2020-02-12 54 瀏覽
前排到屯門同朋友交收口罩, 剛好食飯時間,朋友就帶我去開的餐廳食lunch, 佢強烈推介我食番茄湯豬頸肉螺絲粉另加糖心蛋, 佢真係好細心,因佢知我鍾意食粉麵。而我朋友就食佢自己食開的咖哩牛肋肉飯另加溫泉蛋。我碗番茄湯豬頸肉螺絲粉, 番茄湯好清甜,豬頸肉燒得好爽,個糖心蛋好得出色。朋友碗咖哩牛肋肉飯,我都試了兩口, 咖哩煮得香口唔太辣,牛肋肉嫩滑,個溫泉蛋拌飯好夾。呢到價錢好合理 加糖心蛋或溫泉蛋都係5蚊隻。提一提大家如細食者可以叫小飯,唔好浪費。

呢到價錢好合理 加糖心蛋或溫泉蛋都係5蚊隻。
提一提大家如細食者可以叫小飯,唔好浪費。
2020-01-29 82 瀏覽
今日咁啱入去屯門就試下呢間咖喱,呢間小店睇左menu覺得都幾抵就入左去食。我就叫左個香矛豬扒溫泉蛋定食,豬排份量都幾多,而且加$5就可以轉作溫泉蛋,我即刻轉做溫泉蛋!溫泉蛋整得啱啱好,唔會過熟,個豬排都係,肉質嫩滑。Total個餐都係40幾蚊,仲要跟埋個餐湯,份量好足,食完好飽!十分抵食!今次黎就淨係試左佢一個餐,但睇左下佢個menu都好多選擇,有其他定食例如日本赤魚定食,見隔離枱叫左,個賣相都好吸引!總括黎講呢間小店都好高質!價錢都好抵食!

2020-01-15
2020-01-27 67 瀏覽
岩岩搬入屯門,趁放假就不停搵下有咩好嘢食!去到青翠徑,就見到呢間餐廳!價錢唔算貴,合理!入到去叫左碗豬頸肉糖心蛋蕃茄湯拉麵,hkd $54豬頸肉煮到脆香,個汁好好味,唔咸而湯底好鮮,蕃茄味好出,好甜!拉麵軟硬適中,份量夠晒
價錢唔算貴,合理!
入到去叫左碗豬頸肉糖心蛋蕃茄湯拉麵,hkd $54
豬頸肉煮到脆香,個汁好好味,唔咸
而湯底好鮮,蕃茄味好出,好甜!
拉麵軟硬適中,份量夠晒
2020-01-14 98 瀏覽
今日又去左vcity掃貨 新墟買餸 買買下野超級肚餓 要醫下肚 好耐無食過咖喱 🍛好好彩一Openrice 就見到有間叫喜咖喱 連店名都係咖喱 可以滿足到我呢刻想食咖哩既慾望一入嚟員工即刻帶位 熱情招待 仲介紹左呢輪新出既定食 香茅豬扒定食 同赤魚定食 然後推薦左兩款最熱門既定食俾我地 咖喱牛肋肉定食 香滑濃稠 送飯一流 相信係鐘意食咖喱既屯門街坊好去處 另一款係豬頸肉蕃茄湯螺絲粉定食 豬頸肉爽滑彈牙 食落有肉汁幾香甜 蕃茄湯清新 好明顯無加茄膏無味精 食落輕盈 完全唔會有罪惡感 可以補彌返食左豬頸肉既肥肥罪過

