2024-04-17 20 瀏覽
朋友介紹呢間環境舒服,坐得闊落嘅樓上火鍋店,平日8點半來到唔係好多人。2人套餐 $788價錢中規中矩,但就有晒刺身、肉類、海鮮、蔬菜拼盤等~ 🍽️鍋底-極濃蝦鍋原本以為係好杰身嘅湯底,原來係用好多鮮蝦熬製而成嘅清蝦湯,味道都幾重蝦味,職員提議我哋火鍋前可以先飲啖湯。🍽️2人刺身拼盤厚切刺身款款新鮮肥美,個人大推三文魚,超肥美!🍽️2人海鮮盤新鮮鮑魚-5分鐘後就食得,職員會周不時提醒,以免過熟變韌~食落爽彈北寄貝-手掌咁大嘅北寄貝食落無沙又夠甜,啖啖肉!蜆-好快開口,好生猛鯇魚-有啲似脆肉鯇,冇乜骨🍽️手切特級牛(細)2人食啱啱好,油脂分佈平均🍽️韭菜餃及蟹肉餃餃子大大隻,餡料好足,蟹肉餃幾特別,唔會有腥味🍽️田園雜菜籃多款蔬菜🍽️手打烏冬食埋個烏冬超滿足,湯底有海鮮嘅鮮甜,烏冬掛晒湯!套餐包咗2杯無酒精飲品 (可樂/ 無糖可樂/ 忌廉/ 椰子水/ 低糖果汁)🍽️邪惡響鈴(細) ($30追加)即叫即炸,好酥脆!面頭淋上邪惡芝士咸蛋黃醬,重口味之選!不過略嫌響鈴本身炸得唔夠乾身,咬落偏油。

🍽️鍋底-極濃蝦鍋

🍽️2人刺身拼盤
厚切刺身款款新鮮肥美,個人大推三文魚,超肥美!

🍽️2人海鮮盤
北寄貝-手掌咁大嘅北寄貝食落無沙又夠甜,啖啖肉!
蜆-好快開口,好生猛
鯇魚-有啲似脆肉鯇,冇乜骨

🍽️手切特級牛(細)
2人食啱啱好,油脂分佈平均

🍽️韭菜餃及蟹肉餃
餃子大大隻,餡料好足,蟹肉餃幾特別,唔會有腥味

🍽️田園雜菜籃
多款蔬菜

🍽️手打烏冬
食埋個烏冬超滿足,湯底有海鮮嘅鮮甜,烏冬掛晒湯!

🍽️邪惡響鈴(細) ($30追加)