平時黎西環一直有留意到夏雪🤤以前食過大圍分店好正今次再食更上一層樓🍨一入鋪頭已經一陣甜品既香甜飄飄下😆令人興奮專門做waffle 配雪糕、茶、咖啡等等...睇得出店主好有心思設計menu ... 非常吸引chocolate Waffe ... 出色!好香蛋味、但仍有空氣感;雪糕極重朱古力味🍫🍩 配埋香蕉 非常滿足close up for this art product !宇治抹茶雜錦...very impressive!!一上枱超級香濃既抹茶味🍵每一樣野都係精品😍😍抹茶心太軟 🍮非常好味一切開好似岩漿咁爆哂出黎🍵抹茶爆發Pancake、蕨餅、Mochi 、通統都好滋味🍡😇好幸福既感覺close up!咁好生意真係有原因😋😋😋😋
平時黎西環一直有留意到夏雪🤤
以前食過大圍分店好正
今次再食更上一層樓🍨

一入鋪頭已經一陣甜品既香甜飄飄下😆令人興奮
chocolate Waffe ... 出色!
宇治抹茶雜錦...very impressive!!
一上枱超級香濃既抹茶味🍵

每一樣野都係精品😍😍

抹茶心太軟 🍮非常好味
一切開好似岩漿咁爆哂出黎🍵抹茶爆發
close up!

咁好生意真係有原因😋😋😋😋
2018-05-20
近排都特別忙碌,便和朋友忙裏偷閒去食甜品放鬆一下!我地就去到位於堅尼地城既《夏雪》去食甜品。呢度嘅環境裝修好別緻,令人坐得好舒服,今晚坐滿人添。 《魔鬼窩夫》以朱古力作為主角,在朱古力窩夫上放上朱古力雪糕及經典心太軟。雪糕濃滑而且很重朱古力味,配上窩夫和香蕉一起食用令口感變得十分豐富。令人更意外的是經典甜品心太軟放在窩夫上,不但令口感變得不同,而且更能令朱古力變得更美味~另外,裝飾得賞心悅目有玫瑰花士多啤梨和朱古力醬作點綴!喜歡朱古力的人必定要試這款甜品!《抹茶窩夫》甜品已日本綠茶為主,味道比較濃郁和甜口,個人認為過甜了一點點。綠茶跟紅豆是絕配 唷!!另外點了伯爵茶,味道比較濃郁,適合甜品後消滯《白桃梳打》在炎熱的天氣下當然要凍飲,這店不但有白桃口味,更有巨峰提子口味。在梳打的襯托下,令到味道清爽但又不失白桃的清甜味!值得一試。

呢度嘅環境裝修好別緻,令人坐得好舒服,今晚坐滿人添。

綠茶跟紅豆是絕配 唷!!

另外點了伯爵茶,味道比較濃郁,適合甜品後消滯

2018-05-23 39 瀏覽
上星期六去咗港島,可以順路去位於西環嘅夏雪,呢度有我鐘意食紫薯口味嘅甜窩夫同綠茶口味嘅甜品,諗起到甜到入心。我同K先生點咗紫薯心太軟同抺茶特盛開心share。呢度甜品係即叫即製,食好野當然要俾d耐性。紫薯心大軟🍠出場,未食巳聞到香噴噴嘅紫薯味紫薯窩夫外脆內軟,中間還夾咗紫薯容,口感非常豐富。紫薯心太軟流心效果不錯,不太甜,很天然很好食。另外,豆腐雪糕很香很清新。還有兩粒日本番薯,食完非常滿足,紫薯控嘅朋友一定要食下。跟著介紹下抺茶。特盛,呢款都係必食之一賣相非常吸引,抺茶心太軟配抹茶雪糕,旁邊還有抹茶啫喱、白玉丸子,紅豆,食到Lam Lam 脷。抺茶牛奶抹茶味很香,抹茶同牛奶份量配搭得啱啱好。黑芝麻牛奶好少地方有黑芝麻牛奶飲,當然要試一試呢,很香芝麻味,又香又滑,好飲。呢度d甜真係色,香,味俱全,絕對係回味無窮。

紫薯心大軟🍠出場,未食巳聞到香噴噴嘅紫薯味
紫薯窩夫外脆內軟,中間還夾咗紫薯容,口感非常豐富。
紫薯心太軟流心效果不錯,不太甜,很天然很好食。
另外,豆腐雪糕很香很清新。

