2021-11-25 175 瀏覽
星期日練完波,同朋友一齊食任食邊爐~可以按自己喜好揀唔同嘅套餐同湯底,選擇好多呢~我同朋友揀左北海道黑毛和牛放題 $348/位呢到係一人一鍋,可以各自揀自己中意嘅湯底~我揀左豆乳美人湯 配外加$15淡淡嘅豆乳味,感覺無咁heavy~朋友就揀左麻辣味噌湯,呢個湯底唔洗另外加錢~望落以為好辣,但食落只係十小辣加麻辣嘅口感,用黎涮肉食一流~任食肉~即叫店員即刨即上,好濃肉味,高級~醬料區~最有驚喜係椰子芫茜汁,椰子味好香濃,椰子迷必試熟食區~火鍋配料~基本丸類、麵類都有~個人中意佢個葛粉,口感似幼身薯粉~菜類~要讚啲材料好新鮮同埋清洗得好乾淨,特別要試鮮淮山,爽口飲品區~除左汽水、茶、咖啡外,仲有鴻福堂樽裝飲品,細細支,又唔會太甜,個人覺得最好飲係百香果園真心驚喜的窩夫!自己親手整窩夫,旁邊有syrup、配料同雪糕~個窩夫msvd食,香脆可口,一定要食總括而言,抵食又有得玩的日式任食火鍋,會再幫襯

我同朋友揀左北海道黑毛和牛放題 $348/位
呢到係一人一鍋,可以各自揀自己中意嘅湯底~
我揀左豆乳美人湯 配外加$15
淡淡嘅豆乳味,感覺無咁heavy~

任食肉~即叫店員即刨即上,好濃肉味,高級~

醬料區~最有驚喜係椰子芫茜汁,椰子味好香濃,椰子迷必試

熟食區~

真心驚喜的窩夫!
總括而言,抵食又有得玩的日式任食火鍋,會再幫襯
2021-11-21
2021-11-25 61 瀏覽
天氣凍咗咁多💨去「大將」食火鍋就啱晒☺️.北海道黑毛和牛套餐🇯🇵有日本北海道和牛🐮澳洲和牛🐄美國SRF和牛、美國嚴選極上牛🐂美國特上牛、山原島阿古五花肉🐖山原島阿古梅花肉同特選雞腿肉🐓每款和牛雪花紋都好平均😍牛肉味重都濃郁🤤而且每片都好大塊,最鍾意北海道和牛😬.南瓜水軍湯🍲入面有南瓜蓉🎃青口同魷魚🦑甜甜哋,幾好味😋.完熟蕃茄海老濃湯🍅蕃茄味如果濃啲就更好🥺.蔬菜🥦包括番茄、冬菇🍄生菜🥬娃娃菜、粟米🌽仲有冬瓜、芋絲😉.丸類區🍢新款芝士丸🧀年糕福袋同海膽丸都推介🤗.熱食🔥有蓮藕、炸雞🍗番薯🍠醃製蘿蔔🥕水果沙律🥗.甜品🍮有自製窩夫🧇蛋糕🍰雪糕🍦.飲品🥤有汽水、咖啡☕️茶飲🍵同支裝飲品
天氣凍咗咁多💨去「大將」食火鍋就啱晒☺️
南瓜水軍湯🍲入面有南瓜蓉🎃青口同魷魚🦑甜甜哋,幾好味😋
完熟蕃茄海老濃湯🍅蕃茄味如果濃啲就更好🥺
蔬菜🥦包括番茄、冬菇🍄生菜🥬娃娃菜、粟米🌽仲有冬瓜、芋絲😉
丸類區🍢新款芝士丸🧀年糕福袋同海膽丸都推介🤗
熱食🔥有蓮藕、炸雞🍗番薯🍠醃製蘿蔔🥕水果沙律🥗
甜品🍮有自製窩夫🧇蛋糕🍰雪糕🍦
飲品🥤有汽水、咖啡☕️茶飲🍵同支裝飲品
  • 自助食品區
  • 澳洲和牛
  • 完熟蕃茄海老濃湯
  • 美國SRF和牛
2021-11-24 220 瀏覽
約朋友去旺角食火鍋放題既話我第一時間就會諗起大將, 事關佢地點真係太方便, 一出港鐵就到商場, 落一層扶手電梯就到, 真係無得輸火鍋放題90-100分鐘, 價錢由1XX-2XX, 經濟實惠餐廳座位都幾闊落, 唔會好迫, 坐得好舒服呢~~今次本來想食北海道黑毛和牛套餐, 可惜餐廳話當日冇北海道黑毛和牛唔緊要啦, 咁食澳洲和牛套餐啦除左牛肉用QR code落單之外, 其他配料都要去自助區拎~~自助區都幾多配料選擇架, 多款蔬菜, 丸類, 麵食等等....感覺乾淨又新鮮仲有幾款熟食供應~~飲品方面有汽水機同熱飲機~~仲有樽裝清涼解熱飲品~~湯底點左豆乳美人湯底~豆乳白雪雪感覺好滑好滋潤事實豆乳味又真係幾濃幾香滑~打邊爐唔想咁熱氣既話呢個湯底都係唔錯選擇第一輪唔洗落單就會黎一SET牛&豬&雞喇~~每人每款都有一碟....我地個餐包澳洲和牛肩肉, 美國SRF和牛, 美國嚴選極上牛, 美國特上牛肉, 五花肉, 豬梅花肉同雞腿肉~ 每款都黎齊晒!以個人而言就比較鍾意食美國SRF和牛&美國嚴選極上牛~呢兩款既肉質較幼嫩軟腍~而澳洲和牛肩肉就會有多D點口感, 牛味較濃....除左主打食牛, 都一定要食返

