2019-04-17
成日經過叁茶陸飯都好想入黎試,先係比佢個店名吸引到,再而覺得裝修好小清新feel,又有d喜茶既感覺,就好想去試啦。LUNCHTIME有LUNCH SET,今次試左肉燥飯SET。好鐘意佢成個TRAY裝晒所有小食同主菜,感覺好「企理」。小菜唔係固定既,今次有菜、醃青瓜同滷水蓮藕,青瓜同蓮藕都幾好味,特別係青瓜酸酸辣辣,食完好開胃!不過菜就略嫌無乜誠意,好似白烚咁,無乜味,就算想食條菜健康D,都會因為佢太dry而唔想食。到正餐啦,肉燥飯唔差喎!好多肉燥,撈飯一流!加上肉燥炒得好香,會令人不斷係咁食。滷蛋反而唔夠入味,唯有撈多d肉燥一齊食。最後,飲品是戲肉!一黎到己經比個台式飲品水吧吸引到架啦,今次叫左杯芝士奶蓋綠茶飲,奶蓋幾高質,真係有喜茶既感覺,綠茶清得黎帶點點茶香,好飲!p.s.呢到平時LUNCHTIME都排晒長龍架!lunch既話要早d黎搵位!