將軍澳pop corn呢間❤︎︎大將❤︎︎日式火鍋放題地方超大,以日式木系裝修風格為主題,樓底高座得好舒服🩵設有自助吧,小食,甜品,糖水自取,款式都相當多。😋湯底我地揀左新出嘅人蔘雞湯鍋+$50,有成半隻雞架😍重有埋糯米喺入面,新鮮雞加埋精選高麗人蔘,啖湯好鮮甜滋補😋記得飲啖湯先開始打邊爐,呢個湯夠味都唔使點豉油啲火鍋配料都好夠味👍🏻牛我地揀左$388嘅澳洲和牛牛小排𒊹︎嚴選和牛胸腹眼~ 豬牛羊雞海鮮🦞咩都有齊😋最正係來左3 round牛都keep到水準👍🏻好多地方第二round都走晒樣😅推介必食𒊹︎澳洲和牛牛小排𒊹︎肉質細緻柔嫩,𒊹︎安格斯牛小排𒊹︎肉質柔軟甘甜,𒊹︎特選羊卷肉𒊹︎肉味清香帶甜,羊羶味唔太重。記得出去自助區食埋自製窩夫😋有蛋漿比你加落去,旁邊重有供應埋漏斗計時器⏱️一分鐘就食得,重有唔同嘅醬,朱古力脆脆等等比你加落去,重可以加埋雪糕🍦添😋超正唷🩵📢由23年9月15日起大將重會推出爆膏大閘蟹+安格斯火鍋放題只需$398咋😮鍾意食大閘蟹🦀同火鍋放題千祈唔好錯過呀😀💁🏻‍♀️優惠直至另行通知✨
將軍澳pop corn呢間❤︎︎大將❤︎︎日式火鍋放題地方超大,以日式木系裝修風格為主題,樓底高座得好舒服🩵設有自助吧,小食,甜品糖水自取,款式都相當多。😋

💁🏻‍♀️優惠直至另行通知✨
2023-09-14
  • 澳洲和牛
  • 特選羊卷肉
大閘蟹牛胸腹120分鐘放題,真係食到超開心,首先講下-大閘蟹,真係每隻都差不多好似爆醬咁,.而且真係香好濃、好好味,之後我地仲選左兩款打邊爐蜆湯湯底+昆布,真係超正呀牛胸腹仲有牛小排真係好正,牛味超濃郁,真係覺得好抵食,300多可以任食大閘蟹同埋牛,真係好小放題可以做到,大家親啱季節就快d 去食啦。大將可以去外面自由取既食材都有好多,最愛食烏冬、丸都應有盡有,而且佢地點真係好方便,係 tko mtr 樓上就係,超方面超好味。每次食放題最開心係整雪糕,真係食到唔停得口,真係好好味,而且好多配料,完美的總結。

蜆湯湯底+昆布,真係超正呀

d 去食啦。

題外話/補充資料: 大閘蟹牛胸腹120分鐘放題
2023-09-19
慶祝紀念
生日
  • 大閘蟹牛胸腹、
  • 牛小排
2023-09-18 126 瀏覽
今期大將日式火鍋放題😬推出咗一款新湯底只要加$50就可以升級人蔘雞煲 🐥人蔘雞煲份量非常足👍足足有半隻雞,入面仲有人蔘紅棗栗子糯米等等完美咁樣還原韓國嘅人蔘雞湯😍人蔘雞湯有微微嘅人蔘甘苦味鮮雞湯清甜而不膩煲滾咗之後,可以先飲一碗原味嘅人蔘湯💖之後再打邊爐😬又養生又好食!小編今次叫咗澳洲和牛牛小排套餐🥰一如以往澳洲和牛既有肉味又有油脂香👍同時必點花膠!超級大塊,而且膠原滿滿!海鮮方面,必須點帆立貝😍又大隻,又鮮甜!極度懷疑係刺身級!超厚切仲有沙白,都係厚肉冇沙😘@taisyou.hk#大將 #火鍋 #日式火鍋 #大將火鍋 #火鍋放題 #日式料理 #日式涮涮鍋 #日式放題 #任飲任食 #火鍋湯底 #和牛 #放題 #shabushabu大將(將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖
今期大將日式火鍋放題😬推出咗一款新湯底
只要加$50就可以升級人蔘雞煲 🐥

人蔘雞煲份量非常足👍
足足有半隻雞,入面仲有人蔘紅棗栗子糯米等等

完美咁樣還原韓國嘅人蔘雞湯😍
人蔘雞湯有微微嘅人蔘甘苦味
鮮雞湯清甜而不膩

煲滾咗之後,可以先飲一碗原味嘅人蔘湯💖
之後再打邊爐😬又養生又好食!