餐廳座位都幾闊落, 唔會好迫, 坐得好舒服呢~~

唔緊要啦, 咁食澳洲和牛套餐啦

感覺乾淨又新鮮

仲有幾款熟食供應~~
飲品方面有汽水機同熱飲機~~
仲有樽裝清涼解熱飲品~~
湯底點左豆乳美人湯底~
豆乳白雪雪感覺好滑好滋潤

事實豆乳味又真係幾濃幾香滑~
打邊爐唔想咁熱氣既話呢個湯底都係唔錯選擇

第一輪唔洗落單就會黎一SET牛&豬&雞喇~~
每人每款都有一碟....
以個人而言就比較鍾意食美國SRF和牛&美國嚴選極上牛~
呢兩款既肉質較幼嫩軟腍~
而澳洲和牛肩肉就會有多D點口感, 牛味較濃....
除左主打食牛, 都一定要食返配菜中和下呢~ 咁就冇咁膩啦....

食到8成飽就開始食甜品喇~~
有雪糕機, 窩夫機同蛋糕仔

用窩夫機整窩夫超方便, 等一分鐘就食得喇....
仲要已經係熱辣辣卜卜脆

雪糕加topping

可能叫雪芭適合D, 佢唔係純雪糕, 而係有點沙冰既FEEL

• 美國嚴選極上牛
  • 美國SRF和牛
2021-11-23 167 瀏覽
🐮米國產SRF和牛 美國SRF和牛放題 $158我哋都嗌咗雞白湯一開始覺得味道中規中矩煮蔬菜味道還好可惜越煮越鹹而且超級多油要不斷撇油如果唔係個湯根本唔滾😪牛同豬肥膏偏多朋友愛牛我愛雞佢哋嘅雞肉係我食過火鍋店最嫩嘅真係煮幾耐都唔鞋 但質地怪怪地。。自助區食物總類只有~40樣比想像中少好多。比較特別嘅係有蒟蒻麵質地Q彈 負擔感低芥末魚籽丸帶淡淡鹹鮮味南瓜片煮完都好鮮甜到我最期待嘅甜品啦見餐牌有雪糕 小甜品 同埋窩夫坐低無幾耐聽到哥哥話未有雪糕諗住遲啲會有就唔緊要啦點知1個鐘後佢話今日無雪糕雖然唔係咩值錢嘢但我哋預咗瘋狂食雪糕架嘛有少少被騙嘅感覺🥺無雪糕就食窩夫啦見佢有兩部機好得意咁上面指示寫倒數1分鐘就可以都無期望佢會做到外脆內軟但整咗~2分鐘個皮仲係軟淋淋最終等咗4分鐘先有香脆窩夫值得讚係有4款醬同埋餅碎自己加
米國產SRF和牛 美國SRF和牛放題
😪

