2019-05-04 111 瀏覽
朋友話想食燒肉,但又怕人多,我即刻諗起佐敦既和匠。幾個月之前先食完,仲記得上次啲肉好好食,所以決定要encore!今次嗌左個2人set牛魔再現,包A4和牛肉眼,美國Prime小牛扒同牛角切。牛角切係我既favorite!厚厚地,有口感,入面又好juicy 。A4和牛肉眼,放入口好滋味,好香既牛油味。牛小扒都正,脂肪分佈均勻。除此之外,仲叫左深海老虎大蝦,簡單地喺上面灑左啲海鹽,足料大隻,肉質彈牙!野飲方面叫左杯peach mocktail,冇酒精飲品黎既,唔會太甜,味道調得好好。整體來講餐飯好滿意,朋友都大讚,特別係啲牛真係出色!

A4和牛肉眼,放入口好滋味,好香既牛油味。

牛小扒都正,脂肪分佈均勻。

整體來講餐飯好滿意,朋友都大讚,特別係啲牛真係出色!
2019-05-03 200 瀏覽
齋睇地址會搵唔到,差啲兜左個大圈,原來餐廳門口喺志和街,starbucks轉角行前少少就係喇因為book左比較夜嘅時段,店內嘅人客比想像中少見到有向牆嘅自閉位,所以book枱時都指定話想要呢種枱,因為覺得坐側邊易啲傾到偈一開始都係見到個拼盤先想黎試下,最鐘意就係一個價錢食到幾款唔同嘅野睇下啲脂肪,少食多滋味入口即化咁滯,喺出面冇幾可食到呢啲牛,亦都證明一分錢一分貨牛舌係大人食燒肉必叫嘅,當然呢度都唔會令佢失望食左咁多肉都要平衡返下....最近我就好鐘意食豆腐沙律,份量都好夠,豆腐好滑
牛魔再現
睇下啲脂肪,少食多滋味
入口即化咁滯,喺出面冇幾可食到呢啲牛,亦都證明一分錢一分貨
牛舌係大人食燒肉必叫嘅,當然呢度都唔會令佢失望
豆腐沙律
食左咁多肉都要平衡返下....
最近我就好鐘意食豆腐沙律,份量都好夠,豆腐好滑
2019-02-01
2019-05-01 110 瀏覽
同成班同事一起來食燒肉,這間CP值高的燒肉店令我一直感到回味啊!牛魔再現套餐(美國prime牛小排、牛角切、日本A4和牛)點了最便宜的牛肉餐,本來沒什麼期待,但味道令人驚喜!牛角切牛香突出,令人齒甲留香~牛小排比較香腍,A4和牛就充滿油脂,每款都很好味!牛油蒜黑松露燒日產帆立貝帆立貝非常新鮮,幾大隻,加上蒜同黑松露,一燒好香氣撲鼻而來,即刻想點多隻😋磯煮鮑魚鮑魚本身都很新鮮,肉質彈牙,加上淡淡甜醬油味,鮮味更突出!推介啊!海膽冷稻庭手打鳥冬鳥冬本身很爽滑彈牙,加上淡淡醬油味同海膽,味道非常夾啊!三文魚籽海膽炒飯炒飯香氣十足,有香濃海膽味,加上三文魚籽,十分滿足😋其他小菜都好好味~推介!

牛魔再現套餐(美國prime牛小排、牛角切、日本A4和牛)

牛油蒜黑松露燒日產帆立貝

磯煮鮑魚

海膽冷稻庭手打鳥冬
鳥冬本身很爽滑彈牙,加上淡淡醬油味同海膽,味道非常夾啊!

三文魚籽海膽炒飯
炒飯香氣十足,有香濃海膽味,加上三文魚籽,十分滿足😋

其他小菜都好好味~推介!

由於有同事極力推薦這間小店,所以我們就一起去吃了!果然沒有介紹錯,我也好喜歡喔💕裝修以木材作主題,感覺很舒適!通風都做得很好,油煙味不大!特別一讚店員的服務很棒👍🏻👍🏻會主動幫你燒!哈哈~不怕我會手殘燒焦食物😲磯煮鮑魚(2隻)$98調味非常入味,口感軟腍!好食🤤帆立貝2份 $180這個超好食的,我認為必叫!帆立貝大大粒又夠厚,上面的牛油蒜蓉黑松露醬超香!香蒜牛油黑松露焗雜菌 $78有驚喜!醬汁好入味!愛吃濃味的一定會愛上🥰牛魔再現 $580A4和牛油脂分佈平均入口即溶,好滿足喔!而牛小排和角切的肉味就會比較濃郁喔!三文魚籽海膽炒飯 $128這個炒飯好高質,推薦叫這個!帶子份量不少,每啖都可以吃到帶子肉,海膽味很香!還有濃濃的蛋香味喔!

