2017-02-10 635 瀏覽
之前一直聽朋友講喜來稀肉好食今次咁啱搵唔到野食又見到唔洗掛隊就去左食啦😛😛😛入到去環境都算大又唔會超重油煙味👍🏻同埋d窗客人可以自己開關都算幾通風唔錯 之後就睇野食啦見佢最推介係護心肉就叫左一份試試😚之後就係喜來烤牛肉同埋五花腩豬肉😛之後仲嗌左一份石頭窩飯 2個女仔share食其實會好飽架 大家千其唔好眼闊肚窄啊!首先講下護心肉 果然係重點推介因爲d肉好切得薄薄地好正 而且用左少少甜甜地既汁黎醃 烤完之後好香油香味而且都幾嫩👍🏻👍🏻👍🏻之後就係喜來烤牛肉 牛肉我覺得好似冇豬肉咁好食但都可以接受 佢有少少似牛柳既感覺同埋一d都唔會硬 牛肉都有醃過好味👍🏻最尾就係五花腩豬肉啦 佢一份有3塊都算切得厚架 佢既肥瘦分配得好好都幾平均 而且烤完之後d肥既部分會變得脆脆地咁又有焦香味又好食😋我地仲嗌左一個石頭窩飯 撈均d飯同配料一齊食好惹味又唔會太咸 而且佢個石窩溫度好足夠令到個飯底係有飯焦既 飯焦脆脆的加埋d蛋一齊食勁match勁好味👍🏻服務都唔錯換板個d都好快手 而且價錢係對得起食物質素嗌左3份肉加1份石頭窩飯連埋加1都係$531👅
首先講下護心肉
喜來烤牛肉
2017-02-08 505 瀏覽
咁多間喜來稀肉中, 最鐘意去尖沙咀分店, 除左係開飯熱點外, 位置仲好方便添。成條金巴利道都係韓式餐廳, 開到成行成市, 當中有不少係食燒肉, 競爭都幾大。因為7點前去到, 唔係好多人, 好彩唔駛等位。 一坐低店員就送上多款前菜, 泡菜、 生菜、 洋蔥絲等, 同時倒蛋漿係爐邊度慢慢烤熟, 一邊加有泡菜, 一邊係淨蛋。打開餐牌, 多左2人餐選擇, 有牛亦有豬。 鐘意食肉既, 當然來個全牛宴啦!二人拼盤套餐 - 壹頭牛 $488 套餐有牛不同既部位, 分別有: 喜來烤肉、 牛五花、 特級牛頸、 牛肋骨肉、 烤調味牛排骨。 牛肉用塊牛形既木板裝住上檯, 分門別類, 都幾特別。喜來烤肉 - 砌到成朵花咁都幾有心思, 食落幾有咬口, 肉汁都幾多, 牛味又幾濃, 5款牛肉之中最鐘意。牛五花 - 薄切牛肉, 脂肪位比較多小小, 不過燒完就好香口, 兩邊快燒數秒就食得。特級牛頸、 牛肋骨肉 - 2隻肉都厚厚地, 燒完用生菜包住, 再夾埋洋蔥絲一齊食更加好味。烤調味牛排骨 - 醃製過既牛排骨十分入味, 亦好香濃, 肉質較腍軟, 入口好多肉汁。套餐包左兩罐飲品, 我地要左提子汁同梨汁。雖然個2人餐全部都係
套餐包左兩罐飲品, 我地要左提子汁同梨汁。
雖然個2人餐全部都係肉, 鐘意食牛既忍唔住另外多叫一碟靚牛黎食, 真雪花牛肉 $200/150g。 肉質果然唔同d! 大塊又厚薄適中, 脂肪分佈都好平均, 燒完迫晒d油脂出黎仲更加香, 唔駛點調味汁都已經好好食。
食食下肉就差唔多係時候食爐邊d烤蛋, 加左泡菜既蛋係香d!
今晚全牛宴食肉獸就最高興, 加上店內打開左一排既窗, 抽風又做得好, 食完唔會成身油煙味。
2017-02-08 353 瀏覽
同事們去食lunch,叫左個烤肉拉麵,點知只有兩三片很薄的肉,有一碗仲要冇俾到!塊肉嘅size 小如手指甲,很失望!杯麵仲多餸過佢!仲話有一碗白飯送!我唔係想食齋飯同麵
烤肉拉麵
2017-02-03 412 瀏覽
為左唔係情人節同人迫食貴野,早左成個星期黎同寶寶食情人節晚餐❤喜來稀肉出名左咁耐都係第一次黎食咋!見到呢個排場已經好開心!有爐端蛋食!仲要係無限添食!😋😋😋very good!再黎呢堆前菜就一般般啦!冇我最愛嘅蘿蔔食😕唔知係咪日日唔同呢🤔2個人叫左2份肉加個水冷面。食到好飽呀😝韓燒唔係唔食五花肉吧!! 不過呢個就唔係太特別👌🏼啦!招牌喜來稀肉。情人節晚餐有朵花花❤好sweet呀❤ 呢個牛肉堅好食!肉汁豐富👍🏽👍🏽份量夠多!推介推介👍🏽👍🏽👍🏽叫埋一直鐘意食嘅水冷面,正常味道啦!不過食燒烤配個冷面係爽的!當然唔少得飲返杯韓國燒酒啦!正呀!唔知邊到有得賣呢🤔差唔多食完先見枱面張紙推介食護心肉!!!但實在食唔到啦!唯有下次再黎試啦!
喜來稀肉出名左咁耐都係第一次黎食咋!

