2021-12-01 1329 瀏覽
旺角一帶日式放題基本都有食過,但食物質素在$2xx左右價錢來講都算是第一。刺身不是急凍拿出來的,亦夠新鮮。鹽燒蝦肉質juicy 。牛柳粒、天婦羅等味道及分量剛剛好,不會太大量而令人飽肚。特別喜愛芋頭丸,甜度剛剛好。絕對可以用來代替雪糕、西米露等甜品。另外服務真是一流。今次叫食物時有漏單情況,染紅色頭髮店員殷勤地幫我再三跟進。亦不厭其煩地詢問我們最終是否有到齊。感覺現在很少有任食食肆有這個服務態度。又見當中有客人生日,會放上生日蛋糕及播放生日歌,非常溫馨。唯一美中不足是環境稍為壓迫。沒有什麼景觀。
刺身不是急凍拿出來的,亦夠新鮮。
鹽燒蝦肉質juicy 。
牛柳粒、天婦羅等味道及分量剛剛好,不會太大量而令人飽肚。

又見當中有客人生日,會放上生日蛋糕及播放生日歌,非常溫馨。

唯一美中不足是環境稍為壓迫。沒有什麼景觀。

2021-12-01
1 分鐘 (堂食)
  • 鹽燒珍寶大蝦
  • 和風芥末醬炒安格斯牛柳粒
2021-11-26 1133 瀏覽
尼間放題味道好好.服務又一流.特別一個紅色頭髮嘅男生服務態度好到我哋都唔好意思!碟上有小小嘢就即刻幫我哋攞去揼咗又換新碟.上菜又快.唔錯尼間值得推薦俾大家👍👍
2021-11-20 1780 瀏覽
第一次食呢度,食物同價錢都公道,性價比不錯!刺身新鮮,沒有食到臭的甜蝦熟食 , 燒物都很不錯,特別係焗蠔同燒帆立貝! 仲有送既鮑魚刺身都新鮮好食,同埋居然佢個冬陰功湯有驚喜,我飲咗兩碗最值得一讚嘅係呢度所有員工都非常親切有禮。通常食放題因為啲員工太忙,個個都做到黑口黑面! 試過有幾次食放題都食到幾受氣但呢度啲員工雖然都係好忙,但仍然保持到呢種服務態度非常抵讚!所以話員工真係公司很重要的資產!非常推介,會再嚟幫襯

最值得一讚嘅係呢度所有員工都非常親切有禮。

好有heart 既放題啊、食物、取單都好快,炸物好食,炭燒雞翼,蝦,脆肉瓜串好好食呀~ 有個正字個啲必食 職員好好,未試過感受到咁熱情既放題⋯同同事兩個食得非常開心既一晚😬 。

2021-11-17 1077 瀏覽
先送一個剌身,另外再有食物但要選擇,侍應服務態度好,很主動幫忙,收碟也快不用催,食物也出得快,竟然沒有漏單🥰食物普遍也不錯,但炒蜆有沙就不太好了,刺身新鮮,羊架、牛肉粒薯仔等也不錯廚房出品都很好👍燒蝦也大隻唔dry, 燒菠蘿也juice,到食到差唔多時,侍應會俾另一張甜品紙,每人可以要兩款,另外雪糕就往外面自取,生日送蛋糕,侍應話係像雪糕的蛋糕,果然真的呢!也是book位時主動送的,生日的一個半價,真的不錯
前排真係好有胃口 幾乎每個星期都想食一次日本放題 最衰約唔到有好多選擇嘅大喜屋 但係就發現旺角都有好多間!呢間就係兆萬中心上面好多放題之中脫穎而出!午市3小時放題💰~210/per person其實我地冇預約到 不過到左即刻都有得入 入面都有好多位 而呢度冇用QR code落單 反而係傳統嘅紙筆 好似增加左員工工作量但係都冇漏單嘅情況!🍣刺身方面嗌足上台就真係超壯觀!呢度有齊基本嘅三文魚 甜蝦 帶子 赤貝 仲有特別嘅泰式生蝦 係醃左D泰式辣椒醬上去 味道特別 酸甜開胃!而螺肉 鮑片同自家製玉子都出乎意料地好味 八爪魚都好軟滑!呢度嘅刺身師傅真係對我地好好 一開始都偏薄同細塊 後尾越切越大份🤣🍣壽司方面佢有普通壽司同火炙壽司 不過整體壽司都偏細件 就可以食多幾樣!蒜蓉牛油汁玻璃蝦壽司 青檸象拔蚌壽司都好特別 仲有黑松露赤蝦壽司!個人更喜歡火炙壽司 覺得口味更多 和牛 鰻魚同埋醬燒芝士蟹棒都好惹味!仲有卷物同手卷 記得好似黑松露三文魚拖羅蓉卷唔錯 芥末八爪魚軍艦都幾好味😙🍖串燒料理方面有最經典同最出色嘅薯仔炒牛柳粒 照燒汁炒牛舌 另外仲有煙肉焗北海道帆立貝 芝士焗廣島蠔同埋焗一口雞等!串燒

