2024-08-02
🇹🇼觀塘爆場台菜小店🧋-朋友帶我嚟觀塘做運動 運動完即刻要填下肚😳 平時喺呢邊都係食泳室或者米線 今次就試下呢間二樓嘅人氣台灣菜😎 2:30pm後餐廳仲有9折添-🧆 明明 - 我不是章魚燒 $46 / 鹽酥雞球 $18店員特別介紹嘅新嘢 叫我不是章魚燒🦑 原來係炸墨魚丸嚟 醬汁擺盤都真係幾似🤣 鹽酥雞球估唔到份量都幾多 每一粒都脆卜卜🔥 -🌯拉絲芝士火腿蛋餅 $43 / 手撕雞便當 $67呢個蛋餅有個別名叫「熔岩蛋之戀」 見到啲芝士就知點解 好澎湃🌋 手撕雞肉質嫩滑 調味唔錯 仲有菜脯台灣腸等等配菜 好送飯😋-🫔脆炸鮮奶卷.古早芋泥二文治 $48食台灣嘢點少得芋泥呀 兩塊餅皮包住芋泥炸脆 簡單但好味🥹 仲有配埋香甜煉奶味嘅脆炸鮮奶卷㖭🍼 -🍹爆珠馬蹄椰子水 $28 / 全手作芋頭鮮奶 $24馬蹄爆珠口感好特別 加埋椰子水飲落好清新🥥 芋頭鮮奶冇額外嘅甜味 芋泥好足料 加分👍🏻-📍壹.01觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖-
🧆 明明 - 我不是章魚燒 $46 / 鹽酥雞球 $18
🌯拉絲芝士火腿蛋餅 $43 / 手撕雞便當 $67