牛同豬肥膏偏多
朋友愛牛我愛雞
佢哋嘅雞肉係我食過火鍋店最嫩嘅
真係煮幾耐都唔鞋 但質地怪怪地。。

自助區食物總類只有~40樣
比想像中少好多。
比較特別嘅係有蒟蒻麵

都無期望佢會做到外脆內軟
但整咗~2分鐘個皮仲係軟淋淋
最終等咗4分鐘先有香脆窩夫
值得讚係有4款醬同埋餅碎自己加
題外話/補充資料: 午市90分鐘放題 價位$98-258 8款湯底有辣有唔辣 任君選擇 首先入到餐廳竟然無昆布湯?? 個哥哥話啲湯底未送到。 另一扣分位係午市只得2個侍應 其中一個哥哥服務態度亦麻麻 見食客嘗試擠雪糕 就喺隔離話你睇唔到無雪糕啊 而且我哋問咗2次想要多對筷子佢都掂行掂過。
20 分鐘 (堂食)
午餐
2021-11-22 55 瀏覽
「澳洲和牛肩肉套餐」放題,2個人食左13+3碟肉好滿足。*此餐廳收取加一服務費。2份澳洲和牛肩肉套餐(兩人$536)。豆乳美人湯(單點$15),豆乳味道濃郁,帶有豆香。元熟番茄海老濃湯(單點$0),味道酸甜。好足料,內有番茄、番茄蓉。澳洲和牛肩肉(單點$0),肉質嫩滑,油脂分佈適中,牛味濃厚。美國SRF和牛(單點$0)。山原島阿古豬五花(單點$0),肉質肥瘦相間,食落油香味濃。自製窩夫(單點$0),口感外脆內軟,配以焦糖糖漿、可可米、粟米片食用,口感更加豐富。朱古力雲呢拿混合口味雪糕(單點$0),食落偏向冰凍,甜度7.5分。
「澳洲和牛肩肉套餐」放題,2個人食左13+3碟肉好滿足。