咖喱牛肋肉定食 香滑濃稠

午餐
咖喱牛肋肉定食
豬頸肉蕃茄湯螺絲粉定食
2020-01-09 95 瀏覽
今日入屯門搵一個多年無聚既好朋友,佢帶左我去食一間平民得黎又幾高質既小店食野。雖然係小店,但裝修一點都唔馬虎,甚有日式感覺。而菜式亦都偏向日式及適合香港人口味好多套餐都只係40至60元不等,相當經濟我地一人揀左一個餐,當日我比較餓所以就揀左日本赤魚定食,先係$49,見佢有得加5蚊要溫泉蛋,我呢個蛋控二話不說加左!而朋友就點左$49香矛豬扒溫泉蛋定食兩款家食份量都十分之大,女仔絕對足夠!日本赤魚定食定食包左餐湯、炸赤魚及一碗飯。炸赤魚非常好食,皮脆得來不會油膩,仍然保持到魚質滑嫩。白飯加埋溫泉蛋,成件事真係好治癒~我都忍唔住食晒成個餐香矛豬扒溫泉蛋定食朋友呢款家食一樣,有餐湯跟。而蛋本身就已經有,香矛豬扒肥瘦適中,唔會過咸,肉質都幾嫩,完全無鞋口既感覺。呢個餐份量同樣好大,連埋隻蛋先$49蚊,真係好抵食!總括而言:呢間小店性價比真係好高!值得再返黎食,而且員工既態度都好好~絕對有下次
好多套餐都只係40至60元不等,相當經濟
我地一人揀左一個餐,當日我比較餓

兩款家食份量都十分之大,女仔絕對足夠!

日本赤魚定食
成件事真係好治癒~我都忍唔住食晒成個餐

香矛豬扒溫泉蛋定食
呢個餐份量同樣好大,連埋隻蛋先$49蚊,真係好抵食!

2020-01-07
2020-01-08 76 瀏覽
今日去左屯門搵朋友食飯,搵左間小店打算食個快飯,入左呢間門面都唔錯既喜咖哩。餐牌上面野食種類都算多,有拉面、咖哩飯、蕃茄湯配粉或飯等等,飲品有奶茶咖啡同埋汽水等等。今日叫左個香予豬扒溫泉蛋定食,$49有湯同汽水。首先講講塊豬扒先,肉質還好,但醃得好入味,香予味好出,而且煎得好香口,但又唔會煎濃,師傅手勢唔錯!而個溫泉蛋好好食!望到新鮮蛋黃流出黎金黃色真係好開胃,撈飯食一流!羅宋湯真係我favourite,好鐘意飲,難得有得飲當然要叫下,湯就不過不失,還可以啦!綜合黎講都唔錯,小店值得推介既!
綜合黎講都唔錯,小店值得推介既!
2020-01-03
2020-01-08 68 瀏覽
放工和友人來屯門美食雲集紅橋,見到呢間喜咖哩,招牌亮眼醒神,顏色配搭甚有玩味﹗餐廳入面企理,餐牌選擇都不少。燈光光猛,坐得舒適,可以慢慢和友人談心。$54豉油皇雞翼溫泉蛋飯:豉油皇雞翼滷得好入味,肉質保持嫰滑,又不會"鞋口"。流心溫泉蛋一搗就破,仲有蕃茄青瓜伴碟,賣相不錯﹗$49豬頸肉蕃茄湯米線:蕃茄湯鮮甜,可以見到不少蕃茄蓉,酸酸甜甜,顯得特別開胃﹗豬頸肉有爽口彈牙,調味不錯,香口惹味﹗紅橋一帶食肆林立,有時走入小店,會有意外驚喜﹗

紅橋一帶食肆林立,有時走入小店,會有意外驚喜﹗
5 分鐘 (堂食)
2020-01-07 57 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 喜咖哩 (屯門)📍屯門青翠徑7號金邦大廈地下1號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟我真係極少入屯門平時,今次因爲去搵朋友玩下佢屋企隻狗仔就入左去,順便係佢附近食個飯~~香茅豬扒溫泉蛋定食 $49溫泉蛋好正!!好流心蛋味好濃郁,撈飯一流!豬扒肉質結實,香茅味出色,好味🥳同朋友仲叫左小食share下🌟分別係椒鹽墨魚咀$50、小食拼盤$40同芝士年糕$19💕椒鹽墨魚咀好爽口惹味,好快清曬🤣小食拼盤勁抵好多舊!!邪惡嘢芝士年糕外脆內軟,熱辣辣,唔錯😛😛
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 喜咖哩 (屯門)
📍屯門青翠徑7號金邦大廈地下1號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

