2023-12-26 46 瀏覽
聖誕將至,天氣急轉冷,隨即相約朋友打邊爐暖暖胃。朋友係旺角地膽,收到風油麻地譽發廣場頂樓有新開火鍋店,當然要一探究竟。座位尚算寬敞,夠空間放置食材。燈飾帶出聖誕氣氛,感覺良好。還是比較喜歡餐紙直接點菜,直接了當!基本的火鍋配料都有齊 👍調味籃,基本調料都有,沙嗲醬+花生醬+豉油,是食肥牛最佳拍檔!湯底選了蕃茄薯仔豬骨鍋 $188,湯底味道濃厚鮮甜,豬骨也有三四件,可以先飲湯再火鍋。證明湯底有質素 👍👍另外點了手切頂級霜降肥牛 $338 ,選了大碟的,今晚就專攻這款高質牛肉吧! 😂😂牛肉紅白分明,肉質嫩滑零韌度,滾幾秒即食,火鍋不可缺少的食材,好好食!西洋菜 $48,綠悠悠的,青新嫩綠,獨特的味道,所以吃火鍋特別喜歡點這個菜。免費甜品,紅棗桃膠糖水,温暖清潤,補補膠原的甜美糖水。

座位尚算寬敞,夠空間放置食材。燈飾帶出聖誕氣氛,感覺良好。

還是比較喜歡餐紙直接點菜,直接了當!

基本的火鍋配料都有齊 👍

免費甜品,紅棗桃膠糖水,温暖清潤,補補膠原的甜美糖水
2023-12-24 50 瀏覽
聖誕前約左新朋友搵食加提前慶祝聖誕,緊要搵個好地方食好西傾下偈😎 機緣巧合下搵到呢間隱世火鍋私房菜,環境認真一流,場內座位不多,唔會好嘈,最讚是個抽風機係裝響個爐旁邊,超細心,好加分👍🏻湯底好多選擇,我地就揀咗蕃茄薯仔🥔豬骨湯,打邊爐熱氣呢個湯底潤返下啱哂‼️勢估唔到個湯係超好味清甜,仲要勁足料,我地先飲湯再打邊爐,差D好味到飲哂個湯😂打邊爐點少得靚肥牛,手切頂級霜降肥牛,紋理分明,新鮮肉嫩,略略灼熟就食得,牛味重,入口即溶,超級正👍🏻👍🏻👍🏻 大推!店家推介黃金即炸響鈴,一上枱就食得,香脆熱辣,咸蛋蛋黃醬包著響鈴一齊炸,邪惡指數達到頂點,有幾邪惡就有幾好味,勁讚👍🏻另外我地仲點了椒鹽粟米及手打蝦滑,都好味但未夠之前介紹幾款咁驚喜,呢餐認真美味指數已達至滿分💯,埋單仲有糖水送,好窩心,唐坊食物及環境位置都令我地相當滿意,已加入encore系列啦!

2023-12-18
2023-12-22 27 瀏覽
優質火鍋私房菜,食物由店長揀選,眼光很好喔,味道和用品都滿滿質素店員說蘿白是店子自家做的,好吃,感覺很酸酸。火鍋私房菜最重要是食物,和店員的友善和氣氛,都是非常不錯。還原靚靚桃膠鍋養顏花膠雞火鍋湯底,經典的味道,在許多港式火鍋店都能看到它的蹤跡。這回養顏花膠雞火鍋湯底,美容養顏,可以提高皮膚彈性和放慢衰老,又提高腸胃功能,促進消化。朋友立即吃了很多,經典花膠雞鍋底,將花膠入饌,棒,搭配鮮活海鮮、手工鍋料以及新鮮小吃。濃厚花雕雞煲花膠湯,特色口味,花雕藥膳口味是大熱選擇,火鍋有不少配料選擇,脆魚腩入味酥脆,咬開肉質嫩滑,滿口清甜鮮美。 西洋菜在火鍋中該和西洋菜絕配,在鍋里放西洋菜,新鮮,整鍋湯被西洋菜味帶出,口感很棒芋絲朋友表示要吃來減肥兼改善便秘!芋絲營養很高,也很有口感,平日吃火鍋必有的配料,原來是減肥恩物!低的卡路里,不含脂肪,當中的水溶性纖維有降膽固醇、血脂及血壓作用,大量吃也不擔心聊聊心事之私房火鍋。成功的喜悅與健康養生融合,每一口充滿幸福和滿足。#唐坊 #火鍋 #打邊爐 #私房菜 #油麻地 #中菜 #香港美食 #油麻地美食 #油麻地必食 #油麻地好去處 #油麻地中餐 #彌敦道