*此餐廳收取加一服務費。

2份澳洲和牛肩肉套餐(兩人$536)。

豆乳美人湯(單點$15),豆乳味道濃郁,帶有豆香。

美國SRF和牛(單點$0)。

山原島阿古豬五花(單點$0),肉質肥瘦相間,食落油香味濃。

• 澳洲和牛
  • 完熟蕃茄海老濃湯
  • 澳洲和牛放題
最近天氣越來越凍,最啱就係食火鍋啦😉 今次趁朋友生日,去到旺角TOP食一人一鍋日式放題。佢哋有幾款放題套餐同湯底選擇,我地叫就揀咗澳洲和牛肩肉放題,可以任食多款牛、豬、雞肉,對鍾意食肉嘅朋友嚟講真係大滿足呀😍 湯底就揀咗豆乳美人湯同壽喜燒鍋。自助區仲有多款蔬菜、丸子、日式配料、小食等,最特別仲有幾部窩夫機可以俾你自己整窩夫添呀🧇 -叫得澳洲和牛肩肉放題,當然要留肚和牛啦🐮 和牛片肥瘦剛剛好,色澤鮮豔好新鮮,每盤肉嘅份量都好多,refill咗幾次質素同份量都好穩定😌 和牛片食落牛味濃郁,味道帶有牛油香,口感有點入口即溶,令人一片接一片食唔口停呀🤤感覺食咗幾盤肉都已經回曬本,真係好抵食👍🏻 其他幾款肉類例如美國特上牛、美國SRF和牛、山原島阿古豬梅花等我地都有食,味道同口感都唔錯,但當然就最推薦澳洲和牛肩肉啦😆-另外,自助區嘅配料非常多選擇,估唔到仲有我最愛嘅年糕福袋同麻吉燒😍 蔬菜區都有唔少款式選擇,連豆苗、秋葵都有,真係包羅萬有,用料好用心。小食區仲有炸雞、醃蘿蔔、迷你蕃薯等,就算等緊火鍋滾起都有得食,特別推薦炸雞炸得好香脆雞肉都好足料。最後當然要整窩夫啦,有得食又有得玩😌 窩夫機旁邊
另外,自助區嘅配料非常多選擇,估唔到仲有我最愛嘅年糕福袋同麻吉燒😍 蔬菜區都有唔少款式選擇,連豆苗、秋葵都有,真係包羅萬有,用料好用心。小食區仲有炸雞、醃蘿蔔、迷你蕃薯等,就算等緊火鍋滾起都有得食,特別推薦炸雞炸得好香脆雞肉都好足料。最後當然要整窩夫啦,有得食又有得玩😌 窩夫機旁邊有幾款醬料同配料配窩夫食,而我就揀咗配軟雪糕配窩夫一齊食😆 呢餐放題真係大滿足呀❣️下次再嚟試試其他放題套餐同湯底啦😋
  • 澳洲和牛放題
去開旺角TOP,原來地庫宜家有幾間餐廳,天氣突然又涼返少少,又想打邊爐喇😂去大將食個澳洲和牛肩肉放題先(278一人)。宜個套餐除左有澳洲和牛肩肉,仲有下面幾款肉美國SRF和牛美國嚴選極上牛美國特上牛山原島阿古豬五花山原島阿古豬梅花特選雞腿肉湯底係一人一鍋既,我同朋友十分別叫左個南瓜水軍湯底同花生沙嗲湯底。南瓜水軍湯底入面有青口同魷魚,花生沙嗲湯底味道香濃。肉係任食既,可以自己掃QR code落單。一碟都有成6至8塊肉,牛肉既紋理都好靚,色澤紅潤,牛味濃郁,豬肉同雞腿肉都相當唔錯,好滑。其他食物例如蔬菜同丸類,飲品係自助拎既,最開心係竟然可以玩自製窩夫😍仲可以加唔同既醬。另外仲有部自助雪糕機,加埋雪糕就變雪糕窩夫喇。我手勢唔好雪糕“吱”得唔靚,不過味道係好ok ga。😂。。大將旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔。。

宜個套餐除左有澳洲和牛肩肉,仲有下面幾款肉

美國SRF和牛
美國嚴選極上牛
美國特上牛
山原島阿古豬五花
山原島阿古豬梅花
特選雞腿肉

大將

2021-11-16 82 瀏覽
天氣開始涼咗,身邊所有朋友都約打邊爐網上搵咗一搵,成班人聚腳 最緊要交通方便喺旺角T.O.P,地鐵站出口一出就係而且呢間主題係日式火鍋,我最鍾意❤️自己一人一鍋夠衛生,鍾意食咩湯底唔使同人share收工時間大概七點去到門口好多好多人排隊溫馨提示 想黎食嘅朋友記住一早預約啦同男朋友嘆咗90分鐘北海道黑毛和牛放題90分鐘任飲任食,仲有六款肉睇睇邊款最吸引先美國特上牛肉、澳洲和牛、美國SRF和牛、北海道和牛!特選雞腿肉、美國嚴選極上牛個人最鍾意係特選雞腿肉雞肉滑又重味 大愛!湯底方面選擇咗雞白湯、豆乳美人湯🥣鍾意清淡嘅朋友可以點呢兩個湯又香又濃 沒有添加中途加入係用scan 自己落單,方便又可以check返 record自助吧好出色,蔬菜好豐富,丸都好多種類可以選擇最鍾意係日式咖喱飯,無飲不歡的我超愛最驚喜係有得自助整窩夫🧇簡單又易整,零失手鍾意配上士多啤梨醬,酸酸甜甜,胃口大開不得不讚呢度嘅環境同埋食嘢質素都好好👍🏻

