小熱野 暖下胃叫左個蟹肉粥竟然有真蟹食熱食之選叫左個雜菜草菇鍋出哂煙好夠熱D 菇都好多下同好大隻分量十足日式清湯底整體好清甜有淡甜湯底飲下又可加食慾炭燒雞翼好大隻好肥美小小味粉係面頭帶出炭燒食感一流已經係 encore 左兩轉

好耐無食放題

小小味粉係面頭
帶出炭燒食感
一流已經係 encore 左兩轉

2019-02-12 97 瀏覽
過年放多幾日假, 瞓到夠,約朋友食完個午市放題,明天才正式開工。 兆萬中心, 放題首選大本瀛,食過覺得水準唔錯有信心,況且今餐我請,無謂試新野啦!飲品多了款式,韓式烏龍茶和錫蘭檸檬紅茶,覺得錫蘭紅茶味道較好,唔會好甜,茶味濃呢間的刺身非常新鮮,前後叫了2次,已經值回票價最喜愛的北寄貝、三文魚、 帶子……等, 充滿光澤新鮮肥美,真係食極唔夠 鹽燒大海蝦 烤羊架燒雞翼、日本紫薯、烤翠玉瓜美味可口牛肉鍋第一次食, 湯汁略甜,但夠份量,而且牛肉唔少 清酒煮蜆,浸溫泉蛋水準之作松露蝦壽司甘甜美味其他手捲、 牛舌 、 金菇牛肉捲、 燒鯖魚、 焗蠔等……食個不停last call 甜品奶凍、木糠布甸、心太軟…, 甜甜蜜蜜結束了新春午市放題

呢間的刺身非常新鮮,前後叫了2次,已經值回票價

鹽燒大海蝦

烤羊架

燒雞翼、日本紫薯、烤翠玉瓜美味可口

牛肉鍋第一次食, 湯汁略甜,但夠份量,而且牛肉唔少

清酒煮蜆,浸溫泉蛋水準之作

松露蝦壽司甘甜美味

2019-02-11
  • 鹽燒活海蝦
  • 燒羊架
  • 燒翠玉瓜
2019-02-11 128 瀏覽
初七人日突然想食放題,好多都要開四點或五點半。一係就三點鐘落場。偶然下發現依間,就膽粗粗想去試吓。上到到去餐牌,發現有我最愛嘅刺身馬刀貝赤背仲有泰式生蝦立即二話不說入場。兩個人入去都有卡位坐非常開心。啲嘢食款式好多亦可以打邊爐留單次數係零佢個日式壽喜燒牛肉鍋唔同其他放題得兩片牛肉。仲有佢個牛舌非常好味。在你推介就係佢嘅刺身。非常新鮮擺位又好靚。天婦羅炸物全部熱辣辣脆口,唔係一早炸定。員工服務態度非常好笑容可加。最緊要洗手間超級乾淨無尿味。晏晝去食仲有3小時任坐。本人超級推爆介決定以後轉場唔再去創興因為太好食關係好多都唔記得影相
留單次數係零
決定以後轉場唔再去創興
因為太好食關係好多都唔記得影相
2019-02-07 3659 瀏覽
好友生日,當然預訂了大家最喜歡的日本放題餐廳慶祝一下! 當要求上生日蛋糕時,店內播放生日歌,同時店員遞上一個點了微型煙花的蛋糕給我們,還即時幫我們拍照,打卡效果一流,非常開心~刺身拼盤, 賣相吸引,份量十足,鮑片,鮮嫩彈牙; 珍寶帶子,清甜細嫩; 挪威三文魚,厚切肥美; 有頭甜蝦,粉嫩鮮甜; 玉子,香甜味美。款款刺身保持高水準,鮮味滿瀉,每次光顧也必點!壽司拼盤,自由配搭,選擇繁多,黑松露珍寶帶子壽司,入口軟嫩,加上松露香,令人垂涎; 醬燒芝士蟹棒壽司,芝香味濃; 蒲燒鰻魚 / 火炙京蔥三文魚 / 火炙香蔥左口魚邊壽司,鮮味十足~海膽花之戀,即叫即做,海膽濃厚甘香,蟹籽晶瑩爽脆,三文魚鮮味十足,加上沙律醬的酸香味,份外味美~日式花蟹粥,熱辣香口,口感綿密,加入半隻小花蟹,蟹肉紮實,拌勻青蔥及粟米,味道清新香甜,而胡椒更為整碗蟹粥提鮮。香蒜煙肉焗北海道帆立貝, 帆立貝大粒鮮爽,非常入味,其中蒜香味尤其濃厚,香口惹味!日本吉列蠔,外脆內嫩,蠔味濃郁; 貓山王榴槤炸彈,外酥內軟,咬下時,熱辣流心的榴槤餡料流出,濃厚榴槤香味在口中留有餘韻,榴槤粉必點; 天婦羅多春魚,魚香鮮美,蘸點天婦羅汁,中
好友生日,當然預訂了大家最喜歡的日本放題餐廳慶祝一下!