磯煮鮑魚(2隻)$98
調味非常入味,口感軟腍!好食🤤

帆立貝2份 $180

香蒜牛油黑松露焗雜菌 $78
有驚喜!醬汁好入味!愛吃濃味的一定會愛上🥰

牛魔再現 $580
A4和牛油脂分佈平均入口即溶,好滿足喔!
而牛小排和角切的肉味就會比較濃郁喔!

三文魚籽海膽炒飯 $128
2019-04-24
2019-04-28 66 瀏覽
今天難得有一位很久沒有見面的朋友約出來食飯,便提早下班相約出來聚聚舊,食下飯。找到一間好好的日式燒肉餐廳享受一下。魔王再現(升級)美國prime牛小排、美國prime牛角切、日本產A4和牛肉眼升級了的牛小排是厚切,燒完之後肉質更加軟熟,入口口感更加豐富。除了外層焦香的口感,中間的肉質保持了嫩滑的質感,令你感受到更高層次的味道。美國prime牛角切肉粒每邊燒完之後,一口一粒剛剛好而且肉質細膩,肉味濃郁,雖比不上牛小排但也是十份好味的一款牛肉。日本產A4和牛肉眼脂肪分佈十份平均,只需輕輕燒一陣,入口便有即溶的感覺。雖然不十份厚身,但肉味濃郁,令人難而忘懷。日本產帆立貝(牛油、黑松露醬)只需放上爐等他慢慢燒熟,醬料便慢慢溶化在帶子上。帶子在慢煮的過程中吸收了牛油和黑松醬的味道。除了本身的味道外更添了一份香氣。牛肉稻庭手打烏冬(九州豬骨湯底)稻庭豬骨湯底濃而不膩,加上稻庭烏冬的嚼勁是十份好的配搭。在食完那麼多燒肉之後,來一碗烏冬令人有更加飽實的感覺,也可以減掉了口腔的油膩,是一餐很好的完結。最後值得一提的是侍應的服務及食物的質數都十份好,是一間可以再來的餐廳。
魔王再現(升級)
日本產帆立貝(牛油、黑松露醬)
牛肉稻庭手打烏冬(九州豬骨湯底)

2019-04-17
2019-04-26 102 瀏覽
週年紀念 男朋友話帶我去食我最鍾意食嘅燒肉最後黎到依一間係佐敦嘅 — 和匠日式燒肉店食物選擇非常多除咗燒牛肉之外 其他都好吸引溫室蕃茄沙律淋上和風醬既新鮮沙律 酸酸地好開胃牛魔再現美國Prime牛小排牛味濃濃 肉汁豐富入口鬆化 唔會好韌 果然係高級牛肉日本國產A4和牛肉眼花紋好靚 油脂豐富 入口即溶 烤完十分香有之前同男朋友係日本旅行時食既質素美國Prime牛角切牛粒 燒完鎖住肉汁 唔會乾晒 好味道醬汁有三款味道配搭包括芝麻醬、甜醬油同柚子汁三文魚籽海膽炒飯加入元貝粒、蝦粒同雞蛋炒面上加上三文魚籽 材料十分豐富珍珠米配青椒絲、蘿蔔粒炒 整體十分香 唔錯唔錯Peach Mocktail梳打水帶淡淡桃味 唔會甜 個人黎講好鍾意
週年紀念 男朋友話帶我去食我最鍾意食嘅燒肉