天氣開始涼咗,身邊所有朋友都約打邊爐
網上搵咗一搵,成班人聚腳 最緊要交通方便
喺旺角T.O.P,地鐵站出口一出就係
而且呢間主題係日式火鍋,我最鍾意❤️
自己一人一鍋夠衛生,鍾意食咩湯底唔使同人share

收工時間大概七點
去到門口好多好多人排隊
溫馨提示 想黎食嘅朋友記住一早預約啦

同男朋友嘆咗90分鐘北海道黑毛和牛放題

90分鐘任飲任食,仲有六款肉
睇睇邊款最吸引先
個人最鍾意係特選雞腿肉
雞肉滑又重味 大愛!

湯底方面選擇咗雞白湯、豆乳美人湯🥣
鍾意清淡嘅朋友可以點呢兩個湯
又香又濃 沒有添加

自助吧好出色,蔬菜好豐富,丸都好多種類可以選擇
最鍾意係日式咖喱飯,無飲不歡的我超愛

最驚喜係有得自助整窩夫🧇
簡單又易整,零失手
鍾意配上士多啤梨醬,酸酸甜甜,胃口大開

不得不讚呢度嘅環境同埋食嘢質素都好好👍🏻
2021-11-15
$350 (宵夜)
2021-11-15 86 瀏覽
大將地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔一生熱愛打邊爐,每個月都要去探索新店為一生己任,北海道黑毛和牛套餐 $338一位,肉類不但有和牛,更有日本阿古豬同雞。肉片都是大大片的,肉質上盛,看似脂肪重因白色比例佔多,但滾熟後入口柔軟即化。一人一鍋湯底,我地當日分別試了南瓜水軍湯底及蕃茄蝦湯。肉類用qr下落,快捷又唔擔心漏落單要成日追而丸類及蔬菜也是任食,整齊放在取餐區。小食同日式咖哩飯軟雪糕waffle 食完先走啦,埋左單我再慢慢食多轉雪糕。仲有氣水機任飲soft drink 同coffee豬豬好好食呀,我食了一整頭豬。
大將