小編今次叫咗澳洲和牛牛小排套餐🥰
一如以往澳洲和牛既有肉味又有油脂香👍

同時必點花膠!超級大塊,而且膠原滿滿!

海鮮方面,必須點帆立貝😍
又大隻,又鮮甜!極度懷疑係刺身級!超厚切

仲有沙白,都係厚肉冇沙😘

@taisyou.hk

大將(將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖

2023-09-12
5 分鐘 (堂食)
2023-09-12 87 瀏覽
最近因為朋友好想食火鍋放題🤣所以就同佢去試咗呢一間都幾多人試過嘅大將👍🏻佢哋嘅質素同CP值都唔錯,大家可以試吓佢哋主要都係人手落單加野食嘅,不過出面都仲有唔同嘅丸類、菜類、小食、飲品同甜品可以拎👍🏻都幾豐富下😝我個人覺得佢哋嘅餃子同玉子燒都唔錯澳洲和牛牛小排套餐($388/位)最近因為想養生🤣所以我哋就加左50試佢哋嘅人蔘雞湯👍🏻呢個湯底清甜得黎又幾重人蔘同雞嘅香味,而佢入面個有半隻雞😌煮得夠軟爛,真係唔錯😜至於,我哋揀嘅呢個套餐CP值幾唔錯👍🏻三百幾就可以任食唔同嘅肉類、海鮮同小食,幾唔錯以下係kk同朋友都覺得幾好食嘅配料:✅ 澳洲和牛牛小排 (牛味勁重)✅ 和牛胸腹眼 (油脂重)✅ 日本帶子 (好新鮮)✅ 即炸午餐肉✅ 即炸響鈴最後梗係唔少得甜品啦,佢嘅甜品選擇都幾多👍🏻有得自製窩夫,自助雪糕,同唔同嘅甜品👍🏻 我就好好奇咁試咗佢哋嘅自助雪糕,食落都唔錯,朱古力味好濃,配埋其他配料真係幾唔錯

澳洲和牛牛小排套餐($388/位)

以下係kk同朋友都覺得幾好食嘅配料:
✅ 澳洲和牛牛小排 (牛味勁重)
✅ 和牛胸腹眼 (油脂重)
✅ 日本帶子 (好新鮮)
✅ 即炸午餐肉
✅ 即炸響鈴

2023-09-12 104 瀏覽
見到網上食評幾好 同朋友一行四人就即興黎打邊爐 可惜遇到不愉快經歷😥.當日叫左$228 嚴選安格斯牛肉既放題套餐 食完之後 其中兩個人當日肚唔舒服 之後有三個人開始有腸胃炎/胃炎既症狀.. .整體以言食物質素普通 但對食物同環境衛生無咩信心.. 唔會再黎第二次😔.|自助飲品機自助拎既水杯都比較污糟 拎左幾隻都有污漬.. 😥而且食左1個鐘左右 自助機無哂水 沖唔到飲品但未見有職員加水.|自助夾餅焗出黎既質地好冧 無咩蛋香😮‍💨
當日叫左$228 嚴選安格斯牛肉既放題套餐
|自助飲品機
自助拎既水杯都比較污糟 拎左幾隻都有污漬.. 😥
|自助夾餅
焗出黎既質地好冧 無咩蛋香😮‍💨
2023-09-08 73 瀏覽
前兩日同朋友一齊食晚市慶祝生日,餐廳有送生日蛋糕同幫手慶祝,另外侍應姐姐非常熱心,會主動同客交流,服務態度良好。其次食物質素亦不錯,有為數不少食物可選,仲有自助窩夫機,非常唔錯,整體嚟講建議一試
2023-09-05 2453 瀏覽
地址-大將將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖有日我探訪完我朋友後,我朋友介紹樓下商場有間火鍋放題好抵食,問我有冇興趣一齊食,我見自己的小肚子都開始演奏了,咁就當然有興趣啦。落到去都要排一陣隊,可見呢間餐廳都幾受居民歡迎,排到我地時,職員會先問我地要咩套餐,我地揀左中間的都可以了,再問埋湯底,就會帶我地入座,都幾貼心,唔錯。💋小食,到我地入座後,職員好細心咁介紹有咩設備咁,仲話出面有D小食,可以係湯底黎之前醫肚先,咁我地就出去拎,我就拎左D炸雞粒,玉子燒,醃蘿蔔咁,而我朋友就拎左泡菜,醃青瓜同埋中華沙律,咁我地唔敢拎太多,以免影響之後的表現,首先講下D炸物,佢D炸物炸得幾香脆,可能岩岩補充的關係,食落仲帶有一點的熱,而泡菜類食落酸酸地,幾開胃,唔錯。💋湯底(昆布清酒大蜆湯(加$10)及花生沙嗲湯),上到湯底後,我朋友揀左花生沙嗲湯底,呷左一口,勁濃郁,又唔會話太多花生係煲內,令到容易”痴底”,如果唔夠味的話,出面調味料處有沙嗲醬,可以自行調較,而我朋友着重健康,所以都冇作添加,而我就揀左昆布清酒大蜆湯,一上湯底已經聞到淡淡的清酒香味,一路煮,一路見證D大蜆開口,真係令人快
地址-大將
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖

💋湯底(昆布清酒大蜆湯(加$10)及花生沙嗲湯),上到湯底後,我朋友揀左花生沙嗲湯底,呷左一口,勁濃郁,又唔會話太多花生係煲內,令到容易”痴底”,如果唔夠味的話,出面調味料處有沙嗲醬,可以自行調較,而我朋友着重健康,所以都冇作添加,而我就揀左昆布清酒大蜆湯,一上湯底已經聞到淡淡的清酒香味,一路煮,一路見證D大蜆開口,真係令人快樂,而且我呢個套餐都包左蜆,可以隨時添加,而且佢蜆肉大得黎都好鮮甜,而最重要的係冇砂,真係一隻接一接咁食,勁爽。

💋牛舌+牛胸腹眼及墨魚(每人奉送嘗味頭盤一碟),係湯底滾起之際,職員都正好奉上嘗味頭盤,佢個牛舌真係不得不提,小妹我平時唔太好牛舌的,而因為今次係送的關係,我就嘗試一下吧,一咬就被驚艷到,彷彿有陣牛味衝入我的味蕾一樣,勁好食,之後我都不停咁加單,哈,而佢牛胸腹眼唔好以為好肥膩,食落都好爽口,而墨魚佢煮完後係勁厚身,食落勁爽。

💋澳洲和牛牛小排,一口牛肉粒,日本帶子,即炸午餐肉及響鈴,雲吞,黑魚片,食完頭盤後,我地都急不及待地叫左D肉食黎食,首先講下即炸午餐肉及響鈴,佢地上菜時真係仲帶一點溫熱,索滿了湯汁,勁正,一口牛肉粒方面,佢雖然要煮一段比較長的時間,但事實證明等待係值得的,咬落口感一D都唔柴,勁彈牙,而佢個和牛牛小排直頭有張牌仔放係個兜內話你知,食落比一般肥牛更重牛味,而且又唔會太肥,唔錯,日本帶子食落鮮甜味十足,唔會有雪藏味係裡面,雲吞食到唔少蝦肉係裡面,勁足料,又大隻,而黑魚片食落好滑溜,唔會有骨,食得好放心,最後我地再加埋出前一丁落去煮,索滿鮮甜的湯底,勁正。