日本吉列蠔,外脆內嫩,蠔味濃郁; 貓山王榴槤炸彈,外酥內軟,咬下時,熱辣流心的榴槤餡料流出,濃厚榴槤香味在口中留有餘韻,榴槤粉必點; 天婦羅多春魚,魚香鮮美,蘸點天婦羅汁,中和炸物的油膩感!

吉列帶子,外脆內嫩,香口滋味; 流心芝士年糕,外層金黃薄脆不油膩,內層年糕煙韌軟糯,芝士細軟流心; 台式鹽酥花枝丸,口感彈牙,鹹香滋味~

金菇肥牛串 / 汁燒冬菇串 / 牛油炒雜菌,彈牙多汁,充滿菇菌鮮香味,加上醬汁調味更鹹香惹味~

朱古力泡芙,一口一啖,富香甜的朱古力及忌廉味; 木糠布甸,入口即化,鋪滿鬆脆帶甜消化餅碎,甜香不膩。

雪糕 / 飲品,款式繁多,任飲任食,其中最愛經典的雀巢雪糕及樂天蘆薈飲品,甜美可口~

任點任食,滋味飽足,非常開心的一餐~
2019-02-03
  • 雪糕
  • 壽司拼盤
  • 榴槤炸彈
2019-02-06 2260 瀏覽
今次約左個中同食飯,突然好想食放題🍣行過兆萬,是但去左一間🤣🤣🤣一開始一定係食刺身先啦☺️質素都頗新鮮,不過不失👍🏼推薦馬刀貝同北寄貝,爽口鮮甜😌有頭甜蝦幾鮮甜,三文魚都切得厚嘅😍份量黎得都算足🥰壽司方面選擇方面,黑松露系列嘅壽司幾岀色,個人中意黑松露帆立貝壽司🍣 帆立貝鮮味加上黑松露的獨特味道🤤配搭得不錯👍🏼香蔥和牛卷同海膽花之戀都係驚喜之作😝熟食方面選擇都足夠嘅🍴唔算多但應有嘅都有😎😎鐵板燒爐端燒有驚喜😌羊架燒得啱啱好,羊肉肉質鮮嫩🥰只有小許羊的膻味,不會太重🤤喜歡吃羊肉嘅應該會中意,燒牛舌同沙爹串都做得不錯👍🏻日式花蟹粥係新品🥰唔錯呀炸物都幾多,必叫在紫心香芋丸同貓山王榴槤炸彈另外哩間放題都有做埋泰式料理🇹🇭夠特別自家製手打炸蝦餅都幾彈牙😍仲有生菜包、冬蔭公、越式牛油雞翼,出面比較少有喎☺️至於蜆方面,我地叫左兩種唔同既食法😊招牌九層塔炒蜆 同 清酒煮蜆前者惹味,後者較容易吃到蜆的鮮味😉甜品方面有奶凍、布丁🍮、泡芙、迷你心太軟等等,不過雪糕都只有雀巢細杯裝雪糕,期望遲d會有更多選擇。飲品除左汽水之外、比較多茶飲嘅選擇🍵,仲有韓式飲品同啤酒🍻整體黎講雖然稱唔上系非常高質嘅放題,但如果系
今次約左個中同食飯,突然好想食放題🍣
行過兆萬,是但去左一間🤣🤣🤣
一開始一定係食刺身先啦☺️

