2008-03-16 32 瀏覽
因為每星期都會去大圍上堂,所以都會食小小嘢,今次我選擇了這間,叫了個煎釀三寶,我叫了魚旦,豆腐同冬菇.魚旦--大大粒,好味.豆腐--都好大舊,豆腐都頗滑.冬菇--味道都不錯.六蚊四件,食完飽晒,很滿足.

魚旦--大大粒,好味.

豆腐--都好大舊,豆腐都頗滑.

冬菇--味道都不錯.

六蚊四件,食完飽晒,很滿足.
2008-02-17 16 瀏覽
話說去完車公廟,就在大圍行走下,見呢間小食店比起隔離那間多人,加上附近食店爆滿下,只好食下街邊食物呢間食店有燒賣,魚旦,碗仔翅,肉包,炒米粉等等我地叫左燒賣($6/5粒)同埋魚旦($6)燒賣味道同口感唔錯,但稍嫌豉油不足,味道有點啖魚旦入口彈牙,但味道比較淡另外,佢在價目表寫明,雖然講明是誠實,但令我覺得佢趁大日子賺錢,有點兒不夠大方而且,呢間小食店的衛生好似有小小不足,在我經過時看到蒼蠅在包上,但店員沒有反應不過無論如何,這間食店的味道的確有保證,偶然食下都是不錯的選擇
話說去完車公廟,
就在大圍行走下,
見呢間小食店比起隔離那間多人,
加上附近食店爆滿下,只好食下街邊食物

呢間食店有燒賣,魚旦,碗仔翅,肉包,炒米粉等等
我地叫左燒賣($6/5粒)同埋魚旦($6)

燒賣味道同口感唔錯,但稍嫌豉油不足,
味道有點啖

魚旦入口彈牙,但味道比較淡

另外,佢在價目表寫明[因應初幾,故調整價格],
雖然講明是誠實,
但令我覺得佢趁大日子賺錢,有點兒不夠大方

而且,呢間小食店的衛生好似有小小不足,
在我經過時看到蒼蠅在包上,但店員沒有反應

不過無論如何,這間食店的味道的確有保證,
偶然食下都是不錯的選擇
(非會員)
2007-06-26 15 瀏覽
佢d辣汁好好味,辣味中帶d甜味,好好食~辣魚蛋,牛泊葉,尤魚都會用果個辣汁煎釀三寶好奇怪,明明見佢都唔係成日出炸野,但次次食都係好熱o既~另外仲有生煎包,鍋貼質素一般,但鋪仔細細,噤多款式算唔錯
佢d辣汁好好味,辣味中帶d甜味,好好食~
辣魚蛋,牛泊葉,尤魚都會用果個辣汁
煎釀三寶好奇怪,明明見佢都唔係成日出炸野,
但次次食都係好熱o既~
另外仲有生煎包,鍋貼質素一般,
但鋪仔細細,噤多款式算唔錯
(非會員)
2006-12-10 56 瀏覽
如題! 我住大圍, 成日都有去買魚蛋食! D 辣汁好好味! 九龍出面都食唔到! 必試!!!! 其他小食好似煎釀三寶都好得!