💋甜品(雪糕窩夫),最後最後,我地每人都有自製窩夫作結,而我地都試左加雪糕或者加焦糖糖漿,發現就咁加焦糖糖漿已經好正,但加埋雪粒的話,就會有種冰火相融的感覺,再加埋香脆的邊,口感更豐富,正。
2023-08-26
  • 甜品
打邊爐一班朋友食一大鍋開心但得小貓兩三隻時 一人一鍋有時都係一個好選擇 鍋底可以選擇各自鍾意嘅「大將」就滿足到了除咗本身已經有嘅日式湯底外仲有local嘅花生沙嗲湯底、味噌雞鍋、中華重慶辣雞鍋選擇咗「味噌雞鍋」和「海老濃湯完熟蕃茄」雞鍋夠惹味 而且雞肉仲好嫰滑食哂之後加湯 就可以食到今日主角「澳洲和牛牛小排」與「嚴選和牛胸腹眼」嚴選和牛嘅油花最靚亦都係最好味嘅亦都大推佢地嘅任叫海鮮食咗帶子和沙白 大粒又鮮甜 份量任叫 真係好抵食阿星期一至四平日係150分鐘任食 星期五至早都有120分鐘係香港食任食火鍋有120-150分鐘 算奢侈 絕對夠食夠傾計任食嘅種類亦都非常多 除咗火鍋用的各款蔬菜和配料 亦有多款自製熟食、甜品、任飲飲品、3味軟雪糕機 和自製窩夫機種類多到一次食都試唔哂黎到呢到最後就要自製窩夫過癮一下估唔到自己第一次整 都整到個重脆脆嘅口感配麥片脆脆/朱古力醬/雪糕都好夾好滿足
打邊爐一班朋友食一大鍋開心
「大將」就滿足到了
除咗本身已經有嘅日式湯底外
仲有local嘅花生沙嗲湯底、味噌雞鍋、中華重慶辣雞鍋

選擇咗「味噌雞鍋」和「海老濃湯完熟蕃茄」
雞鍋夠惹味 而且雞肉仲好嫰滑

種類多到一次食都試唔哂

黎到呢到最後就要自製窩夫過癮一下
估唔到自己第一次整 都整到個重脆脆嘅口感
配麥片脆脆/朱古力醬/雪糕都好夾好滿足

去開Pop Corn行街見到呢間日式火鍋放題,望見只係湯底已經有足足超過十種選擇🤩而套餐亦有五款由$188-$468既選擇,想食平食貴都ok,餐廳面積又大、座位又寬敞舒適,真係唔洗諗二話不說走左入去食返餐🤗今次我哋簡左$388澳洲和牛小排,嚴選和牛胸腹眼套餐,牛、豬、雞、羊、海鮮、小食任均選擇,仲有自助吧既各款新鮮蔬菜、冷盤、炸物、甜品、飲品真係多到數唔曬。湯底🍲·昆布清酒大蜆湯大蜆超級新鮮,粒粒鮮甜大大隻,淡淡的清酒湯味,湯底用黎食蔬菜,海鮮不會被搶走食物本身既味道。·人氣之選-花生沙嗲湯超濃郁既沙嗲味,用黎食肉類最適合,完全唔洗點醬汁味道已經滿分。肉類🥩基本上我地試足Menu咁多款牛,每款都帶有濃厚不一既牛味,其中我最鐘意既係澳洲和牛牛小排,口感嫩滑、油脂分布平均仲有好靚既紋理,另外都鐘意個牛肉粒,碌完都完全唔會韌身,口感好煙韌🥰海鮮🦞覺得海鮮令我最驚喜,我本人對唔小火鍋既海鮮都唔抱期望,但呢度既海鮮勁新鮮,沙白上枱都仲識得郁,大八爪魚煮完好煙韌唔會咬極都咬唔開,帶子大蟹棒好鮮甜,推薦👍🏻自助區新鮮蔬菜、冷盤、炸物、甜品、飲品都係自己係自助區領取,每樣都有好多款式選擇,其中最為特別

湯底🍲
·昆布清酒大蜆湯

·人氣之選-花生沙嗲湯

肉類🥩

海鮮🦞

自助區
新鮮蔬菜、冷盤、炸物、甜品、飲品都係自己係自助區領取,每樣都有好多款式選擇,其中最為特別既係甜品方面有我最愛既格仔餅,自己動手做好過癮。飲品區最吸引我既係有部即制咖啡機,身為咖啡控既我即刻整左杯拿鐵咖啡,意外地杯咖啡可以比美咖啡小店🤭 整體都算相當唔錯👍🏻

