2021-05-15
希慎廣場有幾層飲食專區,要搵食只要上去巡視一下,好容易就會揀到心水餐廳,好幾次中午時分,都見原來呢度晚飯時段,亦有部份點心🥟🥕供應,所以我哋點菜之餘,都特意點左D試吓😋大良炸鮮奶入口脆卜卜,香滑鮮奶🥛不會死甜,蘿蔔絲酥皮🥕層層疊疊,鬆脆可口,咬落唔會一口油,兩款炸物,一鹹一甜都好好味⭐️⭐️⭐️⭐️BB 乳鴨煙熏氣味不算明顯,但勝在皮脆肉滑,骨嫩多汁,至於鹵水牛𦟌,炆得腍軟入味,作為前菜,這幾款小食已經非常出色👍👍👍酸菜魚端上枱時,美美的器皿好有睇頭,白滑魚片鮮嫩滑溜,酸菜湯汁惹味開胃,配搭埋云耳同薯粉,由上而下,成個湯窩都給我們起曬底、真係好好食👍👍👍講到賣相,原隻菠蘿嘅冰鎮咕嚕肉唔算特別,估唔到嘅係擺枱時,發放嘅乾冰效果,睇得我哋開心之餘,掛滿汁料嘅咕嚕肉,冰鎮入口更顯爽脆,用上新鮮菠蘿,非常適合而家咁熱嘅天氣,爽😎😎😎呢個放喺雀籠入面嘅,係柚子蜜炸蝦仁,加大碼蝦仁啖啖肉,清新柚子、甜甜蜜蜜,大人小朋友都鍾意食💯有菜當然要有飯,呢個石頭鍋飯熱辣辣,大匙更翻下翻下,BB鮑魚冇十隻都有八隻,有味飯炒得粒粒分明,足料又夠份量。中餐甜品係烏龍茶湯圓,哈哈😄😃原來真係以烏龍茶底浸泡著芝麻流沙湯圓,
中餐甜品係烏龍茶湯圓,哈哈😄😃原來真係以烏龍茶底浸泡著芝麻流沙湯圓, 我真係想多了😂😂😂
叫左咁多美食,牒牒都有姿勢有實際,高水準中菜加一點新意思、無論環境、擺碟都帶點中西合璧,這一變突破了中式酒樓的規範、而且變得更吸引、更出色⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️