2022-05-25 75 瀏覽
和牛燒肉一郎新淨光猛,特別係抽風系統特別一讚,唔會有煙霧情況出現,唔會食到件初有陣燒肉味!放題模式5,6個價位,最平$300多就有,食到差不多60款食物!質數絕對唔差,飲品特別,要讚讚多款自家製飲品,最好飲係菠蘿青瓜飲,清新爽甜,甜得自然!A set都相當滿足,外型靚仔!牛既質數都幾好,色澤紅潤帶光澤,里脊肉濃香牛味,細細塊幾易燒,好快會上手!配上燒汁,岩鹽更突出牛香。還可以 order生菜包住食,減底過多肉類既油膩感,食得更健康。蝦肉新鮮算幾大隻,彈牙帶回甘香,燒過既蝦有焦香感!更加回味。温泉蛋拌飯,蛋汁香甜,白飯為珍珠米,粒粒分明,再配上燒牛肉一齊食,更有口感。還有多款麵食,自家製手卷都做得幾好!因應各人喜好選擇邊款set, 自由度更大。

2022-05-20 62 瀏覽
今日去了銅鑼灣逛街經過銅鑼灣二期見到樓上有燒肉吃不過由於下午約了睇戲所以匆匆的吃了個quick lunch烤肉只好留到下次吃❤️辛辣牛肋肉烏冬$68見到午餐set lunch價錢不貴所以就點了一份內容包括前菜、麵鼔湯、飲品我這次點了辛辣牛肋肉烏冬本來以為是一塊塊的牛肋肉上來只原來是一片片的雖然是一片片但並不影響肉質裡面的肉片還不少呢!配上大葱、菠菜、紅蘿蔔絲、大豆芽加上湯底微辣的十分惹味烏冬亦非常軟身有咬勁吃得出不是平價材料飲品選了檸檬味可樂飲品是罐裝汽水為主如果是烤肉就可以飲他們的特飲經過飲品區時見到其他食客食烤肉十分吸引口水直流😅😅😅因為肉片雪花分明如果不是要去看電影我應該會點個烤肉放題吃到飽!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🥲🥲🥲🥲🥲🥲📍 和牛燒肉一郎 (寶漢大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
今日去了銅鑼灣逛街
經過銅鑼灣二期見到樓上有燒肉吃
不過由於下午約了睇戲所以匆匆的吃了個quick lunch
烤肉只好留到下次吃
❤️辛辣牛肋肉烏冬$68
見到午餐set lunch價錢不貴
所以就點了一份
內容包括前菜、麵鼔湯、飲品
我這次點了辛辣牛肋肉烏冬
本來以為是一塊塊的牛肋肉
上來只原來是一片片的
雖然是一片片但並不影響肉質
裡面的肉片還不少呢!
配上大葱、菠菜、紅蘿蔔絲、大豆芽
加上湯底微辣的十分惹味
十分吸引
口水直流😅😅😅
因為肉片雪花分明
如果不是要去看電影
我應該會點個烤肉放題吃到飽!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🥲🥲🥲🥲🥲🥲
📍 和牛燒肉一郎 (寶漢大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
有好多種唔同既SET,豐儉由人,有最頂級既和牛放題套餐,亦有價格較平民既特級牛肉放題,今次叫左Course B 特選牛肉放題套餐,每位平日都係398!首先佢頭盤俾架綜合船,有特選牛、海鮮等,食完頭盤其他野食自己手機落單,包括特選牛肉十款(有牛肋肉、牛肋間肉、薄脊牛肋肉、里脊肉、薄脊牛里脊肉、牛外橫膈膜、熟成壺漬牛外橫膈膜、牛肋角肉、兩色葱花牛舌、薄切上等牛舌芯,黎得依度緊係岩晒我依D牛魔王🐂😈每次點完幾分鐘就送餐到,服務好好。其他野食包括🐷豚肋肉、豚里脊肉、厚切火腿肉、🐔雞腿肉、雞胸肉,🦐海鮮有蝦啦、帶子等,另外有🥬菜類同其他🍟炸物小食。依個價錢又有高質牛又有海鮮真係好爽。個人最鐘意佢既薄脊牛里脊肉,熟度較難掌握,店員仲主動黎幫我地燒,好窩心!牛肉品質堅正!肉質鮮嫩油脂分佈平均😋食到停唔到手停唔到口😂😋 最後想講佢飲品吧勁多選擇,重點唔太甜好岩配肉!另外佢仲有有沙律吧、甜品吧任食,甜品除左自助雪糕機🍨,仲有全部日本高質雪條雪糕🍦!每樣都有試好滿足!見格離台食和牛Course好高質,下次再試再分享!

