2019-06-16
劣質飲食體驗,一定要分享。今日父親節,大家都知馬鞍山難揾食,所以諗住帶兩老去小店唔使咁迫,點知⋯入到去已經一陣「伏味」,黑漆漆同埋一陣腥味。整個用餐過程兩個待應態度超惡劣,黑面對答冇禮貌,但礙於「都坐低咗咯,無謂要老人家行來行去」,所以硬着頭皮點餐。老實說,食物質素只會俾2粒星,但一個普通的牛肉鍋就盛惠$148,未計加一,太貴了。不過都算了,我本着「食你唔死」心態,反正都是一家人傾吓計。埋單時候,高潮位來了⋯收到賬單,見到價錢嚇死寶寶,媽媽問待應係咪計錯數,佢話冇,多出的價錢是父親節「特備茶介」,但食飯的時候連茶(其實是水)都是自己倒,而所謂前菜是一片薄切蘿蔔,咁就3個人收六十大元,太離譜了吧﹗最後一家三口嬲住咁走,完。門口見到告示,通知食客該店將會搬去西貢,大家入到西貢見到新日本餐廳,自己睇路﹗
最後一家三口嬲住咁走,完。