一生熱愛打邊爐,每個月都要去探索新店為一生己任,

一人一鍋湯底,我地當日分別試了南瓜水軍湯底及蕃茄蝦湯。

肉類用qr下落,快捷又唔擔心漏落單要成日追

而丸類及蔬菜也是任食,整齊放在取餐區。

小食同日式咖哩飯

豬豬好好食呀,我食了一整頭豬。

2021-11-15 61 瀏覽
聽朋友介紹👉🏻Top地庫間大將好岩我食(打邊爐之鬼👻),就趁住放假去試試佢🍻開係旺角既餐廳都好聰明,識揀一定揀係旺角開店😌無論住邊番屋企🏡都好方便❤️‍🔥❤️‍🔥Top仲要一出旺角站就係🚈難得放假🥂🎊緊係係張床度碌番夠先出去,出到旺角都已經6點哈哈🤣🤣一去到咁岩見到大將新推出左澳洲和牛肩肉套餐,一人一鍋有得自己揀湯底,就算同行既人唔同口味都唔驚。而我個湯底就揀左完熟番茄海老濃湯🍅🍤🍲💕套餐可以任食🇦🇺澳洲和牛,仲有🇺🇸美國SRF和牛,嚴選極上牛🐂,特上牛🐂,🐖五花肉,🐖豚肩肉同🐤特選雞腿肉。澳洲和牛油脂分佈好平均,口感幼嫩。就算煮耐左都唔會變到太乾,仲吸哂🍅番茄湯底既精華🍲湯底唔會太酸係唔錯既選擇💫想食菜都有好多選擇,佢有蔬菜區🥬,任食唔嬲唔洗怕食得太多肉飲食唔均衡😋另外仲有好多牛丸,豆腐🧈年糕,芝士腸🥕🥦🌽🫑任食唔嬲😍😍😍食到最尾🌠就緊係要食番個甜品做總結🤩我就自己整左個雪糕窩乎🍨🧇有得揀自己中意既搭配,好滿足既一餐👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2021-11-10 92 瀏覽
只能夠講呢間餐廳用心良苦 出牛既速度極慢為既就係唔想一眾食客食得咁快叫左近10碟牛 出左只有5碟仲要係唔知出D咩牛比你 叫268定188 都係出同一款牛店內員工態度非常“友善”因為加左45蚊任食羊肉 但係apps到每次落單都加45蚊問員工點解會咁 佢答我唔知要我問counter問完counter哥哥仔 佢話system有問題落唔到任食羊肉 叫我地同員工講落羊 但係講完都係無羊 好彩最後counter哥哥幫我地cancel左仲有店內衛生都唔係好好 有好多小昆蟲飛黎飛去但係舖面都光線充足既全店最好食係出前一丁同fuze tea, 雪糕都唔錯既要讚counter個哥哥仔 成間舖樓面得佢一個正常
只能夠講
呢間餐廳用心良苦 出牛既速度極慢
為既就係唔想一眾食客食得咁快
叫左近10碟牛 出左只有5碟
仲要係唔知出D咩牛比你 叫268定188 都係出同一款牛
店內員工態度非常“友善”
因為加左45蚊任食羊肉 但係apps到每次落單都加45蚊
問員工點解會咁 佢答我唔知要我問counter

好彩最後counter哥哥幫我地cancel左
仲有店內衛生都唔係好好 有好多小昆蟲飛黎飛去
但係舖面都光線充足既
全店最好食係出前一丁同fuze tea, 雪糕都唔錯既
要讚counter個哥哥仔 成間舖樓面得佢一個正常
2021-11-10
  • 出前一丁
  • 自製窩夫
天氣終於都轉涼又係打邊爐嘅時候啦😍 不過有時同唔熟嘅人打邊爐都幾老尷,食完對筷子又插落去烚吓烚吓…😟今次嚟到𝖳𝗁𝖾 𝖳𝗈𝗉地庫嘅「大將」就解決到哩個問題,一人一鍋夠晒衛生😎🤪《 90分鐘澳洲和牛肩肉食べ放題 》 $278/𝖠𝖽𝗎𝗅𝗍 158/𝖢𝗁𝗂𝗅𝖽90分鐘任飲任食,除咗和牛肩肉,另外仲有六款肉:美國𝖲𝖱𝖥和牛、美國極上牛、生原島豬五花等,湯底一人一鍋叫咗「花生沙嗲湯」同「豆乳美人湯」+$15😋每碟肉嘅份量都好多,唔洗叫好多𝗋𝗈𝗎𝗇𝖽都好夠食🤪 和牛油花比例剛好,極上牛有驚喜地牛味重仲好食😋 雞髀肉好嫩滑🤤 肉類配沙嗲湯一絕😎👍🏻自助吧另有多款蔬菜、丸類、腸仔、麵等,食材新鮮,擺放企理整齊,起碼唔會無蓋蓋住啲野食👍🏻 推介蔬菜配豆乳湯,年糕索沙嗲湯又係好正勁入味😋熟食比較驚喜係有玉子燒同日式咖喱飯🍛 味道中規中矩,有飯餸下都唔錯😋不過要講最驚喜嘅莫過於自助窩夫機🧇🤩🤩🤩 已經調配好嘅蛋漿只需要按份量倒入模中,用漏斗計時⌛️再自行加上朱古力醬、雪糕等,人人都做到甜品大師😙😎 整體來講係性價比頗高嘅任食打邊爐,環境寬敞企理乾淨,又有創新嘅自製甜品區,都好適合一家大細😎😋

