2005-08-11 0 瀏覽
我鐘意腩肉炸醬豬肚魚旦米線。。好食但太迫,地又滑
我鐘意腩肉炸醬豬肚魚旦米線。。好食但太迫,地又滑
2005-08-04 4 瀏覽
因為知道呢間出名,所以就去試o下啦我叫o左個腩肉腐竹小鍋米線小辣,第一次去唔知道小辣都會咁辣,可能因為係麻辣,再由於太辣o既關係搶曬d味,所以我第二次去就叫唔辣,佢個湯底都OK,不過就太油,不過都直得一試
因為知道呢間出名,所以就去試o下啦
2005-07-12 18 瀏覽
呢間野~我由佢未搬去呢度食度而家~由細食到大~當然腩肉係必試啦~而佢既雞肉同腐竹咁配係好正囉~但...而家既質素就大不如前喇~因為佢而家加左味精~仲加得好犀利~每次食完我飲一支水都唔得~就好似上星期去食~嘩~~~打左個突~因為完全唔合格囉~~以前食開~成碗都煮到橙紅色混埋一齊~但...果日果碗係得d辣油係面~d米線又太硬~~好之唔識形容~仲有~其實所謂既小鍋~並唔代表唔辣咁既意思~~只係多左小小肉碎(而且仲好肥)~~其實可以就咁叫"腩肉米線唔辣"咁樣係23蚊~~但你加左小鍋呢~就貴少少~~所以d亞姐會話小鍋唔辣~咁....佢地咪賺多d 囉~~如果大家唔嫌遠既話~可以去紅磡果間~因為2個老闆都係係果邊~~比較冇咁差囉~~本人覺得佢地d酸菜比其他好味~因為自己醃架~!
本人覺得佢地d酸菜比其他好味~因為自己醃架~!
2005-07-10 7 瀏覽
見到咁多人話唔好食, 真係要黎個大平反呀~!! 我兩個月黎幫襯過兩次, 都覺得唔錯呀~!第一次去唔知佢個酸辣係咁辣既, 令食唔到辣既我好辛苦~!第二次去就唔食酸辣既, 淨係叫左兩個餸, 腐竹同魚蛋, 魚蛋就真係差左d, 只係一團粉. 腐竹就唔錯, 可能係我鐘意食d有咬口既食物, 反而唔鐘意食"林"架啦.唔叫酸辣/炸醬其實都好夠味, 因為有好多配料, 有酸菜, 芽菜等等, 令全碗米線都好夠味. 我同朋友都覺得d配料又多又好味, 好有風味呢~!服務就far from perfect, 始終係舊d既地鋪. 不過藉得欣賞既係排隊等位既時候已經有個阿姐幫我地落單, 所以有位之後都唔駛等太耐.

2005-07-10 7 瀏覽
今日去左呢間野,食左個腩肉+腐竹米線, 而男朋就叫左個腩肉+酸菜+雞翼米線.仲有豆漿.就好似下面果位咁講.大家推薦的腩肉,真的不太合我地口味呀~腐竹硬硬地ge.....而個腩肉本人覺得普普通通...男友就話酸菜唔好食~服務方面...落單都冇咩~不過我食食下覺得有野整到我一下...之後我望一望,原來係條芽菜..咁我就好奇怪啦..原來係個阿姐同廚房位仁兄唔知玩咩...我聽到佢講:"咁遠你都掟到出黎"...個阿姐仲好似冇咩咁笑笑口玩...佢似乎唔知整到我喎!果陣咁多客,咁忙..佢都可以咁..唉我地都係覺得長沙灣ge四川同埋譚仔合口味d~仲有,以呢個價錢~係四川食開ge朋友都知,可以食2個套餐加埋野飲啦
2005-07-03 4 瀏覽
我喜歡吃米線,看這麼多人給予甚高評價, 於是也慕名一試.眾人推介的腩肉, 對不起, 不太合胃口, 還是譚仔的好味一點. 其餘如湯底, 配菜等等, 也只是一般而已.
我喜歡吃米線,看這麼多人給予甚高評價, 於是也慕名一試.