還有兩粒日本番薯,食完非常滿足,紫薯控嘅朋友一定要食下。

跟著介紹下抺茶。特盛
,呢款都係必食之一

抺茶牛奶

抹茶味很香,抹茶同牛奶份量配搭得啱啱好。

黑芝麻牛奶

呢度d甜真係色,香,味俱全,絕對係回味無窮。
1. 紫薯窩夫($88)🍠🍨如果你係一個甜品控,就一定要黎夏雪試下,更加要試下佢地皇牌產品--紫薯窩夫,除左窩夫入面夾住厚厚嘅紫薯蓉👏🏻仲有幾舊日本紫薯仔🍠成個甜品仲滿佈紫薯粉👍🏻亦都可以點糖漿食,好滿足😋😋😋食到有點膩就可以食旁邊原條香甜多汁嘅哈蜜瓜🍈同埋新鮮豆腐雪糕🍨又熱好凍,雙重享受🤩🤩🤩彤樂評分:10/102.魔鬼窩夫($108)🍫🍨假如你係朱古力控嘅大愛,見到依款甜品一定未食先興奮😍😍😍左邊係比利時朱古力雪糕🍫加上朱古力細同香蕉🍌而右邊係熱辣辣嘅朱古力心太軟,兩邊底部都有朱古力窩夫,真係極度邪惡,更加冰火交融,食到停唔到口🤩唯一相對前者膩左少少😂彤樂評分:9.5/103. 抹茶特盛($108)🍵又一邪惡港女必食甜品,叫得做抹茶特盛,緊係有大把抹茶食品啦,一款有齊抹茶心太軟、抹茶雪糕、抹茶啫喱、抹茶蕨餅、抹茶丸子🍡😱😱😱配料就有銅鑼燒、白丸子、紅豆😍重點係抹茶心太軟入面濃濃嘅抹茶漿😁如果同行朋友怕抹茶苦,可以淋黑蜜食,增加甜味👍🏻食到膩就可以飲啖玄米茶🍵真係配搭得好好😋彤樂評分:9/10
1. 紫薯窩夫($88)🍠🍨

彤樂評分:9/10
2018-05-06
紫薯窩夫
2018-05-22 1146 瀏覽
炎炎夏天,就算已經入晚,仍然可以感受到空氣中那份抑悶的熱氣,這個時候,根本不會有食欲,就算想吃東西,也只想吃一些可以替自己降溫消暑的食物。今晚因為太熱的關係,已經放棄了吃正餐,改為吃一個冰涼的甜品當晚飯,而在夏雪吃頓甜品宴的確是合適的選擇。Cold Brew($48)非常有心,因為咖啡送上時,連埋冰杯一齊上。咖啡瓶外型討好,好像是小型酒樽,味道入口酸度適中,苦味不重,回甘在口內有一陣肉桂的香味。Tropical Smoothie($58)沙冰雜果果味香濃,香甜鮮味。內裡的橙皮帶出微微甘苦味,令酸度不會太強烈,味道更有層次。而雪葩內夾雜菠蘿和檸檬的味道,消暑之餘,還刺激起食欲,難得的是連柑肉也很鮮甜多汁。魔鬼窩夫($108)由心太軟、朱古力窩夫、朱古力雪糕、朱古力碎、香蕉、朱古力漿等配合而成,外型似鮮花的士多啤梨非常搶眼。窩夫鬆軟,內裡很軟綿綿,而不算太熱易入口,雪糕較甜,令朱古力味不太突出。心太軟做得很好,內裡的朱古力很香,而且烤得剛剛好,不會太硬及過火。抹茶‧特盛($108)抹茶大全餐,由抹茶雪糕、抹茶心太軟、抹茶寒天、兩色丸子、蕨餅,紅豆、燒餅等等,再附上黑蜜和玄米茶,完完全全的京

cold brew

Cold Brew($48)

Tropical Smoothie

Tropical Smoothie($58)
魔鬼窩夫

魔鬼窩夫($108)
抹茶‧特盛
抹茶‧特盛($108)
抹茶大全餐,由抹茶雪糕、抹茶心太軟、抹茶寒天、兩色丸子、蕨餅,紅豆、燒餅等等,再附上黑蜜和玄米茶,完完全全的京都風大餐
心太軟內裡非常濃香,入口後,強烈味道絕對是抹茶控的至愛。
寒天很滑,加上黑蜜十分美味,紅豆和兩色丸子是一起食的,難得的紅豆起沙非常之甜,它和丸子是非常合適的配搭。
蕨餅彈牙煙韌,風味十足。
燒餅用來配合雪糕和心太軟等食物是非常好的選擇。
而抹茶雪糕奶味較重,抹茶味未能完全帶出來。

