2019-12-17 73 瀏覽
我對日式食物情有獨鍾,今日出嚟黃大仙行街,都特登揀咗一間日式餐廳食飯呢間餐廳人氣都幾高,我哋坐低一陣之後,啲座位都好快被坐滿呢度嘅餐牌厚厚一本,由小食、壽司、主菜等等都一應俱全以日本菜嚟講,價錢唔算貴火焰左口魚邊牛油果沙律沙律上鋪滿幾塊左口魚,上面加咗少少黑松露提升味道蔬菜新鮮,另外加入牛油果,除咗食到唔同嘅口感,仲令呢個沙律嘅營養更豐富三點刺身盛三款刺身食落都新鮮好味,魚類刺身切得厚身,咬落油脂豐富,口感十足揚物盛呢個炸物拼盤我非常之欣賞,因為三款食物都炸得酥脆好味尤其中間嘅炸魚,除咗食到炸得香脆嘅魚骨,仲食到魚肉嘅香味安格斯牛肉炒飯安格斯牛肉去整炒飯,肉質嫩滑、肉味重都不在話下,更驚喜係炒飯粒粒分明,令人食完一碗又一碗照燒魷魚筒魷魚燒得非常香脆,咬落煙韌,配上燒汁,味道唔錯食完咁多鹹食,最適合就係飲番杯甜甜嘅飲品天氣較涼,所以揀咗兩杯熱嘅抹茶鮮奶同紫薯鮮奶,飲完暖笠笠非常舒服呢度食物同環境都唔錯,而且上菜速度算快,唔使等好耐就有得食,下次會再帶屋企人嚟呢度開飯

呢間餐廳人氣都幾高,我哋坐低一陣之後,啲座位都好快被坐滿

呢度嘅餐牌厚厚一本,由小食、壽司、主菜等等都一應俱全

以日本菜嚟講,價錢唔算貴

火焰左口魚邊牛油果沙律
沙律上鋪滿幾塊左口魚,上面加咗少少黑松露提升味道

三點刺身

揚物盛
呢個炸物拼盤我非常之欣賞,因為三款食物都炸得酥脆好味
尤其中間嘅炸魚,除咗食到炸得香脆嘅魚骨,仲食到魚肉嘅香味

安格斯牛肉炒飯

照燒魷魚筒
魷魚燒得非常香脆,咬落煙韌,配上燒汁,味道唔錯

食完咁多鹹食,最適合就係飲番杯甜甜嘅飲品

• 揚物盛
  • 火焰左口魚邊牛油果沙律
2019-12-16 54 瀏覽
朋友喺黃大仙附近收工,咁就同佢喺地鐵站附近搵咗個商場行街,咁佢又想食日本野,我哋就揀咗呢間和氣食堂睇吓佢到底好唔好食。呢間餐廳嘅選擇其實都幾多,佢唔同一般日本嘅餐廳食刺身壽司嗰啲,反而比較多活動同埋其他比較有特色嘅日本嘢食。我自己就好鍾意食地道嘅電擊雞翼,見到佢餐牌有特別推介呢款食物,所以就叫你試吓。咁個薯條其實就係陪啲芝士粉,熱辣辣博博趣,算係OK。但隻雞翼真係好特別,我擺落口先知原來佢係凍嘅。原來係冷食嘅。仲有好多唔同嘅飯同烏冬都好有特色,不過我最印象深刻嘅仲有甜品。我哋叫咗一份抹茶芭飛兩個人食,抹茶雪糕味道夠濃郁,仲配左一啲小丸子,口感相當之豐富。整體而言,呢度嘅地理位置算幾好,因為好近地鐵站,而且食物嘅味道都唔差值得大家一試。

