2021-08-25 29 瀏覽
💖喜膳燒💰人均$250 Dinner都係食得串燒大家都可能會驚佢又貴、又唔飽、又咸、又唔係高質咁,不過呢間絕對唔會有呢d事發生!呢間串燒店雖然開喺尖沙咀寶勒巷咁就腳,但係一啲都唔貴!平均都係$20-40一大串🤤而且佢肉質好好,食物唔會太鹹或者太重口味❤️私心推介佢個蜆、芝士響鈴同流心鵪鶉蛋🤤真係好食到想再加單鍾意啤啤佢嘅朋友更加唔可以錯過呢間串燒!生啤選擇又多又正,喺門口已經見到佢個生啤機🤤
💖喜膳燒

💰人均$250 Dinner

而且佢肉質好好,食物唔會太鹹或者太重口味❤️

私心推介佢個蜆、芝士響鈴同流心鵪鶉蛋🤤真係好食到想再加單

翠玉瓜超級多汁
翠玉瓜超級多汁
2021-08-25 31 瀏覽
原來寶勒巷有一間隱世既串燒居酒屋🍢🎐 所有串燒都系即叫即燒 同埋佢地勁窩心🥰 串燒會用鐵板上 可以一直為食物保持住個溫度 完全岩哂好似我呢啲中意相機食先 但又要等齊哂所以食物黎到影大合照既人🤭 燒馬來西亞大蜆 $88成日睇我story既朋友一定知我勁中意食蜆🤣 所以黎到我第一樣就嗌佢 每一隻蜆都好大粒好厚肉 而且好新鮮食到原汁原味😋 燒避風塘廣島生蠔 $78咩蒜蓉咩芝士焗蠔平時就食得多 但呢款避風塘口味就真系見都未見過 夠哂特別又勁惹咩🤤 燒蒜蓉茄子 $28勁多蒜蓉 配埋佢地自家製既醬汁 勁香濃🤪 照燒汁燒京蔥 $16燒到佢外脆內軟 一啲都吾dry 京蔥咬落口仲有少少汁嗶出黎☺ 燒煙肉鵪鶉蛋 $32每一粒既鵪鶉蛋都俾一層厚厚既煙肉卷住 勁過癮😆😆 明太子釀雞翼 $48佢好岩我呢啲中意食雞翼但吾識𖧲骨既人 雞翼入面仲要有滿滿既明太子🤩 沙嗲燒燒賣 $19燒賣控既我去到邊到有燒賣既地方都會嗌🤣 個沙嗲汁好好味好jeng👅 或者可以揀香辣又得🌶 孜然燒韭菜 $19啲韭菜食落口吾老 仲要一啲渣都無😏 如果吾太好孜然 可以揀鹽燒都得架😁 胡麻醬涼拌稻庭烏冬配溫泉蛋 $72食完啲串燒 夏天食番個涼

燒馬來西亞大蜆 $88

明太子釀雞翼 $48

沙嗲燒燒賣 $19

孜然燒韭菜 $19

胡麻醬涼拌稻庭烏冬配溫泉蛋 $72
食完啲串燒 夏天食番個涼浸浸既既烏冬黎balance番🤣 好大碗可以2個人share都得🤣

2021-07-05
  • 燒馬來西亞大蜆
  • 燒蒜蓉茄子
口痕痕,食乜好?路過寶勒巷,見到「喜膳燒」這居酒屋很有特色,二話不說我們就決定今晚嘆串燒!小店是名副其實的小店,只得十枱左右,等了約10分鐘才可入座!明太子釀雞翼($48)雞翼已去骨,食得方便,而且燒得好入味呢!海鹽燒皇牌牛舌($49)厚切牛舌勁爽口,鹽香鹹度啱啱好,一串得三片要爭吃呢!燒蜜糖墨魚丸($26)外層香脆,內裡彈牙,蜜糖味很香濃呢!燒台式香腸($26)去唔到台北,唯有燒條台式香腸止癮吧!牛油蒜蓉焗金菇包($42)食完肉,當然要食菜!打開錫紙,即聞到牛油香呢!燒玉桂焦糖金菠蘿($34)燒完都勁爆汁,唔乾身!埋單每人$115,抵食!
明太子釀雞翼

