2022-06-29
朋友前排推薦同撈同煲,平時喺九龍城經過多次,成日都俾佢嘅懷舊裝修吸引,今晚難得話打邊爐,就選擇呢間。坐低欣賞餐廳的裝修,好有心思,同之前間同樣sell香港情懷的地方差唔多。同事推薦「賣魚勝選擇」,又幾好喎,有鮑魚,蟶子同大扇貝,咁多海鮮都係$398,真係算幾值,如果係尖沙咀一帶嘅火鍋店,無$500都唔得啦。咁熱實要飲支藍妹,仲有戰鬥碗。點了咸蛋芥菜湯,呢個絕對少見的湯底,就好似屋企煲湯咁,好健康嘅湯底,芥菜清清甜甜,打邊爐起嚟都冇咁熱氣。如下次你同一樣叫呢個湯,加左太白醉雞件後,成個湯底就會有另一番風味,變相醉雞湯底,好正。田園拼盤有好多唔同菜,幾好,不過如果再多點選擇會更好。養顏美人餃話係首創,我食落覺得似蟹餃,都幾唔錯。我好少食稻庭烏冬,幾煙韌,最好係total有兩個,價錢又唔貴。吸湯一流的蜂巢豆腐同鮮腐竹,一定要食。送嘅糖不甩同啫喱都幾特別,尤其係糖不甩,好正,呢個要收錢的話,應該都唔會平,但宜家幫襯就送俾你,真係幾好。其實佢仲有好多小食,下次多人先再試,整體來講,環境舒服,又坐得好,又唔多人,服務態度仲要非常親切細心,值得一讚!所以,大家夏天熱辣辣都要嚟打邊爐呀!
咁熱實要飲支藍妹,仲有戰鬥碗。
田園拼盤有好多唔同菜,幾好,不過如果再多點選擇會更好。
養顏美人餃話係首創,我食落覺得似蟹餃,都幾唔錯。
吸湯一流的蜂巢豆腐同鮮腐竹,一定要食。
所以,大家夏天熱辣辣都要嚟打邊爐呀!