兩道食物的分量都非常之多,食完之後完全夠飽肚唔需要再食正餐,亦滿足了我以甜品代餐的要求。
題外話/補充資料: 餐廳是環保食肆,鼓勵走杯及走吸管
2018-05-14
cold brew
Tropical Smoothie
抹茶‧特盛
  • Cold Brew
  • Smoothie
2018-05-21 38 瀏覽
西環呢區黑洞真係什少踏足估吾到第一次黎就係要剝牙好多朋友仔單聲我知剝完會有幾食吾到野我決定剝之前食餐好既放鬆下心情無意中見到呢間CAFÉ環境舒適就入左去原本以為係甜品店 原來星期五六日有BRUNCH岩晒我一起身就出門野都未食過既人我叫左牛油果牛角酥老實講我平時什少食牛角酥 覺得得個肥字估吾到呢到既牛角酥令我改觀!飽身微暖 咬落好脆好酥香口得黎吾太膩 重點吾會有成口油既感覺配合牛油果軟綿綿既口感 PERFECT match!!跟餐仲免費配咖啡 十分抵食由於我吾太好咖啡 所以俾左朋友仔飲佢揀左杯凍latte我自己另外叫左杯凍焙茶牛奶忘記由幾開始愛上焙茶既味道話說呢杯飲品都幾大杯一入口好香牛奶味 之後慢慢有焙茶既焙煎過既香氣整體甜度剛好除左牛角酥 我地仲要左份classic all day breakfast值得大讚沙律菜既份量 超級多岩晒我口味食個時我自己中意夾小小忌廉芝士醬配住食一濃一淡好味道呢份all day breakfast仲配搭埋兩件窩夫就算凍左都依然好脆 同埋我中意佢口感因為我好怕窩夫入口食緊一pat粉既感覺食完主食係要試埋甜品(無錯我怕剝完牙無機會食)第一樣係抹茶特盛 對於
西環呢區黑洞真係什少踏足

原本以為係甜品店 原來星期五六日有BRUNCH

岩晒我一起身就出門野都未食過既人
我叫左牛油果牛角酥

老實講我平時什少食牛角酥 覺得得個肥字
估吾到呢到既牛角酥令我改觀!

