📍 喜來稀肉📍 尖沙咀 • 金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下-《喜來稀肉》這家燒肉店開業至今,一直人氣不斷尖沙咀店店面蠻大,但這天即使是weekday,仍是滿座的。大家想來的話可以先訂座哦~這裡提供多款肉類,讓客人慢慢燒。不想選的話,點牛肉拼盤或豬肉拼盤都可以另外還有多款地道韓式湯、飯、麵、小食等,樣樣有水準最後每人還免費贈送一支MELONA雪條,太邪惡了!-店員服務蠻好、蠻高效率看見烤盤燒乾了,就會主動過來換要添配菜、生菜的話,也很快就送上負責招待的韓國人經理(?)態度也很好,熱情的歡迎每位光臨的客人,也提醒用餐時間為90分鐘-前菜、生菜、爐邊雞蛋韓式前菜有泡菜、洋蔥酸瓜、生菜配麵豉醬沙律除了可以當前菜吃外,也可以跟烤肉包進生菜裡一起吃生菜新鮮爽脆,為烤肉良伴客人坐下後,店員就會在爐邊倒入蛋漿,兩款口味分別為芝士味跟泡菜味,兩種都很好吃另外也有生蒜,無論是生吃還是烤熟了,配上肉類都很搭而以上的都可以任意添加~-喜來烤肉 서래 불고기 ($158)招牌的喜來烤肉是以醃料醃過的牛肉牛味濃郁,不太肥,口口都是肉汁豐富的肉•喜來五花肉 서래 삼겹살 ($150)這道豬肉同樣餐廳招牌醬油醃
📍 喜來稀肉
📍 尖沙咀 • 金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下
喜來稀肉》這家燒肉店開業至今,一直人氣不斷
另外還有多款地道韓式湯、飯、麵、小食等,樣樣有水準
最後每人還免費贈送一支MELONA雪條,太邪惡了!
MELONA雪條
店員服務蠻好、蠻高效率
看見烤盤燒乾了,就會主動過來換
要添配菜、生菜的話,也很快就送上
前菜、生菜、爐邊雞蛋
韓式前菜有泡菜、洋蔥酸瓜、生菜配麵豉醬沙律
除了可以當前菜吃外,也可以跟烤肉包進生菜裡一起吃
生菜新鮮爽脆,為烤肉良伴
另外也有生蒜,無論是生吃還是烤熟了,配上肉類都很搭
而以上的都可以任意添加~
喜來烤肉 서래 불고기 ($158)
喜來烤肉
喜來烤肉
招牌的喜來烤肉是以醃料醃過的牛肉
牛味濃郁,不太肥,口口都是肉汁豐富的肉

喜來五花肉 서래 삼겹살 ($150)
喜來五花肉
喜來五花肉
這道豬肉同樣餐廳招牌醬油醃製過,很入味
厚度較薄,加上火勢挺猛,每邊燒數秒即可
單吃已很好吃,沾上不同醬汁或鹽也可以,用生菜包著吃更豐富

海鮮拉麵 한국식 해물 라면 ($65)
海鮮拉麵
想吃了超級久的韓式拉麵!
在家怎樣煮辛拉麵,都沒有在韓式餐館裡用泡麵鍋盛載著吃這麼有感覺,味道特別好
拉麵配上海鮮如海蝦、青口,連湯底都帶淡淡的海鮮味道

韓式雪花冰 오리지널 우유 팥빙수 ($58)
韓式雪花冰
最後的甜點,每人可選一款口味的MELONA雪條
還不夠的話,還有餐廳新推出的雪花冰!
磨得很夠碎的冰粒帶淡淡牛奶味,口感滑順,入口即溶
配上香甜軟淋紅豆、黃豆粉、餅碎,圓滿了這頓晚餐
在炎夏吃,同時非常解暑!