海鹽燒皇牌牛舌

燒蜜糖墨魚丸($26)外層香脆,內裡彈牙,蜜糖味很香濃呢!
燒蜜糖墨魚丸

燒台式香腸($26)去唔到台北,唯有燒條台式香腸止癮吧!
燒台式香腸

牛油蒜蓉焗金菇包

燒玉桂焦糖金菠蘿($34)燒完都勁爆汁,唔乾身!
燒玉桂焦糖金菠蘿

埋單每人$115,抵食!
2021-08-24
10 分鐘 (堂食)
明太子釀雞翼
燒蜜糖墨魚丸
燒台式香腸
牛油蒜蓉焗金菇包
燒玉桂焦糖金菠蘿
2021-08-24 23 瀏覽
今晚食咩好呢?專登帶媽咪去尖沙咀食串燒❤️🥰最特別之處是餐廳提供熱石鐵板,每串串燒在廚房新鮮即製,然後送上每台的熱石鐵板上。確保食物新鮮熱辣,打完卡之後都係熱烘烘的👍🏼👍🏼💜💜💫沙嗲燒雞肉串 Grilled Chicken 🐔 Skewer$26沙嗲醬濃郁,雞肉嫩滑,雞肉分量多💫蜜糖燒頂級墨魚丸 Grilled Premium Octopus 🐙 Balls with Honey 🍯 $26餐廳調製了一個泰式的辣醬,味道酸酸辣辣很配合,墨魚丸爽口,配上甜甜的蜜糖非常棒💫和風燒彈牙牛丸 🐮Grilled Beef Ball$26牛丸彈牙🥰和風味有日式的感覺,有三粒牛丸,分量剛剛好💫牛油🧈蒜蓉🧄焗金菇包Grilled Enoki Mushroom 🍄 Rolls with garlic butter$45一包完整的金菇,浸在牛油蒜蓉中🤤🤤🤤香噴噴,每一條金菇吸入香濃的牛油蒜蓉💕💫燒聖子皇(蒜蓉)Grilled Razor Shell 🐚 (Garlic)$58綠色的香蔥和蒜蓉灑在聖子上,保留海鮮的鮮甜💫蒜蓉燒茄子🍆 Grilled Eggplant with garlic$28茄子加上蒜蓉燒

今晚食咩好呢?專登帶媽咪去尖沙咀食串燒❤️🥰

沙嗲醬濃郁,雞肉嫩滑,雞肉分量多

💫和風燒彈牙牛丸 🐮Grilled Beef Ball
牛丸彈牙🥰和風味有日式的感覺,有三粒牛丸,分量剛剛好

綠色的香蔥和蒜蓉灑在聖子上,保留海鮮的鮮甜

茄子加上蒜蓉燒得淋,淡味茄子配上濃濃的蒜蓉,非常可口

💫燒玉桂焦糖金菠蘿🍍Sliced Cinnamon Caramel Pineapple
菠蘿灑上焦糖用火槍燒焦😃😃形成了一層薄薄的脆皮,三角形狀的菠蘿放在新鮮的菠蘿皮上😚賣相一流