🔻全港獨家小田A4和牛燒肉放題- 和牛一郎🔻______________________________香港高質嘅和牛燒肉放題比較少,生日飯揀左呢間試試佢😳 全港獨家-小田a4和牛燒肉放題分為A 至F餐C級或以上的級別係日本牛🤤建議想食日式牛嘅朋友就要揀C級以上😉今次我揀左E級E級有92種款食物,甜品同飲品都有好多選擇😗 甜品有多款日本雪條、日本雪糕杯同紅豆夾心鯛魚,都係仼食!😍⧐新鮮即切西冷和牛 🥩寶箱一開盒會噴出煙霧,記住要即刻打卡📸寶箱係選用當日新鮮即切和牛西冷,有厚度,油脂均勻,staff會幫手燒,好細心👏唔怕自己燒過火。西冷牛味濃郁,入口即溶非常高質😍但呢個寶盒冇得encore🥹⧐大判壽喜燒牛里脊肉薄切牛里脊肉,唔好食,好韌,有啲似擦子膠😂可以唔洗試🥲⧐生牛肉他他呢個set包有生牛肉,撈埋日本雞蛋非常之惹味😋⧐日式和牛拼盤全部都油脂分布均勻🫶都有encore 2次以上就算唔使點醬汁,都極有牛味🤤好正⧐牛舌勁鍾意食牛舌嘅我,就有啲失望。薄切得來冇乜牛味😿不過就唔會韌,所以我都係叫左好多碟😝⧐海鮮 海鮮就麻麻地,都係急凍貨,稍為遜色。啲帶子成舊冰咁上,雪都未溶😱➶用餐時間120分
🔻全港獨家小田A4和牛燒肉放題- 和牛一郎🔻

燒肉放題分為A 至F餐

⧐新鮮即切西冷和牛 🥩
非常高質😍
但呢個寶盒冇得encore🥹

新鮮即切西冷和牛

⧐大判壽喜燒牛里脊肉
薄切牛里脊肉,唔好食,好韌,有啲似擦子膠😂可以唔洗試🥲
大判壽喜燒牛脊肉

⧐生牛肉他他
呢個set包有生牛肉,撈埋日本雞蛋非常之惹味😋

⧐日式和牛拼盤
全部都油脂分布均勻🫶都有encore 2次以上
就算唔使點醬汁,都極有牛味🤤好正

⧐牛舌
牛舌

⧐海鮮

➶用餐時間120分鐘
晏晝仲會有定食,價錢大約60-70🍱

慶祝紀念
生日
新鮮即切西冷和牛
餐廳:和牛燒肉一郎 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓和牛燒肉一郎 @wagyuyakinikuichiro 呢間香港燒肉店主打日式和牛燒肉放題🥩,佢哋全港有3間分店,今次去咗銅鑼灣呢間分店,聽講嚟緊喺荃灣仲會開第4間分店添🎉佢哋打頭陣嘅緊喺日本和牛啦🇯🇵,但除咗日本和牛之外,仲有嚟自美國同澳洲嘅牛肉🐂。日本較高級嘅燒肉店會展示埋客人所食嘅和牛編號,比食客清楚知道自己食嘅和牛資料,例如產地、年份、品種等,而老闆就希望將呢種文化帶嚟香港🇭🇰,比香港人唔單止識得食,仲識得學睇同埋欣賞每一隻自己食緊嘅和牛🐮✝️黑毛和牛6種類 $328是日所食嘅和牛喺日本兵庫縣產嘅黑毛和種牛肉,呢個set有6種和牛部位:三角腹肉、牛肋條、里脊肉、西冷、牛肋間肉同和牛三筋各20g,每款牛肉都有紙牌仔寫住喺咩部位,唔洗怕食完都唔知自己食緊咩🤣。每片和牛嘅油花紋理都鮮明而豐富,其中里脊肉真喺唔講得少,因為呢個部位運動量極少,放入口好似奶油咁細緻軟嫩,但油脂含量極低,真喺食過返尋味😋✝️慢煮特選牛肉飯 $118有接近十塊嘅薄切慢煮牛肉片,堆砌成一座牛肉山放咗喺椰菜絲同日本米飯上面,中間放咗一隻日本生蛋
餐廳:和牛燒肉一郎 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓

✝️黑毛和牛6種類 $328
每片和牛嘅油花紋理都鮮明而豐富,

✝️慢煮特選牛肉飯 $118
有接近十塊嘅薄切慢煮牛肉片,堆砌成一座牛肉山放咗喺椰菜絲同日本米飯上面,中間放咗一隻日本生蛋黃,整穿蛋黃流落嚟真喺望見都覺得吸引🤤。
牛肉入口無想像中咁入口即溶,不過牛肉香都幾重,仲有少少焦香🤏,撈埋乳酪忌廉汁同和牛燒汁一齊食就更加惹味🤩,唔好唔記得加啲黑椒同鹽去調味🧂!

叫午市套餐包麵豉湯、漬物同甜品,仲可以喺限時90分鐘內無限任拎自助吧嘅沙律同飲品🥤,
其中8款仲喺餐廳自家調製嘅特飲,例如柑桔美人水、西班牙特飲、粉紅檸檬梳打等🍹,識飲一定喺每樣試少少,飲多幾杯試勻每一種味道啦😆

2022-05-19
10 分鐘 (堂食)
2022-05-18 74 瀏覽
平日Lunch time去左食呢間燒肉,午市都有好多lunch set 選擇,今次叫左個呢款有六個款唔同和牛嘅肉,包括西冷、三角腹肉、牛肋肉、三筋、里脊肉、牛肋條。肉上面仲放左少少金箔,賣相好靚。另一款就有牛肋肉同里脊肉,呢款就冇金箔,得啲白芝麻點綴。兩款都跟一碗白飯,味增湯,同甜品,飲品同沙律可以出面自助區拎。食完六款牛都覺得油脂幾多,輕輕燒左陣就食得,肉汁都幾多,簡單加少少鹽已經幾好食。餐廳環境都坐得舒服同幾乾淨,唔錯!
平日Lunch time去左食呢間燒肉,
午市都有好多lunch set 選擇,
今次叫左個呢款有六個款唔同和牛嘅肉,
包括西冷、三角腹肉、牛肋肉、三筋、里脊肉、牛肋條。
肉上面仲放左少少金箔,賣相好靚。
另一款就有牛肋肉同里脊肉,
呢款就冇金箔,得啲白芝麻點綴。
兩款都跟一碗白飯,味增湯,同甜品
飲品同沙律可以出面自助區拎。
食完六款牛都覺得油脂幾多,
輕輕燒左陣就食得,肉汁都幾多,
簡單加少少鹽已經幾好食。
餐廳環境都坐得舒服同幾乾淨,唔錯!
2022-05-18 1035 瀏覽
燒肉放題😍有6個級數選擇 我地第一次食就試住course C 包括日本黑毛和牛盛合同小舟 一般肉類就任食🤤和牛“盛合” 有牛里脊肉同埋牛肋肉兩款和牛 睇落都靚靚仔仔😍 味道都唔錯既 有肉味同牛脂香 成餐最好食無誤 不過只會黎一次~“小舟”亦都會同一時間送黎 有唔同部位既牛肉 海鮮 不過亦都有豬肉雞肉同野菜 你明的...😵‍💫呢款牛肋肉 牛里脊 牛橫隔肉等等就有得任食 油脂都算平均 味道都ok 一口牛同牛舌都唔錯大判壽喜燒牛肉幾特別 可以自製sukiyaki!(塊肉當然唔夠油香)之後encore既肉質素唔會差太遠 整體絕對唔差得過牛角😋海鮮有幾彈牙既大蝦 超迷你帶子 墨魚共三款小食最推介係炸牛肉薯餅同炸雞飲品除左罐裝飲品之外 仲有幾款自家製既花茶特飲 甜品有雪糕同自家製既芒果布甸同朱古力等等 質素麻麻地😹環境非常光猛闊落好坐 服務亦都唔錯 食物質素都正常 不過性價比就真係一般 平日夜晚加埋一每人$500都冇得任食和牛 如果真係要食好少少任食和牛就至少要食$6xx既餐~