Menu/Promotion:
2022-07-29 105 瀏覽
喜來稀肉已經進駐香港好幾年,早兩年嚟過試,味道唔錯近排想食韓國菜,就諗起佢估唔到隔咗咁多年,呢度仲係好受歡迎,座無虛席,證明有水準!尖沙咀分店面積幾大,枱與枱之間有唔少空間,唔會坐到好迫入座前,枱上已放上幾款前菜、生菜盤全部都可以refill呢喜來烤肉 ($158)今次都試咗牛肉牛肉一片片咁包成玫瑰花形狀,好靚每邊燒幾秒就ready,肉質有咬口,唔會好韌有兩款醬汁、一款海鹽可以點另外仲可以用生菜包住肉、蒜頭等等一齊食海鮮蔥餅 ($90)呢到有幾款煎餅,有海鮮蔥餅、泡菜煎餅、薯仔煎餅,而呢隻海鮮蔥餅仲係餐廳推薦架添粉漿有厚度,煎得香脆,咬口十足中間有魷魚、蝦、大蔥,又爽口又香口點埋個辣辣地嘅醬更加惹味海鮮拉麵 ($65)最鍾意食嘅韓式拉麵!用個韓式金煲裝住一齊食特別有feel,好似特別好食咁入面有一隻肉質飽滿嘅蝦同青口,食落幾新鮮總括而言,燒肉質素高,其他菜式都好地道又好食掛住韓國嘢食嘅朋友都不妨嚟試試!
喜來稀肉已經進駐香港好幾年,早兩年嚟過試,味道唔錯

近排想食韓國菜,就諗起佢
估唔到隔咗咁多年,呢度仲係好受歡迎,座無虛席,證明有水準!
尖沙咀分店面積幾大,枱與枱之間有唔少空間,唔會坐到好迫
入座前,枱上已放上幾款前菜、生菜盤
全部都可以refill呢
喜來烤肉 ($158)
今次都試咗牛肉
牛肉一片片咁包成玫瑰花形狀,好靚
每邊燒幾秒就ready,肉質有咬口,唔會好韌
有兩款醬汁、一款海鹽可以點
另外仲可以用生菜包住肉、蒜頭等等一齊食
海鮮蔥餅 ($90)
粉漿有厚度,煎得香脆,咬口十足
中間有魷魚、蝦、大蔥,又爽口又香口
點埋個辣辣地嘅醬更加惹味
海鮮拉麵 ($65)
最鍾意食嘅韓式拉麵!
用個韓式金煲裝住一齊食特別有feel,好似特別好食咁
入面有一隻肉質飽滿嘅蝦同青口,食落幾新鮮

總括而言,燒肉質素高,其他菜式都好地道又好食
掛住韓國嘢食嘅朋友都不妨嚟試試!
2022-07-27 96 瀏覽
大家想食韓式燒肉都冇理由冇聽過呢間(喜來燒肉)因為我仲好記得呢間燒肉係真係好難book位🥺雖然而家疫情少咗人但係呢間燒肉真係好好味👍呢度前菜份量相當多,職員會幫你到入爐邊蛋,之後仲有辣醬生菜同醃製青瓜我仲有好好味嘅泡菜🫢韓式豬皮:呢度嘅豬皮唔使燒好耐好新鮮豬皮唔會太厚,燒完又唔會太干仲好彈牙,所以呢度啲豬皮我一定會叫👍真雪花牛肉:淨係見到啲牛肉每一件啲雪花都好平均好新鮮🫢牛肉唔使燒好耐平均5至10秒就可以反轉再燒,燒好牛肉食落口有即溶嘅感覺非常之正🥰牛肋骨肉:牛肋骨肉可以燒耐少少15秒就夠,牛肋骨牛味都非常之重所以我建議包埋山菜一齊食又健康😋👍最後當然要超一超叫番杯啤酒飲下啦依家仲要買一送一非常之抵飲🙌🙌🙌
2022-07-26 91 瀏覽
近來日子比較休閒,空餘時間都來煲韓劇,韓劇的確有個魅力,不禁會令人超想吃韓食!看到劇中男女主角日日在燒肉啤酒,安耐不住要約朋友止止癲!喜來稀肉算是比較早期引入香港的燒肉店,主打正宗韓國味道~店內亦不乏韓國職員或食客~燒肉店的少不了豬牛兩款肉類,非常有地道特色的五花肉和護心肉等通通都有。另外還有喜來特色醬汁的醃肉和其他內臟,選擇算多。除了燒肉外,還有各款湯品和主食~【前菜】入座時店員已經準備好幾款前菜沙律,幫助解膩~另外朋友還特意推介將泡菜放入去燒,提升香氣之餘又減輕辣度~【爐邊蛋】韓式燒肉當然少不了爐邊蛋,喜來稀肉的路邊蛋分成兩邊,一邊放滿泡菜、另一邊放滿芝士~對於配料職員也毫不吝嗇,芝士一邊還可以拉絲呢!【濟州五花肉】五花肉是韓燒必點之肉類!五花肉油脂豐富,燒過後油香十足!【真雪花牛肉】真雪花牛肉算是餐牌上最高級的肉類,牛肉雪花分布平均,帶牛油香味之餘亦不失肉味,肉質亦相對較軟冧。【牛護心肉】牛護心肉略帶點油花,比較厚身,肉味份外濃郁,帶點油脂的甘香。而且牛肉本身有簡單黑椒調味,可以不用沾其他醬汁。【水冷麵】韓劇主角每次食燒肉都會點水冷麵,的確令人感覺冰涼,順便下下火!雖然是燒肉店,