香茅豬扒溫泉蛋定食 $49

2020-01-06 43 瀏覽
最近去左喜咖喱🍛番茄湯拉麵Nikki Curry度食lunch💁🏻‍♀️-豬頸肉豬骨湯拉麵 🍜都只係 $49 咋😍奶白色嘅豬骨湯 🥣 , 一上枱即刻飲番啖先😋湯底香濃 , 但又唔係味精重嗰種, 入邊仲有我最愛嘅粟米🌽粒同埋筍片!!~~拉麵亦都好彈牙, 而且份量都幾多, 好鬼抵食呀🤑-另外個豬頸肉就係分湯上嘅, 咁就唔驚烤到脆脆嘅豬頸肉比啲拉麵湯浸林左啦😙豬頸肉醃得好夠入味, 肉質食落都幾鬆化~~-總括黎講, 咁嘅價錢食到依碗拉麵真係好抵呀👍🏻👍🏻
豬頸肉豬骨湯拉麵 🍜都只係 $49 咋😍
奶白色嘅豬骨湯 🥣 , 一上枱即刻飲番啖先😋
拉麵亦都好彈牙, 而且份量都幾多, 好鬼抵食呀🤑
豬頸肉醃得好夠入味, 肉質食落都幾鬆化~~
總括黎講, 咁嘅價錢食到依碗拉麵真係好抵呀👍🏻👍🏻
2020-01-06 31 瀏覽
今日同個朋友想食下午茶,但係又唔想食茶餐廳嗰啲港式西多士,就去咗喜咖喱食,原來佢哋除咗拉麵食之外,都仲有好多小食㗎我哋就叫咗以下呢三款椒鹽墨魚咀 $50 - 唔係好多地方有得食墨魚左呢樣野,所以我喺呢度見到墨魚咀我都覺得好驚喜,二話不說就叫咗喇,墨魚咀超級爽口彈牙,加埋椒鹽炸過,十分惹味小食拼盤$40 - 小食拼盤入邊有四款食物,包括一口芝士,炸帶子,薯餅同埋麻吉燒,每款兩舊,一人一舊唔使爭,超級抵食芝士年糕$19 - 芝士年糕又係我最愛,作為一個煙韌控同埋芝士控,呢個係必叫嘅,芝士好流太,正呀
我哋就叫咗以下呢三款
2020-01-06 18 瀏覽
住左喺屯門咁耐,成日同老公散步都經過呢間餐廳,想試好耐。今日自己一個買完餸回家又經過,終於忍唔住入來試試!餐廳環境光猛乾淨,坐得舒適👍🏻。餐牌好多嘢都好吸引,最後叫咗咖喱牛肋肉飯$59,印度薄餅$30,再加罐雪碧$6咖喱牛肋肉飯:咖哩汁比較濃稠,好香濃,少少辣,十分惹味😋牛肋肉炆得好淋,好入味!正呀,越食越開胃!由於咖喱汁實在太正,叫多份印度薄餅來食!印度薄餅,香脆可口,油而不膩,沾上咖喱汁,簡直係舌尖上的享受!😋😋😋