2個人叫左2份肉加個水冷面。食到好飽呀😝
韓燒唔係唔食五花肉吧!! 不過呢個就唔係太特別👌🏼啦!
水冷面
當然唔少得飲返杯韓國燒酒啦!正呀!唔知邊到有得賣呢🤔

差唔多食完先見枱面張紙推介食護心肉!!!
但實在食唔到啦!唯有下次再黎試啦!
  • 喜來稀肉
2017-01-23 509 瀏覽
護心肉一如既往最正 一咬就覺得好甜勁好味 好特別 其他地方食5到既味 千祈5可以點任何醬因為會食5到肉味 一份已經好大份 2個人岩岩好 會少少飽 包到好似個心咁 雪花牛肉覺得5係好扺 得個幾塊但就200元 然後冇咩肉味 定5知可能燒得熟得制 比較爽口 5似平時個啲咁溶 整體覺得冇乜味 5特別喜來烤肉特別嘅牛肉味 好薄 一燒好快可以食 一份有10塊 岩岩好 冇乜根 炒年糕可以叫少辣如果5係都幾辣 普通啦但有d魚糕係入面5多中意覺得好腥可以一試大醬湯好味好濃好正宗 足料少少辣 個送白飯岩岩好 新鮮出爐熱lad lad 5會太鹹 山嵖酒平時飲開米酒 覺得同啤酒冇乜分別今次試咗山嵖酒 14%超易入口好甜 好飲過啤酒米酒好多算係我飲過最好味嘅韓國酒環境:好正宗嘅韓燒 冷氣岩岩好 播好新既韓國歌 大部分侍應都係韓仔韓妹泥 野食方面 前菜蛋都係任添 好韓國 個座位可以打開黎放袋/衫 5會整到成身味 仲有啲免費前菜 芽菜湯免費好多芽菜 然後啲泡菜超辣 我個人鐘意燒下先食排隊個到會等耐少少 排成15張枱 但我都係覺得好扺食同值得 因為入面既野食真係又好食又抵 平均消費每人250左右 通常限時一個半鐘會
雪花牛肉

今次試咗山嵖酒 14%
超易入口好甜 好飲過啤酒米酒好多
算係我飲過最好味嘅韓國酒
環境:

排隊個到會等耐少少 排成15張枱 但我都係覺得好扺食同值得 因為入面既野食真係又好食又抵 平均消費每人250左右 通常限時一個半鐘會automatically cut單 但會比您燒埋先
2017-01-19 4681 瀏覽
雖然喜來稀肉有係香港都幾HIT但今次其實都係我第一次食上到去既第一印象係好似去左韓國因為間店成個格局都同韓國既燒肉店好似未點野食之前店員就好快手甘幫我地倒蛋漿一面係有加泡菜,一面就無其實個蛋食起上黎唔算有咩特別不過等緊D肉熟果時,可以有D野食下,係幾過癮既一頭牛 $488顧名思義,一頭牛就係牛肉拼盤入面包括招牌喜來烤肉、牛五花、頂級牛頸、牛肋骨肉同埋烤調味牛排骨當中以喜來烤肉最得我歡心首先整到成朵花甘已經好有心思第二佢薄薄地一片好易熟,而且牛味好濃仲有好多肉汁TIM,真係估唔到甘薄片既牛竟然甘好食其他牛其實都唔差不過因為厚D,燒既時候就要小心D去控制唔係太生/太焦就浪費左喇豬 護心肉 $150護心肉係豬橫膈膜同豬肝之間嘅肉之前無見過,加上講到係名物,所以就試一試一試之下果然係好東西肉雖然厚,,但就算燒耐左,都仍然好彈牙而且味道係甜甜地,好香好好食水冷麵 $70食左甘多熱辣辣既食物當然要叫番個凍冰冰既水冷麵Balance下啦佢個湯汁整得幾好酸味唔會太過,但又好refresh可惜個麵就太痴埋一舊,要自己慢慢整鬆先食到其實之前我真係對喜來真係無咩期望因為覺得連鎖既食肆都係麻麻地但試左之後真心
雖然喜來稀肉有係香港都幾HIT
但今次其實都係我第一次食

上到去既第一印象係好似去左韓國

因為間店成個格局都同韓國既燒肉店好似
未點野食之前
店員就好快手甘幫我地倒蛋漿

一面係有加泡菜,一面就無

其實個蛋食起上黎唔算有咩特別

不過等緊D肉熟果時,可以有D野食下,係幾過癮既
一頭牛 $488
顧名思義,一頭牛就係牛肉拼盤

當中以喜來烤肉最得我歡心

首先整到成朵花甘已經好有心思

第二佢薄薄地一片好易熟,而且牛味好濃

仲有好多肉汁TIM,真係估唔到甘薄片既牛竟然甘好食

其他牛其實都唔差

不過因為厚D,燒既時候就要小心D去控制

唔係太生/太焦就浪費左喇
豬 護心肉 $150
護心肉係豬橫膈膜同豬肝之間嘅肉

之前無見過,加上講到係名物,所以就試一試

一試之下果然係好東西

肉雖然厚,,但就算燒耐左,都仍然好彈牙

而且味道係甜甜地,好香好好食
水冷麵 $70
食左甘多熱辣辣既食物

當然要叫番個凍冰冰既水冷麵Balance下啦

佢個湯汁整得幾好

酸味唔會太過,但又好refresh

可惜個麵就太痴埋一舊,要自己慢慢整鬆先食到

其實之前我真係對喜來真係無咩期望

因為覺得連鎖既食肆都係麻麻地

但試左之後真心覺得食物唔差

而且店內通風做得幾好

食完都唔會覺得成個身係油煙味

有機會都想再去食過
2017-01-17 617 瀏覽
今天來到喜來稀肉吃燒肉,順便吃埋晚飯。很喜歡這個路邊蛋一邊是辣,一邊是不辣,很適合我們這些不吃辣的人。也有很多人喜歡吃燒肉,所以座位幾經常坐滿。這個是護心肉,是豬肉的一種。這個肉很香,很有咬口,也非常入味。總括來說,這裏的味道是不錯的,但是座位卻坐得不太舒服!地方也比較嘈吵,食物是不錯的。