值得一提,有時一家大細想食火鍋放題,但小朋友/長者食得小都要收成人價,好多人會卻步,呢度就好貼心有小朋友/長者價,所以當日都見唔小係呢區住既家庭黎食飯,如果家庭聚餐大家都可以考慮下丫。
2023-08-30 78 瀏覽
因為公務繁重,好耐冇咁想寫食評了入去之後員工叫我哋出返去,因為要先揀餐才入內同限時食飯。但其實係入去先落單,唔明玩法。我哋之後又有一group比我哋走到更遠,員工又跑入去要求人哋出返去揀餐。好古怪。座位都ok寬落因為lunch time冇人野食比較港式之餘,泡菜係壞的。仲要收芥$8我同朋友都覺得叔咗,同員工講,話會跟進,到賣單都冇跟過雞串同冬菇都有怪味問嘢同叫賣單都扮聽唔到。賣單時再次表達食物的味道問題,員工只係表示知悉,後來先話幫我哋同負責人講,出嚟之後竟然話如果再嚟可以俾返我哋lol好慢的服務,唔體諒打工仔趕返工的寶貴時間我點再嚟???
因為公務繁重,好耐冇咁想寫食評了
座位都ok寬落因為lunch time冇人

野食比較港式之餘,泡菜係壞的。仲要收芥$8
我同朋友都覺得叔咗,同員工講,話會跟進,到賣單都冇跟過
雞串同冬菇都有怪味
問嘢同叫賣單都扮聽唔到。
好慢的服務,唔體諒打工仔趕返工的寶貴時間
我點再嚟???
2023-08-30 54 瀏覽
👯同朋友行經 Popcorn 商場內, 揀咗呢間日式火鍋任食放題, 喜歡這店內嘅木系裝修, 光猛整潔, 座位舒適 , 入門口側邊, 仲有一個位置擺放好似小型超市咁, 賣一啲日式食品, 好有特色🥰✨適逢閒日喺星期一至四, 放題時間有150分鐘, 真係可以慢慢食到飽 😍仲係自選湯底, 一人一鍋 💕✨店內自助區食物擺放清晰整潔🍯設有多款調味醬汁🥬新鮮蔬菜, 前菜及熱盤小食, 肉丸及麵類🧃飲品櫃, 汽水機及咖啡機, 任飲🍨多選特色甜品, 軟雪糕, 自製窩夫機🧇✨全日任食放題 $188-468🫕10款自選湯底🥩肉類無限量供應 🫕雞白湯最啱灼新鮮蔬菜、雜菇及丸類, 白湯雞味濃郁😋🫕昆布清酒大蜆湯煮滾咗嘅清酒湯, 更能帶出大蜆嘅鮮甜, 係絕配嘅味道👍👯我哋揀咗👇🐂澳洲和牛牛小排嚴選和牛胸腹眼 $388💥奉送嘗味頭盤一碟, 牛舌,牛胸腹眼,墨魚, 肉質好有嚼口感 👍✨主打嘅兩款牛肉, 油脂分佈均勻, 厚薄適中, 入口軟嫩 😋💫另有7款牛肉選擇之多, 肉味濃, 各具唔同口感😋亦有豬、羊、雞肉嘅選擇, 食材新鮮 😍🐟海鮮方面有8款選擇之多, 及其他嘅火鍋配料真係令我哋有選擇障礙, 可惜試唔晒咁多款😅🍦朱古
仲係自選湯底, 一人一鍋 💕

✨店內自助區食物擺放清晰整潔
🍯設有多款調味醬汁
🥬新鮮蔬菜, 前菜及熱盤小食, 肉丸及麵類
🧃飲品櫃, 汽水機及咖啡機, 任飲
🍨多選特色甜品, 軟雪糕, 自製窩夫機🧇

✨全日任食放題 $188-468
🫕10款自選湯底
🥩肉類無限量供應

🫕雞白湯
最啱灼新鮮蔬菜、雜菇及丸類, 白湯雞味濃郁😋

🫕昆布清酒大蜆湯
煮滾咗嘅清酒湯, 更能帶出大蜆嘅鮮甜, 係絕配嘅味道👍

👯我哋揀咗👇
🐂澳洲和牛牛小排
嚴選和牛胸腹眼 $388
💫另有7款牛肉選擇之多, 肉味濃, 各具唔同口感😋
亦有豬、羊、雞肉嘅選擇, 食材新鮮 😍
🐟海鮮方面有8款選擇之多, 及其他嘅火鍋配料
真係令我哋有選擇障礙, 可惜試唔晒咁多款😅