💫燒蜜糖雞中翼🍗Grilled 🍯 Honey Chicken 🐓 Wings
雞翼故意的按扁了,好讓全隻雞翼都熟透,燒得皮脆肉嫩

💫燒日本一口甜薯🍠 Grilled Japanese Sweet Potato
媽咪最愛日本甜薯,甜薯外皮紫色的💜💜,甜絲絲的,飯後甜品一流

📍 喜膳燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號地舖

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

2021-08-23 73 瀏覽
同朋友係九龍公園游完水,佢話好餓好想食串燒,係openrice搵到呢間都幾多好評,就揀咗呢間。一入到見到個bar檯,食串燒好少見個bar restaurant,加埋個燈光都幾有氣氛。唔係等好耐就上咗燒韭菜、牛舌、牛肉、雞軟骨,仲要有個熱石係到保溫,即使我地兩個女仔食得慢,都唔會變凍。牛舌係厚切既,調味適中,燒到口感香脆唔會軔韭菜好長,用筷子慢慢食,都幾方便,而且質素幾好,唔會有渣,調味已經夠,唔洗再加七味粉。雞軟骨脆爽,燒得啱啱好。我最鐘意就係燒鰻魚,加埋啲芝麻燒得香脆,加埋滑嫩鰻魚肉既口感。朋友叫咗燒茄子,多蔥!茄子索咗D燒汁既味,唔鐘意食茄子既我都覺得個口感可以接受,淋得黎但口感都幾OK!另外,我叫咗個扇貝,粉絲索咗D扇貝 ,好清甜,個扇貝燒得熟,仲保持到滑身既口感最後我地叫咗兩隻雞全翼同埋兩隻明太子雞翼,雞全翼燒得香脆,雞肉仲保持到滑嫩口感,點埋餐廳附送自己調既酸辣汁,食到尾都可以refresh一下。明太子雞翼好香,佢夾住啲明太子內涵,口感豐富特別。下次朋友生日應該會再同佢encore

一入到見到個bar檯,食串燒好少見個bar
restaurant,加埋個燈光都幾有氣氛。

牛舌係厚切既,調味適中,燒到口感香脆唔會軔

雞軟骨脆爽,燒得啱啱好。

2021-08-23 40 瀏覽
收工約咗朋友食飯,去咗尖沙咀一間大家都無試過嘅串燒店。一入到去就見到個open kitchen,師傅燒緊串燒好惹味,坐咗成晚都唔覺一身油煙味。雖然小店唔大間,但枱同枱之間都有一定距離,坐低一啲擠逼感都無。Menu選擇都好足夠,串燒嚟講價錢屬於中上。啲嘢食開始到,店員拎咗塊燒熱咗嘅板嚟,只要有嘢食準備好佢哋都會KEEP住放上去,就算掛住傾計食得慢啲串燒都唔會放到凍冰冰。牛舌同牛肩胛都好入味,牛舌仲要係厚切!燒明太子釀雞翼咬開有驚喜,不過簡單嘅燒雞翼都好好食無被比下去。貴妃蚌都好新鮮食落好鮮甜,連上面啲粉絲都索哂汁,好想叫碗飯嚟撈!其實大部分嘢食都水平以上,但成晚最出色嘅係燒玉桂焦糖金菠蘿。店員一拎到埋枱已經聞到好香嘅玉桂味,焦糖燒到脆卜卜,玉桂同焦糖份量啱啱好,唔會死甜都無搶走菠蘿嘅香甜味道。收據仲可以當優卷下次用返,計返都有8折。下次再去食燒菠蘿,因為真係幾出色
收工約咗朋友食飯,去咗尖沙咀一間大家都無試過嘅串燒店。

Menu選擇都好足夠,串燒嚟講價錢屬於中上。

牛舌同牛肩胛都好入味,牛舌仲要係厚切!