飽身微暖 咬落好脆好酥

香口得黎吾太膩 重點吾會有成口油既感覺

配合牛油果軟綿綿既口感 PERFECT match!!
跟餐仲免費配咖啡 十分抵食

一濃一淡好味道

呢份all day breakfast仲配搭埋兩件窩夫
就算凍左都依然好脆 同埋我中意佢口感

因為我好怕窩夫入口食緊一pat粉既感覺
食完主食係要試埋甜品(無錯我怕剝完牙無機會食)
第一樣係抹茶特盛
對於半個抹茶控既黑洞黎講好吸引

好可惜當日pancake粉未番到貨 店主用多d白玉同厥餅補數
Nevermind 因為我好中意食白玉同厥餅呢類口感十足既野

伴礏黑糖醬比較甜 配合無咩味既白玉一流

最後食埋清甜哈蜜瓜 好解膩
估吾到呢間café鋪仔細細 但食物質素咁好

款式仲要吾少! 岩晒weekend放空時chill一下
2018-05-15 613 瀏覽
今日係母親節, 本應係好開心既日子. 不過自上年起我慶祝既主角已經離開左我所以每年既呢一日我都變得好失落. 老公知道我既心情專登上OPENRICE 見到呢間好特別既甜品, 所以佢就專登車左我去食. 餐廳既門面好有FEEL, 入左去係行MOODY既工業風. 個MENU 好靚呀! 好多COLOUR 令到花多眼亂樣樣都想叫. 店舖都好多人,我地搵左位坐後就一人一個DESSERT再加杯LATTE.我叫左杯焙茶LATTE 老公叫左杯黑芝麻LATTE, 我地黑白雙殺! 哈哈... LATTE 奶味好重, 而黑芝麻味係比焙茶出色既, 可能係因為之前未試過既關係. 飲完個口仲係滿滿既黑芝麻香... 好似飲左碗芝麻糊但又唔會咁滯既感覺. 呢個係我叫既DESSERT呀~ 好日系!! 一個DESSERT有晒我鐘意既所有原素, 有蕨餅啦, 心太軟啦, 雪糕啦. 叮噹豆沙餅啦, 丸子啦... 仲要窩心到爆咁配上一杯綠茶. 成個都係好似為左我而設咁真係開心到核爆呀! 味道真係冇得彈粒粒紅豆夾綠茶仲點會有得輸. 丸子煙勒好有咬口... 真心好好好好味呀!老公叫左呢個香蕉朱古力窩夫~ 其實呢個價格俾到有呢個PORTI
老公叫左呢個香蕉朱古力窩夫~ 其實呢個價格俾到有呢個PORTION真係太過闊佬!! 真心真係一個DESSERT2個人SHARE都可以. 不過我咁貪心又點會咁遠黎到只食一樣咁小.  朱古力窩夫入口係鬆化同好重朱古力味, 中間仲有D CHOCOCHIPS, 香蕉都好有HEART 一片片切好之餘仲要有焦糖面令到香蕉更加特別. 再加埋涼透心既朱古力雪糕就更加冇得彈啦!
2018-05-13
夏雪一直穩佔我最喜愛甜品店的頭三甲,最近有見推出新產品,身為忠實fans的我當然馬上去支持囉~Menu設計有所轉變,感覺上選擇少了,一問之下原來平日不再提供雪糕,只能在週末才能吃到雪糕了。每次必點這個抹茶特盛,內容有綠茶心太軟、綠茶雪糕、綠茶蕨餅和啫哩,以及一杯玄米茶。每款配料均有水準,絕不欺場,丸子Q彈、心太軟綠茶味濃郁,流心澎湃,水準依舊絕對值得一試新推出的竹炭黑芝麻窩夫也沒令人失望,窩夫香脆略帶點黑芝麻味,淋上小瓶內的竹炭芝麻汁更添滋味醬汁散發濃郁黑芝麻味,略稠有質感,不錯的喔~甜魔再點了Affogato Baileys,將傳統的espresso轉上Bailey,具另一番風味,底層的朱古力脆片增添口感,是酒味甜品的不二之選

絕對值得一試

竹炭黑芝麻窩夫
醬汁散發濃郁黑芝麻味,略稠有質感,不錯的喔~
Affogato baileys

2018-05-07
竹炭黑芝麻窩夫
2018-05-03 28 瀏覽
今日好大雨😵搞到放工冇晒心情,但好彩今日同中同gathering 去食好野,心情先平服返d.呢間甜品舖都幾出名,9點去食排左起碼20mins,可能因為間店細冇咩位.不過好野係值得等既. 小店以窩夫做賣點,最出名應該係紫薯味. 叫左套餐包2個窩夫同2杯野飲上面係伯爵茶味下面係紫薯味. 個人鍾意紫薯多d, 加上糖漿同雪糕,一凍一熱令窩夫更有口感.餐包既檸茶仲叫左朱古力味窩夫心太軟😋心太軟火山爆發流晒d漿落窩夫度😆好正好好味. 綠茶雪糕,配豆沙餅火燒冰糖summer coffee~

叫左套餐包2個窩夫同2杯野飲

餐包既檸茶

綠茶雪糕,配豆沙餅

火燒冰糖summer coffee~
一直聽到夏雪呢個名,好想黎,聽講佢d甜品同窩夫好出色同賣相好靚。果然將張甜品相一登facebook無rag location,d朋友仔已認到我去左夏雪。士多啤梨朱窩夫,熱哄哄嘅上枱,賣相非常吸睛。大大件原味窩夫,伴著士多啤梨醬同士多啤梨片,再將非常滑嘅雪糕放上窩夫一齊食,真是冰火溶於一體的最佳示範。雪糕較街外一般嘅香滑,襯上窩夫及士多啤梨片,口味一流。另外叫左個白桃smootie,超好飲解渴。甜品味道不錯,賣相也用心,難怪會一試再試。

