2021-08-28
估唔到寶勒巷入面原來有間串燒店,感覺就好似係居酒屋,好適合同朋友一齊嚟食下宵夜,傾吓心事。💃🏻餐廳主要以串燒為主,除咗傳統嘅串燒,佢哋仲有好多新穎嘅款式,亦可以自己選擇醬料,包括孜然味、沙嗲味、蜜糖味及和風味等。😚🌟日本霜降和牛串( $59 )霜降和牛串好好味,可以感受到和牛既油脂係口中漸漸溶化,好滿足~🥰🌟燒黑豚肉龍躉卷(鹽燒) ( $59 )用黑豚肉包住龍躉肉呢個配搭真係好新穎,龍躉肉質感好紮實,黑豚肉味好出,會稍稍蓋過龍躉肉嘅鮮味。🤣🌟燒芝士西班牙黑毛豬五花肉( $46 )上枱嘅時候,見到滿滿嘅芝士鋪喺五花肉上,而啲芝士仲有少少流質嘅效果😜🌟燒台式香腸黑椒 ($26)台式香腸就唔使多講啦,一如以往咁好食。😋🌟明太子釀雞翼兩件( $48 )外皮烤得十分香脆,雞翼內裏釀滿了滿滿嘅明太子,脹卜卜!明太子味唔會話太濃,有少少微辣嘅感覺,都幾香。😉🌟牛油蒜蓉焗金菇包($45)呢款一定係食串燒必食嘅一款蔬菜,雖然價錢比起一串串燒稍貴,但係佢嘅份量都唔少,有好多充滿濃濃牛油味蒜蓉味嘅金菇。😚🌟燒茄子(蒜蓉)($28)呢度嘅燒茄子十分嫩滑juicy,蒜蓉味好出,都係必食之一。😋🌟燒韭菜(孜然)
🌟燒黑豚肉龍躉卷(鹽燒) ( $59 )
🌟燒芝士西班牙黑毛豬五花肉( $46 )
🌟燒台式香腸黑椒 ($26)
台式香腸就唔使多講啦,一如以往咁好食。😋
🌟明太子釀雞翼兩件( $48 )
🌟牛油蒜蓉焗金菇包($45)
🌟燒茄子(蒜蓉)($28)
🌟燒韭菜(孜然) ( $19 )
揀咗好多串燒都係鹽燒味,咁呢款我哋就特別啲,試吓孜然味。食落孜然味好夠,韭菜好新鮮,不過我都係鍾意平時啲鹽燒味串燒多啲😜
🌟燒珍寶大扇貝(蒜蓉)( $68 )
扇貝真係好大粒,燒完後,仍十分鮮甜,亦有濃濃嘅蒜蓉味!加上上面滿滿既蒜蓉碎同粉絲,食落口,層次好豐富。🤩
🌟蒜蓉燒貴妃蚌( $68 )
貴妃蚌同樣好大粒,好鮮味,蒜蓉味好出,質感十分嫩滑之餘,亦十分彈牙。🤤
🌟燒肉桂焦糖金菠蘿($36)
呢個甜品真係好出色,好驚艷!係菠蘿上面用火槍製作左一層脆脆嘅焦糖,一咬落口,脆脆嘅焦糖,加上Juicy嘅菠蘿同埋濃濃嘅玉桂味,真係好滿足!😍
🌟青檸梳打( $38 )
🌟巨峰提子梳打( $38 )
食串燒飲啤酒好似係最夾嘅,可惜我哋第二日都有嘢做,今日唔想飲咁多,就揀咗兩杯fresh啲嘅梳打飲啦~巨峰提子味會稍甜。想fresh啲,就要揀青檸梳打。😉
食串燒最希望就係廚師控制好個火候,唔好燒得太乾,呢間鋪做得唔錯啦,尤其是海鮮類,燒完後,仍然十分juicy,十分鮮味,推薦海鮮類!😎值得一提嘅係佢哋嘅串燒唔係就咁放喺餐碟送上嚟,而係會盛係一個熱石上,咁就可以幫啲串燒保溫,唔會話要好急急腳咁盡快食曬🥳