2023-03-21
銅鑼灣番工既打工仔注意‼️又有好介紹🥳食雙餸飯燒味飯食到悶? 星馬菜一定有一款啱你口味❣️價錢仲好掋添🤭♥ 檳城梛漿飯 $62梛漿飯我哋揀咗配豬勁肉,豬頸肉燒得好香,點埋配有嘅醬汁風味十足✨椰漿飯睇落以為普通白飯,點知食落都有淡淡既梛香,仲有少少醬料調過味食落多鹹鹹地,齋食都唔會冇味😁鮮奶紅豆冰 +$15平時已經好鍾意飲紅豆冰,呢度仲要係鮮奶底中哂我杯茶😍 唔會好甜,唔係溝糖水✨名副其實嘅鮮奶紅豆冰♥ 娘惹喇沙🍜 $68海南雞轉左雞髀🍗+$8(記得要轉!雞髀位真係滑好多㗎🤭) ,食喇沙識食一定係食摻摻,粉米線兩溝麵底先正!喇沙配料仲有豆卜、魚片、芽菜同雞蛋🥚,喇沙味湯底順滑,唔會太辣,唔食得辣嘅人都可以一試👍🏻瀑布拉茶 +$12點少得拉茶!即叫即拉,滿到瀉就係佢既賣點,岩哂打卡!泡沫🫧就好似瀑布甘流落黎✨ 拉茶茶底濃,飲落又夠細滑 ♥ 咖央多士 $30等到2:30夠鐘嗌埋個下午茶🤣🤣🤣多士兩邊都烘得香脆,夾住厚厚嘅牛油🧈,加埋斑蘭醬甜絲絲,邪惡得黎我又好鍾意食🥳♡ 座位坐得舒服,銅鑼灣來講價錢認真唔貴,午市仲包埋嘢飲😆雖然地址係寫住灣仔,提提大家銅鑼灣出口過去好近咖咋❣️
♥ 檳城梛漿飯 $62
鮮奶紅豆冰 +$15