2017-01-03 969 瀏覽
有朋友反香港,一行6個人,夜媽媽話食韓燒,老公二話不說就話食喜來稀肉,可想而知佢有幾耐無食同幾中意食雪花牛好腍不過牛味欠奉,五花腩係我既必食首選,牛五花油香好勁,夾住其他配菜加生菜食減去肥膩感,招牌喜來稀肉老闆話係只有呢一間分店有,其他都冇,一於試吓,點知真係好好食,肉嘅部位應該係牛肩胛肉,薄薄的一塊,切到成個玫瑰花咁好靚,連埋醬汁一齊燒,乜嘢醬汁都唔使點已經好好食,牛脷好爽口,護心肉雖然切成一條條,有啲驚佢燒得唔夠均勻,但係好好食,好腍香,水冷麵係我第一次喺呢度食,好好食,好似身處喺韓國食緊水冷麵一樣,生牛肉拌飯保持水準,我哋仲嗌咗燒酒溝埋啤酒一齊飲,店長仲送多一支燒酒俾我哋,我哋食得又開心玩得又開心,下次一行咁多人都會再嚟食
5 分鐘 (堂食)
$400 (宵夜)
  • 喜來稀肉
  • 雪花牛肉
  • 喜來燒肉
  • 護心肉和五花肉
1K
今次終於dig起心肝去排隊等,點知好好彩只係等咗3張枱,就有位喇 (可能係因為平日加上嗰陣只係六點幾) !食韓國嘢最正就係韓國前菜,呢到有泡菜、新鮮洋蔥同芽菜。另外,有人會幫你用鐵板外圍嘅位置“燒”蛋,有泡菜同原味兩款。我就鐘意泡菜味多啲,香口啲吖嘛。大家記住留意火喉,時間一耐就會老㗎啦!嚟到呢到梗係要嗌喜來稀肉,薄薄一塊,卷到好似朵花咁,賣相就好吸引啦。食落又真係幾正,肉質又嫩又多汁,包埋生菜,一個字: 掂! 不過大家要注意唔好燒太耐,因為好薄好易熟,燒一分鐘okay㗎啦,如果唔係會燒晒啲肉汁。人哋話喜來稀肉嘅護心肉都一定要試,有辣有唔辣。護心肉原來係豬橫膈膜同豬肝之間嘅肉,每隻豬得200至300克,非常矜貴。我哋就梗係揀辣味啦,不過其實都唔係好辣,燒起嚟就好香!! 入口有啲豬肝味,脂肪唔多。相比起喜來稀肉,護心肉比較較厚身,食落較爽口。講真,第一次食呢個部位,幾特別。另外,我哋叫咗牛五花,又係薄薄一塊,輕輕一烤就根本已經熟晒,肉質幼嫩,加埋啲脂肪,好香好惹味。豬皮,車仔麵就食得多,乜原來可以韓燒嘅咩? 豬皮本身就已經熟,所以燒一陣就得。不過我覺得食落有啲硬,有幾舊仲勁難先咬得開,唔
泡菜
牛五花
豬皮,車仔麵就食得多,乜原來可以韓燒嘅咩? 豬皮本身就已經熟,所以燒一陣就得。不過我覺得食落有啲硬,有幾舊仲勁難先咬得開,唔係好啱我哋!!
豬皮
除左烤肉之外,M佬仲想試石窩飯、水冷麵同炒年糕,但係因為我哋食燒肉已經好飽,要等下次先有得試。

臨走前記得喺Reception拎埋香口糖,清一清啲肉味。甜甜的,味道好香,有啲薄荷味。
總括嚟講,喜來稀肉同護心肉都值得試。另外,欣賞餐廳環境闊落,卡位都好好坐,因為之前去嘅韓燒店都好窄。
2016-08-22
15 分鐘 (堂食)
泡菜
牛五花
2016-12-18 1269 瀏覽
幫襯過好幾次唔同分店嘅喜來稀肉,今次都係叫咗五花腩+喜來烤(牛) 肉+嫩豆腐湯,加上一貫的免費refill蛋漿﹑生菜,非常滿意。今次唯一唔同嘅,係第一次帶咗啱啱5個月嘅仔仔嚟。本人今次要讚嘅係,店員竟然主動推來high chair俾BB訓覺,我同太太簡直就係喜出望外!唔該晒!