另外叫左個白桃smootie,超好飲解渴。

甜品味道不錯,賣相也用心,難怪會一試再試。
2018-02-24
2018-04-08 1043 瀏覽
今次嚟到西環呢間好有格調嘅cafe食野, 呢度非常就腳, 堅尼地城站出閘後行一陣就到。甫一入去, 就覺得呢度嘅裝潢真係相當唔錯, 環境相當舒服, 好有慢活嘅感覺。呢度嘅Waffle係比較出名嘅, 今次亦都係專程嚟食Waffle, 我點左一個紫薯窩夫, 呢個窩夫相當好味, 係呢度嘅招牌菜之一, 有足料嘅紫薯餡同埋真豆腐雪糕, 甜度亦適中, 再加上伴碟嘅哈蜜瓜, 整體格調相當之高貴優雅。除左Waffle之外, 我點左一杯竹炭黑芝麻牛奶, 亦都係相當驚喜。呢杯黑芝麻牛奶嘅奶味極濃, 滑得嚟又唔會太甜, 加上味道偏淡嘅黑芝麻味道, 熱呼呼的相當暖胃又開胃。由於呢度實在太好坐太舒服, 坐坐下決定響度食埋飯。我加點左一客全日夏雪 All day Summer Light Set ($48), 呢個 all day set 有窩夫、沙律菜、榛子醬、焗薯同埋煙肉, 種類相當之豐富。另外再加點左牛角色餐同一客精選意粉, 全部食物都非常高水準, 能夠在呢個坐得咁舒服嘅環境之下享受到呢d美食, 真係一件相當幸福嘅事。

2018-03-24
2018-04-05 61 瀏覽
紫薯心太軟加窩夫,98蚊。有啲貴。。。。。。。。。。。。不過幾好食,呢個心太軟食得出好新鮮,應該係即日整,即時焗既,上到枱仲熱辣辣既,個心太軟有啲似杯仔蛋糕但係佢流心,如果個流心無咁結踢踢會好食啲。同紫薯窩夫一樣,都係同豆腐雪糕做朋友。❤️個豆腐雪糕一上枱有啲太硬,不過同紫薯一齊食真係一流,喺夏雪豆腐同紫薯就好像一對好朋友,唔會分開。窩夫一如既往幾好食,個窩夫脆脆的,再加埋窩夫入邊嘅紫薯蓉,覺得幸福。整個配搭不錯,如果一個人食可以唔食飯嚟食!
紫薯心太軟加窩夫,98蚊。
有啲貴。。。。。。。。。。。。
不過幾好食,
呢個心太軟食得出好新鮮,
應該係即日整,即時焗既,
上到枱仲熱辣辣既,
個心太軟有啲似杯仔蛋糕
但係佢流心,
如果個流心無咁結踢踢會好食啲。

同紫薯窩夫一樣,
都係同豆腐雪糕做朋友。❤️
個豆腐雪糕一上枱有啲太硬,
不過同紫薯一齊食真係一流,
喺夏雪豆腐同紫薯就好像一對好朋友,
唔會分開。

窩夫一如既往幾好食,
個窩夫脆脆的,
再加埋窩夫入邊嘅紫薯蓉,
覺得幸福。

整個配搭不錯,
如果一個人食可以唔食飯嚟食!
2018-04-04 46 瀏覽
上星期六車爸爸很早便在機場收工!難得有拍拖時光當然二仔底死跟出城!!就是這樣造就了看日落觀海的動人時光!吃罷*驚*喜的包點後換來我想試已久的夏雪,早前在大圍偶遇可惜沒胃納品嚐,這天終於如願以償而且還不須等位呢! 我早已鎖定目標吃紫薯乜乜乜!只待車爸爸選心水甜品。 喜歡清爽的他選了Icy Summer寒、夏$65,有柚子雪葩、燒菠蘿和將調的檸檬酒,配搭好Fresh喔! 這杯檸檬酒淨飲很清新但較酸!用來倒入甜蜜柚子雪葩同吃提升香氣,還可將之配燒菠蘿會有意想不到的效果,連怕酸的車爸爸也讚不絕口可知它魅力非凡呢! 而我選了Purple Lava紫薯心太軟$98,一份有整哈密瓜、紫薯窩夫、烤紫薯、豆腐雪糕愛紫薯心太軟,豐富度對得起這價錢有餘了!! 粉紫色的賣相必能俘虜我這紫色控!心太軟焗得非常出色,外層香脆可口流心澎湃洶湧!有片有真相! 賣相沒得輸那味道又如何?先吃紫薯心太軟外層香脆可口滿分,流心紫薯餡十分甜美,幽幽的紫薯味可以再濃些更妙!而紫薯窩夫的質感我十分受落,脆中軟熟入口舒適,內裡的足味紫薯蓉香氣非凡,而且份量恰到好處太美妙了!還有自家製的香滑豆腐雪糕,必定令您吃過番尋味的!這有心又有

