2016-05-17 247 瀏覽
今日同一個教友都食飯,所以我地選擇這個油麻地CAFÉ!~大約8點鐘都達因為訂位關係好快有得去食…..這間之前已經去過而覺得味道不錯價錢都吾貴,而今次我地食左2個菜式加2杯飲品,舒舒服服傾下計都吾錯,而且這裡的待應都服務好好,倒水拾碟都快手,也是為何我和教友都喜歡這餐廳原因吧。我去叫左一個小食和一個主菜以2個女仔黎講剛好,煙三文魚凱撒沙律$92…..煙三文魚如果多一朵花就更好,因為食落好濃煙三文魚香而和菜一起食好開胃,菜好新鮮而份量多,而且仲有激多煙肉粒和芝士粉。醬汁有點不同,問返待應原來佢地連醬汁都係自已另外再加醬汁來調出來,怪不知味道好香而有少少酸香味,非常開胃!~之後大約等了20分鐘最期待的德國咸豬手配酸椰菜$178…黎到已經覺得份量不少超抵食,豬手已經所有都切得好好吾大舊可以一口一舊。而且每舊都差不多有豬手皮,食落去好脆而香,肉質嫩滑但咸左少少,但只要加上芥辣一起食,味道剛剛好。見到芥辣有少少粒粒好奇怪但又好香好濃而吾太辣,原來都係餐廳自制出來加了白醋,所以比出面偏酸而可以令到冇咁滯,酸椰菜味道都吾錯但如果再酸少少就更好。而且食完之後仲可以食菜生沙律消消豬手的滯添。我地傾左陣計都

我地傾左陣計都話不如叫野飲,所以我叫了榛子味抹茶鮮奶$41…第一口飲落去好滑身,忌簾味好香而滑,也是為何飲落去咁滑身原因吧,而綠茶味濃而香,但榛子味偏淡,最好叫小冰,味道更佳,更濃味添。而朋友叫了玫瑰咖啡$52…咖啡和玫瑰味都大分濃郁,玫瑰花味濃而留在口腔好耐都仲好香,而且加上上面有玫瑰花乾花十分漂亮。

2016-05-13