2021-08-19 68 瀏覽
放工又係一班同事食飯吹水嘅黃金時間,今次有個同事話有間燒烤店係個FD開嘅,叫我地去撐下場,出品幾好,同同事食飯有乜合適得過食燒烤送啤酒。鋪頭有少少隱蔽啦,因爲唔係開正馬路邊,但係都唔算難揾,入面唔算闊落,但都好岩一班人圍埋食串燒,感覺Close D,氣氛都好D,而且燒烤厨房係開放式嘅,完全睇到師傅身水身汗咁不停轉動隻手去燒烤,保證即燒新鮮出爐,唔會話整定翻熱,應該都會幾好食物。野食方面,都係應有盡有啦,有貴嘅平嘅,有海鮮有蔬菜,任君選擇,呢到我認爲整體出品超正,最緊要我覺得係食材都新鮮,唔會話只係用各種調味粉去掩蓋食材本身嘅唔新鮮,相反調味料只是輔助品,更凸顯到食材嘅味道。有幾樣野都幾印象深刻,首先就係燒扇貝,海鮮新鮮就真係唔需要太多調味料,就咁少少蒜蓉就完全提升扇貝嘅鮮甜味道,超級鮮美,又大舊好有滿足感,而且面頭D粉絲索曬扇貝嘅汁水,好鮮甜,簡直係絕配。第二樣就係燒雞軟骨,首先選材就已經優勝,大大粒,夠曬飽滿,唔會好似出面好多雞軟骨咁太瘦太柴,軟骨連少少肉,口感同味道都提升唔少,簡單用少少鹽調味就已經非常好食,又夠脆口香口,送酒一流。第三樣令我印象深刻係燒玉子,燒玉子就響日本餐廳食得
第三樣令我印象深刻係燒玉子,燒玉子就響日本餐廳食得多,但係串燒就第一次,而且質素完全唔輸蝕,蛋香味十足,有陣淡淡清甜味道,而且夠曬滑嫩,又唔太過乾身,我覺得人人都會中意食。
最後就係燒麵筋,呢個都係好少燒黎食,平時食法都係放係湯入面,索曬湯汁去食,但呢次係另一個相反,係燒到好乾,然後撒上辣椒粉,食落又係另一番風味,燒到有少少焦脆少少硬身,好有嚼口,而且面頭D辣椒粉令我食得非常過癮,我自己覺得送埋酒,超級正。
總括而言,呢度嘅燒烤出品我都好滿意,都好注重翻食材本身嘅味道同質素,師傅都好有心機去燒,唔單止食材種類多,燒法都好多變化,令食材以最佳嘅味道比客人品嘗,非常抵讚
2021-08-19 111 瀏覽
今日約咗個女仔朋友諗住搵個地方傾吓偈食串燒,就上網搵到尖沙咀喜膳燒,地方細細地好骨子,仲有幾部電視機,可以一邊食嘢一邊傾偈一邊睇電視😂😂。兩個女仔叫了好多嘢食,今日叫了雞腎串,雞蛋好新鮮。蜜糖雞中翼,少少甜燒得略嫌有少少燶,而蜜糖燒粟米好香甜,燒日本番薯我的最愛,第一次食燒秋葵,小虎椒又唔算太辣(辣啲更加好),燒韭菜燒菜心苗香得來又夠健康。黑胡椒燒肥腸都係第一次試,日本和牛串有牛味,最後來一個燒肉桂焦糖金菠蘿🍍,夠晒兩個人份量。😝😝
2021-08-18 57 瀏覽
隱世日式串燒小店,唔係朋友介紹話好食 ,我哋都唔知有間咁嘅餐廳,一於今日放工happy下去食試一試佢!燒西班牙黑毛豬五花腩師傅已經燒晒啲豬油出嚟,識落唔會好肥,但油脂好夠豬肉味濃。海鹽燒皇牌牛舌 厚身,亦係外脆肉軟,肉質又淋又嫩。燒豬頸肉串 (BBQ味)亦係厚切,油脂含量超多,口感超好,中意油脂感嘅實中意。海鹽燒美國安格斯肉眼串牛肉味濃,唔會過熟。燒雞皮又係好正,串燒必叫,雞油十足。燒蒜蓉海鮮扇貝 燒蟶子燒多春魚叫左幾樣海鮮質素好高,餐廳每日會挑選最新鮮嘅海鮮,會係是日嘅主打推薦比食客,扇貝聖子又大又鮮甜,食出鮮味!港式懷舊燒魷魚(麻辣味)魷魚燒得好香脆,配麻辣汁點黎食,好惹味,送酒又得就咁食又得越食越停唔到口!燒麵筋 好有港式嘅味道,配埋沙嗲汁,麵筋又超入味超索汁。燒京蔥 京蔥燒出嚟依然脆嫩。焦糖燒菠蘿 呢樣上到枱要等一等先,因為佢嘅焦糖要冷卻一陣間,之後菠蘿咬落去就會有外脆內軟嘅口感,菠蘿直頭係爆汁!燒燒賣(沙嗲汁)亦係燒到外脆內軟,配埋沙嗲汁,熱辣辣超好食。