店員說蘿白是店子自家做的,好吃,感覺很酸酸。

火鍋私房菜最重要是食物,和店員的友善和氣氛,都是非常不錯。

還原靚靚桃膠鍋

西洋菜

芋絲

#唐坊 #火鍋 #打邊爐 #私房菜 #油麻地 #中菜 #香港美食 #油麻地美食 #油麻地必食 #油麻地好去處 #油麻地中餐 #彌敦道 #譽發廣埸 #香港火鍋 #旺角火鍋
2023-12-21 22 瀏覽
朋友帶我嚟到呢間旺角新開嘅樓上火鍋,環境好靚,掛滿充滿氣氛的波波燈,環境有格調,食物亦有水準👍🏻.▪️ 冬瓜瑤柱湯底呢款湯底只係$98,真係超抵,職員介紹可以先喝一碗湯底,粒粒瑤柱及金華火腿,瑤柱味濃👍🏻👍🏻 湯底真材實料,唔係溝出嚟嘅湯底,正👍🏻.▪️ 本地特級手切肥牛(大)分量好大份,油花均勻,食落牛味超重😍同平時食嘅普通肥牛不同,有點驚喜.▪️黑松露雲吞 & 鵝肝雲吞黑松露味好出,一咬開已經聞到陣陣黑松露味🫶🏼餡料非常紮實豐富,兩隻味都建議試哂,好香口,有質素嘅火鍋料👍🏻.▪️ 鮮豬腰豬腰好新鮮,質感軟嫩.▪️脆鯇片口感爽脆之餘,帶有陣陣魚油香.▪️蒜泥白肉醬料超惹味,辣辣地食得好開胃.▪️紅棗杞子桃膠糖水份量絕不欺場,大量桃膠、紅棗,清甜滋潤,為呢餐畫上完美句號☺️
▪️ 冬瓜瑤柱湯底
▪️ 本地特級手切肥牛(大)
▪️黑松露雲吞 & 鵝肝雲吞
▪️ 鮮豬腰
豬腰好新鮮,質感軟嫩
▪️脆鯇片
口感爽脆之餘,帶有陣陣魚油香
▪️蒜泥白肉
醬料超惹味,辣辣地食得好開胃
▪️紅棗杞子桃膠糖水

本地特級手切肥牛(大)
脆鯇片
黑松露雲吞 & 鵝肝雲吞
冬瓜瑤柱湯底
鮮豬腰
本地特級手切肥牛(大)
脆鯇片
黑松露雲吞 & 鵝肝雲吞
冬瓜瑤柱湯底
鮮豬腰
  • 黑松露雲吞
  • 鵝肝雲吞
  • 本地特級手切肥牛
👦🏻👧🏻上網見到油麻地譽發廣場 9月份新開咗間火鍋店,係社交平台做緊優惠,而且環境寬敞舒適✨,有聖誕佈置同播緊聖誕歌🎵,岩晒一班朋友嚟打邊爐吹水🗣️!依架惠顧$338大碟手切牛肉🐮(大)或者$198橡果豬🐷,就可以用$1加購鍋底 (包括:荽味濃皮旦鍋/德古拉伯爵鍋/煲冬瓜瑤柱美腿鍋)仲有Follow 店鋪社交平台會送飲品一杯🍹。冬瓜瑤柱火腿湯鍋 +$1 (原價$98)打邊爐想無咁熱氣,所以揀咗冬瓜湯底💚。冬瓜湯加咗鮮甜嘅瑤柱同帶有鹹味嘅火腿,好好飲,我地忍唔住開始打邊爐之前🍲,已經每人飲咗兩碗🤭手切頂級鮮肥牛 $338切得厚薄適中🔪,肉味香濃而且雪花分佈平均🤩,口感軟腍有彈性。沾少少豉油食,可以帶起牛肉嘅鮮味😋椒鹽豆腐 $78豆腐新鮮熱辣炸起🔥,切到一口size,一啖食落口啱啱好。師傅將豆腐炸到金黃色💛,外脆內嫩,加少少辣味🌶️,越食越惹味。手打三寶丸 $98有蝦丸🦐、花枝丸🦑、牛丸🐮,三款都爽口彈牙,最有驚喜係牛丸!一咬落去啲汁爆出嚟😋!黑松露雲吞 $88咬落去黑松露即刻湧出嚟😍,餡料飽滿,外皮煙韌,好似食緊意大利雲吞皮,有啲厚度同帶有煙韌感💕。豬腰 $68處理得乾淨💦,新鮮無腥味。田園