有之前同男朋友係日本旅行時食既質素

美國Prime牛角切
牛粒 燒完鎖住肉汁 唔會乾晒 好味道

醬汁有三款味道配搭
包括芝麻醬、甜醬油同柚子汁

三文魚籽海膽炒飯
加入元貝粒、蝦粒同雞蛋炒
面上加上三文魚籽 材料十分豐富
珍珠米配青椒絲、蘿蔔粒炒
整體十分香 唔錯唔錯

Peach Mocktail
梳打水帶淡淡桃味 唔會甜 個人黎講好鍾意

2019-04-25 71 瀏覽
今日豬仔去同朋友慶祝生日朋友最鍾意食日式烤肉上網搵咗搵 決定同佢係和匠好好食一餐餐廳位於佐敦 裝修以木材為主簡約卻充滿日式風味溫室蕃茄沙律和風醬沙律 清新好味道點左二人份量既「牛魔再現」和匠推介 梗係要試一試包含左三款牛肉日本國產A4和牛肉眼(100g)日本產牛 雪花好靚望到已經急不及待想燒黎食燒完牛味好香 質感嫩滑 正美國Prime牛角切一口一粒好方便牛味重重 充滿肉汁 入口嫩滑美國Prime牛小排Prime係比Angus 更高級既牛肉濃濃牛香 入口即溶 三款都好好味 而豬仔同朋友都覺得依款最出色深海老虎大蝦大蝦兩隻都好新鮮 而且好大隻質感彈牙 鮮甜好味道波子氣水好耐無飲過咁懷舊嘅波子汽水揀左蘋果味 另有桃味可以揀夠冰凍唔算好甜 岩岩好 童年回憶返晒黎
今日豬仔去同朋友慶祝生日
朋友最鍾意食日式烤肉
上網搵咗搵 決定同佢係和匠好好食一餐

餐廳位於佐敦 裝修以木材為主
簡約卻充滿日式風味

溫室蕃茄沙律
和風醬沙律 清新好味道

點左二人份量既「牛魔再現」
和匠推介 梗係要試一試
包含左三款牛肉

日本國產A4和牛肉眼(100g)
日本產牛 雪花好靚

好耐無飲過咁懷舊嘅波子汽水
揀左蘋果味 另有桃味可以揀
夠冰凍唔算好甜 岩岩好 童年回憶返晒黎
2019-04-23 78 瀏覽
難得三月出bonus,當然要同同事食餐好既獎勵下!剛巧同事說有間日式餐廳<和匠日式燒肉店>一直想試,再看看openrice的評價不錯,於是放工後決定一齊去吃餐廳的位置非常方便,接近佐敦地鐵站,鄰近就是拔萃女書院。餐廳的燒肉種類非常多,主要為牛,豚,雞,羊,海鮮等,經餐廳老闆介紹後,最後點了美國prime牛小排($148),特選霜降牛仔骨($98),日本國產鹿兒島黑豚($110),日本產帆立貝($90),特大緬甸虎蝦($260)及醬油湯底手打烏冬($98)。由於我們太肚餓了,所以吃燒肉前還點了一份溫室蕃茄沙律($62),蕃茄份量出奇地多,而且不太酸,非常開胃上燒肉前,餐廳上了三款醬汁供我們點燒肉吃,分別有芝麻醬,柚子汁和燒肉汁,我個人比較怕醬汁蓋過了燒肉的鮮味,所以醬汁沒有點太多,不過愛吃濃味的同事就點了很多,大家喜好不同我們首先燒特選霜降牛仔骨,餐廳老闆說想燒得恰到好處的話,就要待肉的血水出立即把肉反轉,若清晰見到肉上的格仔紋,就是燒得最好,不會過生或過熟,吃的時候就會感受到剛好鎖住肉汁,食落更美味!若不是老闆教我們燒的話,相信我們就白白浪費了一片片的靚牛,真係上了寶貴

餐廳的位置非常方便,接近佐敦地鐵站,鄰近就是拔萃女書院。

我們首先燒特選霜降牛仔骨,餐廳老闆說想燒得恰到好處的話,就要待肉的血水出立即把肉反轉,若清晰見到肉上的格仔紋,就是燒得最好,不會過生或過熟,吃的時候就會感受到剛好鎖住肉汁,食落更美味!若不是老闆教我們燒的話,相信我們就白白浪費了一片片的靚牛,真係上了寶貴一課,讚

然後我們按照老闆的教導,繼續燒美國prime牛小排,這碟是我最期待的,因prime這等級在美國被評為最高級,指牛的油花分佈最佳。果然,吃的時候完全感受到濃濃的肉汁,非常juicy,而且我很愛它的牛味夠濃,完全沒令人失望

接下來繼續燒日本國產鹿兒島黑豚,它的肉質沒有像牛入口即溶的感覺,但肉質同樣嫩滑,吃得我們津津有味

吃完燒肉後,便開始燒帆立貝!帆立貝亦係我既大愛,上面還放了黑松露及牛油呢,反覆燒到差不多乾身的時候,就正正係帆立貝吸滿精華的時候,這就是進食的好時機了,滿滿的帆立貝鮮味,正

來到重頭戲-特大緬甸虎蝦了!價錢雖然有點貴,$260/2隻,但只有很少餐廳才吃到,所以偶爾任性一次都可以吧
虎蝦非常大隻,但我們不知如何燒起,於是老闆出馬,我們唯有乖乖在旁等食!燒完後,我們迫不急待把蝦殻剝開,蝦肉又大又鮮甜,而且吃到蝦上的鹽味,不用點醬已經非常入味,連平常不吃蝦頭的我都把整隻蝦吃得一乾二淨!