燒西班牙黑毛豬五花腩
師傅已經燒晒啲豬油出嚟,識落唔會好肥,但油脂好夠豬肉味濃。

海鹽燒皇牌牛舌
厚身,亦係外脆肉軟,肉質又淋又嫩。

燒豬頸肉串 (BBQ味)
亦係厚切,油脂含量超多,口感超好,中意油脂感嘅實中意。

海鹽燒美國安格斯肉眼串
牛肉味濃,唔會過熟。

燒雞皮
又係好正,串燒必叫,雞油十足。

燒蒜蓉海鮮扇貝
燒蟶子
燒多春魚

港式懷舊燒魷魚(麻辣味)

燒麵筋
好有港式嘅味道,配埋沙嗲汁,麵筋又超入味超索汁。

燒京蔥
京蔥燒出嚟依然脆嫩。

焦糖燒菠蘿

燒燒賣(沙嗲汁)
亦係燒到外脆內軟,配埋沙嗲汁,熱辣辣超好食。
今日朋友話有一間位置喺尖沙咀嘅串燒出品唔錯,特別係燒海鮮,於是就決定過嚟一試啦。🤍 估唔到真係咁好食,朋友果然冇介紹錯。首先,環境方面,呢間餐廳嘅感覺好chill,係好適合各位朋友過黎點幾串串燒,飲返兩杯嘅好地方。至於食物方面,佢哋嘅質素簡直係冇得彈,選擇真係比一般串燒店更加多,即刻比大家睇下個menu先🥰🥰🥰 除咗傳統嘅串燒,仲有一啲新創作嘅串燒,例如煙肉鵪鶉蛋串燒,真係幾得意㗎。🥰至於海鮮方面,我哋今次就試咗烤蒜蓉粉絲扇貝,同埋烤貴妃蚌,海鮮新鮮又鮮甜🤪,配埋蒜蓉,將海鮮嘅鮮味更加提左出嚟,perfect😙。建議大家嚟到一定要試吓佢哋嘅海鮮,除咗以上兩樣仲有好多好多款㗎,包括有唔同嘅貝類、魚類、連蝦同生蠔都有㗎。😍其他嘅串燒出品都好好,例如燒牛脷,佢燒得好有牛香味,牛脷唔會話燒到太冧冇口感,軟硬到剛剛好。而燒玉子就更加值得一讚啦,好多一般坊間嘅玉子燒都會做得太甜,呢度嘅玉子燒唔會話太甜,令到個蛋味更加突出。🥰 我哋仲試咗錫紙焗黑松露金菇,估唔到金菇配上黑松露醬係咁夾,完全係升咗一個層次,我同朋友都一致認為呢個係一定要試嘅菜式。😍😍另外,喺飲品方面佢哋都好多選擇,鍾意飲酒嘅朋友不妨試

除咗傳統嘅串燒,仲有一啲新創作嘅
串燒,例如煙肉鵪鶉蛋串燒,真係幾得意㗎。🥰

另外,喺飲品方面佢哋都好多選擇,鍾意飲酒嘅朋友不妨試吓佢唔同種類嘅酒,選擇好多嫁。而我哋唔係太鍾意飲酒嘅,就試左佢嘅健康天然自家製雪梨水,食完串燒潤下喉,感覺好清爽。😜😜