2019-12-16 70 瀏覽
同朋友去開黃大仙順道搵下有咩食12點左右到但餐廳已經半滿咁多人食應該都唔差點左芝士牛油果炸蝦定食加茶碗蒸跟餐半價可以有杯特飲要左紫薯鮮奶朋友要左個餃子拉麵套餐茶碗蒸雖然係先蒸好再放係暖爐保暖。但依然好夠熱又好滑。入面有魚糕,菇同肉丸芝士牛油果炸蝦定食。 先黎左個鏗魚湯底熱烏冬夠哂熱烏冬好彈牙。面頭勁多蔥花。大愛!食哂個烏冬終於等到芝士牛油果炸蝦卷個飯卷勁大個..一啖真係食唔哂無論沙律配芝士定沙律配牛油果都好襯🤤朋友個餃子拉麵套餐都好大份試左粒餃子係椰菜豬肉有啲薑味。入面都仲有肉汁紫薯熱鮮奶係幾濃幾香紫薯味但有啲太甜下次會問下可唔可以少甜其實真係好想食抹茶芭菲..但午餐時段好似冇搵日再去食晚餐先😍
同朋友去開黃大仙順道搵下有咩食
12點左右到但餐廳已經半滿
咁多人食應該都唔差
點左芝士牛油果炸蝦定食加茶碗蒸
跟餐半價可以有杯特飲
要左紫薯鮮奶
朋友要左個餃子拉麵套餐
茶碗蒸雖然係先蒸好再放係暖爐保暖。
但依然好夠熱又好滑。入面有魚糕,菇同肉丸
芝士牛油果炸蝦定食。 先黎左個鏗魚湯底熱烏冬
夠哂熱烏冬好彈牙。面頭勁多蔥花。大愛!
食哂個烏冬終於等到芝士牛油果炸蝦卷
個飯卷勁大個..一啖真係食唔哂
無論沙律配芝士定沙律配牛油果都好襯🤤
朋友個餃子拉麵套餐都好大份
試左粒餃子係椰菜豬肉有啲薑味。入面都仲有肉汁

紫薯熱鮮奶係幾濃幾香紫薯味但有啲太甜
下次會問下可唔可以少甜
其實真係好想食抹茶芭菲..但午餐時段好似冇
搵日再去食晚餐先😍
2019-12-08
2019-12-14 77 瀏覽
呢間和氣食堂係黃大仙街坊必去既日本餐廳,已經幫襯過不下十次!今日難得阿媽生日,就一家四口去食好西!去到餐廳7:30pm 見個場已經full哂,好彩一入去即有位。先有溫泉蛋牛油果沙律同芝士厚燒玉子。半熟既溫泉蛋配上淡淡既牛油果做沙律一點都唔膩,加上黑醋醒神開胃!芝士玉子都好厚,味道很搭!話明生日飯,就梗係食豪啲,叫左板海膽加刺身,海膽味道鮮甜,份量好多,足夠四人食,又有新鮮三文魚同甜蝦!小食要左雞翼,外皮燒得好香,做小食一流!主食叫左個櫻花蝦泡飯係必點!啲湯係用新鮮魚湯煮成,鮮味可加!仲點了個安格斯牛肉炒飯,真心抵食,搞到我到食唔哂要包!最後點少得個抹茶同牛乳雪糕😍😍 成餐飯都好滿足,價錢絕對係抵食!
2019-12-14 62 瀏覽
同朋友一齊喺黃大仙南館呢間日式餐廳晚飯,因為之前嚟過呢度,啲嘢好食又唔貴,而且貪佢地鐵站🚇直接可以上到去,非常方便。非常肚餓,坐低之後一口氣叫左好多嘢食,火焰左口魚邊牛油果沙律🥗($68),蔬菜🥬新鮮,左口魚邊夠滑滑。火炙鵝肝三點,即係三文魚腩、凡立貝、鰻魚壽司🍣頂頭加上鵝肝($65),食完成個胃開哂😆。千回火鳥三隻($38),啲鷄翼燒得啱啱好又夠野味。櫻花蝦鯛魚湯泡飯,魚湯奶白色,有魚香味。仲有三色刺身丼,有三片三文魚、三片鰻魚、三片油甘魚($108),每片刺身夠厚夠肉質,撈埋啲飯一齊食,正。想食埋甜品,諗起呢度甜品有水準,所以我哋要咗兩款雪糕,培茶阿發奇朵雪糕,同埋白玉牛奶雪糕。
2019-12-12 64 瀏覽
黃大仙呢區平日真係好少嚟,係咁啱朋友喺附近放工,先嚟到黃大仙商場搵食。Openrice一下,見到呢間餐廳食評最多,所以就嚟一試。火炙鵝肝壽司配搭新鮮,鵝肝同魚生一樣肥美,配上鰻魚汁,味道都幾夾。呢個電擊雞翼炸薯條亦都係新穎嘅菜式。薯條炸得得啱啱好,唔油唔熱氣。電擊雞翼原來係先炸左,點上汁,然後雪凍嘅煮法。又凍又辣,感覺新鮮,但係口感稍硬,扣左少少分。刺身新鮮,肥美,甜蝦好夠大隻。為咗飽肚少少,叫咗一個櫻花蝦鯛魚湯泡飯。泡飯用石鍋載,暖笠笠,啱晒冬天食。重點係個魚湯好鮮味,唔似味精湯。加上其他配料,口感豐富。最後嚟嘅牛奶芭菲,口感軟滑唔太甜。商場來講呢間餐廳嘅價位算貴,但係日本菜來講都算抵食