2016-12-18
2016-12-04 1763 瀏覽
燒肉用的鐵板很不乾淨,用豬皮塗一下就會出黑色的油。蒜頭片是綠色的。要求換過鐵板,侍應解釋是用舊了都是這樣⋯⋯⋯⋯食物和服務都大不如前,同一價錢有其他更好的選擇。
2016-11-18 2117 瀏覽
出名既野就當然要排啦所以最好都係book位啦 孩子們以前細個食韓燒就梗係去漢陽園啦⋯都覺得唔錯囉⋯又有熱食⋯又有咖哩魷魚👻原個來大個先知咁先係韓燒😈 生菜配料同蛋醬都係任fill 蛋香到爆炸當然要食護心肉啦⋯追求的不是入口即溶⋯求的是肉香!同埋一定一定要食佢個洋蔥⋯ 醃過的❤️❤️❤️好邪惡地好好食
出名既野就當然要排啦
所以最好都係book位啦 孩子們
原個來大個先知咁先係韓燒😈
生菜配料同蛋醬都係任fill 蛋香到爆炸

當然要食護心肉啦⋯追求的不是入口即溶⋯求的是肉香!

2016-10-17
2016-11-06 1821 瀏覽
朋友介绍的,说很好就去吃了。可能期望太高,实际感觉并没多大惊喜。五花肉不香,牛肉太硬(不是烤老了)。冷面和泡菜饼还不错。座位带储物功能。卫生间冲水要自己接水冲。整体环境还算卫生。
冷面,泡菜饼,烤肉
2016-11-06
2016-10-19 1845 瀏覽
食物方面可以接受,但服務態度差到爆叫左個女職員落Order 落完Order 個女仔覆左一次俾我地聽,覆得全中!十分鐘過後,有個戴眼鏡但冇鏡嘅男職員同我地講 " 你地仲未叫野食,我地要限時架!” 成枱人呆左… 男職員話冇我地叫野食嘅紀錄… 佢地唔會講對唔住,唔好意思之類嘅野…淨係話補番時間俾我地!跟住食到一半 想再order其他野食,問下佢地有咩比較特別好味 有咩好介紹 , 個男職員會問番我地" 咁你地鍾意食d咩?你地睇下個餐單啦,然後幫你落單“ d職員係好冇禮貌,成班行行企企,見到你冇哂蛋都唔會主動加… 加左蛋之後又會熄左個火(因為見到冇哂肉,但d蛋未熟!)
食物方面可以接受,但服務態度差到爆

• 牛頸肉
2016-09-29 2203 瀏覽
喺尖東原本想食炸雞,但太多人排隊啦,於是就去咗食喜來稀肉子了~~~畢竟都好耐冇食過燒肉啦。雖然係晚市時間,但都唔洗等位,正!我哋一坐低就叫咗個豬嘅部位同牛嘅部位(個名好難記,大家請看圖吧),然後就附送好多唔同嘅小菜,例如泡菜呀、醃菜呀等等,其中我最鍾意豆芽湯,就咁淡淡嘅豆芽味好簡單。首先要食咗個蛋先,一個係原味蛋,一個係落咗韓式辣醬嘅蛋,我就鍾意有辣醬嘅多d。然後我哋就用塊豬油抺咗下個鐵板,之後就放肉落去燒啦,注意注意,蒜頭喺隔離煎熱咗係好好味咖,而且相傳食燒肉配蒜頭會冇咁唔健康。而好creepy嘅事就係,兩碟肉係一齊嚟嘅,但我哋竟然食唔出邊碟係牛邊碟係豬….好似兩個都有牛味,有少少懷疑佢哋上錯咗比我哋。

2016-09-15