2021-08-12 92 瀏覽
燒扇貝 $68勁多汁!好鮮甜,扇貝又大大啖肉,再加滿滿嘅粉絲同蒜蓉,係好味嘅貴妃蚌 $68好大隻,朋友話新鮮,有驚喜燒山賊雞翼 3隻 $39微辣,惹味鹽燒五花腩 $38太乾,無味燒牛舌 $49唔錯,正常燒午餐肉 $26脆脆地,幾好,揀咗沙嗲汁,幾特別燒豬頸肉 $26加沙嗲汁,味道似叉燒燒雞肉 $26加咗BBQ汁,略甜鹽燒雞腎 $24呢個幾好食燒廚師腸2條 $24揀咗蜜糖味😂就係自己去燒嘢食嘅味道,唔明朋友點解要點,但都好味嘅牛油蒜蓉焗金菇 $42無得輸嘅一樣,但略貴燒虎椒 $16好食!辣辣地,又多汁燒韮菜 $19太咸了一口和牛 $59咬咗好耐….燒露荀 $28估唔到得一條…燒雞脾菇 $19得兩舊,略乾同無味涼拌珍珠耳 $29係酸辣粉嘅味道,我鍾意飲品味道同價錢都正常
燒扇貝 $68

貴妃蚌 $68
好大隻,朋友話新鮮,有驚喜

燒山賊雞翼 3隻 $39
微辣,惹味

鹽燒五花腩 $38
太乾,無味

燒牛舌 $49
唔錯,正常

燒午餐肉 $26
脆脆地,幾好,揀咗沙嗲汁,幾特別

燒豬頸肉 $26
加沙嗲汁,味道似叉燒

燒雞肉 $26
加咗BBQ汁,略甜

鹽燒雞腎 $24
呢個幾好食

廚師腸2條 $24

牛油蒜蓉焗金菇 $42
無得輸嘅一樣,但略貴

燒虎椒 $16
好食!辣辣地,又多汁

燒韮菜 $19

估唔到得一條…

燒雞脾菇 $19
得兩舊,略乾同無味

涼拌珍珠耳 $29
係酸辣粉嘅味道,我鍾意

飲品味道同價錢都正常

2021-08-12 59 瀏覽
口痕想食串燒,見呢間評價唔錯就去左試店舖空間唔大,但檯唔會隔得太埋,坐得都叫舒服食物價錢係一般尖沙咀嘅價錢,整體味道偏咸,但有幾款有驚喜兩個人叫左十幾款串燒加兩杯野飲,埋單700蚊鬆啲,岩晒咩都想試下嘅人推介:貴妃蚌一個字:鮮!好少響串燒店食到咁嘅質素,蒜蓉唔會太濃味,湯汁味道岩岩好,值得一試推介:午餐肉見咁平就叫左黎試,本身都無咩期望但午餐肉質素喜出望外,表皮燒完後脆脆地但唔會太硬,個沙嗲汁都幾惹味推介:燒虎椒燒虎椒最怕燒到太乾身,呢間火喉岩岩好,虎椒咬落爽口,有汁水,而且夠辣,過癮呀但肉類整體都比較失望,五花腩同牛舌燒得太乾,而且無咩點調味,下次黎應該會主打海鮮同蔬菜類。

口痕想食串燒,見呢間評價唔錯就去左試
店舖空間唔大,但檯唔會隔得太埋,坐得都叫舒服
食物價錢係一般尖沙咀嘅價錢,整體味道偏咸,但有幾款有驚喜

推介:貴妃蚌
一個字:鮮!