刺身新鮮,肥美,甜蝦好夠大隻。

加上其他配料,口感豐富。

最後嚟嘅牛奶芭菲,口感軟滑唔太甜。

商場來講呢間餐廳嘅價位算貴,但係日本菜來講都算抵食
2019-12-11 62 瀏覽
今日黎到位於黃大仙中心既和氣食堂,7點左右黎到已經好多人食,鋪面都幾大座位都唔少,所以唔洗等就入得。佢地選擇真係非常非常之多,餐牌好似電話薄咁厚😂👍🏻安格斯牛扒他他沙律幾片煎香左既安格斯牛扒放上沙律菜,加上黑醋酸酸地幾開胃。櫻花蝦鯛魚湯泡飯店員上菜後將乳白色既鯛魚湯倒入熱辣辣既石鍋,聽到咋咋聲已經好想食🤤先飲一啖湯,好鮮甜,完全冇魚湯既腥味。好快飯粒都已經吸哂魚湯既鮮味,加埋佢地提供既三種飯素,將成個飯昇華左🤤仲有略略燒過既大蝦同埋帶子,呢個飯不得了,必食👍🏻👍🏻👍🏻4點刺身盛A件件刺身都好新鮮,師傅功力好好,鱆紅魚晶凝通透,口感好好。好少刺身盛有生蠔,佢地用既係廣島蠔,肥美又濃郁。電擊雞翼配薯條呢個雞翼係凍既單骨蜜糖雞翼,外表灑左小小芝麻,配上熱辣辣炸起既薯條,一凍一熱好特別。焙茶芭菲茶味好濃又唔會有苦澀味,有小小蕨餅同丸子煙煙韌韌,底下有紅豆同粟米片,口感好豐富,推薦推薦!
今日黎到位於黃大仙中心既和氣食堂
,7點左右黎到已經好多人食,鋪面都幾大座位都唔少,

安格斯牛扒他他沙律
幾片煎香左既安格斯牛扒放上沙律菜,加上黑醋酸酸地幾開胃。

櫻花蝦鯛魚湯泡飯
店員上菜後將乳白色既鯛魚湯倒入熱辣辣既石鍋,
呢個飯不得了,必食👍🏻👍🏻👍🏻

4點刺身盛A
件件刺身都好新鮮,師傅功力好好,鱆紅魚晶凝通透
,口感好好。好少刺身盛有生蠔,佢地用既係廣島蠔
,肥美又濃郁。

電擊雞翼配薯條

焙茶芭菲
2019-12-11 63 瀏覽
和氣食堂 (黃大仙).⚜️櫻花蝦鯛魚湯泡飯⚜️.呢個好特別(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 有齊櫻花🌸蝦,大蝦🍤同帆立貝,店員即刻係你面前淋上湯變成泡飯,仲有三種配料,葱,飯素以及一啲脆脆,令到個泡飯更香!.⚜️三點刺身盛⚜️.三文魚,甜蝦同鯛魚🥰勁新鮮,三文魚好肥美! 鯛魚片點上酸汁,正!.⚜️火炙黑松露三點壽司🍣⚜️.火炙黑松露壽司,有魚,鵝肝及帆立貝,黑松露味濃,鵝肝又肥美!.⚜️香芒煙鴨胸沙律⚜️.份量下,香芒同黑醋同樣係有少少酸,配上燒鴨胸,開胃前菜!.⚜️火炙黃金芝士吉列蝦壽司🍣⚜️.🥰呢個好好食,一定要趁熱食,吉列蝦好脆好香,仲有邪惡芝士配,正!.⚜️培茶芭菲⚜️.😭❤️甜品控加煙韌控必食! 培茶芭菲份量好多,好高身,食落淡淡茶香又不失奶滑感,仲要有好多糯米糍粒同丸子🍡 底部原來仲有粟米🌽片同埋紅豆! ! 推薦!—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 和氣食堂 (黃大仙)黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖.—————————————————————-
和氣食堂 (黃大仙)

⚜️櫻花蝦鯛魚湯泡飯⚜️

⚜️三點刺身盛⚜️

⚜️火炙黑松露三點壽司🍣⚜️

⚜️香芒煙鴨胸沙律⚜️
份量下,香芒同黑醋同樣係有少少酸,配上燒鴨胸,開胃前菜!