2005-06-20 5 瀏覽
唔係好味到要咁多人排隊囉~~~坐得好唔舒服....d 阿姐好惡~~~
唔係好味到要咁多人排隊囉~~~
坐得好唔舒服....
d 阿姐好惡~~~
2005-06-20 10 瀏覽
這裹的米線做得幾好食, 米線夠彈性又有口感, 雲吞同腩肉份量夠多又好食以不愛吃酸辣的我來說, 普通的酸辣湯底己算不錯唯有不足之處是地方污糟

以不愛吃酸辣的我來說, 普通的酸辣湯底己算不錯

唯有不足之處是地方污糟

2005-06-20 7 瀏覽
很多人都說荃灣這間米線好好味, 但一直沒有機會去. 星期六去打波, 未有lane, 咪去試下. 下午5點鐘, 冇嘜人排隊, 但都full曬. 聽講這兒的腩肉好好味, 但不是我杯茶. 但一場來到, 總要試多d野, 於是叫了酸辣炸醬腐竹豬潤米線. 在等吃的途中,聽到有人叫蘿白大腸翼尖小辣多蔥, 我當場呆了一呆, 這裡是不是吃車仔麵的, 我找錯了鋪嗎? 再看單子, 沒錯呀, 但心已一沉.說回正題, 米線來了, 很大的一碗, 料很多, 但亦失望, 炸醬乾乾的, 酸菜粗粗的亦沒有多少條, 豬潤厚厚的滿佈一大碗, 賣相極差. 試了一口, 所有料都是涼的,有沒有搞錯. 心更冷了一大截.炸醬不香, 酸辣不辣, 腐竹硬得很, 豬潤莫說和維記相比就連深水步雲南風味也比不上. 好在米線尚可.好彩肥妹爸爸等lane沒來, 要不然就給罵一場.唉!又熱又髒又不好吃. 總之希望愈大就失望愈大.
好彩肥妹爸爸等lane沒來, 要不然就給罵一場.
唉!又熱又髒又不好吃. 總之希望愈大就失望愈大.
2005-06-19 4 瀏覽
唔止個湯底有分辣定清湯呀!!連某一d餸都辣ga~~~~但我又唔知邊d辣邊d唔辣wor!!!加上我又唔食得辣野, 所以.....不過d麵真係幾好味ga~~~
加上我又唔食得辣野, 所以.....
不過d麵真係幾好味ga~~~
2005-05-20 6 瀏覽
見有人讚得甘厲害,於是一試,叫了一碗魚蛋腩肉,我覺得很失望,首先魚蛋不是白魚蛋,而是超迷你的黃皮魚蛋,最重點是有浸腥味!!,而且碗野又肥膩,不知道有什麼好味,下次不會再幫襯。
2005-05-20 3 瀏覽
好耐之前都去食過架啦~真係勁好食,我仲記得第一次去食~完全俾佢吸引左~就算勁多人排隊都會去食~宜家環境改善左,有得上樓,上樓既環境比地鋪更好,更乾淨~
宜家環境改善左,有得上樓,上樓既環境比地鋪更好,更乾淨~
2005-05-13 7 瀏覽
我曾經食過幾次,好食and 好辣
我曾經食過幾次,好食and 好辣
2005-05-13 5 瀏覽
好好味~我朋友叫o左唔知咩酸辣米線…哇~辣到好正~!!因為本人比較食辣野!個一日我見到門口有大約15~20人等緊…@@但係大約係早上11左右!!正~
好好味~
我朋友叫o左唔知咩酸辣米線…哇~辣到好正~!!
因為本人比較食辣野!
個一日我見到門口有大約15~20人等緊…@@
但係大約係早上11左右!!
正~
2005-05-04 3 瀏覽
當我第一次去過呢度食之後, 就完全被佢吸引住, 真係好正ar! 我最like腩肉, 朱腸同酸菜, 必叫, haha! 我試過食一次小辣, 辣到我飛起, 所以之後每次去都係食小鍋(即係唔辣), 但一樣甘正!我男友最怕食米線, 上海麵呢類易'林'同發漲0既麵, 但佢去呢度食過一次之後, 都話好味, 仲話再去tim!