除了燒肉外,還有各款湯品和主食~

【前菜】

【爐邊蛋】

【濟州五花肉】
五花肉是韓燒必點之肉類!五花肉油脂豐富,燒過後油香十足!

【真雪花牛肉】

【牛護心肉】

【水冷麵】
韓劇主角每次食燒肉都會點水冷麵,的確令人感覺冰涼,順便下下火!雖然是燒肉店,但水冷麵的質素就十分令人驚喜~水藍麵麵質煙靭,湯汁略帶微酸,加入檸檬汁之後更加清新,大大減低油膩感,強烈推薦!

近年香港開左好多韓國餐廳,以韓式燒肉,喜來稀肉是韓國人主理,特別正宗,而且係大學時間的回憶。今晚相約朋友聚會,一坐低就有3 碟前菜,醃青洋蔥,生菜辣汁沙律,當然不少得泡菜。 三款泡菜都可以添加,就係喜來稀肉特色。食物方面,3 位女生比較細食。護心豬肉 $ 158 望落細碟,其實份量很足夠,有150 g ,肉質彈牙有肉香,完全無筋。另牛肉眼$158 , 一整塊牛扒上,200g , 一燒香,再切件,半生熟,用生菜泡菜包住很好食。天氣好熱,食水冷麵$85 即時降溫,酸酸咸咸,好涼快。泡菜湯 $80 入面非常多材料,難怪咁清甜。

食物方面,3 位女生比較細食。
護心豬肉 $ 158

天氣好熱,食水冷麵$85
即時降溫,酸酸咸咸,好涼快。

泡菜湯 $80
入面非常多材料,難怪咁清甜。

• 前菜
  • 水冷麵
  • 爐邊蛋
喜來稀肉係當年高質韓燒老字號 好多年前第一次食都係呢間尖沙嘴第一分店~ 今日同朋友兩個人冇啦啦有韓燒癮都黎食左 依舊咁正!一坐低店員好快手就幫手開爐同倒爐邊蛋,一邊喜係泡菜口味 另一邊係芝士口味🧀 食襯韓國菜一定唔少得有大量既前菜拌菜 估唔到原來喜來稀肉既泡菜都幾辣同濃味~順帶一提 爐邊蛋同生菜都係免費任添加 食完一轉就可以同店員講refill的。我地兩個女仔食得唔多 剩係點左招牌護心肉($158)同埋喜來烤肉($158) 護心肉基本每次都要嗌 肉質雖然係豬肉但都偏淋 每件都頗厚身所以預多少少時間去烤~ 而另一款其實係牛肉 用醬汁醃製過 不過唔算濃味 但整體偏瘦既 用生菜一齊食幾好👍🏻臨走記得一人拎返一支免費既韓國melona雪條 宜家36度既天氣真係消暑一流 推介椰子同芒果口味都不錯喔🥥🥭