質素都頗新鮮,不過不失👍🏼
推薦馬刀貝同北寄貝,爽口鮮甜😌

有頭甜蝦幾鮮甜,三文魚都切得厚嘅😍
份量黎得都算足🥰

壽司方面選擇方面,
黑松露系列嘅壽司幾岀色,
個人中意黑松露帆立貝壽司🍣
帆立貝鮮味加上黑松露的獨特味道🤤
配搭得不錯👍🏼
香蔥和牛卷同海膽花之戀都係驚喜之作😝

熟食方面選擇都足夠嘅🍴
唔算多但應有嘅都有😎😎
鐵板燒爐端燒有驚喜😌

羊架燒得啱啱好,羊肉肉質鮮嫩🥰
只有小許羊的膻味,不會太重🤤
喜歡吃羊肉嘅應該會中意,
燒牛舌同沙爹串都做得不錯👍🏻

日式花蟹粥係新品🥰唔錯呀
炸物都幾多,必叫在紫心香芋丸同貓山王榴槤炸彈

另外哩間放題都有做埋泰式料理🇹🇭夠特別
自家製手打炸蝦餅都幾彈牙😍
仲有生菜包、冬蔭公、越式牛油雞翼,出面比較少有喎☺️

至於蜆方面,我地叫左兩種唔同既食法😊
招牌九層塔炒蜆 同 清酒煮蜆
前者惹味,後者較容易吃到蜆的鮮味😉

飲品除左汽水之外、比較多茶飲嘅選擇🍵,
仲有韓式飲品同啤酒🍻

整體黎講雖然稱唔上系非常高質嘅放題
但如果系旺角諗唔到食乜都可以一戰😝
因為價錢相對上平小小
而且上菜速度很快🏃🏽‍♂雖然有小小漏單,
都系接受範圍內嘅,勝在侍應服務態度都不錯,
加返不少分數嫁🤓
2019-02-01
2019-02-06 126 瀏覽
兆萬上面好多放題,食黎食去都心繫大本瀛🤣🤣一黎價錢合理,二黎服務好,三黎食物質素唔錯!好多時放題啲野食都係預先做好晒,往往上枱時就已經凍左或微暖,尤其是大舖頭。但呢度食過甘多次啲食物都係即叫即整既感覺,熱辣辣刺身因為唔係好食刺身,所以只係叫左少少,幾大件同厚身,無腥味,算新鮮!壽司件飯唔多,唔會好快飽。料好多,啖啖肉!尤其是海膽花之戀,好多料,海膽鮮甜,夠新鮮,無苦味!黑松露好香,玻璃蝦夠大只,夠爽口!炙燒三文魚好肥美,一咬啲油脂流晒出黎,好味!焗蠔好味!面頭係沙律醬同芝士,有啲西椒粒,好香,似pizza 味。個焗蠔大只,漲卜卜,一咬啲汁爆出黎,正!燒蝦好香口,落左少少鹽去燒,更好味!燒翠肉瓜每次必叫!面頭加左椒鹽去燒,好香口,咬落去好多汁,好好食!肥牛金菇捲牛仔骨煎到好香口,好稔!炸物有榴櫣炸彈,正!剛炸起,好脆口!壽喜燒材料豐富,個湯甜甜地!正!食物高質,好味!唯獨飲品選擇少左啲,但對得住個價,會再黎!

但呢度食過甘多次啲食物都係即叫即整既感覺,熱辣辣

刺身

壽司

燒蝦好香口,落左少少鹽去燒,更好味!

燒翠肉瓜
每次必叫!面頭加左椒鹽去燒,好香口,咬落去好多汁,好好食!

肥牛金菇捲

牛仔骨
煎到好香口,好稔!

炸物
有榴櫣炸彈,正!

剛炸起,好脆口!

壽喜燒
材料豐富,個湯甜甜地!正!

食物高質,好味!唯獨飲品選擇少左啲,但對得住個價,會再黎!