一口牛同牛舌都唔錯

之後encore既肉質素唔會差太遠 整體絕對唔差得過牛角😋

海鮮有幾彈牙既大蝦 超迷你帶子 墨魚共三款

小食最推介係炸牛肉薯餅同炸雞

飲品除左罐裝飲品之外 仲有幾款自家製既花茶特飲

甜品有雪糕同自家製既芒果布甸同朱古力等等 質素麻麻地😹

2022-05-17 49 瀏覽
和牛燒肉一郎 不知不覺開咗幾間分店啦, 足以見到 佢嘅實力, 現時主打放題 啱曬我哋香港人食肉獸啦🤣🤣今日同老公喺銅鑼灣行完街就食過早飯啦, 六點鐘嚟到唔算太多人, 我哋揀咗398套餐 兩小時 有自製飲品 沙律 雪櫃飲品, 甜品 都係自助, 款式不少, 特別喜歡他們的自家製水果茶 非常適合夏天飲而且仲好解油膩🥳🥳套餐包括64款 和小舟·盛合,小舟打卡一流,牛肋肉,牛里脊肉,牛肋條,大蝦,帆立貝……牛肉牛很濃郁,脂肪均勻,每邊大概5秒就入得口啦,點埋自家製燒肉汁仲有黑椒和海鹽,原味和燒肉汁各有特色!個人就鍾意重口味燒肉汁多啲🥳🥳牛舌一向係我至愛,薄切上等牛舌心,兩色蔥花牛舌,兩款都額外出色輕輕一燒爽脆好口感🤭🤭 Encore左四五轉😋😋真係重點推介👍另外牛肉橫膈膜亦都非常值得一試,食得出高質,肉質非常軟,而且肥瘦相間,正!🥰🥰仲有很多熟食,韓式日式壽司都有,泡菜包生菜🥬燒肉,感覺fusion菜一樣😍😍吉烈蝦吉烈蠔都係必食項目,酥脆香口,點上沙律醬,真是不錯😌😌最後再食埋各款甜品🍮真係滿足!座位寬敞店員服務很周到,仲不時主動幫我哋換燒盤添😝😝下次可以約晒一班朋友都係一個不錯嘅選擇!加$68

下次可以約晒一班朋友都係一個不錯嘅選擇!加$68仲可以暢飲生啤添🤩🤩

2022-05-17 39 瀏覽
选左中档位D套餐,五款和牛任意吃,还有一块宝藏盒子里的和牛西冷,影像打卡一流!和牛每一款都不错!牛舌,和牛寿司,都很好吃!700一个人价格就放题来说性价比真的不错,适合对肉质有要求的和牛迷!
D套餐
2022-05-15
D套餐
  • 薄炙牛肋肉
2022-05-15 47 瀏覽
話說一行三人,好耐冇見,想約個燒肉聚會,因為大家都係港島區返工,所以就約喺銅鑼灣比較方便~.喺OpenRice周圍望下,就發現和牛燒肉一郎,見到肉嘅種類好似都幾多,加上放題形式比較吸引,因為無限order同encore,價錢都係一樣!.佢有分唔同時段,通常都係兩個小時為一個單位,我哋就book咗8點至10點。仲有啲唔同嘅plan 可以選擇,A-C 就係美國嘅牛牛,D以上嘅就有包括和牛。.最終大家揀咗C ! 美國牛牛~72款 + 小舟盛合 + 桶。盛合(牛肉兩款) 💲498.但係中途嚟咗兩兜和牛,我哋都有啲奇怪,就以為係牛肉兩款送嘅,最終發現原來係waiter上錯咗,所以有賺🤣.其餘佢有好多唔同嘅配菜可以選擇,亦都有唔同嘅牛類部位,比較推薦嘅係牛肋肉同埋大判壽喜燒牛里脊肉,壽喜燒嗰醬超級好食,大家唔好錯過!!!!!!一定要嗌~強烈推薦!.性價比OK,如果有下次我會選擇D plan 以上有埋和牛既系列。
2022-05-13
1K
2022-05-12 54 瀏覽
和牛燒肉一郎主打日式燒肉放題,任食兩小時和牛放題,牛魔王又可出動了。燒肉放題分為 A 至 F 餐,由 D 級或以上的級別仲可任食和牛,落單用QR code自行選擇簡單又方便,而且亦沒有漏單情況。除了主食之外,店內提供了新鮮自助沙律吧,飲品有罐裝汽水,仲有利賓納、雜果賓治汁、蘋果汁、橙汁、菠蘿青瓜美人水、粉紅檸檬梳打、柑桔美人水及西班牙特飲等,相當多元化。甜品亦有多款日本雪條、日本雪糕杯及紅豆夾心鯛魚燒,餐後甜品都不可缺少。首先,先送上「舟.盛合」裡面有多款和牛包括牛肋肉、牛里脊肉、牛肋條肉、雞肉、豚肉、 海老、 扇貝及野菜,食物款式豐富。肉質很高尚, 整體上燒肉及燒海鮮,野菜都很不錯「薄切上等牛舌芯、和牛牛肋肉、牛外橫隔膜、和牛里脊肉」,這四款都高質美味, 每款都各有秋色,油脂分佈平均,入口啖啖牛肉香。「牛肋條」就比較厚身,夠肉汁,口感較煙韌。「韓式和牛壽喜燒卷」,牛肉味香濃,配上生菜及壽司飯, 中和了牛肉濃味。「海老」十分新鮮,蝦肉彈牙,燒熟後很容易剝殼,蝦味鮮甜。「墨魚」鹹中又帶有點自然的甜味、燒後又脆又彈,也可一試,小食有驚喜!! 薯條配黑松露醬,薯條香脆不油膩,比M記仲好食好多