⚜️火炙黃金芝士吉列蝦壽司🍣⚜️

⚜️培茶芭菲⚜️
底部原來仲有粟米🌽片同埋紅豆! !
推薦!
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 和氣食堂 (黃大仙)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖
—————————————————————-
今日去開黃大仙附近做野 收工順便係度解決晚餐。周圍行搵緊有咩好食 行行下見到和氣食堂 睇一睇menu 即刻比佢吸引住。無論刺身 沙律 炸野 燒野 全部都係我想食既野。入到去時餐廳已差唔多9成滿座 所以更加肯定我今晚食和氣食堂係正確既選擇。講多無謂 先黎個炸雞軟骨爽下先 炸到脆香既雞軟骨配上沙律醬簡直一流。平時食既蟹籽沙律得一碟仔咁少 仲要咁多人分 今晚依度一大碗 簡直係太滿足喇鰻魚卷好足料 配上一塊芝士 簡直係絕配薯條超好食 比一百個like推薦 食完好想encore 不過太熱氣 最後忍口玉子燒既口感岩岩好 唔會太干 亦唔會太硬 食落仲有一絲甜甜既感覺 忍唔住一次過食左兩舊係啲咁凍既夜晚食野 當然唔少得叫番個可狩窩暖下個胃見到個個都食雪糕 雖然好凍 但我都係忍唔住叫番個黎食下 依個培茶雪糕超正超好食 茶味岩岩好 唔會濃到有茶既苦澀味 推薦👍🏼👍🏼👍🏼食左咁多野 埋單都係300百 完全唔貴 今晚真係好滿足呀!!!
今日去開黃大仙附近做野 收工順便係度解決晚餐。

無論刺身 沙律 炸野 燒野 全部都係我想食既野。

鰻魚卷好足料 配上一塊芝士 簡直係絕配

係啲咁凍既夜晚食野 當然唔少得叫番個可狩窩暖下個胃

2019-12-10 33 瀏覽
今日去黃大仙與舊朋友聚一聚,見到黃大仙多左好多食市,大多裝修都好靚同有特色,我地見到有間排隊好長龍的日本野,我地都決定排,因為睇個menu有好多選擇👍🏻。店內位置都多,所以等左一陣就入得,睇menu真的有好多選擇,還是先叫杯藍柑白桃梳打👍🏻同焙茶鮮奶,焙茶好滑又香👍🏻,朋友點了安格斯牛他他沙律會配黑醋,牛很嫩滑。而我點了鯛魚湯泡飯,佢用鮮活鯛魚片加入湯,賣相已很吸引,食落美味,不過要慢慢食,湯很熱,但好正,還點了芝麻雞翼,香脆可口,另外點了白魚身薄切,都唔薄wo,好有口感,鮮味👍🏻👍🏻。最後叫左個甜品焙茶芭菲,好滑,好香,朋友話下次再黎食過,為左個甜品,哈哈☺️。仲有個大坂豬扒,下次我要試試,賣相吸引我😉。
,還點了芝麻雞翼,香脆可口
  • 鯛魚湯泡飯
2019-12-08 37 瀏覽
好耐冇理到黃大仙中心,我哋去完行街之後想搵個位食野抖吓。講開日本野就不得不提和氣食堂,出咗名快靚正。我哋排咗幾分鐘之後就有位啦。先食一個黑松露配左口魚邊牛油果沙律,黑松露味道好出,左口魚邊有燒過吓幾好食。份量唔少架,自己撈自己食簡單好玩。個胃成功比佢開左!再黎個海鮮丼,有好多海膽膽膽膽,仲有帶子、蝦同玉子。飯都唔少。刺身嘅質素唔錯添!我哋仲叫左另一個主食,鯛魚湯泡飯,今次有人幫我哋撈。好暖胃同豐富既味道,蝦同帶子唔錯,整體份量好夠。另外大家覺得太稠可以叫加湯架。跟住我哋再叫咗個黑松露帶子鵝肝卷,聽個名就知高級啦,食落每一樣材料嘅味道都發揮到出嚟,值得叫。最尾,加個電擊雞翼配薯條同炸三文魚皮。留意番雞翼係凍嘅,去過甜芝麻醬,比較適合頭盤。魚皮好脆好正。唔記得左有個抺茶芭菲,一樣好食啱哂埋尾,好飽呀~推薦大家嚟和氣食堂,有機會會再嚟食。
好耐冇理到黃大仙中心,我哋去完行街之後想搵個位食野抖吓。