推介蔬菜配豆乳湯,年糕索沙嗲湯又係好正勁入味😋

不過要講最驚喜嘅莫過於自助窩夫機🧇🤩🤩🤩

2021-11-08 60 瀏覽
今晚天氣轉凍,最佳的節目便是打邊爐,今晚路過旺角,便選了這裏,幸好早點吃飯,離開時已經很多人等位。澳洲和牛肩肉$268,包括澳洲和牛肩肉、美國SRF和牛、美國嚴選極上牛、山原島阿古豬五花、山原島阿古豬梅花、特選雞腿肉。澳洲和牛肩肉,脂肪俾日本和牛少一點,肉質比較爽口,牛肉味道十足。美國SRF和牛,脂肪俾澳洲和牛再少一點,不過味道毫不遜色。美國嚴選極上牛,脂肪最多,肉味十足。山原島阿古豬梅花,味道鮮甜。特選雞腿肉,肉質鮮嫩可口,不過份量非常之多,點一份就可以吃飽兩、三個人。飲品方面有汽水機、鴻福堂飲品、自助咖啡機。蔬菜是自取的。自家製甜品有芝士蛋糕和朱古力蛋糕。其中以朱古力蛋糕的味道最為香濃。

美國SRF和牛,脂肪俾澳洲和牛再少一點,不過味道毫不遜色。

美國嚴選極上牛,脂肪最多,肉味十足。

山原島阿古豬梅花,味道鮮甜。

飲品方面有汽水機、鴻福堂飲品、自助咖啡機。

蔬菜是自取的。

2021-11-06 72 瀏覽
出餐效率其低,一個鐘先出一轉牛,職員黎加湯既次數仲多過啲牛黎。性價比不乎,等入座時間十分耐,安排混亂,浪費時間,辜負左我既期望,而且多次漏單,叫咗12碟牛但最後先黎咗7碟
2021-11-04 84 瀏覽
天氣一涼涼地又係打邊爐嘅季節啦❣️今次就出動去咗旺角嘅大將,呢度之前朋友食過讚口不絕,搞到我心思思今日就來食下!原來呢度一人一鍋,自己揀自己鍾意嘅湯底,又唔食人口水尾,自己鍾意食乜嘢放落自己個鍋度!更加唔使驚俾人搶咗自己放個嚿肉,感覺好衛生!今次我哋揀咗北海道黑毛和牛套餐 ,呢個係最高級嘅套餐,一個價錢可以食齊所有款式嘅牛肉,包括北海道黑毛和牛、美國極上SDR牛、澳洲和牛、仲可以食到豬肩肉、雞髀肉等等七款上乘肉類!我揀嘅豆乳美人湯底,奶白色,煮肉嗰陣會有陣豆乳香,將黑毛黃牛煮10秒就食得,再點埋醬汁同埋生蛋汁,唔單止入口滑一滑,呢款黑毛和牛肉味特濃,口感好嫩但係食落無咁肥膩同埋唔會剩係得油花香,同肉味都好平衡,真係特別好味😋除咗肉類,自助區都有多款美食任揀,例如有沙律、炸雞、玉子、糖心番薯等等開胃前菜,至於打邊爐唔少得嘅丸丸同新鮮蔬菜都有好多款選擇,例如有生菜、金菇、秀珍菇、木耳、蘿蔔、甘筍、粟米、貢丸、包心丸、海膽丸、年糕、芝士腸、牛丸等等。甜品就有自助扭扭雪糕機,玩得又食得,仲可以加唔同嘅toppings,除咗雪糕之外仲有窩夫機,可以體驗自己整窩夫,感覺好好玩!餐廳:大將(旺角店)地

餐廳:大將(旺角店)

#大將 #火鍋 #日式火鍋 #大將火鍋 #火鍋放題 #日式料理 #日式涮涮鍋 #日式放題 #任飲任食 #火鍋湯底 #和牛 #放題