2016-05-27
男朋友係旺角返工,變相多左好多機會係附近一帶搵好野食,今次就決定揀間呢間合一咖啡屋喇。店員安排我地坐窗口梳化位,景觀好好,感覺好舒服。煙三文魚牛油果沙律塔($108)熱愛煙三文魚同牛油果既我毫不猶疑揀左呢個沙律做前菜,點知實際size比菜單既圖片更大。中間既沙律塔一共有三層,分別係三文魚他他、蕃茄碎同牛油果粒。用料非常新鮮,再加上旁邊滿滿既沙律菜,令人胃口大開,好滿足呀!黑松露菌磨菇意大利飯($128)主菜方面,risotto係我係西餐經常order既菜式,但要做到軟硬適中,d汁可以剛剛掛係意大利飯度既就唔係間間餐廳都得。合一既意大利飯好香黑松露味,而且好足料,飯同汁亦配合得好好,令人滿意。BBQ燒雞香脆薄餅($138)合一提供左一共十款薄餅比客人選擇,有選擇困難症既我都用左五分鐘先決定到。BBQ燒雞唔係度度都有,所以就決定揀呢個啦!PIZZA個皮好薄,好多餡,拎上手d餡接近倒塌哈哈哈。注意既係個pizza都幾大份,食到我地都好飽。焦糖合桃芭菲($60)不過最令我地驚喜既竟然係甜品,焦糖雪糕配上焦糖脆脆,口感十分豐富。不過呢個甜品偏甜,多人share就ok,但如果一個人食既話可能就太漏
店員安排我地坐窗口梳化位,景觀好好,感覺好舒服。
不過最令我地驚喜既竟然係甜品,焦糖雪糕配上焦糖脆脆,口感十分豐富。不過呢個甜品偏甜,多人share就ok,但如果一個人食既話可能就太漏喇。