2019-04-20 534 瀏覽
復活節長假好多人選擇返大陸玩,過關前買一個麵包做早餐醫下肚。麵包店唔知係咪唔憂做嘅關係,職員冇乜禮貌可言,同一般麵包店唔同,即使係同其他分店比較,服務態度都差好遠,只係機械式收錢...... 😑·🔸 珍寶餐肉包($8.5)全部麵包🍞都係預先用透明膠袋包好,客人揀啱就排隊俾錢,唔洗等職員將麵包入膠袋。就咁睇個包都算大個,不過入面嘅午餐肉餡雖然係厚切,但份量少得可憐,食到好後期先食到午餐肉...... 😑
🔸 珍寶餐肉包($8.5)
珍寶餐肉包
外賣自取
$8.5 (早餐)
2019-02-18 195 瀏覽
於今天2019年1月18日1400小時,我係羅湖站離境大堂分店購買一罐咖啡及一件芝士蛋糕,價錢為12.5元。我給了20元紙幣一張予分店職員,該職員為短金啡髮女士,該職員找贖的時候將零錢大力掉落於找購處,我對此等態度極不滿,並對職員索取他的名字以作投訴並要求道歉,豈料他對我破口大罵,並說這是我應得的對待,亦說自己沒有錯,就如我認為有錯便報警叫警察來鋪調查。事後他拒絕提供職員姓名,亦沒有配帶職員名牌,不知是否正式聘用的香港居民職員
2018-02-06 318 瀏覽
過關前,諗住求其買個包唔想成日美心,就去君蘭其實幾個月前食過一次,正常無特別只俾間鋪既店員木口木面,無乜禮貌,多謝都無句點知今日買完,上到深圳一食點解咬極都係得個包咬左一半,都係咁我明明買左火腿芝士包火腿同芝士得少少真係想報海關話佢違反商品說明條例但佢又真係有俾火腿芝士我.....乜原來越近大陸,d鋪頭文化越有內地味....下次可能買OK, 美心穩陣獨立密實包裝,感覺上衛生過君蘭求其搵袋袋而且,我去增值都起碼識得講聲多謝
過關前,諗住求其買個包
唔想成日美心,就去君蘭
其實幾個月前食過一次,正常無特別
只俾間鋪既店員木口木面,無乜禮貌,多謝都無句

點知今日買完,上到深圳一食
點解咬極都係得個包

咬左一半,都係咁
我明明買左火腿芝士包
火腿同芝士得少少
真係想報海關話佢違反商品說明條例
但佢又真係有俾火腿芝士我.....
乜原來越近大陸,d鋪頭文化越有內地味....

下次可能買OK, 美心穩陣
獨立密實包裝,感覺上衛生過君蘭求其搵袋袋
而且,我去增值都起碼識得講聲多謝
2018-02-06
1 分鐘 (外賣自取)
$10 (早餐)
2013-04-03 600 瀏覽
媽媽從內地回來, 順道買了甜品幾個, 也是君蘭餅店唯一款式而又最受歡迎的. 芒果布甸沒有花奶配, 以為味道會一般般.其實製造過程應該混入了花奶, 食得到淡奶味.芒果粒多, 布甸又滑, 覺得是真材實料, 溝粉唔多. 木槺布甸消化餅碎歪埋一邊, 好少.忌廉狀布甸好香忌廉味, 而且好滑. 不過食開木槺布甸都有兩層餅碎間住, 今次就得一層.兩杯都好細, 但係我試過咁多間餅店最欣賞的甜品, 希望唔好加價得太快, 我仲可以食到~
芒果布甸
沒有花奶配, 以為味道會一般般.
其實製造過程應該混入了花奶, 食得到淡奶味.
芒果粒多, 布甸又滑, 覺得是真材實料, 溝粉唔多.

木槺布甸
消化餅碎歪埋一邊, 好少.