• 喜來烤肉
2022-07-21 96 瀏覽
喜來稀肉 | 韓式燒肉店原來呢間燒肉係係二樓 一入去有個空間俾客人坐低等人上到二樓 裝修偏暗 但有格調位置好空曠 唔會安排到座位密質質 每個位都有個燒烤爐同吸煙管 成個感覺就好韓式一坐底店員就拎左前菜, 同埋加蛋漿落個爐邊度開胃前菜有三碟沙律🥗 + 泡菜 + 青瓜🥒泡菜好惹味 辣辣地作為開胃菜好合適大醬湯🥣🥣韓國既家庭料理菜式之一 配料都有好多唔同既菜 肉同海鮮菜方面都係切細碎 方便食用肉有牛肉塊 用作調味都好海鮮仲有半隻蟹仔同埋蜆 蟹仔同蜆有鮮味豆味都濃郁 成個湯都係較濃味白飯大醬湯夠濃味 要配返少少白飯中和下白飯配湯都好好送飯肉眼扒🥩🥩🥩黎到燒肉店一定要整份肉黎燒下 過下癮肉眼扒好大塊 肉既鮮紅色色都顯示到佢好新鮮我鐘意切一塊塊上去燒 同埋可以自己控制生熟程度我大約燒左6成熟就試下拎一塊黎食 真係好正肉眼扒既肉味好濃郁 應該有少少肥美肉汁我鐘意肉類比較少調味料 而呢塊肉眼扒做到呢個效果爐邊蛋食到最後一定要食埋佢爐邊蛋有芝士🧀 蒜頭 同泡菜味 三款都好好味爐既火唔會太大 食到最後既時候蛋會煮熟同成形作為甜品完結呢餐韓式燒肉🍴整體評價:肉眼扒🥩有驚喜 肉質靚 肉味濃😀爐邊蛋真係加分 調
喜來稀肉 | 韓式燒肉店

原來呢間燒肉係係二樓 一入去有個空間俾客人坐低等人
上到二樓 裝修偏暗 但有格調
成個感覺就好韓式
一坐底店員就拎左前菜, 同埋加蛋漿落個爐邊度

開胃前菜有三碟

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📌 尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下
⏰ 12:30 - 23:30

付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 AE 銀聯 Apple Pay 微信支付
尖沙咀百吃不厭嘅韓燒 好耐都冇食過燒肉啦滿足很想去韓國嘅慾望 前菜份量相當多有爐邊蛋、辣醬芽菜生菜同醃青瓜鍾意佢地嘅泡菜醃得入味,咬落去夠爽脆▫️牛五花🥓秘製醬汁嘅牛五花好嫩身脂肪、牛肉比例均勻薄片輕輕一燒,入口即融再用生菜、泡菜同豆瓣醬包肉好豐富~ ▫️護心肉肉質彈牙,唔會有筋燒耐啲更加香口,肉味濃厚唔鍾意油膩嘅朋友可試呢款肉 ▫️烤豬皮豬皮好厚身口感似啫喱糖,夠煙韌彈牙原味或沾上黃豆粉都鍾意夠哂香口,好味 ▫️水冷麵🍜水冷麵煙煙韌韌加上青瓜絲、雞蛋、番茄同蘿蔔片酸甜湯汁非常清爽燒肉後食一碗可以消膩,絕配~ ▫️海鮮香葱煎餅煎餅唔會太厚粉用料好足,大量嘅八爪魚同葱 好香口,煎得夠脆身
尖沙咀百吃不厭嘅韓燒
好耐都冇食過燒肉啦
滿足很想去韓國嘅慾望

