2023-03-07 596 瀏覽
好耐無食新加坡馬拉菜啦! 最近同閨蜜去左灣仔呢間新開既新加坡餐廳,性價比高!! 好多特色食物! 揀完食物後,店員就俾左兩碗湯我地飲😋 我地就叫左:.🥘焗咖哩農夫包(大)配香茅雞扒真係超大個農夫包😍 裡面裝住好多份量既咖哩同雞扒! 呢個有2款咖哩揀,一款係新加坡咖哩,一款係印度蕃茄咖哩,我地揀左印度蕃茄咖哩,因為無咁辣,咖哩汁好惹味好濃! 雞扒好滑好juicy,而且份量都多,唔會hea俾2-3件就算! 農夫包既包蓋係放旁邊無沾汁,所以好脆,再點咖哩食好香😋.🍖馬拉肉骨茶套餐包一大碗馬拉肉骨茶,一碟數件油炸鬼,一碗飯同一碗菜。馬拉肉骨茶藥材味重,我超鍾意飲🥹 裡面有3大件排骨,超足料!! 排骨肉好軟好入味,本身另配有甜豉油可以點,但唔點都已經夠味! 飲啖肉骨茶再食啖飯,真係好滿足!!.🥓爐燒豬頸肉(例牌)例牌既豬頸肉份量都好多😲 豬頸肉燒得好香好軟,好好食!! 本身亦附有酸辣汁,增添風味!.🧇油酥餅見農夫包咁多咖哩,再叫左份油酥餅去點咖哩食,一份有4大件,咖哩同油酥餅真係絕配! 油酥餅本身軟綿綿,點咖哩好入味好香!.🧋拉茶差不多每枱都有叫拉茶,本身餐牌見佢地既拉茶係多到瀉出來,係人手即拉,
🥘焗咖哩農夫包(大)配香茅雞扒
🍖馬拉肉骨茶套餐
🥓爐燒豬頸肉(例牌)
🧇油酥餅
🧋拉茶
差不多每枱都有叫拉茶,本身餐牌見佢地既拉茶係多到瀉出來,係人手即拉,而且打左綿滑泡沫放奶茶面慢慢流出,一定要影相打卡! 而且,係比一般凍飲更大杯!! 味道很不錯,茶味濃,甜度適中👍🏻
☕美祿恐龍
發現好多新加坡餐廳都會有美祿恐龍,即刻叫左杯,味道好濃郁好香甜,上面再灑滿美祿粉同棉花糖,真係甜蜜蜜啦!
呢度仲有好多款新加坡菜,例如海南雞飯、椰漿飯、咖央多士等等,下次要再來食!!😍 環境好光猛乾淨,服務好好,最重要係價錢好親民,唔怪得當晚來到都幾受歡迎💕
2023-03-03