依架惠顧$338大碟手切牛肉🐮(大)或者

冬瓜瑤柱火腿湯鍋 +$1 (原價$98)

手切頂級鮮肥牛 $338

椒鹽豆腐 $78

手打三寶丸 $98

黑松露雲吞 $88

豬腰 $68
處理得乾淨💦,新鮮無腥味。

田園雜菜籃 $88
雜菜籃入面有多款蔬菜🥬,有蕃茄🍅、粟米🌽、生菜🥬、娃娃菜🥬、小棠菜🥬、菜心🥬等等,每款菜都係新鮮翠綠色💚,洗得乾淨。

紅棗桃膠糖水
食完之後店員會送上糖水,打完邊爐飲呢款糖水感覺好滋潤,甜度剛好🥰

鹹檸柑桔梳打
Follow 店鋪社交平台會送飲品一杯🍹。

📍 唐坊火鍋私房菜 (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
2023-12-18
2023-12-17 17 瀏覽
今日就同朋友去咗唐坊火鍋私房菜打邊爐餐廳座位闊落, 仲有包廂可以唱卡拉OK餐廳湯底選擇都幾多,我就揀左薯仔蕃茄豬骨鍋湯底, 店員一放上個鍋就聞到好香蕃茄味,湯底超級鮮甜,呈橙紅色,入面超足料,好多蕃茄薯仔仲有大大嚿豬骨,店員建議先飲咗頭啖湯之後再用嚟打邊爐自製水餃餃子皮好嫩滑同薄身, 入邊餡料豐富, 包住木耳、豬肉同大蝦,口感爽口唐坊生牛肉刺身平時打邊爐主要都係食肥牛,但係有埋牛肉刺身就好少見, 生牛肉味道鮮美, 脂肪分布平均, 質感柔軟,另外需配上薑粒、蔥粒同木魚片進食,再加埋餐廳自行調配嘅醬汁, 然後捲埋一齊, 令生牛肉提鮮
今日就同朋友去咗唐坊火鍋私房菜打邊爐
餐廳座位闊落, 仲有包廂可以唱卡拉OK

自製水餃

唐坊生牛肉刺身
黎呢度食火鍋環境舒服亦有情調兩個人人小小想黎傾下偈都唔洗怕會太嘈吵鍋底種類同食物種類都好多唔怕無選擇我地今次簡左個巨荽山皮蛋窩做湯底😋湯底荽茜份量剛好唔會太多,味道唔會過份濃烈湯底味道清甜,湯底感覺亦沒有附加額外味精•手切頂級鮮肥牛肥牛既雪花分佈均勻,沒有過於肥膩的脂肪,帶濃濃牛肉味,每片都切至厚薄相約,很易入口。•豬潤一客有好多片,而且片片都好大塊,食落唔會有渣,既爽口又唔會腥,夠曬新鮮。•雲吞拼水餃佢地既雲吞係用黑松露做餡料,令雲吞更加惹味,而水餃皮則薄薄的,餡料多,整隻看起來也很豐滿。•白鱔白鱔夠曬新鮮,肉質吃上去鮮嫩彈牙,也沒有吃到多餘的魚骨。•娃娃菜蔬菜嫩綠夠新鮮,味道清爽帶甜。•即炸響鈴超脆口,即叫即炸,上枱後盡快食用味道最佳。
黎呢度食火鍋環境舒服亦有情調
兩個人人小小想黎傾下偈都唔洗怕會太嘈吵
鍋底種類同食物種類都好多唔怕無選擇
我地今次簡左個巨荽山皮蛋窩做湯底😋
湯底荽茜份量剛好唔會太多,味道唔會過份濃烈
湯底味道清甜,湯底感覺亦沒有附加額外味精