前菜份量相當多
有爐邊蛋、辣醬芽菜生菜同醃青瓜
鍾意佢地嘅泡菜醃得入味,咬落去夠爽脆

▫️牛五花🥓
秘製醬汁嘅牛五花好嫩身
脂肪、牛肉比例均勻
薄片輕輕一燒,入口即融
再用生菜、泡菜同豆瓣醬包肉
好豐富~

護心肉

▫️護心肉
肉質彈牙,唔會有筋
燒耐啲更加香口,肉味濃厚
唔鍾意油膩嘅朋友可試呢款肉

烤豬皮

▫️烤豬皮
豬皮好厚身
口感似啫喱糖,夠煙韌彈牙
原味或沾上黃豆粉都鍾意
夠哂香口,好味

水冷麵

▫️水冷麵🍜
水冷麵煙煙韌韌
加上青瓜絲、雞蛋、番茄同蘿蔔片
酸甜湯汁非常清爽
燒肉後食一碗可以消膩,絕配~

海鮮香葱煎餅

▫️海鮮香葱煎餅
煎餅唔會太厚粉
用料好足,大量嘅八爪魚同葱
好香口,煎得夠脆身

2022-07-18
護心肉
烤豬皮
水冷麵
2022-07-19 75 瀏覽
幾年前有位朋友離港前我跟她食了這家喜來稀肉餞行,最近她回港探親友,我又再帶她來回味一下。幾年後再來,餐廳依然非常有人氣,閒日都滿座的。入座後就會送上前菜,他們的泡菜特別好味,辣味更濃。而且他們的爐邊蛋會加入芝士和泡菜!非常好味!·濟州五花肉·當然要先點一份五花肉,令熱爐上充滿豬油香,薄薄的五花肉輕輕一燒就變得外脆內軟,加一塊蒜片和醬料包菜食簡直一流。•牛護心肉•很有嚼勁,由於這個部位比較近內臟,所以肉味很濃郁,簡單地以鹽調味已經好味。·真雪花牛肉·比護心肉多脂肪,而且分佈平均,口感細嫩,燒起來油香滿滿。最後不得不讚餐廳的抽風系統做得好好,食完身上不會有太濃的燒肉味。

而且他們的爐邊蛋會加入芝士和泡菜!非常好味!

·濟州五花肉·

•牛護心肉•
·真雪花牛肉·
比護心肉多脂肪,而且分佈平均,口感細嫩,燒起來油香滿滿。

2022-07-14
2022-07-19 79 瀏覽
韓燒質素大同小異,畢竟燒肉變化不大。所以試埋熟食,煎餅同冷麵唔錯!🍴海鮮香葱煎餅:煎餅中間是原條新鮮葱,不但食落冇渣,而且葱好甜。配埋香脆炸餅,令人一啖接一啖😋。🍴水冷麵:夏天想食清涼小食,最啱食水冷麵。湯底冰涼酸甜,麵線彈牙,非常開胃👍🏻🍴燒豬皮:口感似豬腳,軟糯又帶豬油香,沾上黃豆有啲似食年糕,雖然邪惡但幾特別😳。🍴牛五花、護心肉:牛五花容易處理,輕輕燒熟即可。護心肉要燒耐一點,因為厚肉。味道:🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅

味道:🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅
2022-07-18 83 瀏覽
樓下餐牌有牛腸 上到去app落單冇問侍應話問經理有 幫我地落單點知俾左個牛胃 仲要話出左冇得退 屈左我地要其實牛胃個app都有啦 如果係牛胃點解唔指俾我地睇? 坐又唔舒服 如果係呢個價錢應該好多選擇了 做遊客生意可能?濟洲五花腩貨不對板 張圖就一條厚既 黎到就一塊塊 仲要極少唔夠肥😵‍💫
樓下餐牌有牛腸 上到去app落單冇
侍應話問經理有 幫我地落單
點知俾左個牛胃 仲要話出左冇得退 屈左我地要

2022-07-18
2022-07-16 97 瀏覽
好耐冇食韓燒,緊係要揀一間比較高質又充滿韓國氣息嘅餐廳。呢度環境闊落,油煙味唔重,好適合同朋友一齊黎食。👍🏻韓式配菜同生菜無限refill,仲要有我哋最鍾意食嘅芝士雞蛋同泡菜雞蛋🤓牛護心肉🐮呢款肉係牛嘅橫膈膜,肉質較冧而且肉味濃,啱哂唔鐘意食太多油花嘅人,燒完帶有少少油脂嘅甘香😋真雪花牛肉🐮佈滿大理石花紋嘅雪花牛肉,油脂飽滿,燒後油香濃郁😍食落可口,唔需要過多調味料,只要少量鹽已經足夠😌濟洲五花肉🐷食韓燒點可以唔叫五花肉,肥瘦相間,燒後豬味濃郁,配埋生菜、泡菜同烤肉醬,一啖過,好滿足😍

牛護心肉🐮
真雪花牛肉🐮
濟洲五花肉🐷
2022-07-15 67 瀏覽
成2年多無去過旅行🧳心癢癢落嚟尖沙咀金巴利道感受一下韓國街氣氛麻醉吓自己🫤經過呢間韓燒感覺好有韓國小店feel,見時間仲未係晚飯最忙時間,走上去睇吓可唔可以walk-in點知都有唔少人食緊,不過都有位,店員提醒用餐時間1.5小時一坐低店員已經勤快地張羅前菜同包肉食嘅生菜等等👍🏻👍🏻燒爐邊都有加蛋槳☺️芝士同炒泡菜兩款,特別喜歡芝士蛋😍😍主食點咗壹頭豬、牛頸肉同牛舌🙂兩人食份量非常夠特別推介烤豬皮咬口煙韌好得意😎牛頸肉牛味好重再三回味呢度坐位間距寛濶,食完唔會有好大味道殘留身上👍🏻最後每人仲送咗一支韓國雪條為呢個晚餐劃上完美句號🤩