唔記得左有個抺茶芭菲,一樣好食啱哂埋尾,好飽呀~

推薦大家嚟和氣食堂,有機會會再嚟食。
2 分鐘 (堂食)
2019-12-07 155 瀏覽
接放工後到商場晚膳,看到這間餐廳門口很多人等位,質素應該有保證!Menu價錢合理,一於試試!沙津顏色鮮豔奪目,芒果熟透香甜。鴨胸沒有想像中鹹,伴勻醬汁同吃,酸酸甜甜,清新帶有陣陣果香。茄子塗上厚厚麵豉醬再燒,充滿日式風味。外皮烤得乾脆,內裡濕潤軟綿綿。麵豉令清淡的茄子變得惹味、甘甜。魚湯倒進熱騰騰石鍋中,湯汁立即像火山爆發般,不停滾、不停霧煙!大蝦乾身、帶子彈牙,魚湯味道天然,加入旁邊的脆米、蔥、芝麻,口感豐富,暖昱昱很滿足。三文魚肥美肉厚,入口嫩滑。章紅魚肉質較為結實,味道清爽甘甜。甜蝦蝦身較細少,粘粘的口感帶有淡淡的甜味。 超大杯,白桃味比想像中濃,味道天然,不是藥水味道,配上梳打水清涼解膩。

沙津顏色鮮豔奪目,芒果熟透香甜。
香芒煙鴨胸沙律

田樂麵豉燒日本米茄子

櫻花蝦鯛魚湯泡飯

三文魚肥美肉厚,入口嫩滑。
3點刺身盛
章紅魚肉質較為結實,味道清爽甘甜。
甜蝦蝦身較細少,粘粘的口感帶有淡淡的甜味。

藍柑白桃梳打

2019-11-27
15 分鐘 (堂食)
平時成日經過黃大仙中心都唔發現有間咁既的日本菜!!!第一次入日本餐廳係冇食刺身SUSHI因為佢D熱食真係好正好正!!!(重要呢個天氣)前菜牛油果沙律 $58 大大兜先係 58 蚊重要有大量牛油果!!我諗起碼有半隻牛油果係入面!己經牛油果既熟度係岩岩好 食到我不要不要美中不足係隻蛋熟左少少  AIYA...我真係好中意食流心蛋 HAHA份量超高既 石狩窩豬骨湯底 $88 痴線呢兜野咁先係 88 蚊 佢會唔會蝕...有三大舊三文魚 啖啖肉重要唔係放入去豬骨湯底淥熟個D來架喎佢本身都係燒過!入晒味架!重有大量菇類同娃娃菜食完呢三舊三文魚同VEG 飲埋個湯基本上已經好FULL 電擊雞翼配 fries $58 有隻6 隻雞翼 再加薯條先係 58 蚊不得不再提既係 和氣食堂真係好抵= =第一次凍食雞翼 個感覺好特別但其實係超級好味 大家千奇唔好嚇親!!!係凍的烤蜜糖雞翼食完之後我覺得佢比一般熱食的蜜糖雞翼更好味必食白咖喱烏冬 $88 佢係手打鳥冬來架好煙un 本身咖啡烏冬已經好好食!佢重要係濃咖喱 無溝水gah!!! 加埋toppings 有勁厚勁厚的cream 呢個配搭好一流!:p 燒牛舌 $6
平時成日經過黃大仙中心都唔發現有間咁既的日本菜!!!
第一次入日本餐廳係冇食刺身SUSHI
因為佢D熱食真係好正好正!!!(重要呢個天氣)

前菜
牛油果沙律 $58
大大兜先係 58 蚊
重要有大量牛油果!!我諗起碼有半隻牛油果係入面!
己經牛油果既熟度係岩岩好
食到我不要不要
美中不足係隻蛋熟左少少