午市3小時放題
💰~210/per person

🍣刺身方面

🍣壽司方面

🍖串燒料理方面
串燒就最基本嘅燒牛舌同翠玉瓜都好味!而香草燒羊架都唔腥膩好惹味!
至於和風料理就仲有枝豆 焗一口甜薯 清酒煮蜆 壽喜燒牛肉鍋都有~好多選擇呢 都有沙律同埋冷盤例如皮蛋 青瓜鳳爪等等

🍤炸物方面
有日式天婦羅同埋其他炸物!天婦羅包含左大蝦 蟹棒 茄子等等蔬菜
炸物就仲有我最鐘意嘅流心芝士年糕 都好大舊!同埋甜甜的紫心香芋丸 仲有新奇嘅榴槤炸彈!鹹點就有芝麻雞翼 魷魚鬚 金沙雞軟骨等等!

呢度好特別仲有南亞風味嘅嘢 我就食左辣椒膏炒青口味道極濃厚!仲有豬頸肉 通菜生菜包等等 全部都好吸引呢

最後員工會比一張甜品紙 我地都嗌左木糠布丁 同埋奶凍 奶凍奶味好純!特別好味 而銀耳糖水都好溫暖 出面都有雪櫃擺放左雪糕糯米糍!

員工會係你食完之後即刻收走D碟 驚我地冇位擺咁🤣而且會不斷提醒我地有咩要食先 又好有戲咁擺低D野食 不過最鐘意都係切越來越大舊嘅刺身比我地呢😍

📌 大本瀛日式放題 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓
2021-10-03
  • 岩鹽燒牛舌
  • 燒羊架
  • 泰式生蝦
  • 照燒汁炒牛舌
  • 流心芝士年糕
2021-11-11 1307 瀏覽
午市去食,因為唔多人,四個人都安排咗八個人嘅位俾我哋👍收碟嘅速度好好,服務員態度都好親切,我自己細細聲講嘅說話都會幫手。整體食物質素不錯,羊假同埋牛小排都有驚喜。
2021-11-07 1268 瀏覽
呢間放題服務非常好👍今晚同friend慶祝生日,竟然被安排一間獨立房,真係有點驚喜。而且服務員態度非常有禮、落單後,食物很快送上,還貼心提醒某些食物不宜等太耐,要趁熱食。我哋買咗生日蛋糕,呢度仲唔洗收切餅費!又係一個加分點👍呢度嘅食物質素都好高、款式都好多,除咗日式放題有嘅食品,呢度可以食埋火鍋。今晚顧住食,忘記咗影吓啲食物相🙈但整體而言,呢間放題無論服務、食物、價錢、地點都好好👍
呢間放題服務非常好👍
我哋買咗生日蛋糕,呢度仲唔洗收切餅費!又係一個加分點👍
今晚顧住食,忘記咗影吓啲食物相🙈
但整體而言,呢間放題無論服務、食物、價錢、地點都好好👍
2021-11-05 1136 瀏覽
整體都唔錯,餐單上標明「正」嘅食物都唔錯,值得一試。落單嘅燒物即叫即燒,夠曬熱,燒翠玉瓜同菠蘿都好甜。食物種類都算多,仲有得額外叫生蠔或者鮑魚。上餐速度都幾快,冇漏單,下次會再去。
2021-10-23 1806 瀏覽
今日同同事慶祝生日,揀咗去旺角呢間大本瀛度食日本放題。佢啲刺身都幾新鮮冇雪味,啲魚肉食落去都唔會梅爛爛,嗰啲螺肉都幾爽,尤其是啲魚佢溶得幾好,食得出啲魚本身嘅味道。啲雜物真係即叫即炸嘅,嚟到嘅時候全部都好熱辣辣,仲好辣嘴㖭!佢食落去冇油益味,脆卜卜都幾正!多春魚都燒得夠香,唔係好多放題有得食多春魚嘅,所以我哋都叫咗好多次encore再encore。個燒菠蘿都好甜,唔錯唔錯!咁其他嘅食物就同普通放題一樣,普普通通所以就唔特別講啦,不過呢就要讚下佢哋啲服務員,我哋原本係去慶祝生日,有個蛋糕,但佢哋聽到我哋講有人升職,佢哋就喺個蛋糕邊,嗰度同我哋寫埋祝賀個朋友升職,呢啲我哋都同個職員冇夾過嘅,個friend都幾開心,真係要多謝佢地。
今日同同事慶祝生日,揀咗去旺角呢間大本瀛度食日本放題

個燒菠蘿都好甜,唔錯唔錯!

