2018-01-27 166 瀏覽
今晚周圍行下睇下有咩未食過,經過呢間四葉草見到個版寫住千層麵餐,好似好正咁,就入左去la 🙈....其實入面裝修都算可以...幾親切!好過前幾間cafe咁簡陋😂,呢到似cafe式茶餐!價錢都係中下,菠菜湯睇落一般,飲落都ok la黑椒茄子焗牛扒飯...普通牛扒菠菜濶條面嗯....似家庭式食物~失望,可能我自己煮都得🙈同埋我同Bf食完番到屋企兩個都肚㵼,唔知係咪碗湯,真係無下次...😅食完好似無食過野咁...

價錢都係中下,
菠菜湯睇落一般,飲落都ok la
黑椒茄子焗牛扒飯...普通

牛扒菠菜濶條面
嗯....似家庭式食物~失望,可能我自己煮都得🙈

2017-10-20 476 瀏覽
去香工買衫,買唔到野!所以周圍行吓,見到呢一間鋪頭好多人幫襯,仲要等位。行埋去睇下原來食焗飯、意粉。。可惜剛剛食完米線,個肚仲好飽。山長水遠出到嚟,唔試下又好可惜!諗起個仔鍾意食肉醬意粉,所以買個外買返去比佢試下,點知個仔話食咗嘢唔食好飽,於是我就第二日帶返工食,諗住隔夜一定冇咁好食啦!估唔到第二日叮返嚟食都仲係咁好味!間野唔知係咪焗飯好食D呢!我望入去見好多人都食飯,如果下次再去買衫必定會再試!希望keep到水準!
外賣自取
2017-10-11 259 瀏覽
今天晚上一個人經過這裏發現新開了一間焗飯專門店, 看見環境及衞生都很好,所以就被吸引入去試試, 入到餐廳後發現侍應姐姐服務態度也很好 有禮貌及很多笑容, 看到餐牌 意粉 有很多選擇可以自由配搭 醬汁和配料,自己 可以選擇喜歡的配搭,然後我選擇了菠菜忌廉汁煙三文魚意粉, 意粉送到來的時候 熱辣辣 香噴噴 ,吃了一口意粉醬汁和材料都 十分 新鮮和足料而且是即炒所以很好味! 所以值得向大家推介 而且下次我一定會帶朋友再來試他們的焗飯和其他!
所以值得向大家推介
而且下次我一定會帶朋友再來試他們的焗飯和其他!
2017-10-11
  • 菠菜忌廉汁煙三文魚意粉
2017-10-07 277 瀏覽
已經是第三次惠顧「四葉草Clover」,上兩次是與友人晚餐,今次是試他們的午餐,食物均保持到質量。這餐廳是一間剛開業不久的食店,價格與同區的相比,較為相宜,裝飾簡約整潔舒服。開放式的廚房,讓你看到清潔的煮食環境及過程,放心進食。食物方面,是以西餐為主,份量適切;特別一提是隨餐跟餐湯及飲品,而非任選其一,這樣更顯性價高了。在點餐時,除可點套餐或一般的食物外,我較喜歡$42的基本一款配菜的自由點餐,每加一配菜只需加$3起(海鮮類會貴一些)。我點了三款配菜及天使麵,餐湯加飲料,都是$48而已,有興趣可一試。至於待客方面,入到店裡,店員友善的招待及介紹食物,店內舒適的椅桌,令我與友人能輕鬆的用餐及傾談。值得推介的食店!

2017-10-07
  • 自選配菜套歺