AIYA...我真係好中意食流心蛋 HAHA

份量超高既 石狩窩豬骨湯底 $88
痴線呢兜野咁先係 88 蚊
佢會唔會蝕...
有三大舊三文魚 啖啖肉
重要唔係放入去豬骨湯底淥熟個D來架喎
佢本身都係燒過!入晒味架!
重有大量菇類同娃娃菜
食完呢三舊三文魚同VEG
飲埋個湯基本上已經好FULL

電擊雞翼配 fries $58
有隻6 隻雞翼 再加薯條先係 58 蚊
不得不再提既係 和氣食堂真係好抵= =
第一次凍食雞翼 個感覺好特別
但其實係超級好味 大家千奇唔好嚇親!!!
係凍的烤蜜糖雞翼
食完之後我覺得佢比一般熱食的蜜糖雞翼更好味

必食白咖喱烏冬 $88
佢係手打鳥冬來架
好煙un
本身咖啡烏冬已經好好食!
佢重要係濃咖喱 無溝水gah!!!
加埋toppings 有勁厚勁厚的cream
呢個配搭好一流!:p

燒牛舌 $65
65 蚊有 8 大塊厚切牛舌
入味 T^T 襯熱食
無得彈

最後係我最中意既抹茶ice-cream呀!
見佢poster最近大推緊款dessert
就算凍冰冰的天氣都要試下既

2019-12-02 71 瀏覽
原來除了樂富有平民日本菜,黃大仙也有😋這間食堂人氣比樂富嗰間多,要等位,今次係午市時段,大約等咗20至30分鐘⏰不過都值得,平價食到新鮮的日本菜喎😉今次只有我和老公撐枱腳,撇甩亞女當然要食刺身啦!🥢海鮮三色丼:三文魚、帶子、甜蝦各兩件、蟹籽🥢雜錦丼:三文魚、油甘魚、北寄貝、鰻魚、蛋各一件、仲有件我都唔知係咩刺身😅兩個丼價錢不太貴,啲刺身仲件件都係厚切,好新鮮,唔怪得咁多人等,真係超值👍唔知晚市會唔會仲多人呢?!下次試下晚市嚟食先😋
原來除了樂富有平民日本菜,黃大仙也有😋
今次只有我和老公撐枱腳,撇甩亞女當然要食刺身啦!
🥢海鮮三色丼:三文魚、帶子、甜蝦各兩件、蟹籽

唔知晚市會唔會仲多人呢?!下次試下晚市嚟食先😋
20 分鐘 (堂食)
前幾日同男朋友去左黃大仙中心食和氣食堂,之前同男朋友都有去食過,今次又再去食。今次我地就試新嘢,食上次無叫的野食,睇下會唔會有驚喜。我地叫左一碗唔知係咪真係大阪嚟的大阪豬扒飯,定係因為用左大阪特有的方式烹調,仲叫左一個鴨胸香芒沙律,同埋我最愛的牛油果做的三文魚pancake,叫左一杯青蘋果奇異果梳打。首先講下大阪豬扒飯,其實份量都幾大碗,上枱時,椰菜絲好似冧山泥咁高,好誇張,不過其實多菜蔬都係好事,唔知椰菜山係咪就係大阪煮法啦,哈哈,但係呢個豬扒飯幾好味,我係略嫌蛋唔夠,有多啲就perfect池。之後係鴨胸香芒沙律,芒果的甜味ok,唔係個種酸酸芒果,鴨胸同芒果都有6片,65蚊抵唔抵食,見仁見智。我反而覺得佢呢個牛油果三文魚pancake都幾特別,一來我孤陋寡聞,唔知有啲咁的鹹點,哈哈,定佢其實係甜點,二來我真係好鍾意牛油果,不過呢個pancake確實有驚喜,真係好好味,牛油果同三文魚幾夾,加上沙律醬少少酸味中和,唔會太單一,而且表面的蟹籽亦帶來口感,的確唔錯。青蘋果奇異果梳打都OK,都好大杯,因為佢的設計,係好似加多支檸檬汁咁,所以飲極都仲有,都叫抵飲,但就甜左D,同男友兩個飲都飲唔晒
青蘋果奇異果梳打都OK,都好大杯,因為佢的設計,係好似加多支檸檬汁咁,所以飲極都仲有,都叫抵飲,但就甜左D,同男友兩個飲都飲唔晒。

以下評分以5⭐️為滿分
推介⭐️⭐️⭐️