•手切頂級鮮肥牛

•豬潤

•雲吞拼水餃

•白鱔
白鱔夠曬新鮮,肉質吃上去鮮嫩彈牙,也沒有吃到多餘的魚骨。

•娃娃菜
蔬菜嫩綠夠新鮮,味道清爽帶甜。

•即炸響鈴
超脆口,即叫即炸,上枱後盡快食用味道最佳。

2023-12-14 19 瀏覽
#fafafoodblog打邊爐 #fafafoodblog油麻地🍴手切頂級霜降肥牛肉338 蚊 大 優惠加1 蚊會有 冬瓜瑤椒鍋🍲冬瓜鍋好足料 有火腿 好多冬瓜 瑤柱 飲落好甜 跟住打邊爐 牛肉肉質軟林 肉味濃 口感夠 肥膏適中 正🍴蟹肉餃 黑松露餃水餃個餃皮包得厚實但又唔硬 黑松露味好香 足料🍴牛肉,蝦 , 花枝 三寶丸 98 蚊🍴脆鯇片78 蚊🐟好爽口既脆鯇片 魚肉新鮮甜品仲有紅棗紀子煲桃膠 好香甜 桃膠好彈牙#打邊爐 #牛肉 #三寶丸 #肥牛 #蝦肉 #蟹肉 #水餃 #黑松露 #冬瓜盅Score 平均分< 8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#唐坊火鍋私房菜旺角彌敦道558 號譽發廣場23 樓~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角 ====================
🍴蟹肉餃 黑松露餃
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#唐坊火鍋私房菜
旺角彌敦道558 號譽發廣場23 樓
~~~~~~~~~~~~
====================

2023-12-14
2023-12-14 43 瀏覽
新店乾淨企理,座位間空間足夠,坐位舒適,落地玻璃可以俯瞰旺角街道,窗邊的一排吊燈十分閃爍,很有情調呢~餐廳另一邊有調飲品的吧臺,和平日的火鍋店裝潢截然不同,哈哈!感覺和異性約會都很適合呢!是少有會有情調感覺的火鍋店。而餐墊、餐具也一致用上型格的石灰色,餐墊用上防水質地,即使弄髒了輕輕一抹就可以了,感覺餐桌不會弄得油立立的。入座後先送上九宮格造型的調味盒子,前菜有花生和醃白蘿蔔,酸酸的,味道開胃。另外服務方面也不錯,有位男職員很細心,時刻留意我們需要,會主動幫我們加湯。♡蕃茄薯仔豬骨鍋$188湯底味道天然,不會有味精感覺。豬骨很大塊,有兩三大塊,有點軟骨和膠質可以吃。建議大家薯仔可以放長時間才吃,會較軟身入味。♡邪惡響鈴$78 🥢必點🥢善良響鈴的就是原味,邪惡響鈴就是咸蛋口味,我們當然點了邪惡😈,響鈴表面有咸蛋醬,灑有點芝麻和香草,咸香味加上酥脆口感,脆的程度好像在吃薯片一樣,非常香口惹味啊!♡手切頂級霜降肥牛$278(小)肉味牛味香濃,帶少許油脂味,不喜歡太肥的牛肉可以點這款。♡稻庭烏冬$38口感煙韌,配上蕃茄湯底出奇的很搭配,變了蕃茄湯烏冬。✔️餐廳設加一服務費

新店乾淨企理,座位間空間足夠,坐位舒適,
落地玻璃可以俯瞰旺角街道,
窗邊的一排吊燈十分閃爍,很有情調呢~

餐廳另一邊有調飲品的吧臺,
和平日的火鍋店裝潢截然不同,
哈哈!感覺和異性約會都很適合呢!