燒完所有食物後,便試試餐廳的醬油湯底手打烏冬,烏冬內放滿了海鮮粒,如蝦肉蜆肉墨魚等,非常豐富,為我們今晚的燒肉餐劃上一個完美的句號。

2019-04-09
  • 美國prime  牛小排
  • 日本國產鹿兒島黑豚
  • 日本產帆立貝
  • 特選霜降牛仔骨
  • 特大緬甸虎蝦
2019-04-21 55 瀏覽
高質燒肉🤤為左慶祝 突登揾間和牛燒肉真係啖啖都有肉香間鋪有啲難揾 可能會唔覺眼經過左😅😅 ..🐮A4和牛肉眼脂肪分佈平均燒十幾秒就食得咬落去入口即溶 油香係口散開 ..🐮厚切美國Prime牛小排呢款想對地少啲油脂但肉味會靠重 好香牛味同時又唔會太韌 一咬就咬到 ..🐮美國Prime牛角切一粒粒 易入口都係以牛味重為主唔韌但有超口 越咬越有肉味呢三款係一個2人套餐🐄牛魔再現($580) +$50升級厚切好岩我呢啲食肉獸🤤🤤另外再嗌左碗蕎麥麵($58) 同帶子($90)兩樣不過不失 但牛就極力推介👍🏼👍🏼 ..📍和匠日式燒肉店地址:佐敦長樂街23-27號德威大厦地下3號鋪
高質燒肉🤤
為左慶祝 突登揾間和牛燒肉
真係啖啖都有肉香
間鋪有啲難揾 可能會唔覺眼經過左😅😅 .
🐮A4和牛肉眼
脂肪分佈平均
燒十幾秒就食得
咬落去入口即溶 油香係口散開 .
🐮厚切美國Prime牛小排
呢款想對地少啲油脂
但肉味會靠重 好香牛味
同時又唔會太韌 一咬就咬到 .
🐮美國Prime牛角切
一粒粒 易入口
都係以牛味重為主
唔韌但有超口 越咬越有肉味

呢三款係一個2人套餐
🐄牛魔再現($580) +$50升級厚切
好岩我呢啲食肉獸🤤🤤
另外再嗌左碗蕎麥麵($58) 同帶子($90)
兩樣不過不失 但牛就極力推介👍🏼👍🏼 .
📍和匠日式燒肉店
地址:佐敦長樂街23-27號德威大厦地下3號鋪
2019-04-19 75 瀏覽
復活節前趁假期前夕跟朋友出來聚聚,在網上搜尋了不錯的日式燒肉店,便揀了這間在佐敦的餐廳進餐相聚。溫室蕃茄沙律($62)雖然是來食燒肉,但首先點了個沙律來開開胃。沙律的份量是非常多的,底下放滿了沙律菜,而面鋪滿了很多塊蕃茄,加上酸酸甜甜的沙律汁。搞拌後一起食,沙律汁的酸甜加上新鮮的沙律菜,清新的感覺便在口中散發,酸甜的沙律汁令人食完後十分開胃。牛魔再現(升級)($630)我們點了美國prime牛小排、美國prime牛角切、日本產A4和牛眼。首先試了美國厚切prime牛小排,燒了一陣已聞到很香的味道,店員還教我們先封煎了兩邊保存肉汁,入口感覺肉味十分濃同埋十分軟熟,入口咬兩啖就已經溶化,加上店提供的三款不同醬料,可以試足三種不同既風味。日本產的A4和牛,薄薄一塊,油脂十分多,入口即溶,肥而不膩,跟牛小排的濃郁牛味相比,亦是另一種的口感享受。特大緬甸虎蝦($260)真係好大隻,成隻碟咁大好巨形,因為咁大隻一見到就夾左落去燒,店員都好細心會定時協助我們燒。正反兩面燒完之後,店員就幫忙立起隻蝦燒蝦頭底下難熟的位置,好彩有店員的幫忙先順利咁食到呢隻巨形的虎蝦。燒左好耐終於食到,咬落去真係啖啖都係肉
溫室蕃茄沙律($62)
牛魔再現(升級)($630)