2020-01-06
  • 咖哩牛肋肉飯
  • 印度薄餅
2020-01-06 21 瀏覽
上星期去咗屯門探朋友, 朋友帶我去喜咖喱食個便飯, 佢話自己成日都去呢間食, 仲叫我試吓呢到嘅蕃茄湯豬頸肉拉麵添, 話係佢嘅Favourite我就叫呢個蕃茄湯豬頸肉拉麵嚟試下, $54 蕃茄湯好香濃, 酸酸地好開胃! 豬頸肉另上, 睇見都知煮得好香口, 食落果然好惹味! 連埋個蕃茄湯食, 鮮甜又食到肉香, 個麵仲有隻溏心蛋添, 切開咗之後好吸引, 可惜唔記我影相😂幾十蚊又抵又好食, 唔怪之得我朋友成日嚟食啦, 如果下次再嚟屯門一定encore
2020-01-06 19 瀏覽
屯門區原來有好多美食,今次來喜咖喱食下定食同拉麵1️⃣豬頸肉溫泉蛋飯 $54豬頸肉彈牙爽脆,非常咬口。溫泉蛋流心個下真係好治癒❤️❤️❤️飯撈左啲甜豉油非常惹味。另外仲有青瓜作為點綴,非常清新。🙆🏻‍♀️美味指數:7.12/102️⃣香茅豬扒餐肉火腿拉麵🍜 $40拉麵爽彈有咬口,厚切餐肉簡直係邪惡之首,香茅豬扒有𡁻口。大大碗唔使驚唔夠飽。🙆🏻‍♀️美味指數:7/10💡整體來講,性價比唔錯,真係超抵食。喜咖哩 (屯門)地址🐾:屯門青翠徑7號金邦大廈地下1號舖
[屯門~喜咖喱]
屯門區原來有好多美食,今次來喜咖喱食下定食同拉麵
1️⃣豬頸肉溫泉蛋飯 $54
🙆🏻‍♀️美味指數:7.12/10
2️⃣香茅豬扒餐肉火腿拉麵🍜 $40
🙆🏻‍♀️美味指數:7/10
💡整體來講,性價比唔錯,真係超抵食。
喜咖哩 (屯門)
地址🐾:屯門青翠徑7號金邦大廈地下1號舖
2020-01-01 36 瀏覽
嗰日揸車去屯門交份文件比客,順便食埋晏晝飯,係網上check到d熱門餐廳,就求其係排行榜度揀咗一間我叫咗份燒豬頸肉番茄湯米線,一碗麵好唔好味最主要取決于嗰碗湯底同麵質。首先蕃茄湯底唔會好淡,蕃茄味幾重,餐廳唔會省皮,仲有幾嚿新鮮蕃茄係湯入面👍🏻米線質感就同普通米線一樣冇魚麵咁彈,但佢哋keep到米線煮完後就算浸耐左都唔會化,冇煮過龍豬頸肉用特製醬汁煮過,好似紅燒咁嘅做法,醬汁包住豬頸肉表層,甜甜地帶小小鹹味,仲有種焦糖嘅質感,好香口,餸飯或餸麵都一流🍽🍽講緊埋單$50都唔使,比隔離啲餐廳更抵食
豬頸肉番茄湯米線
講緊埋單$50都唔使,比隔離啲餐廳更抵食
15 分鐘 (堂食)
豬頸肉番茄湯米線
2019-12-28 51 瀏覽
今日去屯門探嫲嫲,佢帶我去平時去開間餐廳食個靚早餐。佢屋企喺紅橋附近,嗰邊一大朝早有開嘅餐廳唔多,依間餐廳裝修同風格相對其他來講係比較靚✨ 我叫咗份香茅豬扒米線配腸仔同煎蛋,仲有多士送嫲嫲成日同老闆傾計,聽老闆講佢哋香茅豬扒係用氣炸鍋整嘅,唔同一般要用大量油煎同炸嘅煮食方式,氣炸鍋只需要幾滴油就可以將肉扒整得好香脆,健康好多。 難怪嫲嫲成日落嚟食,仲以為佢食得咁唔健康添!呢種新穎嘅烹調方式真係值得欣賞👍🏻👍🏻

我叫咗份香茅豬扒米線配腸仔同煎蛋,仲有多士送
香矛豬扒腸仔煎蛋米線

2019-12-26
10 分鐘 (堂食)
早餐
香矛豬扒腸仔煎蛋米線