是少有會有情調感覺的火鍋店。

而餐墊、餐具也一致用上型格的石灰色,
餐墊用上防水質地,即使弄髒了輕輕一抹就可以了,
感覺餐桌不會弄得油立立的。
入座後先送上九宮格造型的調味盒子,
前菜有花生和醃白蘿蔔,酸酸的,味道開胃。

另外服務方面也不錯,有位男職員很細心,
時刻留意我們需要,會主動幫我們加湯。

♡蕃茄薯仔豬骨鍋$188
湯底味道天然,不會有味精感覺。
豬骨很大塊,有兩三大塊,
有點軟骨和膠質可以吃。
建議大家薯仔可以放長時間才吃,會較軟身入味。

邪惡響鈴

♡邪惡響鈴$78 🥢必點🥢
善良響鈴的就是原味,邪惡響鈴就是咸蛋口味,
我們當然點了邪惡😈,
響鈴表面有咸蛋醬,灑有點芝麻和香草,
咸香味加上酥脆口感,
脆的程度好像在吃薯片一樣,非常香口惹味啊!

手切頂級霜降肥牛

♡手切頂級霜降肥牛$278(小)
肉味牛味香濃,帶少許油脂味,
不喜歡太肥的牛肉可以點這款。

♡稻庭烏冬$38
口感煙韌,配上蕃茄湯底出奇的很搭配,
變了蕃茄湯烏冬。

✔️餐廳設加一服務費
邪惡響鈴
手切頂級霜降肥牛
稻庭烏冬
👧🏻😋👅🍽✨油麻地新張火鍋店 🍲 性價比高-唐坊火鍋私房菜🇭🇰 旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓 🇭🇰-🥢主打高級海鮮, 刺身同手切牛, 仲有唔少手工火鍋配料, 例如手打丸, 自製水餃, 響鈴, 炸物等等🥢環境同食材都好高質, 但價錢都唔算好貴, 坐得舒服有得包VIP房, 仲要開到1am😌-🍲 煲冬瓜瑤柱美腿鍋(冬瓜瑤柱火腿鍋)$98💯未落料打邊爐之前飲左兩碗勁鮮甜! 瑤柱同火腿鹹鮮味好突出, 冬瓜帶返清甜味-🐠 脆鯇腩 $98✨極高質! 肥美厚身, 完全唔腥唔酸, 入口淨係食到鮮甜味🤤-🦐 手打蝦丸 $98💯粒粒大小均勻, 真材實料肉質結實彈牙, 襯個清清地既湯更突出蝦肉鮮味-🥟 雲吞拼水餃 $72✨兩款個餡有少少似, 皮都係一樣咁滑, 有蝦肉餡同木耳-🥩 手切頂級鮮肥牛(小)$278💯唔會太肥但都好軟滑, 肉味好香濃, 食落好多汁-🐖 豬腰 $68✨爽爽地去左膜又唔腥, 已經𠝹左格仔紋好易熟, 岩岩好熟質地好滑-🥬田園雜菜 $88💯幾款菜都勁新鮮, 全部都係最嫩既部份, 粟米件切四分一好方便食同好爽甜-🍹椰青水 / 低糖提子汁 Like 社交平台送✨兩款都唔會太甜, 椰青水
👧🏻😋👅🍽✨

🦐
手打蝦丸 $98

🥟
雲吞拼水餃 $72
✨兩款個餡有少少似, 皮都係一樣咁滑, 有蝦肉餡同木耳

🥩
手切頂級鮮肥牛(小)$278
💯唔會太肥但都好軟滑, 肉味好香濃, 食落好多汁
🐖
豬腰 $68

🥬
田園雜菜 $88
🍹
椰青水 / 低糖提子汁 Like 社交平台送
✨兩款都唔會太甜, 椰青水一絕勁清

🍡
糖水 贈送
💯紅棗桃膠好足料, 淨係飲糖水都食得出紅棗香甜
糖水

煲冬瓜瑤柱美腿鍋
脆鯇腩
糖水
2023-12-12 56 瀏覽