特大緬甸虎蝦($260)
燒左好耐終於食到,咬落去真係啖啖都係肉,好有質感,加埋蝦膏一齊食配搭更加完美。

總括而言,食物的質素同服務都十分好。下次也會約朋友一齊來食晚餐。
2019-04-18
2019-04-13 51 瀏覽
女朋友在旺角上班,見佢返工咁辛苦,所以我周不時都會帶佢食好野。收到風係佐敦有一間隱世日式燒肉店。來到餐廳門口已經見到餐廳門口的和式設計,入到去店員好快就帶你埋位,餐廳空間寬敞,坐得好舒服。我地仲聽到側邊的食客講日文。我相信連日本人都來幫惠顧,餐廳必有質素。所以我們都叫了好多樣東西。首先頭盤點了一個有機藩茄沙律,藩茄很新鮮,吃得出是餐廳精挑細選的。然後我們點了一份美國Prime牛小排,特選霜降牛仔骨,日本國產鹿兒島黑豚肉,深海老虎大蝦,國產帆立貝(黑松露蒜蓉牛油燒)。全部都很好食。牛小排是入口熔化,本身牛肉已經用鹽調味過,所以燒好後,不用沾醬也很美味。牛仔骨同時出色,喜歡「損」骨就不要錯過。女朋友就喜歡吃豬,我還開玩笑說怎麼你吃自己既同類。佢話日本國產豬就是不同。如果要沾醬也有三款免費醬油。柚子醬,燒肉醬,芝麻醬。燒牛的秘訣是,首先煎到一面出血水,然後翻轉燒多10數秒。這樣牛肉就不會過熟。去到最後我們燒了帆立貝和虎蝦。不得不說帆立貝非常入味。秘訣是要不時翻轉帶子。虎蝦有整隻手掌的大,坊間比較少見,值得一試。整體而言,這家餐廳回頭指數極高,燒肉和海鮮的秘訣都是職員教授,他們也樂於幫助客人燒
所以我們都叫了好多樣東西。

全部都很好食。
如果要沾醬也有三款免費醬油。柚子醬,燒肉醬,芝麻醬。

虎蝦有整隻手掌的大,坊間比較少見,值得一試。

整體而言,這家餐廳回頭指數極高,燒肉和海鮮的秘訣都是職員教授,他們也樂於幫助客人燒烤。連日本人也來的餐廳!所以非常推薦俾大家😆

2019-04-02 115 瀏覽
今日和家人往佐敦裕華購物,查吓openrice,有間和匠位於附近,决定去光顧。店員禮貌地安排座位和介绍餐牌。蒲燒鰻魚飯,鰻魚件有四吋長,肉質很厚,肉味濃郁冇腥味,非常鲜甜,日本米飯混和秘製漿汁,份外惹味。日式手打烏冬湯底清甜,唔會太濃味,帶子鮮甜大隻,手打烏冬爽滑彈牙,好有滿足感。Prime牛小排鲜嫰味美,肉汁豐富,稍為燒烤已經很香口,醬油都唔駛點。塩燒豚肉晶瑩通透,烤熟香脆美味,唔會覺肥腻。Prime牛角切和牛粒炒著烤燒,保留肉汁,肥美香口。連殼帆立貝和牛油黑松露慢燒,完全吸收油香,非常美味。

2019-04-02 104 瀏覽
今日周末和家人到佐敦午膳,食肆位於長樂街,招牌很明顯"和匠",有東瀛風格。我們叫了鰻魚飯和稻庭烏冬,另外加日式燒物。鰻鱼飯非常美味,鳗魚厚身肉質肥美腍滑,日本鳗魚完全没有草腥味,米飯軟滑好吃。稻庭手打烏冬用料豐富,帶子大粒新鲜,八爪魚嘴爽脆,烏冬煙韌彈牙,豬骨湯底清淡可口。日式燒肉有牛小排,和牛粒和豚肉。牛小排紋理清晰,脂肪分佈均勻,稍稍燒烤,肉汁豐富,牛味濃郁。角切和牛粒油香豐富兼鬆化,豚肉酥脆可口,再來慢煎北海道帆立貝,牛油和黑松露粒完全浸入肉內,超正!
我們叫了鰻魚飯和稻庭烏冬,另外加日式燒物。