2019-02-04 372 瀏覽
大本瀛在旺角繁華地段,之前食過,放題又美味又多款式,想起都令我心思思,所以今日又與太太過來食大本瀛。餐廳卡位式設計,優雅又舒適。放題選擇非常多,有小食前菜,鐵板燒,爐端燒,有刺身,壽司,炸物,壽司,卷物,手卷,和風料理,燒物,正宗泰國料理和火鍋...等,非常多款式。先要了羊扒,粟米,支豆,燒菠蘿,燒脆肉瓜,清酒煮蜆,還有我最喜愛的榴槤炸彈。最愛羊扒,肉厚入味香草味濃,比正式的西餐廳的羊扒還要入味及好味。燒菠蘿每次食我都會㸃食,因酸酸甜甜非常惹味。烤物方面點了鹽燒珍寶大蝦,京蔥爆安格斯牛柳粒。特別推介京蔥爆安格斯牛柳粒,夠美味,生熟程度剛好!第二推介的是鹽燒珍寶大蝦,十分新鮮惹味。和風料理太太就最喜愛人參雞湯,入口味很濃,材料也很足,喝完很滋補的感覺。清酒煮蜆非常清甜,不過有部分有少少沙。炸物方面就要了茄子天婦羅和海老天婦羅。茄子天婦羅內軟外脆也炸得份外香滑。海老天婦羅酥脆可口,蝦肉鮮甜!鍋物要了個壽喜燒牛肉鍋,火鍋配料也是任㸃任食,份量2人吃剛剛好,不會很大份,牛肉嫩滑,再㸃了生菜打火鍋,細細煲食得很滋味!大本瀛一出電梯口就見到大雪糕櫃,裡面盡是雪糕及糯米磁,飲品就在門口位,有廿多款選

餐廳卡位式設計,優雅又舒適。

放題選擇非常多,有小食前菜,鐵板燒,爐端燒,有刺身壽司,炸物,壽司,卷物,手卷,和風料理,燒物,正宗泰國料理和火鍋...等,非常多款式。

燒菠蘿每次食我都會㸃食,因酸酸甜甜非常惹味。

烤物方面點了鹽燒珍寶大蝦,京蔥爆安格斯牛柳粒。
特別推介京蔥爆安格斯牛柳粒,夠美味,生熟程度剛好!

第二推介的是鹽燒珍寶大蝦,十分新鮮惹味。

和風料理太太就最喜愛人參雞湯,
入口味很濃,材料也很足,喝完很滋補的感覺。

清酒煮蜆非常清甜,不過有部分有少少沙。
炸物方面就要了茄子天婦羅和海老天婦羅。
茄子天婦羅內軟外脆也炸得份外香滑。
海老天婦羅酥脆可口,蝦肉鮮甜!

大本瀛一出電梯口就見到大雪糕櫃,裡面盡是雪糕及糯米磁,飲品就在門口位,有廿多款選擇,食物及飲品任食任飲,真是揀得開心,食得美味又痛快。這就是我一食再食大本瀛的誘惑所在。

最後以甜品奶凍,為今晚的大本瀛任飲任食放題,添上完美句號。
2019-02-03 1547 瀏覽
平時都有食下日本菜,但都有段時間無食放題喇🤤基本上每次去旺角行過兆萬都會有堆人塞傳單俾你介紹放題。今次就試左兆萬10樓既哩間「大本瀛」。記得一定要訂位呀,我地2個去冇訂座,佢俾左張面壁既單邊枱我地,坐得都幾逼同唔舒服☹我估呢個位應該係俾毒撚一個人自己食放題的🙈😂不過... 食物質素方面真係唔錯刺身方面,都有10多款選擇。個人推薦,三文魚比想像中既好食,放題最忌刺身無味 / 食到冰水味,哩度既三文魚真心唔差。另外仲有赤貝都好鮮味,甜蝦係有埋蝦頭既,帶子亦都幾厚肉。除左刺身,仲叫左少少特色壽司。壽司唔需要食太多,食特色就夠了。有海膽花之戀、鰻魚、象拔蚌、黑松露帶子等等!串燒方面,我地都試左燒冬菇、日本甜薯、雞軟骨、燒菠蘿炸物方面就試左多春魚、吉列炸蠔、香芋波波、芝士波波,仲有芝士蠔、蒜香帶子等等。飲品方面,除左普遍放題都有既芒果汁、蘆薈汁,仲有比較少見既椰汁,都幾好飲。最後,臨尾都要encore 多次刺身,最好味個4款要黎多1 round: 有頭甜蝦!帶子!三文魚!赤貝!最後,緊係叫甜品。臨夠鐘埋單前,會有侍應俾張「L: 甜品紙」,入面都有10樣8樣選擇,我地揀左木糠布甸,紅豆菓子。除此之