🍦朱古力雲呢拿混合軟雪糕+Oreo, 再加 Caramel 醬汁 做Topping , 超級大美味😋
係我哋呢餐嘅完美句號❤️
⭐⭐⭐⭐⭐
2023-08-28
一直喜歡去大將打邊爐除了一人一鍋夠方便 (可以選自己想要的湯底 不用遷就別人口味)這裡的用餐環境舒適 用了大量日系淺木裝飾 走文青風幾乎都是卡座 空間寬敞 🤗這次我們選了「澳洲和牛牛小排.嚴選和牛胸腹眼150分鐘放題」 $388有2.5小時可以慢慢吃更舒服 👍🏻選湯底時發現竟然有味噌雞煲和中華重慶辣雞煲🔥本來在猶豫著 (想說在日式火鍋店選雞煲會不會中伏...🤣)但後來還是好奇心太旺盛了就選了不辣的味噌雞煲 (可無限添加雞件)結果超驚喜🤩🤩🤩 雞肉超嫩 而且醬汁也太好吃了吧 非常濃郁 每塊雞肉都很入味 😋連選了海老濃湯完熟蕃茄湯底的朋友吃過都說讚吃完侍應幫忙加入湯底讓我打邊爐 一鍋兩食這款套餐提供的牛肉種類多達六6款 每款質素都很好 油脂分布平均😋也有豬肉、雞肉、羊肉及海鮮等多款食物選擇餐廳設有自助區 提供不同的火鍋配料(例如蔬菜、丸類)尤其蔬菜款式多又超新鮮 我忍不住一直吃菜心苗 好吃❤️另有前菜、炸雞、甜品、自製窩夫甜品、雪糕機、汽水機和飲品櫃非常適合一家大小來這裡聚餐自製窩夫機很好玩 餐廳已預備好蛋漿自己喜歡吃多大塊 + Topping加什麼都由自己決定另外要大讚朱古力
一直喜歡去大將打邊爐
除了一人一鍋夠方便
(可以選自己想要的湯底 不用遷就別人口味)
這裡的用餐環境舒適
用了大量日系淺木裝飾 走文青風
幾乎都是卡座 空間寬敞 🤗

有2.5小時可以慢慢吃更舒服 👍🏻
選湯底時發現竟然有味噌雞煲和中華重慶辣雞煲🔥
本來在猶豫著 (想說在日式火鍋店選雞煲會不會中伏...🤣)
但後來還是好奇心太旺盛了
就選了不辣的味噌雞煲 (可無限添加雞件)
結果超驚喜🤩🤩🤩 雞肉超嫩
而且醬汁也太好吃了吧 非常濃郁
每塊雞肉都很入味 😋
連選了海老濃湯完熟蕃茄湯底的朋友吃過都說讚
吃完侍應幫忙加入湯底讓我打邊爐 一鍋兩食

這款套餐提供的牛肉種類多達六6款
每款質素都很好 油脂分布平均😋
也有豬肉、雞肉、羊肉及海鮮等多款食物選擇
餐廳設有自助區
提供不同的火鍋配料(例如蔬菜、丸類)
尤其蔬菜款式多又超新鮮
我忍不住一直吃菜心苗 好吃❤️
另有前菜、炸雞甜品、自製窩夫甜品、雪糕機、汽水機和飲品櫃
非常適合一家大小來這裡聚餐