「牛肋條」就比較厚身,夠肉汁,口感較煙韌。

「海老」十分新鮮,蝦肉彈牙,燒熟後很容易剝殼,蝦味鮮甜。

「墨魚」鹹中又帶有點自然的甜味、燒後又脆又彈,也可一試,

小食有驚喜!! 薯條配黑松露醬,薯條香脆不油膩,比M記仲好食好多,值得推介。

2022-05-10 107 瀏覽
呢到除左和牛仲係澳洲同美國牛為主而豚肉同雞都係日本產 仲有海鮮同埋海量既料理、前菜、拉麵、飯仲要有沙律、野飲、甜品、雪條全 部 都 係 任 食 ! ! !一同staff講要咩course開始計大約30秒就會有一條船同埋一盤肉送到正式口罩都未除得切就見到啲野食😂真正食足120分鐘而我頭先一開始講個一堆野食都係用app叫唔洗怕羞可以狂叫 大概1,2分鐘都到舖頭細細但人手充足而且要特別講既係啲staff超nice又有禮貌!放題呢個界別已經好難得見到有禮貌既staff!講返野食基本上我都全部肉都食過一輪全部都係靚牛(當然係基本)牛里脊肉、牛肋條、牛舌、日本豚肋肉、日本雞肉以上都係我既鍾愛好食就一定 因為食材都係上等但燒出黎係點真係靠自己手勢我基本上都燒到5成熟左右另外再要講下個炸蠔!好少地方食到好食既炸蠔而呢個真係好好食!外脆內暖又夠juicy!仲仲仲有就係啲蔬果有西班牙青瓜、南瓜、菇又係考你技巧!實在唔得都可以問下staff佢會好細心教你點燒 之後就靠自己啦!$448一個人 係抵食!出面叫塊牛扒都係呢個價!呢到仲要任食2個鐘 乜都回本!

呢到除左和牛仲係澳洲同美國牛為主
而豚肉同雞都係日本產 仲有海鮮
同埋海量既料理、前菜、拉麵、飯
仲要有沙律、野飲、甜品、雪條
全 部 都 係 任 食 ! ! !

一同staff講要咩course開始計
大約30秒就會有一條船同埋一盤肉送到
正式口罩都未除得切就見到啲野食😂
真正食足120分鐘
而我頭先一開始講個一堆野食都係用app叫
唔洗怕羞可以狂叫 大概1,2分鐘都到
舖頭細細但人手充足
而且要特別講既係啲staff超nice又有禮貌!
放題呢個界別已經好難得見到有禮貌既staff!