不過... 食物質素方面真係唔錯

刺身方面,都有10多款選擇。
另外仲有赤貝都好鮮味,甜蝦係有埋蝦頭既,帶子亦都幾厚肉。

除左刺身,仲叫左少少特色壽司
壽司唔需要食太多,食特色就夠了。
有海膽花之戀、鰻魚、象拔蚌、黑松露帶子等等!

串燒方面,我地都試左燒冬菇、日本甜薯、雞軟骨、燒菠蘿

除此之外,仲有雀巢雪糕,有4款口味:雲呢拿、芒果、香芋、紅豆,仲有一口mochi,芒果,黑芝麻!

大本𤅗整體而言,食物質素係有驚喜,味道、溫度及選擇都唔錯。但記住想坐好d就要訂好位先喇😋
2019-02-01 111 瀏覽
日式放題愈開愈多,但係平得黎又好食既就好難搵,今日就去左大本瀛!價錢唔太貴,食物質素亦唔錯!一開始點既一定係刺身!三文魚好新鮮,而且十分之厚,甜蝦亦都係,食落好鮮甜。其他刺身亦都唔錯。跟住就係壽司,放提既壽司好處就係細細舊,就算試曬咁多款都唔會食到飽,而依到壽司既味道亦都唔錯!唔少得既就緊係炸物啦!炸物都整得好好,唔會炸到乾,而佢既炸雞翼可以話係必點!皮炸到好脆,咬落好多汁,而調味亦都好好!炒野同焗野亦同樣好食!特別係佢既羊架,香草既分量岩岩好,唔會蓋過左本身既羊味。食埋甜就可以話係完滿!

食埋甜就可以話係完滿!
2019-01-29 1254 瀏覽
之前同朋友食過呢間大本瀛放題,價錢合理,夜晚食都係二百幾蚊,決定今次再帶朋友來吃晚市放題都幾多款唔同種類既野簡,估唔到有泰式食物冬陰功湯,蝦餅、飛天通菜同埋豬頸肉等等...一坐低,第一輪當然要叫刺身先,我哋兩個人食唔大嘥,每樣都係嗌10件,大約有6款,帶子冇雪藏味,好鮮甜。角螺食落爽口彈牙又冇沙,希靈魚好新鮮!最點生蝦佢會配埋個泰式SAUCE比你,酸酸甜甜,加分!基本上刺身都好新鮮。壽司方面:半燒過的三文魚,充滿油脂,入口溶化最深刻係海膽花之戀、份量比我地想像中多,而且品質OK! 和牛卷,牛味好重,入口溶化!另外一定要食既係軟殻蟹手卷,炸到脆卜卜,紫菜都係脆卜卜的,我地 都encore 左兩次鹽燒大蝦真係好大隻,新鮮。CHEESE 波都唔錯!雞軟骨有炸物叫了一些天婦羅,也有芝士年糕等,有我最喜歡的榴槤炸球,係貓山王黎嫁,咬落去即刻有榴槤蓉流出嚟,超鍾意。蠔大大隻,好肥美最後嘅甜品揀咗3.6牛乳布甸及木糠布甸,不錯既作結。

壽司方面:半燒過的三文魚,充滿油脂,入口溶化

鹽燒大蝦真係好大隻,新鮮。

CHEESE 波都唔錯!

