2021-08-04
邪惡指數: 🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️喺尖沙咀發掘到一間比較隱蔽嘅居酒屋😍感覺上比起其他居酒屋佢多一份地道同人情味,同埋好啱feel同三五知己飲下酒食下串燒傾吓計😆見佢Menu有好多選擇,不過驚眼闊肚窄嘅我今次先試住啲串燒同海鮮:⭕️ 海鮮類 - 試咗燒馬來西亞大蜆同埋是日推介嘅燒特大蟶子皇 💁🏻♀️ 特別想講,個蟶子勁好食囉 🙌🏻 燒過嘅蟶子更加鮮甜,而且火候恰到好處,好易咬唔會韌,配上特製嘅蒜蓉醬味道一流!超級推介!⭕️ 串燒類 - 熱辣辣好惹味,配埋啤酒,爽🍻 特別好食嘅就係燒雞腎,切得夠薄,口感爽口過癮。我揀咗配孜然去燒,勁香🤤⭕️ Samuel Smith 杏桃水果啤酒 - 食串燒又點少得啤酒?呢個英國手工啤牌子已經有超過100年歷史,全港應該得唔夠10個地方有得飲。味道香甜,唔會有啤酒嗰種苦澀味,啱晒唔太飲啤酒嘅朋友🙃除咗嘢食之外,店員服務態度都好nice😍 值得一提佢哋啲串燒係會用鐵板上,佢哋放咗唔少功夫去令到塊鐵板可以keep住熱又唔會overcook啲串燒(我哋走嘅時候塊板仲熱㗎!)同埋店員會等你食咗啲先再燒再放上鐵板,等啲食物唔會攤凍,鐵板又唔會迫
好食指數: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️
除咗嘢食之外,店員服務態度都好nice😍 值得一提佢哋啲串燒係會用鐵板上,佢哋放咗唔少功夫去令到塊鐵板可以keep住熱又唔會overcook啲串燒(我哋走嘅時候塊板仲熱㗎!)同埋店員會等你食咗啲先再燒再放上鐵板,等啲食物唔會攤凍,鐵板又唔會迫爆,好細心👏🏻 推介推介🙆🏻♀️