講返野食
基本上我都全部肉都食過一輪
全部都係靚牛(當然係基本)
好食就一定 因為食材都係上等
但燒出黎係點真係靠自己手勢
我基本上都燒到5成熟左右

另外再要講下個炸蠔!
好少地方食到好食既炸蠔
而呢個真係好好食!外脆內暖又夠juicy!

仲仲仲有就係啲蔬果
有西班牙青瓜、南瓜、菇
又係考你技巧!實在唔得都可以問下staff
佢會好細心教你點燒 之後就靠自己啦!

$448一個人 係抵食!
出面叫塊牛扒都係呢個價!
呢到仲要任食2個鐘 乜都回本!
呢間餐廳裝潢設計以和風木系為主,座位寬敞明亮。餐廳用咗特製嘅抽風系統🌪,無一支支抽氣喉,亦唔會煙霧離漫~😍晚巿提供6款燒肉放題套餐,由$348起。價錢愈高,可以揀嘅種類就愈多。 並設有自助沙律🥗吧、飲品🥤甜品🍮等燒肉放題套餐C除咗可以揀72款食物,包括牛、豚雞肉、海鮮、野菜、小食料理等,仲會有2款盛合小舟盛合~一隻木船上放咗多款牛肉、雞肉、豚肉,仲有海鮮🦐同野菜🥒🍆,豐盛的嚟,賣相好靚🤩 橋。盛合~特選兩款和牛🥩,里脊肉及牛肋肉:油花細緻,紋路清晰,食落油脂甘香,肉質柔軟,美味濃郁😌大判壽喜燒牛里脊肉一大件薄切牛,輕輕一燒,卷起,再點上蛋汁🥚,味道香濃嫩滑,不停encore。 兩色蔥花牛舌薄切牛舌上面有蒜蓉🧄及香蔥,燒熟後份外香口爽脆牛肉角切(一口牛)半肥瘦嘅牛肉粒,入口軟嫩,油香爆發🤩另外仲食咗枝豆、明太子薯仔沙律、海帶湯、泡菜及小菜拼盤~ 都好好味店員仲教我哋燒雪糕鯛魚餅🔥🐠 ,外脆內軟,冷熱交融,好玩又好食😋
呢間餐廳裝潢設計以和風木系為主,座位寬敞明亮。

燒肉放題套餐C

大判壽喜燒牛里脊肉

兩色蔥花牛舌
薄切牛舌上面有蒜蓉🧄及香蔥,燒熟後份外香口爽脆

牛肉角切(一口牛)
半肥瘦嘅牛肉粒,入口軟嫩,油香爆發🤩

• 大判壽喜燒牛里脊肉
  • 兩色蔥花牛舌
  • 明太子薯仔沙律
2022-05-05 55 瀏覽
銅鑼灣人氣日式和牛放題燒肉店🤩鐘意食和牛嘅我 今次食C套餐~ 可以點選嘅食物多達72款!👍🍱小舟.盛合 有野菜、帆立貝、大蝦、日本豚肉、美國牛肉3款桶盛合 🐂和牛牛肋肉、和牛里脊肉和牛肉味濃郁 脂肪比例平均,肉質好滑溜大判壽喜燒牛里脊肉配🍳溫泉蛋薄片嘅牛里脊肉 輕輕辣幾下,沾埋溫泉蛋 食法同壽嘉燒一樣。🥩好鐘意佢嘅牛舌有兩款①薄切上等牛舌芯 ②雙色蔥花牛舌牛舌切得非常薄,肉質爽口。 雙色蔥花 超正,加左蒜粒同蔥花味道幾香濃🦪海鮮類帶子,鮮甜肥美食咗又唔怕肥墨魚🦑 係細細隻嘅魚筒~ 燒到香香地 好好味!🍤熟食 炸物🍟 款式都好多啊!食咗幾款炸物 好香脆~飲品 🍻就誇張喇!一入去就見到bar台 有八款自己調製既飲品種類多到令人大開眼界!🍹款款都好好飲~~ 水果茶🍊 好解膩!都有一堆罐裝飲品🥤,不過 飲汽水太飽肚💡值得一提 手機📱點單服務 佢算係香港版面設計得好唔錯嘅一間,而且 你係咩set佢就已經幫你分類號!直接點! 用餐時間為⏱️120分鐘任點任吃,到最後30分鐘就不能落單,記住提早落單⏳
銅鑼灣人氣日式和牛放題燒肉店🤩