雞軟骨有

蠔大大隻,好肥美

最後嘅甜品揀咗3.6牛乳布甸及木糠布甸,不錯既作結。
題外話/補充資料: 冇漏單,店員極速收碟,服務很好,要讚。
2019-01-28
2019-01-27 873 瀏覽
又到咗定期去大本瀛朝聖嘅日子~位於兆萬中心交通方便 ,價錢抵食,質素又ok的放題,真係百吃不厭放題必食刺身併盤不解釋 特別推薦三文魚,望到顏色就知道幾新鮮其中一個賣點係:通常放題都只有日式食品,但呢度竟然有埋泰式,食野之前飲碗冬蔭功,暖笠笠另外仲有泰式生菜包食ga, 太匆忙唔記得影。一口豆腐天婦羅玉子天婦羅茄子每次食放題都會點嘅天婦羅,茄子就唔使多介紹, 值得一提嘅就係天婦羅玉子, 比較特別,唔係周圍都有得食。火炙京蔥三文魚壽司火炙香蔥左口魚邊壽司火炙壽司比普通壽司多咗一份油香,鍾意食刺身,但又想香口啲,就記得要點。和風龍蝦沙律吞拿魚卷口感相當豐富, 酸甜龍蝦沙律,加上嫩滑吞拿魚肉香蔥牛肉捲另一個香口之選,燒過嘅牛肉油脂香濃, 牛味夠重黑松露三文魚拖羅蓉卷三文魚加拖羅蓉真係絕配,加埋一齊食好鮮甜海膽花之戀一直都好鍾意食花之戀,而家仲配埋最愛嘅海膽,食到停唔到口!涼拌木耳夠哂辣,又爽口,幾開胃,不妨一試。川椒皮蛋皮蛋加咗啲花生碎同埋蔥,口感豐富, 而且川椒都好入味。黑松露三文魚壽司黑松露珍寶帶子壽司鍾意食黑松露嘅朋友又點可以錯過黑松露嘅壽司呢?特別推介一下帶子,size夠大又厚身, 非常
又到咗定期去大本瀛朝聖嘅日子~

放題必食刺身併盤不解釋

特別推薦三文魚,望到顏色就知道幾新鮮

其中一個賣點係:
通常放題都只有日式食品,但呢度竟然有埋泰式,

食野之前飲碗冬蔭功,暖笠笠

另外仲有泰式生菜包食ga, 太匆忙唔記得影。

一口豆腐
天婦羅玉子
天婦羅茄子

火炙京蔥三文魚壽司
火炙香蔥左口魚邊壽司
火炙壽司比普通壽司多咗一份油香,
鍾意食刺身,但又想香口啲,就記得要點。

和風龍蝦沙律吞拿魚卷
口感相當豐富, 酸甜龍蝦沙律,加上嫩滑吞拿魚肉

香蔥牛肉捲
另一個香口之選,燒過嘅牛肉油脂香濃, 牛味夠重

黑松露三文魚拖羅蓉卷
三文魚加拖羅蓉真係絕配,加埋一齊食好鮮甜
海膽花之戀
一直都好鍾意食花之戀,而家仲配埋最愛嘅海膽,食到停唔到口!

涼拌木耳
夠哂辣,又爽口,幾開胃,不妨一試。

川椒皮蛋
皮蛋加咗啲花生碎同埋蔥,口感豐富, 而且川椒都好入味。

黑松露三文魚壽司
黑松露珍寶帶子壽司
鍾意食黑松露嘅朋友又點可以錯過黑松露嘅壽司呢?
特別推介一下帶子,size夠大又厚身, 非常鮮甜。

另外特別要讚下侍應嘅服務,收單、上菜嘅速度都係極快
2019-01-15
2019-01-26 107 瀏覽
許久無吃曰式料理放題了,在本港,確實放題食肆多不勝數的,此回我邀密友還是再到此位於旺角西洋菜南街兆萬中心食放題。本身我也是一個日本料理愛好者,所以我比較傾向食刺身, 所以一開始我哋就叫咗一個挪威三文魚,同埋其他魚類嘅刺身。全部都好新鮮,好彈!大大舊!今日口痕好想食海鮮,所以我哋叫咗一個清酒煮蜆,肉質鮮美多汁。由於我朋友好鍾意食魚,所以我哋叫咗一個鹽燒鯖魚,肉質都鮮甜,但係比較硬身,同埋有啲窿。之後我哋就叫咗啲小食,當中包括置酒,天婦羅,普通嗰啲千島卷等等,佢哋全部都算係中上嘅品質,全部都係新鮮即叫即整,而壽司嘅飯唔會好硬,值得一試㗎!佢哋啲嘢飲都同平時嗰啲放題店一樣,係任飲,但係佢哋選擇比較多,有好多蘆薈汁,同埋茶等等!最後,我建議大家都可以值得去呢間大本營嗰度食,因為佢環境優美,而且員工服務好快,嘢食都好高水準!