2012-08-14 282 瀏覽
昨日,突然有急事要番內地但準備過關時,十分肚餓剛好見到有麵包店,所以即時入去睇下有咩好食因為當時只想立刻填飽我既肚因此想也沒想,最後就揀了一個份量較大的紅莓軟飽($9)呢個麵包較為普通,沒有甚麼特別而且紅莓唔算多,比佈亦不太平均另外,麵包軟韌適中,還帶有一點法式長棍麵包既香味如果單吃會感覺有點乾和單調建議這個麵包應在早餐的時候吃會比為適合吃的時候配一杯牛奶或果汁就最好不過雖然這個麵包稱不上「很好吃」但在肚餓的時候能吃下這個大大的軟包,我已經感到十分滿足了整體黎講尚算合格,但我認為紅莓不夠多若不是實在太肚餓我也不會用$9來買
昨日,突然有急事要番內地
但準備過關時,十分肚餓
剛好見到有麵包店,所以即時入去睇下有咩好食
因為當時只想立刻填飽我既肚
因此想也沒想,最後就揀了一個份量較大的紅莓軟飽($9)
紅莓軟飽
紅莓軟飽
呢個麵包較為普通,沒有甚麼特別
而且紅莓唔算多,比佈亦不太平均
另外,麵包軟韌適中,還帶有一點法式長棍麵包既香味
如果單吃會感覺有點乾和單調
建議這個麵包應在早餐的時候吃會比為適合
吃的時候配一杯牛奶或果汁就最好不過
整體黎講尚算合格,但我認為紅莓不夠多
若不是實在太肚餓我也不會用$9來買
2012-08-11
2010-07-12 108 瀏覽
星期日的早上, 約好了朋友到深圳逛逛。不過自己卻睡過頭, 差點兒遲到, 由於要追回時間, 原本打算先在大圍吃早餐才乘火車的念頭要取消。幸好羅湖車站閘口前有一間君蘭麵包店, 我可以在不阻礙時間下,於君蘭買麵包, 邊吃邊走。在眾多款式的麵包, 我選了一個熱狗包 ($11), 看其賣相不錯, 出關後, 立即打開來吃, 十分滋味。此時, 友人亦已到達, 我們開始深圳的遊遊逛逛。
邊吃邊走。

熱狗包
2010-07-11
外賣自取
$18 (早餐)
熱狗包
2010-04-14 84 瀏覽
好幾次早上過羅湖關, 都係車站(出閘前)見到一條人龍. 心想, 奇怪今時今日, 又不是國內同胞既出入境大廳. 按道理, 應該不會有人龍出現. 行近d, 原來是君蘭餅店, 好多係深圳上班既港人, 係到排大隊, 買早餐. 務求係大陸既office, 食返香港既包餅味道.是日, 我又來到羅湖口岸, 今次沒時間過左關才搵野食了, 一出火車, 便跟著人龍, 排隊買麵包. 食得多叉燒包, 今日就轉一轉口味. 拿了一隻腿蛋包同一件日式芝士蛋糕.回到位於崗廈區既公司, 才開黎食. 沒有買奶茶維奶就用清水送服. 先行鯨吞隻腿蛋包. 好好的, 火腿不是那些過乾的風乾肉. 可以是因為大流多, 運轉快, 而且獨立包裝 (非常不環保). 所以沒有擺到乾既麵包. 包帶少少甜味. 算是可以吧.芝士蛋糕, 說其香滑, 不能, 因為兩者中欠了一個. 滑, 食落果然是一個滑涌的日式蛋糕. 又腍易入口. 香, 芝士味好像不足. 濃一點會更好食. 呢個 marginal failed. 過關, 人流多, 呢間君蘭......的確好好賺......

$12 (早餐)
2008-04-30 55 瀏覽
上深圳前為左就腳,匆匆買左個地獄咖哩雞包醫肚。 咖哩唔得,淡味,何來地獄?完全食唔出裡面係雞肉定係乜,驚驚地.. 可能我老套啦,連鎖式始終少左份人情味同誠意。
上深圳前為左就腳,匆匆買左個地獄咖哩雞包醫肚。

可能我老套啦,連鎖式始終少左份人情味同誠意。