2022-05-28
屯門有唔少平民小店,原來卓爾居都有一間😛呢度雖然地方唔大,但勝在座位闊落,環境光猛,都幾乾淨企理,所以食野既時候都好舒服。餐廳應該係家庭式經營,老闆非常好客有禮,佢同每位客人都有交流,當然亦有介紹野食比我地,比到人一種親民既感覺🥰我地叫左手撕雞伴麵套餐,手撕雞水晶粉套餐,海蜇麻辣豬肚雙拼,上湯娃娃菜👅套餐包例湯同餐飲,例湯睇得出落足料黎煲,飲落好夠味,同住家靚湯一樣,絕唔求期。餐野就叫左兩杯自家制特飲,鮮奶華田果凍同柑桔柚子奇亞籽,兩杯口味都幾清新特別😲手撕雞伴麵有冷熱之分,老闆就推介我地食冷既伴麵。麵質似油麵,麻辣汁都幾掛麵,d汁唔太辣,食落會好開胃。手撕雞係去骨既,肉質嫩滑,而且撕到大大塊,食起黎啖啖肉😋水晶粉配上麻辣湯底,個粉煮到好有口感好彈牙,個麻辣湯同樣開胃,食晒都有少少唔夠喉,好彩仲有小食😂海蜇正正常常,豬肚煮得好淋好入味,而個上湯娃娃菜都唔馬虎,份量唔少,質感爽口,唔似隔夜菜👍