2019-01-25 126 瀏覽
之前有朋友介紹過呢間放題,價錢唔貴又多嘢食,今晚經開旺角,就同朋友上來試下,好在我地7點鬆d就來到,因為當我地走個陣,門口係多人到迫爆架😱,下次來都要book定位先喇…落單紙有A至到K甘多張選擇,好多嘢都想食🤤🤤另外仲有升級精選選擇劃好嘢食之後,梗係岀去羅嘢飲喇🍹🍸🍵上菜勁快手,仲無執漏單,份量都有多無少每款刺身都食到鮮味,尤其係厚切三文魚🐟同有頭甜蝦🦐唔好睇少個小小份量既黑松露,來到已經香噴噴☺,食落口已經蓋過其他鮮味,鐘意黑松露就唔好放過喇另外點左海膽花之戀,海膽一d異味都無厚切翠肉瓜燒完仲好多水份係度,唔會變乾身吉列蠔都係每次放題必點既,來到襯熱食,外脆內軟,好香口🤗食得太多凍嘢,要叫反個壽喜燒牛肉鍋暖暖胃,入面仲有好多蔬菜🍄🥦🥒朋友點了羊架同牛舌,都讚不絕口,醃得好夠味, 肉質鬆軟👍天婦羅蝦🦐芝士焗廣島蠔睇佢好似好少甘,但入面勁多配料,好夠味走之前記住食反杯雪糕🍦先丫
落單紙有A至到K甘多張選擇,好多嘢都想食🤤🤤

另外仲有升級精選選擇

劃好嘢食之後,梗係岀去羅嘢飲喇🍹🍸🍵

上菜勁快手,仲無執漏單,份量都有多無少
每款刺身都食到鮮味,尤其係厚切三文魚🐟同有頭甜蝦🦐

另外點左海膽花之戀,海膽一d異味都無

厚切翠肉瓜燒完仲好多水份係度,唔會變乾身

吉列蠔都係每次放題必點既,來到襯熱食,外脆內軟,好香口🤗

朋友點了羊架同牛舌,都讚不絕口,醃得好夠味, 肉質鬆軟👍

天婦羅蝦🦐

芝士焗廣島蠔
睇佢好似好少甘,但入面勁多配料,好夠味

走之前記住食反杯雪糕🍦先丫
2019-01-24 109 瀏覽
男友一向都係刺身壽司控,見今日佢表現唔錯,就近近地帶左佢去附近兆萬中心10/F的放題了。我地當時食尚早,仲係1915。不過位置幾乎都已經被坐滿了。所以我地坐在中心的4人位。不得不說,日泰放題相比於平時的日式放題,更吸引了我的注意。泰式生蝦,蝦餅都是我到曼谷必吃的菜式之一。現在這裡能吃到,當然要試一試。放題在我眼中考慮因素有三,其中一個是空間感,座位和座位之間擁擠會大大影響進食的興致,有種在劏房居住久了莫名煩躁的感覺。而這裡除了座位走廊較空曠外,每座與每座中間會垂下竹簾分隔開 也照顧了部分私人空間的感覺。其二是食物的美味程度。其三當然是服務態度了。放題的靈魂當然少不了刺身,這家店特別的地方在於多了泰式生蝦刺身,下完單後大概7分鐘就上刺身盤了,速度都幾快。而泰式生蝦刺有了店家秘製醬汁的調配,質素直指九龍城原泰國人做出來的水平了。而傳統刺身方面,以三文魚刺身尤其亮眼,刺身考刀工,忌太厚太薄分配不平均,而這裡刺身的刀工細膩有點出乎我意料之外。壽司方面,火炙京蔥三文魚壽司被我瘋狂encore。因為京蔥壽司比較少見(一般壽司店才有吧)。質量好的鮭魚本來少腥 加上京蔥芥末辟去味道後鮮味變成了焦點。金

金菇肥牛串用的牛肉汁令該小食味道升華,而且金菇本身就很呼吸調味料的味道。而其他小食方面,燒的小食標準水平,倒是炸的比較出色。
  • 三文魚刺身