推介:午餐肉
見咁平就叫左黎試,本身都無咩期望

推介:燒虎椒

2021-08-11 57 瀏覽
今日老公接收工🤣天氣又熱🔥又焗🤪喺度煩惱緊食咩好嘅時候👅聞到好香嘅燒烤味🔥所以今日就去食串燒❤️❤️好在呢度冷氣夠大🥬🥩💃🏻今日前前後後都叫咗十幾樣嘢🔥味道都幾好食😆我哋坐低嘅時候已經9:00👅咁我哋就嗱嗱臨叫嘢食先😍燒蘆筍燒得啱啱好⭐️四季豆完全冇草青味⭐️翠玉瓜我就覺得啱啱好但係老公就話覺得可以燒得脆少少🤷🏻‍♀️而我咁多蔬菜來講最鍾意佢個燒秋葵💖燒得啱啱好🤟🏻🤟🏻金菇牛肉卷都幾好食不過味道有啲濃😆鹽燒五花腩😍一啲臭豬味都冇而且咬落去嘅脂肪10分豐富👍🏻跟住叫咗個燒扇貝💖超級新鮮☺️唔會燒過龍👅蒜蓉味都好出😛燒菠蘿一上枱已經聞到好香嘅玉桂味☺️但神奇嘅係食落🔥肉桂嘅味道一啲都唔搶foll 🤟🏻菠蘿超級甜美💖💖另外都叫咗燒茄子燒響鈴❤️不得不提佢呢個涼拌青瓜都幾好食😛因為我本身都幾怕辣🙈但係我又鍾意麻🤣呢度嘅涼拌青瓜同埋涼拌牛舌合晒我嘅口味🤟🏻🤟🏻最啱怕辣又鍾意麻味的人💖💖涼拌牛舌味道同青瓜一樣都係小辣多麻👍🏻但佢個口感油脂豐富好似由食鵝肝有內臟嘅感覺😆食到差唔多以為夠嘅時候🤣老公竟然話想食多少少野就追加左燒雞比菇燒番薯同埋燒娃娃菜🤟🏻味道都OK❤️其實仲有其他嘢叫咗不過肚餓得滯🙈都係個肚食先🤣

今日前前後後都叫咗十幾樣嘢🔥

另外都叫咗燒茄子燒響鈴❤️
不得不提佢呢個涼拌青瓜都幾好食😛

其實仲有其他嘢叫咗不過肚餓得滯🙈都係個肚食先🤣
2021-08-08 64 瀏覽
燒雞皮好脆好脆,點佢地嘅秘製辣汁(類似生蝦汁)一流厚切牛仔骨呢個牛仔骨真係比一般嘅厚一倍。厚切嘅好係唔容易overcook, 一咬開個時仲係粉紅色肉,大約7成熟,牛味比平時薄切全熟嘅牛仔骨濃。蜆新鮮,唔係用咗好多調味,食到啖啖咸水香味牛油雜菇份量好多,牛油味岩岩好,另外咸味都好出,岩晒鍾意食重口味嘅人飲品入面有雪耳、仲有其他材料。我本身唔好甜,仲好擔心會好甜,好在佢係淡淡甜味,清清地解膩一流。芝士響玲都係燒到好脆,入面啲芝士溶化喺個響鈴入邊,入口口感有層次。響玲本身無乜味,同芝士嘅濃味互補,好夾。
燒雞皮
好脆好脆,點佢地嘅秘製辣汁(類似生蝦汁)一流

厚切牛仔骨

新鮮,唔係用咗好多調味,食到啖啖咸水香味

牛油雜菇

飲品

芝士響玲
2021-08-05 119 瀏覽
近排夜晚都睇奧運,揀咗一間一路睇奧運,一路食串燒嘅餐廳。呢間串燒嘅選擇同口味都好多,有菜有丸有肉有海鮮。燒嘅方法仲有港式日式,部份串燒可以揀唔同嘅口味,例如係沙嗲味,鹽燒或者係孜然。點左咁多串,最鍾意食嘅係佢嘅燒翠玉瓜,翠玉瓜好厚,而且好多汁。燒粟米夠甜。燒雜菇份量夠多,如果可以重蒜啲就好啦🤣🤣肉類方面,豬頸肉同雞翼都做到同樣嘅效果,外脆內軟又多汁。燒海鮮其實好難控制火喉,我自己出去燒經常燒燶晒或者乾晒,呢間都做到好Juice!
近排夜晚都睇奧運,揀咗一間一路睇奧運,一路食串燒嘅餐廳。

肉類方面,豬頸肉同雞翼都做到同樣嘅效果,外脆內軟又多汁。