聽朋友介紹先知油麻地呢頭有私房菜類型既既火鍋🍲今日訂咗位晚上6點,同屋企人淥下淥下先💕-餐廳好近地鐵站,環境好好,高空俯瞰彌敦道街景,喺鬧市中呢個寧靜既地方打邊爐,真係有種秘密私房菜既感覺~~-湯底選擇咗雲腿冬瓜瑤柱鍋,師傅一翻工就開始煲,無添加味精,冬瓜每件厚切,加上鹹鮮既腿肉,湯頭好鮮甜!趁未加其他火鍋配料前飲多兩碗湯先🤭🤭-打邊爐既主角就緊係牛啦💕本地手切牛單睇賣相已經好吸引,,除了牛肉本身,手切功架亦足以影響牛肉下鍋後的口感和味道,輕輕一淥牛味濃郁,雪花平均,煙韌有咬口✨✨😍-鵝腸口感爽脆,白鱔片肉質彈牙嫩口,味道鮮甜不腥,蔬菜籃🥬絕對係睇得見既新鮮同屋企人二人呢個份量係好足夠好飽,最後餐廳仲為我地送上冬日滋潤既紅棗桃膠糖水真係打完爐爐都可以潤一潤翻✨✨-餐廳既氛圍都好適合三五知己一齊上黎淥淥佢,多謝職員好細心又熱情咁介紹菜單比我同屋企人☺️
聽朋友介紹先知油麻地呢頭有私房菜類型既既火鍋🍲
今日訂咗位晚上6點,同屋企人淥下淥下先💕
趁未加其他火鍋配料前飲多兩碗湯先🤭🤭
鵝腸口感爽脆,白鱔片肉質彈牙嫩口,味道鮮甜不腥,
蔬菜籃🥬絕對係睇得見既新鮮

雲吞拼水餃
手切頂級鮮肥牛
  • 本地手切肥牛
2023-12-12 19 瀏覽
今日同朋友去呢間主打足料嘅湯底嘅火鍋餐廳裝修都幾靚落地玻璃 可以睇到旺角嘅街景調味料假火鍋蓋都用咗圓木去做感覺幾高級我哋嗌咗蕃茄薯仔豬骨鍋,店家介紹我哋先飲蕃茄湯飲夠先打邊爐佢嘅豬骨係有豬脊髓喺入邊好耐冇試過 好邪惡又好好味蕃茄湯底好鮮甜 飲咗兩碗都唔口渴我哋嗌咗雪花牛肩脊雪花紋理好均勻 加上蕃茄嘅酸甜湯底,再加上調味料好好食手打牛肉丸牛肉丸用手打去處理食到牛肉嘅彈牙 亦好重牛味比牛肩脊再重啲牛味 鍾意重口味嘅可以試吓佢店家話俾我哋知follow 社交平台會送椰青水食完之後仲有桃膠紅棗糖水食完已經好滿足
今日同朋友去呢間主打足料嘅湯底嘅火鍋
餐廳裝修都幾靚
落地玻璃 可以睇到旺角嘅街景

調味料假火鍋蓋都用咗圓木去做感覺幾高級
我哋嗌咗蕃茄薯仔豬骨鍋,店家介紹我哋先飲蕃茄湯
飲夠先打邊爐
佢嘅豬骨係有豬脊髓喺入邊
好耐冇試過 好邪惡又好好味
蕃茄湯底好鮮甜 飲咗兩碗都唔口渴

我哋嗌咗雪花牛肩脊
雪花紋理好均勻 加上蕃茄嘅酸甜湯底,再加上調味料好好食

手打牛肉丸
牛肉丸用手打去處理
食到牛肉嘅彈牙 亦好重牛味
比牛肩脊再重啲牛味 鍾意重口味嘅可以試吓佢

店家話俾我哋知follow 社交平台會送椰青水
食完之後仲有桃膠紅棗糖水
食完已經好滿足

2023-12-11 28 瀏覽
近排去咗旺角打邊爐,餐廳有多款湯底選擇,如有滋補養顏還原靚靚桃膠鍋、鮮味十足霹靂啪拉卜卜蜆鍋、清甜原汁原味蕃茄薯仔豬骨鍋等,款式選擇多,而且各有各特色,另外有海鮮,肉類,丸類火鍋配料,夠哂豐富蕃茄薯仔豬骨鍋$188首先就要飲左湯先,湯底用咗幾個鐘頭煲,味道清甜,而且好足料,薯仔口感綿滑,蕃茄軟淋酸甜,食完湯底配料,再打邊爐就剛剛好生牛肉刺身$208刺身雪花滿佈,質感柔軟,味道新鮮鮮甜,而且食落好有牛肉味,亦唔會有腥味,再沾上蔥粒、薑粒同醬油一齊食,鮮味會更突出皮蛋$15皮蛋質地晶瑩有光澤,食落有彈性娃娃菜$38出前一丁$18娃娃菜口感爽脆,出前一丁食落麵質煙韌,配上蕃茄薯仔豬骨鍋,味道香甜又健康

