2024-05-21
這是一間有質素既茶餐廳tiffany blue 既顏色加上嶄新的設計,形象十分亮麗此外,重點食物多選擇而味優再加上一些fusion 菜一D 都唔沉悶而同時價錢都係算抵食茶記價但就可以享受埋靚裝係新派既茶記➽吉列豬扒北海道咖哩反 $78真係做到日式咖喱口味濃郁既咖喱,香,微辣口味岩岩好豬扒都處理得好好,一整片炸得好均勻難得是豬扒是均勻地瘦,沒有肥肉但是做到肉質不硬,不乾,這個要讚➽XO醬滑蛋蝦球飯 $78呢個組合真係未見過、未試過不過見佢話係廚師推介,就試下啦又冇失望呀蛋夠滑蝦的量多,肉質爽彈,算幾有質素說到呢款菜既fusion賣點——XO醬這個醬真的頗優微辣味道滿滿一大匙的XO醬,食得出粗條的瑤柱乾及蝦乾!真是畫龍點睛的靈魂位再配合埋甜豉油整個超岩送飯淨係個XO醬都值回票價我都有考慮過問佢有冇散賣個XO醬,不過唔覺得佢地有Promote 真的不是「夾硬黎」既fusion 菜係有用心去研究過的➽雪山西多 $52叫起的菜兩層的面包,中間夾著朱古力上面再加上忌廉及朱古力醬整個是極度邪惡呢➽冬T其實我係將軍澳店試過一次「港式珍珠奶茶」就念念不忘不過銅鑼灣分店沒有><雖然特色飲品都多,但我選擇奶
此外,重點食物多選擇而味優
再加上一些fusion 菜
一D 都唔沉悶
而同時價錢都係算抵食茶記價
但就可以享受埋靚裝
係新派既茶記
真係做到日式咖喱口味濃郁既咖喱,香,微辣口味岩岩好
呢個組合真係未見過、未試過
不過見佢話係廚師推介,就試下啦
又冇失望呀
蛋夠滑
蝦的量多,肉質爽彈,算幾有質素
說到呢款菜既fusion賣點——XO醬
這個醬真的頗優
微辣味道
滿滿一大匙的XO醬,食得出粗條的瑤柱乾及蝦乾!
真是畫龍點睛的靈魂位
再配合埋甜豉油
整個超岩送飯
淨係個XO醬都值回票價
真的不是「夾硬黎」既fusion 菜
係有用心去研究過的
叫起的菜
兩層的面包,中間夾著朱古力
上面再加上忌廉及朱古力醬
整個是極度邪惡呢
其實我係將軍澳店試過一次「港式珍珠奶茶」就念念不忘
不過銅鑼灣分店沒有><
雖然特色飲品都多,但我選擇奶茶吧,雖然沒有了珍珠
因為店家的奶茶的茶味好香,好飲
甜度適中,紅豆的量都夠滿足