🍱小舟.盛合
有野菜、帆立貝、大蝦、日本豚肉、美國牛肉3款

桶盛合 🐂和牛牛肋肉、和牛里脊肉
和牛肉味濃郁 脂肪比例平均,肉質好滑溜

大判壽喜燒牛里脊肉配🍳溫泉蛋
薄片嘅牛里脊肉 輕輕辣幾下,沾埋溫泉蛋 食法同壽嘉燒一樣。

大判壽喜燒牛里脊

🥩好鐘意佢嘅牛舌有兩款
①薄切上等牛舌芯 ②雙色蔥花牛舌

🦪海鮮類
帶子,鮮甜肥美食咗又唔怕肥
墨魚🦑 係細細隻嘅魚筒~ 燒到香香地 好好味!

🍤熟食 炸物🍟 款式都好多啊!食咗幾款炸物 好香脆~

都有一堆罐裝飲品🥤,不過 飲汽水太飽肚

💡值得一提

大判壽喜燒牛里脊
  • 雙蔥牛舌
  • 薄炙牛肋肉
2022-05-03 703 瀏覽
和牛燒肉一郎主打日式燒肉放題,放題可以任食和牛兩小時,絕對有足夠時間比大家吃到飽燒肉店每日都會列出當日的日本直送優質和牛,絕對有信心的保證店舖以白色裝修為主,簡潔乾淨,店舖寬躺,而且卡位枱面極大,真係放滿放題食品都用唔盡燒肉放題分為 A 至 F 餐,價錢越高食物款式同質素就越高,而且 D 級或以上的級別仲可任食和牛,和牛控既我又點會錯過燒肉店除左主食豐富之外,連前菜、飲品及甜品都特別多提供了新鮮自己沙律吧,飲品除左罐裝汽水之外,仲有利賓納、雜果賓治汁、蘋果汁、橙汁、菠蘿青瓜美人水、粉紅檸檬梳打、柑桔美人水及西班牙特飲等甜品就有多款日本雪條、日本雪糕杯及紅豆夾心鯛魚燒,餐後甜品都可以食餐飽和牛控又點可以唔選擇和牛級別的食之放題,今次選擇有任食和牛的 D 餐,款成多達91款D 餐除左有一次性的小舟.盛合及桶盛合(大)之外,當然仲有最吸睛的本日之寶箱食物方面:小舟.盛合 : 有野菜、帆立貝、大蝦、日本豚肉、美國牛肉,如果叫左 D 餐就會比較遜色桶盛合(大) : 有牛舌、和牛牛肋肉、牛外橫隔膜、和牛里脊肉,四款都高質美味本日之寶箱 : 寶箱開盒噴出煙霧,非常吸睛,記住要即刻打卡拍照,寶箱係選用
和牛燒肉一郎主打日式燒肉放題放題可以任食和牛兩小時,絕對有足夠時間比大家吃到飽

燒肉店每日都會列出當日的日本直送優質和牛,絕對有信心的保證

燒肉店除左主食豐富之外,連前菜、飲品及甜品都特別多

食物方面:

本日之寶箱 : 寶箱開盒噴出煙霧,非常吸睛,記住要即刻打卡拍照,寶箱係選用當日新鮮即切和牛西冷,有一定厚度,油脂均勻,職員會幫手燒烤,非常細心,唔怕過火浪費一塊高質靚西冷,西冷牛味濃郁,入口即溶,非常高質
大判壽喜燒牛里脊肉:薄切牛里脊肉,輕輕一燒,再沾上蛋漿,入口順滑美味,可以食完一塊又塊
生牛肉壽司 : 有赤身壽司及香蔥牛腹肉碎壽司兩款,可以食到和牛的鮮味
生牛肉他他 : 生和牛肉同日本蛋撈埋一起食,非常鮮甜滑溜
海鮮 : 有廣島蠔、彈牙大蝦、鮮甜帶子、鮮味墨魚及爽口蠑螺,燒烤後都非常鮮味
香蔥海苔溫泉蛋拌飯 : 將所有配料撈飯,再加上美味的燒肉,美味倍增
Ours Tips : 用餐時間為120分鐘,到最後30分鐘系統會不能落單,記住提早落單