蕃茄薯仔豬骨鍋$188

生牛肉刺身$208

皮蛋$15

皮蛋質地晶瑩有光澤,食落有彈性

娃娃菜$38
出前一丁$18

2023-12-07 57 瀏覽
冬瓜瑤柱火腿鍋 - $98.0店員建議先飲湯, 暖咗個身同胃, 靚湯用上冬瓜, 金華火腿, 瑤柱, 雞去淆製的, 是原湯, 不加味精的, 金華火腿及瑤柱十鈖提鮮, 湯甜味濃橡果豬 - $138.0肉質鮮嫩,油花呈大理石紋,堅果香味滲透肉質,口感嫩滑, 必吃鵝腸 - $128.0新鮮鵝腸,爽口滑溜, 味道香甜無腥味脆鯇片 - $78.0鯇片肥美脆口, 無泥味豬腰 - $68.0豬腰香甜 無「壓」味, 肉質非常軟嫩,無骨且不帶筋,正椒鹽粟米 - $68.0 必食推介, 粟米好甜, 配上大量脆炸蒜粒, 鹹甜交集, 辣辣的, 十分惹味去到尾聲,店員送上紅棗杞子桃膠糖水, 十分足料, 大量紅棗, 海量的桃膠, 十分清甜滋潤, 十分滿足

冬瓜瑤柱火腿鍋 - $98.0

橡果豬 - $138.0

鵝腸 - $128.0
新鮮鵝腸,爽口滑溜, 味道香甜無腥味

脆鯇片 - $78.0
鯇片肥美脆口, 無泥味

豬腰 - $68.0
豬腰香甜 無「壓」味, 肉質非常軟嫩,無骨且不帶筋,正

椒鹽粟米 - $68.0

2023-12-04
2023-12-06 59 瀏覽
我又去左食火鍋🤣好似上左癮咁!因為可以傾好耐同慢慢食~呢間火鍋店新開架!做緊幾個優惠超抵😳優惠一係只要叫手切牛肉(大)$338或橡果豬$198 就可以加$1 換湯底啊😍😍優惠二係生日壽星訂座可享全單九折 仲送刺身拼盤(四位起)、或送紅酒一枝或每位送磯燒鮑魚(兩位起)😎手切牛肉(大)$338冬瓜瑤柱火腿鍋 $1😎牛肉份量夠兩個人食啦~係厚切同重牛味最重點係個湯底超抵食!只需$1 炸 原價$98除咗冬瓜瑤柱同埋金華火腿之外,仲有菇類先飲湯再打邊爐~手打蝦滑 $88職員話係即叫即做 保持新鮮 所以食落會更加彈牙 同有膠質~自制雲舌 $68雲吞鮮蝦做餡料 而且是自家製的!十分健康 冇味精味~前菜及醬料費 $15/位前菜係炸花生同埋酸蘿蔔 詳細食評大家等YouTube 出片🫢努力中😆唐坊火鍋私房菜 (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

手切牛肉(大)$338
冬瓜瑤柱火腿鍋 $1😎
牛肉份量夠兩個人食啦~係厚切同重牛味
最重點係個湯底超抵食!只需$1 炸 原價$98
除咗冬瓜瑤柱同埋金華火腿之外,仲有菇類
先飲湯再打邊爐~

手打蝦滑 $88
職員話係即叫即做 保持新鮮 所以食落會更加彈牙 同有膠質~

自制雲舌 $68
雲吞鮮蝦做餡料 而且是自家製的!十分健康 冇味精味~

前菜及醬料費 $15/位
前菜係炸花生同埋酸蘿蔔

詳細食評大家等YouTube 出片🫢努力中😆

唐坊火鍋私房菜 (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