點知都有唔少人食緊,不過都有位,店員提醒用餐時間1.5小時

一坐低店員已經勤快地張羅前菜同包肉食嘅生菜等等👍🏻👍🏻
燒爐邊都有加蛋槳☺️芝士同炒泡菜兩款,特別喜歡芝士蛋😍😍
主食點咗壹頭豬、牛頸肉同牛舌🙂兩人食份量非常夠

特別推介烤豬皮咬口煙韌好得意😎
牛頸肉牛味好重再三回味
呢度坐位間距寛濶,食完唔會有好大味道殘留身上👍🏻
最後每人仲送咗一支韓國雪條為呢個晚餐劃上完美句號🤩
2022-07-15
  • 五花腩
  • 烤豬皮
  • 泡菜
  • 壹頭豬
2022-07-15 59 瀏覽
好耐無經過呢頭😃原來開咗咗多韓國餐廳朋友介紹呢間幾抵食所以就嚟試吓😆強烈建議要訂位😎即使係閒日都係超滿座因為第一次嚟所以試咗個套餐🐖壹頭豬由外(🐖皮)到內(🐖腸)都食得到仲有五花腩、護心肉好抵食對於我哋第一次食燒豬皮超有驚喜🤩煙韌得嚟唔油膩好值得試👍🏻另外散叫咗兩個單點🐂牛頸肉肥瘦適中咬落牛味湧出來🤪牛舌每次燒肉必食🥰雖然每片都切得薄薄但份量多燒起上嚟好快就熟,所以唔會好韌夾肉食嘅生菜又會無限refill👍🏻食飽仲可以出去攞支韓國雪條做飯後甜品🤤環境方面枱與枱之間空隙都幾多所以食完都唔會太過成陣燒肉味道,員工都親切有禮👍🏻下之會再去試吓其他分店🤩
好耐無經過呢頭😃原來開咗咗多韓國餐廳
朋友介紹呢間幾抵食所以就嚟試吓😆
強烈建議要訂位😎即使係閒日都係超滿座
因為第一次嚟所以試咗個套餐

🐖壹頭豬

由外(🐖皮)到內(🐖腸)都食得到
仲有五花腩、護心肉好抵食
對於我哋第一次食燒豬皮超有驚喜🤩煙韌得嚟唔油膩好值得試👍🏻
另外散叫咗兩個單點🐂
牛頸肉

肥瘦適中咬落牛味湧出來🤪
牛舌

每次燒肉必食🥰雖然每片都切得薄薄但份量多
燒起上嚟好快就熟,所以唔會好韌
夾肉食嘅生菜又會無限refill👍🏻

食飽仲可以出去攞支韓國雪條做飯後甜品🤤

2022-07-14
  • 烤豬皮
2022-07-13 56 瀏覽
終於等到韓國開關,但因返香港之後都係要隔離而打消咗回鄉嘅念頭🥺 解鄉愁當然要食返正宗嘅燒肉,喜來稀肉係其中一間我覺得較為正宗嘅韓式燒肉,久違地約朋友黎一解鄉愁。食韓式燒肉不可缺少的前菜,呢度竟然有我最鍾意食嘅醬醃洋蔥,酸酸甜甜咁勁開胃,用嚟包肉可以令口感同味道更豐富! 另外值得一提既係,呢度嘅泡菜有別於坊間嘅泡菜,相比起會有少少辣, 唔通唔係用包裝嘅泡菜仲有我最愛嘅爐邊蛋,一邊係芝士一邊係泡菜蛋,一次過試曬兩種口味,我哋都忍唔住encore咗round!韓式燒肉另一不可缺少的想必係五花肉, 我哋今次揀咗濟州五花肉,食落唔會有豬騷味, 唯一美中不足嘅係,如果可以再厚啲會更好。當然唔會少得牛啦! 我哋叫咗牛護心肉,肉質偏厚有咬口。相比起牛護心肉,真雪花牛肉更重牛味,就咁點鹽唔加任何小菜已經好好食,呢款係是日最佳。本身仲驚唔夠,點知呢個份量兩個人食啱啱好,非常滿足的一餐!!

當然唔會少得牛啦! 我哋叫咗牛護心肉,肉質偏厚有咬口。