自製窩夫機很好玩 餐廳已預備好蛋漿
自己喜歡吃多大塊 + Topping加什麼都由自己決定

另外要大讚朱古力雪糕 (自助雪糕機)❗️
原本對任食的雪糕沒什麼期望
結果我跟朋友一吃 味道跟Godiva朱古力雪糕有9成像😳
CP值太高了 大家一定要去試試🤗

2023-08-28 42 瀏覽
第二次和朋友過嚟食。環境走日系路線,地方闊落,坐得舒服。嘢食種類多,質素正過好多打邊爐店。好多嘢都好新鮮。沙白大大粒、黑魚片好滑嫩、最鍾意新出嘅牛胸爽,好爽口。店員服務周到,態度好。食物下單、送上檯速度都很快!👍
第二次和朋友過嚟食。
環境走日系路線,地方闊落,坐得舒服。
嘢食種類多,質素正過好多打邊爐店。
好多嘢都好新鮮。
沙白大大粒、黑魚片好滑嫩、
最鍾意新出嘅牛胸爽,好爽口。
店員服務周到,態度好。
食物下單、送上檯速度都很快!👍
安格斯牛小排
安格斯牛小排
2023-08-24 69 瀏覽
每次黎到Popcorn都有好多新餐廳選擇😍經過大將門口見到有澳洲和牛牛小排放題只係$388真係性價比高👍仲有雞煲同甜品可以任食,滿足晒我d需求🤩環境光鮮亮麗,日式裝修好有風格坐得舒服!食材乾淨企理,有好多豐富嘅選擇,而且設有甜品區👍入座後每人都有澳洲和牛牛小扒,西班牙五花肉片同昆布漬雞肉!和牛肉味濃郁肉質嫩口十分推介😋雞肉肉質鮮美口感嫩滑!湯底選擇了花生沙嗲湯!牛魔王出動啦🙆‍♀️叫左好多牛既唔同部位慢慢品嚐🤩安格斯牛小排,和牛胸腹肉,嚴選prime牛肩肉,特選美國牛肩肉!牛種類繁多全部都好出色,油花分布平均肥瘦相間令人食不停口🤤海鮮類有我最愛既沙白🥰有淡淡的海水味肉厚鮮美冇沙,日本帶子肉質爽口鮮甜,水魷魚入口彈牙!中華重慶辣雞煲🌟辣到剛剛好非常惹味,雞件厚肉多汁仲要可任食👍
每次黎到Popcorn都有好多新餐廳選擇😍經過大將門口見到有澳洲和牛牛小排放題只係$388真係性價比高👍仲有雞煲甜品可以任食,滿足晒我d需求🤩

環境光鮮亮麗,日式裝修好有風格坐得舒服!

食材乾淨企理,有好多豐富嘅選擇,而且設有甜品區👍

牛魔王出動啦🙆‍♀️叫左好多牛既唔同部位慢慢品嚐🤩

中華重慶辣雞煲🌟
辣到剛剛好非常惹味,雞件厚肉多汁仲要可任食👍

2023-08-22 53 瀏覽
大將 (將軍澳PopCorn)將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖最近工作壓力好大,放工之後突然好想打邊爐放鬆下。一於約朋友去呢間任食火鍋放題,一路食一路傾,非常滿足!打邊爐湯底相當重要,呢度安排一人一鍋,可以根據每個人嘅口味不同揀選湯底,分別揀咗中華重慶辣雞煲及花生醬湯底,有辣有唔辣,至在試多啲新嘢!我地力推中華重慶辣雞煲!香辣口味真係零舍開胃身為牛魔王嘅我,梗係要點澳洲和牛牛小排放題啦,入面有6款牛肉選擇,我最推薦嘅係安格斯牛小排,最鍾意佢油脂分布平均,入口嫩滑。如果鍾意食得清淡一d,可以揀選美國牛肩肉,食落無咁肥膩,但又有香濃嘅牛味因為我朋友唔食牛,不過除咗牛之外都有好多其實選擇,分別有豬、羊、雞、海鮮等可任均選擇,我朋友最推介係熊本豬梅花肉,肉脂味重,肉質軟腍,好推薦!其餘嘅肉類西班牙五花肉片、特選羊卷肉、昆布漬雞肉都係非常好味海鮮方面就大推沙白,超級新鮮,食咗勁多粒食咗粒!而其他日本帶子、水魷魚、大八爪魚、大蟹棒、蝦滑等等真係超級無敵新鮮,正呀!甜品方面我地最愛係自助雪糕機(朱古力、雲尼拿及雙併軟雪糕)和窩夫機,可以自選配料,又有得玩而且成品又香脆好食,相當驚喜
大將 (將軍澳PopCorn)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖

甜品方面我地最愛係自助雪糕機(朱古力、雲尼拿及雙併軟雪糕)和窩夫機,可以自選配料,又有得玩而且成品又香脆好食,相當驚喜呀!其餘有泡芙、布甸、Tiramisu等,都係非常好食㗎!

整體黎講,呢個火鍋放題用料新鮮,樣樣都好好食,而且環境乾淨,員工服務招呼又周到,好值得推薦呀!