2008-11-01 195 瀏覽
朋友婚宴地點唔係好方便,走嘅時候等要等好耐shuttle bus,不過環境都算幾靚,可以望到海景食物最好係炸蟹鉗、西蘭花炒帶子同條石斑,其餘都一般,條石斑真係好彈!甜品:第一次食花生糊+湯圓,個花生糊超甜,湯圓唔好食!p.s. 我嗰杯其實係水,講完個電話之後再飲就變左7-up(完全見唔到佢加『料』),真係慘!不過佢地加『水』都加得幾密
朋友婚宴

甜品:第一次食花生糊+湯圓,個花生糊超甜,湯圓唔好食!

p.s. 我嗰杯其實係水,講完個電話之後再飲就變左7-up
2008-06-17 93 瀏覽
上月底大老闆升職,設宴請客是指定動作,眾人合資買禮物也是指定動作。通常酬酢場合不要對食物有甚麼期望,但求可以放入口就算。這間疑似會所餐廳的食物實在是水準之下。最普通的燒味拼盤,只有叉燒可以繼續入口,其他食物太過平平無奇,令人深深體會到「會所」招牌的大幅貶值,使餐飲服務也得過且過,令人失望。侍應生十問九不應,咪高峰整晚經常失聲,最離奇的是飲宴中途,主家席上空的冷氣機口忽然滴水,雖然立刻有人拿毛巾抹去,可是已經大倒胃口。

通常酬酢場合不要對食物有甚麼期望,但求可以放入口就算。

(非會員)
2008-02-20 91 瀏覽
唔知係個別侍應,還是全部侍應, 態度及效率惡劣問侍應想要隻杯, 等左好耐, 前後問了三次,一個侍應聽完行左去, 另一個侍應又係聽完行左去一個侍應裝作聽唔到,冇回應. 只係要一隻杯, 竟然前後半小時, 都做唔到.最後竟然叫客人自己去攞杯.其它侍應眼見我地問攞杯幾次, 都冇主動協助.最令人憤怒係,一個所謂會所,竟然連簡單服務都做唔到, 竟然詐聽唔到, 加上叫客人自己拿杯就算普通屋村酒樓, 唔會叫客人自己攞食具最奇怪係其它侍應見到,當作唔關自己事,冇協助.好難想像呢間會提供如此惡劣服務,服務仿佛比大排檔更差.一千個估唔到.
唔知係個別侍應,還是全部侍應, 態度及效率惡劣

侍應想要隻杯, 等左好耐, 前後問了三次,
一個侍應聽完行左去, 另一個侍應又係聽完行左去
一個侍應裝作聽唔到,冇回應. 只係要一隻杯,
竟然前後半小時, 都做唔到.
最後竟然叫客人自己去攞杯.
其它侍應眼見我地問攞杯幾次, 都冇主動協助.

就算普通屋村酒樓, 唔會叫客人自己攞食具
最奇怪係其它侍應見到,當作唔關自己事,冇協助.

好難想像呢間會提供如此惡劣服務,
服務仿佛比大排檔更差.
一千個估唔到.
2007-10-01 60 瀏覽
30.9.2007 (星期日)我同事係宴會廰擺酒,喱度環境唔錯,地方夠大,而宴會廰外有很多靚靚宮廷式梳化供客人坐,幾好!我同事擺廿多圍,感覺好寬敞,宴會廰內有吊著好靚水晶燈,感到好華麗。菜式如下:1) 乳豬全體皮好脆,但肉咸2) 翡翠桂花蚌蝦球賣相幾靚,蝦仁幾爽口,唔錯3) 發財玉環瑤柱脯o.k.,略嫌瑤柱有少少韌4) 百花釀蟹鉗一般!冇驚喜!5) 紅燒雞絲花膠翅獻汁太多,味道o.k.喇!6) 清蒸大海斑過熟!太韌,晒條魚7) 碧綠鮮鮑片唔錯,鮑片都有質感8) 當紅炸子雞好咸,一都唔脆由於喱度要坐一程接駁巴士先可以去到Kowloon Bay MTR,為免走時等得太耐,所以我提早走先,以下幾樣我冇食到。9) 蟹子海皇飯10) 幸福伊麵11) 百年好合12) 美雙輝13) 合時鮮果
30.9.2007 (星期日)

菜式如下:

1) 乳豬全體
皮好脆,但肉咸

2) 翡翠桂花蚌蝦球
賣相幾靚,蝦仁幾爽口,唔錯

3) 發財玉環瑤柱脯
o.k.,略嫌瑤柱有少少韌

4) 百花釀蟹鉗
一般!冇驚喜!

5) 紅燒雞絲花膠翅
獻汁太多,味道o.k.喇!

6) 清蒸大海斑

11) 百年好合
12) 美雙輝
13) 合時鮮果
2004-12-23 40 瀏覽
昨日老闆帶我們見客食飯, 去了中菜廳, 佢地既點心好熱辣辣, 水準唔錯, 尤其蘿蔔絲蘇餅, 炸兩同蝦餃都勁好味, 埋單唔知幾錢因公司比
2003-11-30 5 瀏覽
supplier請食lunch, 唔知道幾錢~ 要先去到13樓, 經reception入, 再行樓梯上一層(14/F), 咁傷殘人士同老人家咪好難上去囉!?有好多間房, 我o地去o左四季軒~ 地方好寬敞, 加上一排網到舊機場o既窗, 但出面填海中.....侍應好有禮貌~ 食物方面, 雖然蝦餃全部爆晒口, 但真係好爽~ 另外炸兩都唔錯~ 咕嚕魚塊好好味~ 其他小菜就相對普通o左d~ 我o地食食o下竟然o係其中一碟小菜見到一隻小小強, 佢地廚房今次慘啦~
supplier請食lunch, 唔知道幾錢~

侍應好有禮貌~