我早已鎖定目標吃紫薯乜乜乜!只待車爸爸選心水甜品

賣相沒得輸那味道又如何?先吃紫薯心太軟外層香脆可口滿分,流心紫薯餡十分甜美,幽幽的紫薯味可以再濃些更妙!而紫薯窩夫的質感我十分受落,脆中軟熟入口舒適,內裡的足味紫薯香氣非凡,而且份量恰到好處太美妙!還有自家製的香滑豆腐雪糕,必定令您吃過番尋味的!這有心又有水準的甜品店相信不久我必會重臨的!
2018-03-31
其他
講真,「夏雪」已經HIT左好鬼耐,但實在有D遠,因為要食就想食總店,久久未有黎,今次同朋友係灣仔食完晚餐,的起心肝過黎!搭叮叮坐到去堅尼地城總站,行過黎好近。大約晚上9點到,已經近乎滿坐好彩仲有位,原本一早已經諗好要試佢個紫薯心太軟,因為一直都想黎試呢個,點知已經冇哂⋯⋯所以想食佢個紫薯心太軟既話要早啲黎。於是點左紫薯窩夫、雪芭盛同竹炭黑芝麻牛奶。紫薯窩夫 $88有兩塊切半既窩夫,窩夫好厚料!完全唔會食空氣咁,而且烘得香脆,蛋味亦頗濃,而紫薯填左每塊窩夫既二分一左右,好欣賞冇刻意加甜紫薯餡,係本身紫薯自己既味道,所以窩夫完全唔會偏甜,鐘意食甜啲既就可以淋附上既糖漿。面上既雪糕以為係普通雲呢嗱味?錯啦!係豆腐味,質地較硬身,凍冷冷雪糕同熱辣辣既窩夫一齊食,不嬲係至佳組合。食完仲有哈密瓜做甜品,都咪話唔飽雪芭盛 $88有三隻味道,從左至右分別係:白桃、柚子同椰子。白桃味配上士多啤梨片,淡淡既甜味; 柚子配上柑桔肉,微微甘味;椰子味則配上紅豆,味道好重,好香。食飽飯食雪芭個胃都舒服啲竹炭黑芝麻牛奶 $45(熱)唔知道原來叫杯牛奶都有拉花,黑芝麻味都頗重,唔飲咖啡既人點呢杯係不錯既選擇。走既時

大約晚上9點到,已經近乎滿坐

紫薯窩夫 $88

雪芭盛 $88

竹炭黑芝麻牛奶 $45(熱)

走既時候將近10點,門口已經排緊隊!
就算第二日要返工,大家為左食甜品同朋友/另一半吹下水、談下情,夜夜都有人等位食甜品
2018-03-28
$90 (宵夜)
  • 紫薯窩夫
2018-03-29 50 瀏覽
超級高質既甜品店,難怪晚晚都有人排隊! 紫薯窩夫 $88 窩夫有幾款口味揀,我就揀左最想試既紫薯味☺️窩夫即叫即整,充滿蛋香味道,一咬落去窩夫微脆,繼而係香軟既紫薯蓉,份量足料😍😍😍最想讚係豆腐雪糕,味道天然,豆腐味好重呢!旁邊仲有舊蜜瓜,略嫌唔夠甜,窩夫可以點糖漿/忌廉食😋😋原先以為食一份會好濟,但食完勁想再想,可以再encore!!❤️抹茶特盛 $108 除了叫紫薯外,當然有叫大熱既抹茶甜品,不過我覺得紫薯窩夫好食啲同平啲🤣抹茶特盛分別有抹茶心太軟、抹茶蕨餅、抹茶啫喱、抹茶雪糕、熱香餅、紅豆蓉同白玉~ 雪糕同心太軟都做得唔錯,雖然唔算超級流心,但心太軟帶茶既回甘味,唔會死甜,加分🤤!白玉有口感,我個人就麻麻地熱香餅,覺得有啲dry☺️
超級高質既甜品店,難怪晚晚都有人排隊!

紫薯窩夫 $88

抹茶特盛 $108