2019-03-31 90 瀏覽
日本小店,大多數的人都只想到丼店或居酒屋,可能怕燒肉的話,未必能取得上好的貨吧,確肉專門吃燒肉的是較少一點。今次在佐敦這家,在巷子𥚃的小店的確高質。店子的內外都散發着日本的風味,星期六也設午餐!看着看着餐牌,看到Prime牛小排,怎麼忍得住不開爐烤一下呢!點了一份鰻魚飯,看到那麼大塊肥厚的魚肉,蒲燒汁在魚和飯粒上,一大口下去就是美味!還點了客海神手作烏冬。海鮮料多得令人驚訝,差不多每口都有,特別是那八爪魚,不韌,很爽口,豬骨湯底清甜。牛小排那雪花的美,燒着香氣撲鼻,咬下去肉汁橫飛,好吃!這小店認真高質,要再來!

店子的內外都散發着日本的風味,星期六也設午餐!

牛小排那雪花的美,燒着香氣撲鼻,咬下去肉汁橫飛,好吃!

這小店認真高質,要再來!
2019-03-28 75 瀏覽
今日收工,老公帶咗我嚟佐敦,試佢想食好耐嘅‘和匠日式燒肉‘~感覺都幾隱世,應該幾正,但其實好近地鐵站,地鐵出口行幾分鐘就到~7點太早嘅關係,唔洗等好耐就有位~一坐低就叫咗個前菜’日本安曇野豆腐沙律‘~配上胡麻醬,好開胃😋然後仲叫咗個‘磯煮鮑魚’~開頭以為係熱嘅,原來係冷盤嚟嘅~用醬汁煮過再做成冷盤,入味之餘,又不失鮑魚新鮮彈牙嘅口感👍🏻然後我哋叫咗3款牛嚟試~☝🏻第一款係‘美國Prime牛小排‘當我哋開始燒時,店員(應該係老板🤔)立即過嚟指正我哋嘅燒法,并且教我哋每款肉嘅正確燒法👍🏻跟指示燒完之後,就成功燒到好靚嘅網紋😍😍食落好香牛味,肉質比較實第二款我哋要咗半份‘日本歧阜縣飛驒牛A5肩頸肉角切‘~A5飛驒牛果然牛味更重,再加上角切嘅關係,鎖住肉汁,食落好juicy😋最後一款牛就叫咗半份‘日本國產A4和牛肉眼’燒法同牛小排差不多,但食落就差好遠不愧為A4和牛,好juicy+勁濃牛味,仲要入口即溶🤤😍另外,呢個‘日本國產鹿兒島黑豚‘都幾驚喜~睇落平平無奇,燒完表面好香脆,食落好似豬頸肉咁爽脆,值得一試👍🏻👍🏻最後仲有呢個‘日本國產帆立貝‘~好神奇地,佢唔似平時嘅貝殼類,一加熱就好快縮水,

7點太早嘅關係,唔洗等好耐就有位~
一坐低就叫咗個前菜’日本安曇野豆腐沙律‘~
配上胡麻醬,好開胃😋

然後仲叫咗個‘磯煮鮑魚’~
開頭以為係熱嘅,原來係冷盤嚟嘅~

然後我哋叫咗3款牛嚟試~
☝🏻第一款係‘美國Prime牛小排‘

跟指示燒完之後,就成功燒到好靚嘅網紋😍😍
食落好香牛味,肉質比較實

第二款我哋要咗半份‘日本歧阜縣飛驒牛A5肩頸肉角切‘~

最後一款牛就叫咗半份‘日本國產A4和牛肉眼’

燒法同牛小排差不多,但食落就差好遠
不愧為A4和牛,好juicy+勁濃牛味,仲要入口即溶🤤😍

另外,呢個‘日本國產鹿兒島黑豚‘都幾驚喜~

最後仲有呢個‘日本國產帆立貝‘~
好神奇地,佢唔似平時嘅貝殼類,一加熱就好快縮水,呢隻就燒完個size都係好大粒👍🏻👍🏻

最正嘅係用佢自家調製嘅‘黑松露蒜蓉醬’+牛油去燒,一路燒,一路睇到流晒口水🤤
然後慢慢睇住隻帶子索晒d醬汁,感覺好治癒☺️
個醬汁真係好正,令淡味嘅帶子味道瞬間昇華!

最後埋單$963,價錢&質素成正比,高質,值得一試👍🏻
2019-03-21