2021-10-18 1468 瀏覽
第一次黎呢間試,居然真係唔錯,食物感覺都好新鮮,種類都多,有送生蠔,海膽,鮑魚同雪糕,一行5人+一個小童,點幾多上幾多,真係好足數,服務真係值得一讚,有禮貌,收碟勤快,其中睇到之前有人讚過的紅頭髮,真係好好禮貌,之前一直幫襯開另外一間有成10年,因為裝修所以先轉呢間,之後應該都會黎呢間啦!位置真係好窄,其他都ok!我比較中意食刺身,特別讚下甜蝦,真係好甜,無咩腥味。生蠔都算ok,海水味比較重。海膽係家人試,都話ok。
  • 刺身拼盤
  • 鹽燒活海蝦
  • 焗蠔
2021-10-16 1141 瀏覽
晚飯時間係旺角行行下突然想食放題,於是去兆萬碰碰運氣。揀咗10樓,放眼望去係爆場狀態,幸運地有位(2人)。預備入座嘅座位唔算寬敞,門口職員建議我寄存背囊係佢地度等我可以食得舒服啲(有為顧客諗,不錯)。食物速度好快,味道好! 壽司嚿飯唔大,唔怕撐到飽晒。嗌咗嘅食物中,覺得雞軟骨一般。個人喜好刺身:三文魚、甜蝦、章紅熟食:鹽燒牛舌、羊架因為太滿足,火鍋、甜品呢啲食唔落喇 期間見啲職員好忙,但都會同啲食客有講有笑,又有耐性地解答呢碟係乜、嗰碟係乜咁
晚飯時間係旺角行行下突然想食放題,於是去兆萬碰碰運氣。
揀咗10樓,放眼望去係爆場狀態,幸運地有位(2人)。

食物速度好快,味道好!

壽司嚿飯唔大,唔怕撐到飽晒。
嗌咗嘅食物中,覺得雞軟骨一般。

個人喜好

刺身:三文魚、甜蝦、章紅
熟食:鹽燒牛舌、羊架

因為太滿足,火鍋甜品呢啲食唔落喇

2021-10-15
2021-10-01 1629 瀏覽
我地一行12人 坐得幾舒服 唔會覺得迫 隔離都有2枱先後慶祝生日 成個area一齊唱生日歌 氣氛幾好添😂另外服務態度好好 野食黎得又快又黎足 刺身都係寫幾多黎幾多👍反而仲提醒我地壽司有飯 唔好叫咁多😳 甜蝦超甜 三文魚都比d靚位 唯獨係帶子質地唔得🙈 其他野食都好好食 鹽燒牛舌好香 焗蠔個醬都好好食 整體都好滿意 下次食放題都會揀返呢間👍食得開心掛住玩同食 野食無咩點影到相🙈 呢個食物質素同體驗 的確有打破我對兆萬放題既印象🙈

呢個食物質素同體驗 的確有打破我對兆萬放題既印象🙈

2021-09-14
  • 岩鹽燒牛舌
2021-09-29 1398 瀏覽
在openrice找晚餐放題發現在兆萬中心1 0/F 大本瀛日式放題任吃2小時每位只收$258加一現凡任何訂位便可亨有四選一優惠(生,诲膽,鮑魚及雪糕)每人可選自己喜歡的一款亨用我們兩個都選擇了生值得一讚 生蠔新鮮有口感 刺身新鮮 ,壽司細細件又好味燒菠蘿鲜甜好味道其他食物不過失餐廳出菜快,收碟也很快令枱子有足夠位置擺放食物出來都熱辣辣的,加上又细细碟,令我們可以多吃幾款沒有漏單👏👏👏員工親切有禮貌👍👍👍下次我們會再來的
在openrice找晚餐放題
發現在兆萬中心1 0/F
大本瀛日式放題

任吃2小時每位只收$258
加一
現凡任何訂位
便可亨有四選一優惠
(生,诲膽,鮑魚及雪糕)
每人可選自己喜歡的一款亨用
我們兩個都選擇了生
值得一讚

生蠔新鮮有口感
刺身新鮮 ,壽司細細件又好味
燒菠蘿鲜甜好味道

其他食物不過失
餐廳出菜快,收碟也很快
令枱子有足夠位置擺放
食物出來都熱辣辣的,
加上又细细碟,
令我們可以多吃幾款
沒有漏單👏👏👏
員工親切有禮貌👍👍👍
下次我們會再來的

2021-09-29
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
  • 燒菠蘿
  • 飛天通菜
2021-09-29 1001 瀏覽
第三次幫襯,奶奶生日平日過黎食12點,係呢度定佐位有刺身或雪糕送帶佐2歲幾bb話bb唔收費,超良心!服務態度一如既往好好,上菜快,今次去到直接卑佐贈送紙,但甜品紙都係要問服務員羅,建議直接夾餐單度。之前去甜品好似每人限點2份今次話覺得好似可以點多點每份量都少少食佐好多種類,奶奶都表示好滿意!但個價錢真係撲朔迷離,兩人457.6?平日午市唔係188+1?去過幾次每次價錢唔同,真係唔明😂
帶佐2歲幾bb話bb唔收費,超良心!
2021-09-29
$228.8 (午餐)
慶祝紀念
生日